Beste hartslagmeter top-3. Hoe betrouwbaar is een hartslagmeter nu?

Beste hartslagmeter

Beste hartslagmeter snel overzicht!

beste hartslagmeter

1.

Polar H9 – Hartslagsensor met borstband M-XXL

Beste hartslagmeter

2.

Hartslagmeter met Borstband – Universeel

Beste hartslagmeter

3.

Polar H10 Hartslagsensor

beste hartslagmeter

4.

Lidoma Hartslagmeter met borstband

5.

VirtuFit – Hartslagband

6.

Senz Sports – Hartslagmeter

Ben je op zoek naar een goede hartslagmeter om tijdens je trainingen je hartslag te meten. Er zijn verschillende soorten hartslagmeters zo heb je er voor rond je pols als armband of één om rond je borst te doen. In dit artikel kom je te weten welke de beste hartslagmeter van nu is. Ook waar je op moet letten bij de aankoop ervan en nog veel meer. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een hartslagmeter?

Een hartslagmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de hartslag van een persoon te meten. Dit kan worden gedaan door middel van een polsband, een armband, een horloge of een borstband. Het apparaat gebruikt een sensor om de elektrische activiteit van het hart te meten en geeft de hartslag weer in beats per minuut (BPM). Dit is een belangrijke indicatie van de gezondheid en fitnessniveau van een persoon en kan worden gebruikt voor het bewaken van de hartslag tijdens sport- of oefeningactiviteiten of voor het volgen van hartcondities zoals hartfalen.

Hoe werkt een hartslagmeter?

Er zijn verschillende manieren waarop een hartslagmeter kan werken, afhankelijk van de technologie die wordt gebruikt.

 1. Optische sensoren: De meest voorkomende technologie voor hartslagmeters is optische sensoren. Dit is een technologie waarbij een sensor wordt geplaatst op de achterkant van een horloge, armband of polsband. De sensor gebruikt licht om de bloedstroom in de pols te meten en de hartslag te berekenen.

 2. Elektroden: Deze hartslagmeters gebruiken elektroden die in contact komen met de huid. Deze elektroden meten de elektrische activiteit van het hart en geven de hartslag weer.

 3. Borstband: De meest precieze manier om de hartslag te meten is met een borstband. Deze band heeft een sensor die in contact komt met de huid van de borst en detecteert de elektrische activiteit van het hart. Dit is meestal gebruikt voor sport en fitness training.

 4. Bewegingssensoren: sommige hartslagmeters gebruiken bewegingssensoren om de hartslag te meten. Deze sensoren detecteren de bewegingen van het lichaam en geven de hartslag weer.

In al deze gevallen, de hartslagmeters gebruiken algoritmen om de hartslag te berekenen. Deze algoritmen analyseren de gegevens die zijn verzameld door de sensoren en berekenen de hartslag in beats per minuut. De hartslag wordt vervolgens weergegeven op het scherm van het apparaat of wordt gedeeld met een app of andere software.

Welke verschillende soorten hartslagmeters zijn er?

Er zijn vele soorten hartslagmeters die worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Polsbandhartslagmeter: Dit is een kleine, draagbare hartslagmeter die om de pols wordt gedragen. Deze hartslagmeters gebruiken optische sensoren of elektroden om de hartslag te meten. Ze zijn ideaal voor gebruik tijdens sport- en oefening activiteiten, evenals voor het volgen van de hartslag gedurende de dag.

 • Armbandhartslagmeter: Deze zijn vergelijkbaar met polsbandhartslagmeters, maar worden om de bovenarm gedragen. Dit is vaak gebruikt voor de mensen die last hebben van een pols die moeilijk is te meten.

 • Horlogehartslagmeter: Is geïntegreerd in een horloge, zodat je de hartslag kunt meten terwijl je je horloge draagt. Dit is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een discrete optie voor het volgen van hun hartslag.

 • Borstbandhartslagmeter: Deze wordt in de vorm van een band om de borst wordt gedragen. Deze hartslagmeters gebruiken elektroden om de hartslag te meten en zijn de meest precieze optie voor het meten van de hartslag tijdens sport- en oefening activiteiten.

 • Smartwatch hartslagmeter: Slimme horloges met geïntegreerde hartslagmeters. Deze horloges zijn uitgerust met sensoren die de hartslag meten. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor het volgen van hun gezondheid en fitness.

 • Fietscomputer hartslagmeter: Dit zijn hartslagmeters die speciaal zijn ontworpen voor gebruik tijdens het fietsen. Deze meten de hartslag tijdens het fietsen en zijn vaak geïntegreerd in een fietscomputer.

 • Zwemhartslagmeter: Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik tijdens het zwemmen, omdat ze waterdicht zijn en de hartslag kunnen meten terwijl je in het water bent.

Hoe betrouwbaar is een hartslagmeter?

De betrouwbaarheid van een hartslagmeter kan variëren afhankelijk van de technologie die wordt gebruikt en hoe het apparaat is geconfigureerd. In het algemeen zijn hartslagmeters die elektroden gebruiken om de hartslag te meten, de meest precieze optie. Dit komt omdat de elektroden direct contact hebben met de huid en de elektrische activiteit van het hart kunnen detecteren.

