Beste kookboeken van nu. Ontdek ze nu hier!

Beste kookboeken snel overzicht!

Beste kookboeken

1.

Jamie Oliver-Simpel & lekker uit 1 pan

Beste kookboeken

2.

Lekker & simpel 10 jaar

3.

Groentekost 100 vegetarische recepten

4.

Framily Food

beste kookboeken

5.

Ik eet zo graag 2

Beste kookboeken

6.

Chloé Cucina

Op zoek naar inspiratie om is wat anders op tafel te zetten of op zoek naar een last-minute cadeau. Dan is een nieuw kookboek wel een goed idee. Tegenwoordig is het wel een hele uitdaging om een nieuw kookboek te vinden. Daarom dat wij in dit artikel de beste kookboeken van dit moment voor jou op een rijtje hebben gezet zodat je zonder te veel stress de juiste keuze kunt maken. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij de aankoop van de beste kookboeken?

Omdat het aanbod ontzettend groot is en er steeds weer nieuwe kookboeken op de markt komen is het moeilijk een keuze te maken welke kookboeken voor jou het beste zijn. Daarom zetten we hier een paar punten op een rij waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste kookboeken.

  • Afbeeldingen in het kookboek: Deze kunnen een handig hulpmiddel zijn om te weten of je het gerecht goed gemaakt hebt. Zie het gerecht er helemaal anders uit dan op de afbeelding weet je dat je misschien iets verkeerd hebt gedaan.
  • Voor beginners of gevorderden: Als je niet veel ervaring hebt met koken koop dan geen kookboek waar er veel van die ingewikkelde recepten instaan.
  • Welke gerechten jij het lekkerst vind: Kijk eerst goed welke gerechten er in het kookboek staan voor je deze koopt, als het kookboek bijvoorbeeld enkel uit Italiaanse gerechten bestaat en je lust dit niet zul je er dus niet veel mee kunnen doen.

Wie zijn de populairste chefs die kookboeken hebben?

Tegenwoordig zijn er tal van bekende chefs die kookboeken op de markt brengen. De meest bekende zijn Jeroen Meus, Yotam Ottalenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Sandra Bekkari en nog veel meer.

Beste kookboeken top-3

1. Jamie Oliver-Simpel & lekker uit 1 pan

Beste kookboeken
  • lekkere gerechten
  • Makkelijk te bereiden
  • Ingrediënten goed verkrijgbaar
  • Niks op aan te merken

Jamie begon op zijn achtste met koken in het café van zijn ouders, The Cricketers in Clavering, Essex. Na zijn eindexamen volgde een carrière in de horeca die hem bracht naar The River Cafe, waar hij ontdekt werd door een productieteam van de televisie. The Naked Chef was geboren. In 2001 stopte Jamie met The Naked Chef en opende hij zijn eerste Fifteen-restaurant, wat het begin was van een reis van vijftien jaar waarin achterstandsjongeren worden opgeleid om in de horeca te werken. Een paar jaar later nam hij het initiatief om de schoollunches in Engeland te verbeteren, met grote – en blijvende  veranderingen in de schoolkantines als gevolg. Jamie’s nationale en internationale campagnes hebben als doel de manier waarop mensen zichzelf en hun families voeden ingrijpend te veranderen, en om overheden en bedrijven aan te sporen om op een positieve manier bij te dragen aan voedingsonderwijs en de publieke gezondheid. Al zijn commerciële activiteiten zijn erop gericht om de lat hoog te leggen en daarmee een nieuwe standaard te zetten. Jamie woont in Essex met zijn vrouw Jools en hun vijf kinderen.

Samenvatting

 

‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.

Jamie Oliver, de favoriete chef van de lage landen, biedt met EEN: simpel & lekker uit 1 pan het ultieme gemakskookboek met simpele eenpansgerechten. Met meer dan 120 simpele, snelle recepten die allemaal te maken zijn in één (koeken)pan of ovenschaal. Dus elke dag lekker eten zonder uren in de keuken te staan en geen berg afwas. Elk recept maak je met maximaal acht ingrediënten en meer dan 50% van de gerechten bevat weinig tot geen vlees. Eén kookboek, heerlijk eten en blije gezichten gegarandeerd.

2. Lekker & simpel 10 jaar

Beste kookboeken
  • Praktisch
  • Goede recepten
  • Niks op aan te merken

Samenvatting

 

Ruim tien jaar geleden gingen Jorrit en Sofie samenwonen en besloten ze hun kookkunsten te delen op een website, om aan hun moeders te laten zien wat ze hadden gegeten. Nu staan er meer dan 5.000 recepten op lekkerensimpel.com, waarmee ze meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand voorzien van lekkere, niet te moeilijke recepten met ingrediënten die gewoon in de supermarkt zijn te vinden. In Lekker en Simpel 10 Jaar wordt dit jubileum gevierd met 150 favoriete recepten: zowel hoofdgerechten, als voorgerechten en toetjes. Een waar feestnummer! Sofie en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie vormen het kookduo achter de site www.lekkerensimpel.com. Van hun kookboeken zijn inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht. ‘Wat geweldig! Een kookboek van Jorrit en Sofie met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Wat een mooie selectie!’

