Beste eiwitshakes van nu

beste eiwitshakes

Beste eiwitshakes snel overzicht!

beste eiwitshakes

1.

whey essential

beste eiwitshakes

2.

XXL Nutrition Perfect Whey Protein

beste eiwitshakes

3.

Performance – Pure Whey

beste proteinshakes

4.

Body-fit whey perfection

beste proteineshakes

5.

Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein

beste proteineshakes

6.

XXL Nutrition Whey Delicious – Proteïne Poeder

De beste eiwitshakes helpt je om na een goede training workout het herstel van je lichaam te bevorderen en spieren op te bouwen. Ook kun je eiwitshakes gebruiken om af te vallen. doordat je lichaam dagelijks minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt, gaat je lichaam vetreserves verbranden als energiebron. Met de beste eiwitshake krijg je namelijk een hoge dosering proteïnen binnen, maar bijna geen vetten en koolhydraten. In dit artikel ga ik jullie helpen de beste eiwitshakes van nu te vinden.

Inhoudsopgave

Wat zijn eiwitten

Eiwit is een voedingsstof die ons calorieën en aminozuren levert. De aminozuren zijn de kleinste vorm van eiwitten. Daarnaast zijn aminozuren de bouwstenen voor het eiwit in onze lichaamscellen. We noemen eiwitten dus ook proteïnen. 

 

bouw van eiwitten

Eiwitten zijn lange ketens van aminozuren. De aminozuren bestaan uit koolstof, waterstof, zuurstof en afhankelijk van de soort zwavel of stikstof.

Er bestaan verschillende aminozuren(20-tal). Deze aminozuren kunnen we onderverdelen in essentiële en niet essentiële aminozuren. De niet essentiële aminozuren zijn diegene die ons lichaam zelf kan aanmaken en die we dus niet uit de voeding moeten halen. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet aanmaken en krijgen we dus enkel via de voeding binnen.

functie van eiwitten

Eiwitten hebben verschillende functies binnen ons lichaam, namelijk:

 • Bouwstof van alle lichaamsweefsels
 • Transportfunctie
 • Oedeem ( is een overmatige opstapeling van vocht in een bepaald lichaamsdeel)
 • Bestanddeel van hormonen
 • Antistoffenstoffen die helpen bij de immuniteit van het lichaam
 • Energielevering

Eiwitten bij sporters

Bij sporters is voornamelijk de functie als bouwstof van belang. Eiwitten zijn onmisbaar voor de opbouw, maar ook voor het herstel van de spieren, ingewanden, het zenuwstelsel en bloed. Wanneer onze glycogeenvoorraad zeer laag is, spreekt ons lichaam de eiwitten aan als energiebron.

Bij een inspanning, zorgt dat voor een versnelling van de eiwitafbraak binnenin onze spieren. Door deze inspanning ontstaan er als het ware microscopische scheurtjes in onze spieren of microrupturen. Wanneer we zeer veel microrupturen in onze spieren krijgen, leidt dat tot spierpijn. De scheurtjes moeten zich herstellen en hiervoor zijn eiwitten nodig. Door het herstellen van deze scheurtjes worden onze spieren sterker.

Niet alleen tijdens de inspanning, maar ook nadien is er versnelde eiwitafbraak. Hierdoor ontstaat er een negatieve eiwittenbalans in onze spieren: we breken meer af dan dat er wordt opgebouwd. Je kan dat ook op het niveau van de spieren zien, er is meer spierafbraak dan spieropbouw. De negatieve balans na de inspanningen blijft zolang er geen voeding wordt gegeten. Als er na een inspanning koolhydraten worden gegeten, zorgen deze tevens voor een verminderde spieropbouw. Dus zowel de opbouw als de afbraak wordt vertraagd en er blijft een negatieve balans.

Bij het eten van eiwitten, wordt de spieropbouw gestimuleerd en de spierafbraak verminderd. Dan merken we een positieve eiwittenbalans op. Bij het herstel van de spieren, merken we op dat niet alleen het eten van eiwitten belangrijk is, maar ook het tijdstip waarop deze worden gegeten. Zo is het nodig om bijna onmiddellijk (niet enkele uren later) na de inspanning eiwitten te eten. Enkel dan zullen ze dus een positief effect hebben op de spiergroei.

Na de training merken we op dat er een combinatie moet worden gemaakt tussen het eten van eiwitten ( voor de positieve eiwittenbalans) en het eten van koolhydraten ( om de glycogeenvoorraad aan te vullen). dat zorgt ervoor dat er een sneller herstel is van zowel de spieren als van de glycogeenvoorraad. 

wanneer drink ik een eiwitshake?

Onderzoek toont evenwel aan dat een kleine hoeveelheid (ongeveer 10 gr) net voor een training en een kleine hoeveelheid ( ongeveer 20 gr) net na de training, het herstel dus kan bevorderen.

Hoeveel eiwitshakes moet ik nemen?

