Beste fitbit van nu. Door onze experts uitgebreid getest!

Beste fitbit

Beste fitbit snel overzicht!

Beste fitbit

1.

Fitbit Inspire 2

Sporthorloge

2.

Fitbit Charge 5

Beste fitbit

3.

Fitbit Versa 3

Sporthorloge

4.

Fitbit Luxe

Beste fitbit

5.

Fitbit Sense 2

6.

Fitbit Surge

Ben je een sporter en wil je jouw trainingen en activiteiten monitoren om zo je trainingsroutine te verbeteren dan is de fitbit daar de perfecte oplossing voor. Omdat fitbit reeds verschillende versies van smartwatches en trackers op de markt heeft gebracht hebben onze experts de verschillende fitbits voor u uitgebreid getest. En dit op basis van de verschillende functies, prijs, kwaliteit en beoordelingen van andere consumenten. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

Wat is een fitbit?

Fitbit is een toestel dat je dagelijkse activiteit en sportprestaties meet. Zo kun je u vooruitgang van je prestaties gemakkelijk bijhouden. De fitbit kun je via bluetooth met je smartphone verbinden. Fitbit heeft verschillende modellen op de markt. Zo heeft elke versie zijn eigen specifieke eigenschappen. De fitbit is een goede stimulator om voldoende te bewegen en gezond te leven.

Wat is het verschil tussen een fitbit en een smartwatch?

 • Smartwatch: Is een horloge  voor het ontvangen van meldingen van je agenda, inkomende oproepen en berichten. Wil je berichten beantwoorden, apps downloaden en misschien ook bellen dan is de smartwatch de beste oplossing. Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone.
 • Fitbit:  Deze geeft je inzicht in de voortgang van je trainingen. Kenmerkend zijn de sportprofielen. Je snelheid, afstand, hartslag en afgelegde route analyseer je per sport in overzichtelijke tabellen en grafieken. Sommige meten met een VO2 max meting de maximale zuurstofopname van je bloed en bepalen zo je conditie. 

Kan een fitbit zonder abbonement?

Als je een fitbit hebt dan ben je niet verplicht om een Fitbit Premium-abonnement te nemen. Het abonnement is dus optioneel, maar is het de moeite waard?

Wat houd een fitbit abbonement in?

Dit is een maandelijks abonnement om meer functies te krijgen zoals extra informatie over je gezondheid en video’s met workouts of meditatiesessies. 

 • Slaap: Zonder abonnement krijg je een slaapschema en analyse van je slaapfasen, maar met Premium krijg je ook een analyse van je slaapduur, hartslag en rusteloosheid.
 • inzichten: Met Premium krijg je meer inzichten in je gezondheid via persoonlijke tips. Zonder abonnement krijg je meer algemene tips.
 • Dagelijkse herstelscore: Binnenkort krijgt Fitbit Premium ook een dagelijkse herstelscore. Deze score geeft aan of je lichaam klaar is voor een workout, of dat je beter een rustdag kunt inlassen.
 • Gezondheidsrapport: De mogelijkheid om een gezondheidsrapport te maken met je statistieken rond je gezondheid. Het idee is dat je dit rapport aan je dokter kunt overhandigen. 
 • Een abonnement op Fitbit Premium kost 8,99 euro per maand. Het is ook mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten. Dan betaal je per jaar 79,99 euro. Dat komt neer op 6,67 euro per maand. 

Waar op letten bij de aankoop van de beste fitbit?

Bij de aankoop van de beste fitbit is het wel belangrijk om op een aantal punten te letten. De verschillende eigenschappen worden hieronder netjes op een rij gezet zodat je goed voorbereid bent om je Fitbit aan te kopen. 

 • GPS: De gps functie is belangrijk dat deze aanwezig is op je toestel dit om  je locatie en afgelegde route vastleggen. Zodat je kan nagaan welke afstand je hebt afgelegd binnen je bepaalde tijdspanne. In combinatie met hartslagmeting kan je bepalen waar precies jouw hartslag piekte. Ook kan je terugzien waar je gelopen hebt op de kaart in de app.
 • Levensduur van de batterij: Gemiddeld gaat de batterij zo’n vier tot zes dagen mee. Dit hangt af  van het gebruik. Er bestaan verschillende manieren om de batterij langer te laten meegaan. zoals de scherminstellingen aanpassen( helderheid en notificaties). Zorg er ook voor dat je je Fitbit volledig oplaadt. Je laadt je batterij best niet op in extreem warme of koude temperaturen. Kies altijd voor een originele Fitbit-lader.
 • Metingen:  Check altijd even over welke functies jouw gewenste fitbit moet beschikken. Sommige fitbits hebben niet alle functies en het kan van belang zijn dat jij bepaalde eigenschappen juist wel of niet wilt hebben. Dit verschilt uiteraard per persoon.
 • Design: Fitbits zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, soorten en maten. Vind je een aantrekkelijke look belangrijk hou hier dan ook zeker rekening mee. 

