Panasonic broodmachine. Ontdek de beste hier nu!

panasonic broodmachine

Panasonic broodmachine snel overzicht!

Panasonic broodbakmachine

1. 

Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W

broodbakmachine

2. 

Panasonic SD-B2510 broodbakmachine 550 W

broodbakmachine

3. 

Panasonic SD-R2530KXE broodbakmachine 550 W 

Panasonic broodmachine

4. 

Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE

Panasonic broodmachine

5. 

Panasonic SDZF2010KXF – Broodbakmachine

Panasonic broodmachine

6. 

Panasonic SD-2511WXE Broodbakmachine

Op zoek naar een broodbakmachine van panasonic? Dan ben je hier op het juiste adres onze experts hebben voor u verschillende broodmachines van panasonic uitgebreid getest en dit op basis van kwaliteit, prijs, extra functies en beoordelingen van andere consumenten. Ook kom je te weten waar je op moet letten bij de aankoop hiervan en nog meer belangrijke vragen over de broodbakmachine die we uitgebreid beantwoorden. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een broodmachine?

Een panasonic broodmachine is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt om brood te bakken. Het is een gemakkelijke manier om thuis verse brood te bakken zonder dat je zelf deeg hoeft te kneden of het brood hoeft te bakken in de oven. Je kunt het deeg in de broodmachine doen, de machine instellen en het brood wordt volledig automatisch gebakken. Sommige broodmachines hebben ook programma’s waarmee je andere gebakken goederen, zoals pizza, cake of jam, kunt maken.

Wat zijn de voordelen van een panasonic broodmachine?

Een broodmachine heeft tal van voordelen zoals:

 • Gemak: Een broodmachine maakt het makkelijk om zelf brood te bakken zonder dat je er veel tijd of moeite in hoeft te steken. Je hoeft alleen de ingrediënten in de machine te doen, de juiste instellingen te kiezen en wachten tot het brood klaar is.

 • Consistentie: Het helpt om consistente resultaten te behalen. Omdat de machine de juiste hoeveelheid ingrediënten gebruikt en de juiste tijd en temperatuur instelt, zal elk brood dat je bakt er ongeveer hetzelfde uitzien en smaken.

 • Verschillende opties: Veel broodmachines hebben verschillende programma’s voor verschillende soorten brood, waaronder witbrood, volkorenbrood, pizza-deeg en zelfs jam. Dit geeft je de flexibiliteit om verschillende soorten brood te maken.

 • Timer: Veel broodmachines hebben een timerfunctie waarmee je kunt instellen wanneer het brood klaar moet zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat het brood klaar is wanneer jij thuis komt van het werk of dat het brood klaar is voor het ontbijt.

 • Bespaart tijd: In plaats van uren te spenderen met mengen, kneden, laten rijzen en bakken, kun je alles in een broodmachine doen, en het bakproces duurt slechts een paar uur, waardoor u meer tijd heeft om andere dingen te doen.

 • Groter aantal recepten: Wanneer u een broodmachine heeft, heeft u toegang tot een breder scala aan recepten die u anders niet zou hebben omdat ze specifiek gericht zijn op broodmachines

Waar moet je opletten bij het kopen van een broodbakmachine?

Op deze dingen moet je letten bij de aankoop van je broodbakmachine:

 • Capaciteit: De meeste broodmachines hebben een bepaalde capaciteit, meestal gemeten in broodschijven. Overweeg hoeveel brood je gewoonlijk bakt en kies een machine die aan je behoeften voldoet.

 • Programma’s: Bekijk welke programma’s de machine heeft. Veel broodmachines hebben standaardprogramma’s voor verschillende soorten brood, zoals witbrood, volkorenbrood, pizza-deeg en jam, maar sommige hebben ook speciale programma’s, zoals een kneedprogramma of een raamprogramma.

 • Timerfunctie: Controleer of de machine een timerfunctie heeft, zodat je kunt instellen wanneer het brood klaar moet zijn.

 • Gemakkelijk te reinigen: Kijk of de machine gemakkelijk te reinigen is. Sommige machines hebben afneembare onderdelen die in de vaatwasser kunnen, terwijl andere machines alleen met de hand gereinigd kunnen worden.

 • Design: Bekijk of de machine een ontwerp heeft waar je blij mee bent. Sommige machines zijn compact en nemen weinig ruimte in beslag, terwijl andere machines groter zijn en meer opvallen in je keuken.

 • Prijs: Er zijn broodmachines beschikbaar in een verscheidenheid aan prijsklassen. Bedenk voor jezelf welke functies belangrijk zijn voor jou en hoeveel je bereid bent uit te geven. Zoek vervolgens naar een machine die aan je eisen voldoet.

 • Merk & garantie: Kijk of de machine van een bekend merk is, of kijk hoeveel garantie er op het apparaat zit. Dit helpt je om te voorkomen dat je een slechte kwaliteit apparaat koopt of voor vervelende verrassingen komt te staan

 • Extra functies: Sommige panasonic broodmachines beschikken over extra functies, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om andere ingrediënten toe te voegen tijdens het bakproces. Bedenk welke functies voor jou handig zijn en kijk of de machine hierover beschikt

Hoe onderhoud je u panasonic broodmachine?

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om je broodmachine goed te onderhouden:

 1. Lees de handleiding: Voordat je begint met onderhoud. Hierin staan vaak aanwijzingen voor het onderhoud van specifieke onderdelen van de machine.

 2. Reinig de machine na elk gebruik: Maak de machine na elk gebruik schoon. Veel broodmachines hebben afneembare onderdelen die je in de vaatwasser kunt zetten, maar sommige onderdelen moeten met de hand gewassen worden. Verwijder resterende kruimels en droog de machine af voordat je deze opbergt.

 3. Gebruik geen metalen voorwerpen: Zeker niet bij het reinigen van de machine, omdat dit de onderdelen van de machine kan beschadigen.

 4. Bewaar de machine op een droge plek: Zodat het niet wordt blootgesteld aan vocht. Dit kan leiden tot corrosie of schimmelgroei.

 5. Maak de kneedhaak schoon: Kneedresten kunnen zich ophopen in de kneedhaak en verhinderen dat het deeg goed mengt.

 6. Controleer de machine regelmatig: Dit op defecten of problemen. Als je iets opmerkt, moet je de machine direct repareren of laten repareren om verdere problemen te voorkomen.

 7. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen: Zoals schuurmiddelen of oplosmiddelen om de machine schoon te maken, omdat dit de onderdelen kan beschadigen.

 8. Gebruik geen water: Breng geen water in direct contact met de elektrische onderdelen van de machine. dit kan kortsluiting veroorzaken

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je broodmachine in goede werkende staat blijft en dat je er veel jaren plezier van kunt hebben.

Is het goedkoper om zelf brood te bakken?

Het is vaak goedkoper om zelf brood te bakken dan om het te kopen. Dit komt omdat je zelf de ingrediënten kunt kiezen en de hoeveelheid kunt aanpassen, waardoor je minder verspilt. Bovendien kun je grotere hoeveelheden bakken en invriezen, zodat je altijd vers brood hebt.

Echter, het hangt af van de prijs van de ingrediënten in jouw gebied, de kosten van de broodmachine en hoe vaak je bakt. Als je alles zelf koopt, kun je het goedkoper houden dan als je dure biologische of specerijen gebruikt. Als je al een broodmachine hebt en de ingrediënten zijn goedkoop, dan zal het waarschijnlijk goedkoper zijn om zelf brood te bakken. Maar als je geen broodmachine hebt, dan is het kopen van een machine een aanzienlijke kosten in het begin. Dit betekent dat je wellicht een aantal broden moet bakken voordat je de investering terugverdient.

Het is belangrijk om te onthouden dat bakken van eigen brood niet alleen goedkoper is, maar ook vaak gezonder. Zo kun je controle houden over de ingrediënten die je gebruikt en weet je zeker dat er geen onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen in zit. Bovendien kun je experimenteren met recepten en ingrediënten, waardoor het een leuke hobby kan worden.

wat verbruikt een broodmachine?

De hoeveelheid energie die een broodbakmachine verbruikt, kan variëren afhankelijk van het model en het merk. De meeste broodbakmachines gebruiken tussen de 600 en 1000 watt. Dit betekent dat als je een broodbakmachine gebruikt die 1000 watt verbruikt, en je laat het bakken voor 3 uur, dan verbruikt het ongeveer 3 kWh. Dit is ongeveer hetzelfde als het gebruik van een kleine elektrische oven voor ongeveer een uur.