Dit kun je moeilijk zeggen zo veel hangt af wat voor sport je doet, hoeveel eiwitten je al binnen hebt door gezonde voeding te eten. Ook je gewicht speelt een rol iemand die 100kg weegt gaat meer eiwitten nodig hebben dan iemand van 70kg. Als je krachtsport doet heb je ongeveer 1,7 – 2,3 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Dit is het totaal uit je gezonde voeding en shakes samen geteld. Ik zou het houden op maximum 2 shakes per dag. De voorkeur ligt nog altijd bij eiwitten uit gezonde voeding halen.

Wanneer we bovendien te veel eiwitten innemen, worden die gebruikt als brandstof en dus ook opgeslagen als vetweefsel. Om meer energie te verkrijgen, is het beter om koolhydraten te eten voor de energievoorziening. Dan worden de eiwitten niet gebruikt als energie , maar gaat het lichaam deze gebruiken voor de opbouw en het herstel van het lichaam, wat ook hun effectieve functie is.

Waar op letten bij de aankoop van eiwitshakes

 • soorten eiwitten die erin zitten: whey eiwitten, caseïne eiwitten en plantaardige vegan eiwitten.
 • andere toevoegingen: zoals suikers, aminozuren, creatine.
 • De smaken: Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende smaken in shakes.

Kun je met eiwitshakes afvallen?

Het principe om af te vallen is eigenlijk heel simpel. Er moeten minder kcal gegeten worden of ingenomen worden dan wat het lichaam verbruikt. We zorgen dus voor een negatieve energiebalans, hierdoor gaat het lichaam naar zijn voorraad gaan en daalt het gewicht. Als we minder energie-inname willen, moeten we uiteraard minder gaan eten of zorgen dat we minder energierijke voedingsmiddelen eten. We mogen wel niet te weinig eten, anders vertragen we ons rustmetabolisme of onze BMR vertragen. Ook is het belangrijk dus dat we nog voldoende eiwitten innemen om geen spiermassa te verliezen. Ook is het belangrijk te weten dat wanneer we serieus gewicht willen verliezen dat niet over enkele dagen gaat, maar over weken of maanden.

Voordelen van eiwitshakes

 • Je hebt langer een verzadigd gevoel 
 • Bevat vitaminen, aminozuren en bcaa’s
 • Snel en simpel direct je eiwitten binnen na je work-out
 • caloriearme maaltijdvervanger

Welke soorten whey-eiwit zijn er?

Er zijn drie hoofdtypes whey eiwit: whey concentraat, whey eiwit isolaat en gehydrolyseerd whey eiwit.

 • Concentraat bevat meestal 70-80% eiwit en heeft meestal de beste smaak omdat het lactose en vet bevat.
 • Isolaat is gefilterd voor het verwijderen van de meeste koolhydraten en vet en bevat meestal 90% eiwit. 
 • Hydrolysaat wordt gezien als ‘voor-verteerd’, omdat het gedeeltelijke hydrolyse heeft doorlopen (een proces dat zorgt dat het lichaam eiwit kan opnemen). Het is dus eenvoudiger te verteren dan andere vormen van whey eiwit. 

Wat is de beste eiwitshake voor spiergroei?

Er is geen enkele “beste” eiwitshake voor spiergroei, omdat de ideale eiwitbron afhangt van persoonlijke voorkeuren, budget en eventuele dieetbeperkingen. Echter, een eiwitshake met een hoog eiwitgehalte en weinig suiker en vetten is geschikt voor spiergroei. Populaire keuzes zijn whey-eiwitpoeder, caseïne-eiwitpoeder en soja-eiwitpoeder. Het is aanbevolen om het label van een eiwitshake te lezen en te controleren of deze voldoet aan de specifieke voedingsvereisten die u zoekt.

Welke eiwitshakes zijn het beste om af te vallen?

Eiwitshakes kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij gewichtsverlies omdat eiwit een hoge thermogene effect heeft (dit betekent dat het veel energie verbrandt tijdens de vertering) en omdat het helpt om de spieren te behouden terwijl het lichaam vet verliest. Er zijn verschillende soorten eiwitpoeders die geschikt zijn voor gewichtsverlies, zoals:

 • Whey-eiwitpoeder: Dit is een van de meest populaire eiwitpoeders en is rijk aan branched-chain aminozuren (BCAAs), die helpen bij het behoud van spiermassa tijdens gewichtsverlies.

 • Caseïne-eiwitpoeder: Dit poeder wordt langzaam opgenomen in het lichaam, waardoor het een gevoel van verzadiging geeft en helpt om hongergevoelens te beteugelen.

 • Soja-eiwitpoeder: Dit poeder is een goede keuze voor vegetariërs en veganisten.

 • Pea-eiwitpoeder: Dit poeder is gemaakt van erwten, het is een goede bron van eiwit en is laag in calorieën

Het is wel belangrijk om te onthouden dat eiwitshakes geen wondermiddel zijn voor gewichtsverlies, een gezonde en gebalanceerde eetpatroon en voldoende beweging blijft de basis voor een gezond gewicht.