Beste fitbit top-3

1. Fitbit Charge 5

Sporthorloge
 • Ingebouwde GPS
 • Accurate meetwaarden
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Batterij duur

Productbeschrijving

 

Maak van gezond leven een gewoonte met de Fitbit Inspire 2. Deze gebruiksvriendelijke fitnesstracker beschikt over verschillende functies, zoals hartslagmeting, minuten in actieve zones, activiteitsregistratie en slaapherkenning en een batterijduur tot 10 dagen. Deze fraaie tracker is gemaakt om je aan te moedigen en stap voor stap te begeleiden op weg naar jouw gezondheidsdoelen. Bij aanschaf van de Inspire 2 ontvang je een jaar lang gratis Fitbit Premium.
 

Design


Fitbit Inspire 2 heeft een slanke vormgeving, een verlicht oled-touchscreen en zit erg comfortabel zodat je hem uitstekend dag en nacht kunt dragen. Pas de look van Fitbit Inspire 2 naar wens aan en kies uit verschillende wijzerplaten voor elke stijl en gelegenheid.

Activiteit

 

De Fitbit Inspire 2 beschikt over verschillende sensoren om je activiteiten te meten. In de exercise app zijn meer dan 20 verschillende sporten te vinden die ondersteund worden door de Fitbit. Denk hierbij aan hardlopen, fietsen, zwemmen, tennis en nog veel meer. Tik op het scherm om de verschillende statistieken tijdens je training te bekijken, inclusief verbrande calorieën, verstreken tijd, en je hartslag en hartslagzone.

 

Minuten in actieve zones:

Wanneer je doelhartslagzones bereikt gaat je tracker trillen, zodat je weet dat je zoneminuten verdient voor activiteiten waarvan je hart sneller gaat kloppen. Vervolgens kun je de resultaten van je inspanningen bekijken in de app en weet je of je voldoet aan het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie van 150 minuten gemiddelde activiteit of 75 minuten intensieve activiteit per week.

Meten van je slaap:  


Naast het meten van activiteiten is het ook belangrijk om je slaap te meten. De Fitbit Inspire 2 registreert de verschillende slaapfasen en geeft een nachtelijke slaapscore. Hierdoor zal je je slaapkwaliteit beter kunnen begrijpen en kan je zorgen voor een betere nachtrust. Dit is terug te vinden in de Fitbit app.

Meldingen: 


Blijf verbonden met oproep-, bericht-, agenda- en appmeldingen en gebruik handige apps zoals het weer en een timer. Daarnaast kun je snelle antwoorden sturen (alleen Android). Beschikbaar wanneer je telefoon dichtbij is.

Fitbit Premium:


Ga voor Premium en ontgrendel meer persoonlijke begeleiding in de Fitbit-app. Krijg diepere, gepersonaliseerde inzichten die je in acties om kan zetten en volg begeleide programma’s om je te helpen gezonde gewoonten op te bouwen. Krijg bovendien toegang tot honderden trainingen, kalmeer je geest met meditatietracks en vind extra motivatie met Premium-uitdagingen.

2. Fitbit Sense 2

Beste fitbit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Accurate meetwaarden
 • Zeer duidelijk display
 • Bandjes voor de sense 2 passen niet altijd

Productbeschrijving

Ontdek Sense 2, de smartwatch die je helpt te ontspannen, beter te slapen en gezonder te leven. Herken en verminder stress met de tools voor stressbeheersing en aan de hand van een gedetailleerde slaapanalyse kom je meer te weten over de kwaliteit van je nachtrust en hoe je die kunt verbeteren. Bekijk je hartconditie om bewuste keuzes te maken voor je gezondheid. Sense 2 zit bovendien boordevol met geavanceerde smartwatchfuncties en registreert al je activiteiten. Inclusief zes maanden Fitbit Premium-lidmaatschap.