Optische sensoren die gebruikt worden in polsbandhartslagmeters, armbandhartslagmeters en horlogehartslagmeters zijn ook betrouwbaar, maar kunnen af en toe afwijkingen vertonen. Dit komt omdat de sensoren afhankelijk zijn van de bloedstroom in de pols, en afwijkingen kunnen optreden als de bloedstroom niet optimaal is.

Een borstbandhartslagmeter is de meest precieze optie voor het meten van de hartslag tijdens sport- en oefeningactiviteiten, maar het kan onhandig zijn om deze te dragen tijdens het dagelijks leven.

Het is belangrijk om te weten dat hartslagmeters kunnen variëren in betrouwbaarheid, dus het is aan te raden om te testen of de hartslagmeter met uw huid en lichaam type overeenkomt. Het is ook aan te raden om de hartslagmeter te gebruiken in combinatie met andere gezondheids- en fitnessapparaten voor een preciezere meting.

Waar let je op bij de aankoop van de beste hartslagmeter?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een hartslagmeter, zoals:

 • Compatibiliteit: Er zijn verschillende soorten hartslagmeters die werken met specifieke apps en software. Controleer of de hartslagmeter die je wilt kopen, compatibel is met je smartphone of andere apparaat.

 • Draagcomfort: Sommige hartslagmeters, zoals borstbanden, kunnen oncomfortabel zijn om te dragen. Overweeg welke soort hartslagmeter het beste aansluit bij je persoonlijke voorkeur.

 • Functies: Er zijn er met verschillende functies zoals stappenteller, slaapmonitor, GPS-tracking, enzovoort. Bedenk welke functies je belangrijk vindt en zoek een hartslagmeter met die specifieke functies.

 • Waterdichtheid: Als je van plan bent om de hartslagmeter te gebruiken tijdens het zwemmen of andere wateractiviteiten, moet je ervoor zorgen dat de hartslagmeter waterdicht is.

 • Batterijduur: Houd rekening met de batterijduur van de hartslagmeter, zodat je weet hoe vaak je de batterij moet vervangen.

 • Prijs: Er zijn hartslagmeters beschikbaar in een verscheidenheid van prijsklassen. Bedenk hoeveel je bereid bent uit te geven en zoek een hartslagmeter die binnen je budget past.

 • Recensies: Lees recensies van andere gebruikers om een beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en prestaties van de hartslagmeter. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te maken.

 • garantie: Controleer de garantieperiode van de hartslagmeter, zodat je weet hoe lang je dekking hebt in geval van problemen met het apparaat.

Wat is een goede hartslag?

Een goede hartslag is een hartslag die binnen een gezonde bereik valt. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand.

Een volwassene heeft een gemiddelde rusthartslag van 60 tot 100 slagen per minuut. Tijdens inspanning kan de hartslag oplopen tot 150 of zelfs 200 slagen per minuut.

Een hartslag die boven de 100 slagen per minuut ligt, wordt beschouwd als een hoge hartslag, terwijl een hartslag die onder de 60 slagen per minuut ligt, een lage hartslag genoemd wordt. Beide kunnen een teken zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem en moeten worden besproken met een arts.

Houd er rekening mee dat de hartslag kan variëren afhankelijk van de situatie, zoals tijdens inspanning of rust, en dat iedereen anders is. Een arts kan je helpen om een gezonde hartslagbereik te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Beste hartslagmeter top-3

1. Polar H9 - Hartslagsensor met borstband M-XXL

beste hartslagmeter
 • Accurate hartslagregistratie
 • Aangename borstband
 • Snelle koppeling met apparaten
 • Borstband soms wat oncomfortabel

Productbeschrijving

Zoek je een betrouwbare hartslagsensor met borstband van hoge kwaliteit? Dan voldoet de Polar H9 aan al je wensen en meer. Bluetooth en ANT+ technologieën bieden eindeloze verbindingsmogelijkheden, welke app of welk apparaat je ook wil gebruiken.

Het enige wat je moet doen is verbinding maken en aan de slag gaan.

Levensduur batterij Polar H9

 

Met een batterijduur van 400 uur gaat een batterij ongeveer een jaar mee als je één uur per dag traint.

Specificaties Polar H9

 

 • Werkt met Polar Club: Als je sportschool de Polar Club app voor live hartslagweergave van groepen gebruikt, kun je jouw Polar H9 gebruiken om je hartslag op het scherm weer te geven.
 • Compatibiliteit: Mobiele apparaten met iOS: iPhone 5s en later, met iOS 12 of later; Android mobiele apparaten met Bluetooth 4.0-mogelijkheid en Android 6.0 of later.
 • Batterijtype: CR 2025
 • Afmetingen zender: 34 x 65 x 10 mm
 • Materialen: Zender: Aansluiting: ABS, ABS + GF, PC, roestvrij staal. Band: 38% polyamide, 29% polyurethaan, 20% elastaan, 13% polyester
 • Waterbestendigheid: 30 m (geschikt voor zwemmen)
 • Gebruikstemperatuur: ?-10 °C tot +50 °C

2. Hartslagmeter met Borstband - Universeel

Beste hartslagmeter
 • Batterij gaat lang mee
 • Flexibel materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Houd je van sporten en haal jij graag het beste uit je training? Dan is onze lichtgewicht hartslagmeter met borstband echt iets voor jou. Hij is aan te sluiten op verschillende apps en apparaten en de krachtige batterij gaat tot wel 1000 uur mee. Zo kun je makkelijk je vooruitgang bijhouden en een nauwkeurig trainingsplan maken.