Top-3 beste eiwitshakes

1. Whey essential

beste eiwitshakes
 • Smaakt lekker
 • Voldoet aan verwachting
 • Ruime keuze smaken
 • Niks op aan te merken
 • Hoog in eiwitten!
 • Tussen 18 en 21 gram per portie afhankelijk van de smaak
 • Laag in suiker
 • 100% van de eiwitten uit whey concentraat
 • Ideaal voor iedereen die de spieren met eiwit wil ondersteunen
 • Een veelzijdige en handige musthave voor de voorraadkast
 • Heerlijk romige smaak en textuur

Perfecte sportvoeding
Het is meestal helemaal niet nodig om complexe en dure eiwitblends te gebruiken om stappen te maken. Whey Essential is gemaakt van 100% whey concentraat, een vorm van zuiveleiwit, waardoor je heel handig de groei en het behoud van je spieren in stand kunt houden of je eiwitinname kunt verhogen. Het draait volledig om een no-nonsense aanpak voor sportvoeding als je gaat sporten en probeert de beste versie van jezelf te bereiken.

Geweldige smaak, zonder te veel suiker
De meeste mensen vinden dat whey concentraat beter smaakt dan andere vormen van whey (zoals isolaat of hydrolysaat), omdat het minder is verwerkt en het daardoor een heerlijke romige textuur heeft. Je kunt Whey Essential in verschillende smaken proberen. Van hemelse chocolade-pindakaassmaak tot dromerige cookies & cream-smaak. Er is ook naturel, perfect voor bakken of om toe te voegen aan jouw favoriete fruitsmoothie. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wat je niveau, doel of inspiratie ook is, je kunt jouw unieke fitnesstraject ondersteunen met Whey Essential.

Gebruik en dosering
Mix 1 maatschep à 25 gram met 250 ml water en geniet voor of na de training van een heerlijk romige shake. Natuurlijk kan je Essential Whey ook nemen als lekker tussendoortje op een actieve dag! Neem 1-3 shakes per dag.

2. XXL Nutrition Perfect Whey Protein

beste eiwitshakes
 • Goede smaak
 • snel bezorgd
 • prijs/kwaliteit
 • Niks op aan te merken

Perfect Whey Protein is één van onze bestverkochte eiwitshakes. En dit is niet voor niets: naast de heerlijke smaak beschikt Perfect Whey Protein namelijk over de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het gebeurt nogal eens dat whey-eiwitshakes tegen een vergelijkbare of lagere prijs worden aangeboden, maar wie goed naar de voedingswaarden kijkt ziet dat het eiwitgehalte een stuk lager is in dergelijke producten. Ook wordt er veelal gebruik gemaakt van goedkope vulmiddelen, iets waar je bij Perfect Whey Protein niet bang voor hoeft te zijn. Perfect Whey Protein bevat een eiwitgehalte van 79,3% en enkel pure en zuivere ingrediënten.

Hoge kwaliteit tegen een lage prijs

Ben je op zoek naar een effectief eiwitsupplement van hoge kwaliteit, maar wil je ook zeker weten dat je hier niet te veel voor betaalt? Dan is Perfect Whey Protein ideaal. Deze eiwitshake bevat uitsluitend de meest zuivere vorm van whey proteïne concentraat, wat geproduceerd wordt door middel van de innovatieve koude cross-flow microfiltratie. Deze geavanceerde techniek maakt dat alleen de uiterst zuivere vorm van whey concentraat overblijft, waardoor deze optimaal door het lichaam opgenomen kan worden.

Gebruik en dosering

Meng 2 maatscheppen (40 gram) met 250 ml melk of een andere drank naar keuze. Omdat Perfect Whey Protein snel door het lichaam wordt opgenomen is deze uitermate geschikt om direct na een training of bij het ontbijt te gebruiken. Maak van jouw shake een optimaal herstelproduct en voeg koolhydraten uit bijvoorbeeld DextroJuice Pro of Waxy Maize toe.

3. Performance - Pure Whey

beste eiwitshakes
 • Lekkere smaak
 • Werkt uitstekend
 • ruime keuze smaken
 • Niks op aan te merken

Pure Whey is het ideale voedingssupplement voor herstel, onderhoud en groei van spieren na fysieke inspanning. Dit komt door de hoge dosis aan eiwitten en doordat deze wei-eiwitten snel door het lichaam opgenomen worden.

 • 17% BCAA’s 23g eiwitten en 13% L-Glutamine per dosis
 • Uniek aminozuurprofiel
 • Laag gehalte koolhydraten en vetten
 • In 10 heerlijke smaken
 • Enkel natuurlijke aroma’s
 • Halal gecertificeerd.

Dit is het ideale voedingssupplement voor ondersteuning, herstel en instandhouding van spieren na een fysieke inspanning. Dit komt doordat de wei-eiwitten snel door het lichaam worden opgenomen. Eiwitten en aminozuren zijn DE bouwstenen die je nodig hebt na een zware training. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van normale botten en herstel, instandhouding en groei van spiermassa. De Pure Whey eiwitshake van Performance Sports Nutrition heeft een hoge dosering aan eiwitten en is heerlijk om te drinken.

Hopelijke hebben jullie via dit artikel genoeg informatie gekregen zodat je aankoop van de beste eiwitshakes een stuk gemakkelijker wordt.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be