Slaap meten

 

Verbeter je slaapkwaliteit, krijg meer energie en beheers stress met Sense 2 + Premium. Registreer elke nacht je slaap en ontdek hoelang je in diepe, lichte en remslaap bent. Bekijk vervolgens je slaapprofiel. Dit is een overzicht van je slaappatronen en -trends van de afgelopen 30 dagen, waarbij je ook persoonlijk advies krijgt voor een betere nachtrust.

 • Slaapprofiel: Het is makkelijker om beter te slapen als je weet wat voor slaper je bent. Ontdek of jij net zo diep slaapt als een beer, langzaam in slaap valt zoals een schildpad of slaapt als een van de andere slaapdieren. Bekijk vervolgens welke gewoonten het best passen bij jouw slaapprofiel.
 • Slaapfasen en slaapscore: Krijg inzicht in je slaapkwaliteit van de afgelopen nacht met een persoonlijke slaapscore. Met Premium zie je hoelang je in lichte, diepe en remslaap bent en hoe je nachtrust wordt beïnvloed.
 • Slaapmodus: Zet je smartwatch in de slaapmodus, zodat je ongestoord kunt slapen. In deze modus worden meldingen gedempt en gaat je display ’s nachts niet aan. Stel een schema in, zodat slaapmodus automatisch wordt ingeschakeld.

Stress meten

 

Het verminderen van stress kan je slaapkwaliteit en stemming verbeteren en zorgen voor een energieker gevoel. Sense 2 en Premium kunnen je hierbij helpen.

 • Continue meting van fysieke stressreacties: Herken tekenen van stress, opwinding, de effecten van cafeïne en meer met de continue EDA-sensor. Na verloop van tijd ontdek je wat je stress veroorzaakt, zodat je er direct wat aan kunt doen.
 • Stemming bijhouden: Ontvang slimme meldingen om je emoties bij te houden op basis van je fysieke reacties op stress. Denk na over wat de stress kan veroorzaken zodat je patronen kunt ontdekken.
 • Stressbeheersingsscore: Krijg grip op je stress. Heb je een hoge score? Je vertoont weinig tekenen van stress. Heb je een lage score? Probeer een betere balans te vinden door te mediteren of te wandelen.

Gezondheidsstatistieken en hartconditie

 

Houd de gezondheid van je hart in de gaten en krijg meer inzicht in je hartconditie met Sense 2 en Premium. Krijg inzicht in je slaappatroon, stress en activiteiten met continue hartslagmeting en inzicht in je hartritme met de ECG-app.

Door belangrijke gezondheidsstatistieken te registreren, zoals SpO2 en hartslagvariabiliteit, kan Fitbit je bewustmaken van veranderingen in je gezondheid. Zo kun je betere keuzes maken voor je lichaam en gezondheid.

 • ECG-app: Met de ECG-app voor Fitbit Sense kun je tekenen van boezemfibrilleren, een hartritmestoornis, detecteren en de resultaten met je arts delen.
 • Meldingen onregelmatige hartslag: Met de ECG-app kan je op een gewenst moment een meting doen, maar Fitbit meet contiue je hartritme. Zodra er tekenen van boezemfibrilleren, een hartritmestoornis, zijn, ontvang je een melding.

Activiteit

 

Sense 2 en Premium helpen je alles uit je favoriete activiteiten te halen. Begin de dag met een overzicht van wat je lichaam vandaag aankan en de geadviseerde work-out. Registreer je activiteiten en hartslag in realtime voor optimale resultaten. Bekijk hoeveel calorieën je hebt verbrand, de route die je hebt afgelegd en andere gegevens, en vergelijk jouw inspanningen met die van je familie en vrienden.

 • Dagelijkse herstelscore (Premium): Maak elke dag de beste keuzes met een score die aangeeft of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen.
 • Ingebouwde gps: Gebruik ingebouwde gps om je tempo en afstand in realtime te zien wanneer je buiten gaat sporten en bekijk na afloop de route van je activiteit in de Fitbit app.
 • Registratie dagelijkse activiteit: Ontdek hoe alles wat je doet je dichter bij je doelen brengt. Sense 2 registreert je dagelijkse activiteit, zoals je stappen, afgelegde afstand, beklommen verdiepingen, verbrande calorieën en minuten in actieve zones.

Slimme functies

 

Ontvang meldingen van oproepen, berichten, agendagebeurtenissen en apps zoals e-mail en WhatsApp.