Sommige moderne broodbakmachines zijn ontworpen met energie-efficiëntie in gedachte en kunnen een lager energieverbruik hebben. Bovendien zijn er ook eco-standen of programma’s waarmee je de machine op een zuinigere manier kunt laten bakken. Als energiebesparings een belangrijke factor is voor jou, dan is het aan te raden om te kiezen voor een machine met een lager energieverbruik of zoeken naar machines met energie besparende functies.

Als je wilt weten hoeveel energie jouw specifieke broodbakmachine verbruikt, kun je de specificaties opzoeken in de handleiding of op de verpakking. Er staat dan vaak een energielabel waar je het verbruik kunt zien. of kijk bij de technische specificaties van de machine als je deze op internet bekijkt.

Panasonic broodmachine top-3

1. Panasonic SD-YR2550SXE broodbakmachine 550 W

Panasonic broodbakmachine
 • Makkelijk in onderhoud
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 •  Zit geen receptenboek

Productbeschrijving

Kwaliteit die je kunt proeven:
 
 Met de YR2550 broodbakmachine van Panasonic heb je een keukenhulpje dat is gebaseerd op 34 jaar aan ervaring en excellentie. Twee temperatuursensoren met een volledige uitrusting perfect afgestemde functies zorgen ervoor dat je het brood naar jouw wens krijgt – altijd van de beste kwaliteit.
 
 Twee sensoren maken het verschil:
 
 De beste broodkwaliteit ontstaat door precies de juiste temperatuur. Dat is de reden dat de YR2550 broodbakmachine twee geïntegreerde sensoren gebruikt om zowel de binnen- als buitentemperatuur vast te stellen en het programma bij elke stap te optimaliseren. Wat het klimaat ook is, je kunt altijd genieten van dezelfde heerlijke resultaten.
 
 Ambachtelijke kneedtechniek:
 
 De panasonic broodmachine brengt de bakkerij naar je eigen keuken. Het geheim zit in de innovatieve Panasonic-technologie, die de kneedtechnieken van een ambachtelijke bakker nabootst. Het unieke kneedmes werkt met de speciaal geplaatste ribbels in de broodpan voor het meest smakelijke brood met de ideale textuur.
 
 Creativiteit met de handmatige instellingen:
 
 Gemaakt voor zoet of hartig brood en cake en de handmatige instellingen helpen je creatief te zijn zonder met de hand te hoeven kneden of mengen. Creëer verschillende ambachtelijke broodvormen of stel de kneed- en rijstijden die je nodig hebt voor je eigen recepten in. Geniet daarna van het heerlijke resultaat.
 
 Eenvoudig bakken met broodmixen:
 
 Gebruik een broodmix naar keus, voeg water toe en voilà! Met de toegewijde programma’s van de YR2550 broodbakmachine is vers brood zeer eenvoudig en gemakkelijk te maken. De smakelijke resultaten zullen jou en je gezin doen verbazen.
 
Vier glutenvrije opties:
 
 De panasonic broodmachine is ideaal voor mensen met een glutenintolerantie of die eenvoudigweg minder gluten willen eten. Programma’s voor glutenvrij brood, cake, pizzadeeg en pasta zorgen ervoor dat je de allergenen weg kunt laten terwijl je niet hoeft in te leveren op smaak.
 
 Volledig automatisch gemak:
 
 Hoe nauwkeuriger het proces van broodbakken, hoe smaakvoller het resultaat. Dat is de reden dat de panasonic broodmachine zowel gist- als rozijnen-/notendispensers heeft. Ze voegen automatisch de ingrediënten op het juiste moment toe – voor consistent smaakvol brood met minder inspanning.
 
 31 programma’s voor gemakkelijk bakken:
 
Met tot 31 automatische programma’s om uit te kiezen kun je vrijwel elk soort brood bakken. Volkoren, zuurdesem en brioche, of zelfs cake, jam en pizzadeeg, ook met de handmatige instellingen – de enige limiet is jouw verbeelding.
 
 Het juiste brood op het juiste moment:
 
 Word elke ochtend wakker met de geur van versgebakken brood. Voeg de ingrediënten in de avond toe en stel de timer in voor de volgende ochtend – tot 13 uur van tevoren. Medium, groot of extra groot tot 1,1 kg met verschillende tinten bruin … vers brood was nog nooit zo goed.
 
 Expertise en excellentie sinds 1987:
 
 Krijg de beste resultaten voor elk soort brood. Panasonic biedt al meer dan 34 jaar consistent perfect broodbakken. Met producten die voortdurend verbeterd zijn gebaseerd op onze uitgebreide ervaring.
 
 Recepten voor jouw innerlijke foodie:
 
 Raak geïnspireerd door recepten die speciaal zijn gemaakt voor de beste resultaten wanneer je je broodbakmachine of andere keukenapparatuur van Panasonic gebruikt. 

2. Panasonic SD-B2510 broodbakmachine 550 W

broodbakmachine
 • Makkelijke bediening
 • Recepten kloppen
 • Duurzaam
 • Erg groot

Productbeschrijving

 

Heerlijk. Eenvoudig. Zelfgemaakt. Kwaliteit die je kunt proeven

 

De Panasonic SD-B2510 broodbakmachine maakt jouw leven eenvoudiger – biedt elke dag de beste resultaten met vers hartig, zoet en glutenvrij brood. Geniet van eenvoudig bakken met een variatie aan programma’s of broodmixen. Versgebakken brood smaakte nog nooit zo goed.

Kwaliteit die je kunt proeven

 

Met de B2510 broodbakmachine van Panasonic heb je een keukenhulpje dat is gebaseerd op 34 jaar aan ervaring en excellentie – ontworpen door de makers van de broodbakmachine. Twee temperatuursensoren met een variatie aan perfect afgestemde functies zorgen ervoor dat je het brood naar jouw wens krijgt – altijd van de beste kwaliteit.

Twee sensoren maken het verschil

 

De beste broodkwaliteit ontstaat door precies de juiste temperatuur. Dat is de reden dat de B2510 broodbakmachine twee geïntegreerde sensoren gebruikt om zowel de binnen- als buitentemperatuur vast te stellen en het programma bij elke stap te optimaliseren. Wat het klimaat ook is, je kunt altijd genieten van dezelfde heerlijke resultaten.

Ambachtelijke kneedtechniek

 

De B2510 brengt de bakkerij naar je eigen keuken. Het geheim zit in de innovatieve Panasonic-technologie, die de kneedtechnieken van een ambachtelijke bakker nabootst. Het unieke kneedmes werkt met de speciaal geplaatste ribbels in de broodpan voor het meest smakelijke brood met de ideale textuur.

Vier glutenvrije opties

 

De B2510 broodbakmachine is ideaal voor mensen met een glutenintolerantie of die eenvoudigweg minder gluten willen eten. Programma’s voor glutenvrij brood, cake, pizzadeeg en pasta zorgen ervoor dat je de allergenen weg kunt laten terwijl je niet hoeft in te leveren op smaak.

Eenvoudig bakken met broodmixen

 

Gebruik een broodmix naar keus, voeg water toe en voilà! Met de programma’s van de B2510 broodbakmachine is vers brood wel heel eenvoudig te maken. De smakelijke resultaten zullen jou en je gezin doen verbazen.

Tot 21 programma’s voor eenvoudig bakken

 

Met tot 21 automatische programma’s om uit te kiezen kun je veel verschillende soorten brood bakken. Volkoren en brioche, of zelfs cake, jam en pizzadeeg – de grens ligt bij je verbeelding.

Het juiste brood op het juiste moment

 

Word elke ochtend wakker met de geur van versgebakken brood. Voeg de ingrediënten in de avond toe en stel de timer in voor de volgende ochtend – tot 13 uur van tevoren. Medium, groot of extra groot tot 1,1 kg met verschillende tinten bruin … vers brood was nog nooit zo goed.

3. Panasonic SD-R2530KXE broodbakmachine 550 W

broodbakmachine
 • Gebruiksgemak
 • Nederlandstalige handleiding
 • Strak design
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

De Panasonic SD-R2530KXE is een broodbakmachine die de heerlijkste broden maakt. Maak net als een echte bakker de meest verse broodjes.

Voordelen van de Panasonic SD-R2530KXE
 
 • 30 automatische programma’s
 • Juist resultaat door twee temperatuursensoren
 • 4 glutenvrije programma’s
Eenvoudig broodbakken

 

Brood is één van de belangrijkste voedingsmiddelen voor de mens. Hoe handig is het om dat zelf te maken? Met de Panasonic SD-R2530KXE is dat heel eenvoudig. Door de twee temperatuursensoren krijg je altijd brood op de juiste temperatuur en ook nog eens goed gelukt. Je hebt keuze uit 30 verschillende programma’s. Daarbij kan je ook kiezen uit één van de glutenvrije programma’s.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de panasonic broodmachine kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be