Gericht trainen:


Met deze hartslagmeter kun je de intensiteit van je work-out goed in de gaten houden en overbelasting voorkomen. De gegevens worden direct opgeslagen en verzonden, zodat je ze later kunt gebruiken om je training te optimaliseren en het beste uit jezelf te halen.

Jouw voordelen:


 Licht en comfortabel14 gram


Lange batterijduur tot wel 1000 uur

 Geschikt voor alle apparatendoor Ant+ en Bluetooth functie Gratis extra knoopcel batterij

Krachtige batterij:


De batterij heeft een hoog uithoudingsvermogen; hij gaat tot wel 1000 uur mee! Je komt tijdens je trainingen dus nooit voor verrassingen te staan, waardoor je je volledig kunt focussen op het behalen van je doelen. Daarnaast krijg je nu gratis een extra knoopcel batterij bij aanschaf van de hartslagmeter.

Comfortabel sporten:


De hartslagmeter heeft een dunne elastische borstband die je kunt verstellen van 64 cm naar 86 cm. Met een gewicht van 14 gram voel je amper dat je de hartslagmeter om hebt en draag je geen onnodig gewicht mee tijdens je dagelijkse workout.

Altijd verbonden:


Of je de hartslagmeter nu met je telefoon, smartwatch of fietscomputer wil verbinden, met de Ant+ en Bluetooth functie kan het allemaal. Zo kun je zorgeloos sporten waar je maar wilt terwijl je hartslaggegevens direct worden doorgestuurd.

Waterproof:


Tijdens een goede workout kun je flink zweten. Dat is voor deze hartslagmeter geen probleem, want hij is waterproof. Let wel op, het is niet aan te raden ermee te zwemmen.

Hoe breng ik de borstband aan:


Maak de hartslagmeter vast aan de borstband. Bevochtig de elektroden van de hartslagmeter met een paar druppels water. Pas de lengte van de borstband aan zodat deze comfortabel zit. Plaats de hartslagmeter tegen je hart met het Magene logo naar boven gericht. Zorg dat de hartslagmeter onder je borstspier en strak tegen je huid zit.

Reinigen:


Na je workout maak je de hartslagmeter los en spoel je de borstband af onder de kraan. Het wordt sterk afgeraden om de band in de wasmachine en/of droger te doen.

3. Polar H10 Hartslagsensor

Beste hartslagmeter
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Past perfect
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Als het aankomt op nauwkeurigheid en connectiviteit, is de Polar H10 hartslagsensor de enige voor de hand liggende keuze. Houd je hartslag bij met maximale nauwkeurigheid en koppel je hartslag via Dual Bluetooth Smart, 5kHz coded of ANT met diverse trainingsapparaten. Koppel je Polar H10 veilig tegelijkertijd met twee trainingsapparaten met Bluetooth: je Polar horloge + je fietscomputer, je favoriete fitnessapp + fitnessapparatuur. De batterij gaat tot 400 trainingsuren mee en de waterdichte zender heeft een trainingsgeheugen.

De Polar H10 wordt geleverd met de Polar Pro-band, een zachte band van textiel met hoogwaardige elektroden die garanderen dat je hartslag nauwkeurig en zonder interferentie wordt gemeten. Het materiaal zit heel comfortabel en de siliconenstippen en de verbeterde gesp houden de band stevig op zijn plaats.

Verbind de Polar H10 met Polar Beat, de gratis fitness- en trainingsapp van Polar, en ontvang tijdens je work-out nauwkeurige hartslaggegevens rechtstreeks op je telefoon. De Polar H10 werkt ook met veel andere goede fitnessapps, dus je hebt keus uit een groot aantal opties.

TRAINEN IN STANDALONE MODUS


Je kunt ook één enkele trainingssessie volgen met alleen de Polar H10. Start een trainingssessie in de Polar Beat app, laat je smartphone voor wat hij is en begin je work-out.

Geschikt voor zwemmen


Met de 5 kHz transmissie kun je je hartslag altijd volgen, zelfs in het water.

Altijd de laatste updates


De Polar H10 wordt steeds verbeterd via draadloze software-updates.

Orthostatische test in combinatie met een Polar Sporthorloge Grit X Pro, Vantage V2


De orthostatische test registreert je hartslagvariabiliteit en voorziet je van informatie over je herstel en tools om je training te optimaliseren. Om de orthostatische test te kunnen doen, moet je de Polar H10 koppelen met een compatibel Polar sporthorloge.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste hartslagmeter kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be