 • Vind mijn telefoon-app: Weet je niet waar je telefoon is? Vind eenvoudig je telefoon terug met de geïntegreerde Vind mijn telefoon-app.
 • Fitbit Pay: Upload betaalkaarten en gebruik je smartwatch om snel en eenvoudig contactloos te betalen wanneer je onderweg bent.

Design

 

Sense 2 zit comfortabel en voelt natuurlijk aan om je pols. Het slanke design en de splinternieuwe, verhoogde bandaanzetten bieden meer comfort, zodat je smartwatch de hele dag prettig zit.

Batterijduur

 

Dankzij de lange batterijduur registreert Sense 2 al je activiteiten gedurende 6 dagen zonder dat je hoeft op te laden. Varieert afhankelijk van gebruik en andere factoren; tot 12 uur met gps ingeschakeld. Na slechts 12 minuten opladen kun je Sense 2 de hele dag gebruiken.

3. Fitbit Luxe

Sporthorloge
 • Lange batterijduur tot 5 dagen
 • Tools voor stressbeheersing
 • Slaapherkenning en slaapscore
 • Kan geen muziek bedienen via de smartwatch

Productbeschrijving

Ontdek Fitbit Luxe, de stijlvolle tracker die je helpt om de juiste balans te vinden voor een gezond en ontspannen leven. Houd je lichamelijke en geestelijke gezondheid in de gaten, net als je hart en meer, zodat je elke dag weer optimaal kunt functioneren. Registreer slaap, stress en activiteiten en creëer momenten van rust voor glansrijke resultaten.

 

Stijlvol design

Zie er goed uit en voel je goed met de Fitbit Luxe. De tracker heeft een fraaie afwerking waar je uitstekend mee voor de dag kunt komen en het bandje zit comfortabel om je pols. De bandjes van Fitbit Luxe geven je een unieke en fraaie look voor elke dag. Een helder display zorgt ervoor dat je statistieken en wijzerplaten dag en nacht goed zichtbaar zijn. De helderheid wordt automatisch aangepast, of je nu lekker aan het sporten bent of ’s avonds uitrust.

Stressbeheersing en welzijn

Ontdek hoe je lichaam op stress reageert met een stressbeheersingsscore van 1 tot 100 in de app. Een hoge score betekent dat je lichaam weinig teken van stress vertoont. Breng daarnaast je dag in balans en vind rust met mindfulness oefeningen in de Fitbit App. Volg je voortgang en denk na over wat je kunt doen om nog beter voor jezelf te zorgen. Via de Fitbit App krijg je een complete beeld van je gezondheid met statistieken zoals je ademhalingsfrequentie, hartslagvariabiliteit en meer

Bekijk hoe lang je in lichte, diepe en remslaap bent en ontvang tips in de Fitbit app die je helpen om de kwaliteit van je nachtrust te verhogen. Via de slaapscore heb je in een opslag hoe goed je hebt geslapen. Vervolgens kun je in de app zien hoe je slaappatroon zich ontwikkelt. Met Fitbit Premium ontvang je een uitgebreid uitzicht van je slaapscore en ontwikkel daarmee gewoonten die een goede nachtrust bevorderen.

Hartslagmeting

Fitbit Luxe trilt wanneer je doelhartslagzones bereikt, zodat je weet dat je zoneminuten verdient voor activiteiten waarvan je hart sneller gaat kloppen. Bekijk de resultaten van je inspanningen in de app en kijk of je voldoet aan het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie van 150 minuten activiteit per week. Daarnaast heeft de Fitbit Luxe continue hartslagmeting waarmee je je trainingssessies kan optimaliseren, het verloop van je hartslag in rust in beeld kan brengen, slaapfasen kan bekijken en verbrande calorieën nauwkeuriger kan registeren.

Dagelijkse activiteit


Verbind Fitbit Luxe met de gps van je telefoon en bekijk je tempo en afstand in real time tijdens het wandelen, joggen, hiken en fietsen. Na afloop kun je op een kaart zien hoeveel inspanning je tijdens de route hebt geleverd. Het registreert ook je stappen, afstand en verbrande calorieën. Naast deze activiteiten kun je kiezen uit 20 trainingsmodi en de statistieken bekijken in real time tijdens het sporten of laat Smart Track je work-outs automatisch herkennen en registreren.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste fitbit kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be