3. Ik eet zo graag 2

beste kookboeken
  • Mooi vormgegeven
  • Lekkere recepten
  • Niks op aan te merken

 Pascale Naessens is de best verkopende auteur van België en is het boegbeeld geworden van de pure en gezonde voeding. Een aantal van haar boeken werd inmiddels vertaald in het Frans, Engels, Duits en Chinees. Ze is consulente in gezonde leefgewoonten en shiatsu-therapeute, en ze schrijft voor tijdschriften over voeding waarvoor ze voedingsexperts over de hele wereld interviewt. Pascale is een veelgevraagde gast voor lezingen over gezonde voeding. Naast haar boeken heeft ze ook een eigen keramiek- en meubellijn. Op 18-jarige leeftijd trok Pascale de wereld rond als internationaal fotomodel. Ze begon haar tv-carrière bij VTM als omroepster, presentatrice en productiemanager van verschillende programma’s. Naast architectuur en interieur zijn koken en gezondheid haar passies. Ze behaalde een brevet als restauranthouder en volgde ze verschillende kookcursussen. Pascale is getrouwd met tv-persoonlijkheid Paul Jambers. Pascale Naessens heeft een aantal boeken uitbracht waaronder Puur Pascale en Puur Pascale 2.

Samenvatting

 

Lekker eten is mijn hobby
Maar ik hou ook van mijn energiek en gezond lichaam.
Als je het goed aanpakt, kun je lekker en gezond combineren en met mijn eenvoudige recepten wordt het een waar plezier in de keuken.
In dit boek deel ik graag mijn tips en de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten rond voeding. Zodat ook jij begrijpt waarom het zo eenvoudig is om gezond te eten.

Beste kookboek voor beginners

Simpel Ottolenghi

Beste kookboek voor beginners
  • Goede recepten
  • Praktisch
  • Mooie afbeeldingen
  • Niks op aan te merken

Yotam Ottolenghi is de restaurateur en chef-kok van de vier in Londen gevestigde Ottolenghi-deli’s, evenals de NOPI- en ROVI-restaurants. Hij is de auteur van acht bestsellers en meermaals bekroonde kookboeken. Yotam is al meer dan dertien jaar een wekelijkse columnist voor de Saturday Guardian en levert regelmatig bijdragen aan de New York Times. Zijn toewijding aan het promoten van groenten, evenals ingrediënten die ooit als ‘exotisch’ werden beschouwd, heeft geleid tot wat sommigen ‘het Ottolenghi-effect’ noemen. Dit is een afkorting voor het creëren van een maaltijd vol kleur, smaak, overvloed en zonneschijn. Yotam woont met zijn gezin in Londen.

Samenvatting

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met ruim 130 eenvoudig te bereiden gerechten, waarvan de meeste binnen 30 minuten op tafel staan, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag dus welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept. De vele fullcolour foto’s laten je daarnaast het water in de mond lopen!

Beste dieet kookboek

Beste dieet kookboek
  • Goede en lekkere recepten
  • Praktisch
  • Heldere uitleg
  • Niks op aan te merken

Samenvatting

Meer dan 99.000 volgers van de Makkelijk Afvallen Methode gebruiken dit boek als programma om af te vallen. Maar het verdient ook een plekje op je keukenplank als inspiratie kookboek voor koolhydraatarme recepten.

In ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’ laat Niels Bosman je zien hoe je eenvoudig snelle, lege koolhydraten kan schrappen uit je dagelijkse dieet.

Zijn overtuiging is dat dit de eerste stap is naar een gezond en vitaal lichaam. Laat alle pakjes, zakjes, blikjes en bakjes in de supermarkt. Lekker zelf koken, met natuurlijke en onbewerkte ingrediënen, verse groente, fruit, noten en zaden en gedoseerd wat zuivel, vlees en vis.

In dit boek vind je inspiratie om elke dag, de hele dag, koolhydraatarm kan eten. Perfect dus als je wilt letten op de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt.

Het programma volg je aan de hand van 7 gebalanceerde weekmenu’s met meer dan 80 originele koolhydraatarme recepten. Stuk voor stuk smakelijke en vullende maaltijden voor het hele gezin.

Rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. De toegankelijke recepten zijn geschikt voor elke dag van de week. Ook als je een drukke baan hebt. Zo vind je er handige meeneemlunches, snelle stamppotten en overheerlijke ovenschotels.

uitgangspunten van de Makkelijk Afvallen Methode

  • Geen honger. Er zijn 6 eetmomenten per dag (3 vullende maaltijden + 3 tussendoortjes)
  • Eenvoudig. De recepten zijn geschikt voor elke kok en keuken, gemaakt van ingrediënten die je in elke supermarkt kan halen.
  • Flexibel. Als je iets niet lust, kan je het vervangen. Dit staat uit gelegd in het boek. Je mag recepten en dagen ruilen als dat handiger is.
  • Gevarieerd. Met 100+ gevarieerde recepten is er voor ieder wat wils. De maaltijden zijn geschikt voor het hele gezin, ook als je niet hoeft af te vallen.
  • Geen twijfel. Elke week heeft een uitgewerkt boodschappenlijstje. Zo kan je je wapenen tegen verleiding in de supermarkt.

Let op: dit programma is geschreven voor een persoon met een calorieverbuik van 2.000 kcal per dag, met als doel om af te vallen. Wil je dat niet? Dan kan je grotere porties rekenen.

Beste vegetarische kookboek

Beste vegetarische kookboek
  • Simpele smakelijke recepten
  • Veel variatie
  • niks op aan te merken

Samenvatting


Jamie Oliver, het wereldwijde kookfenomeen, is terug! VEG staat vol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. De gerechten van Jamie knallen van kleur én smaak. Hij wil je ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met al dat heerlijks op je bord het vlees echt niet mist. Of je nu voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, of gewoon nieuwe, briljante ideeën wilt opdoen: met dit boek scoor je op alle fronten.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste kookboeken kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *