Qigong: boost je energie met deze populaire cursus, Review.

Qigong

Qigong boost je energie met deze populaire cursus, review. In dit artikel gaan we kijken wat deze zeer populaire cursus allemaal te bieden heeft en komen jullie meer te weten over de man achter deze cursus Alex Van Galen. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is Qigong?

Qigong (ook wel geschreven als “Chi Kung” of “Qi Gong”) is een traditionele Chinese praktijk die ademhalingstechnieken, fysieke houdingen en mentale focus of visualisatie omvat om de stroom van qi (levensenergie) binnen het lichaam te cultiveren en in balans te brengen. Het wordt geloofd dat wanneer de qi soepel stroomt, het de fysieke gezondheid, emotioneel welzijn en spirituele groei kan bevorderen.

Qigong wordt al duizenden jaren in China beoefend en kent veel verschillende vormen en stijlen, variërend van zachte bewegingen en meditatie tot meer intensieve oefeningen. Enkele voordelen van het beoefenen van Qigong zijn het verbeteren van de fysieke conditie, het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de mentale helderheid en het bevorderen van ontspanning.

Qigong wordt vaak geassocieerd met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wordt soms gebruikt als een aanvullende therapie om een ​​verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder chronische pijn, hoge bloeddruk en spijsverteringsstoornissen. Het wordt ook vaak gebruikt als een vorm van meditatie of mindfulness-praktijk om het algehele welzijn te verbeteren.

Wat doet Qigong met je lichaam?

 • Verbetert de bloedcirculatie en ademhaling: De combinatie van beweging en ademhaling in Qigong kan de bloedcirculatie en ademhaling verbeteren, waardoor de zuurstof- en voedingsstoffenstroom naar de cellen wordt verhoogd.

 • Versterkt het immuunsysteem: Regelmatige beoefening van Qigong kan het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen ziektes en infecties verhogen.

 • Verlaagt stress en angst: Helpt bij het verminderen van stress en angst doordat het de hartslag verlaagt, de bloeddruk normaliseert en de cortisolproductie vermindert.

 • Verbetert de houding en flexibiliteit: Qigong-oefeningen kunnen de houding verbeteren en de flexibiliteit van de spieren, gewrichten en pezen vergroten.

 • Verbetert de spijsvertering: Hierdoor kan de spijsvertering verbeteren door de circulatie van qi in het spijsverteringsstelsel te bevorderen en de spijsverteringsorganen te masseren.

 • Bevordert ontspanning en slaap: Kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en slaap door het kalmeren van de geest en het verminderen van de mentale en fysieke spanning in het lichaam.

Wat is het verschil tussen Tai Chi en Qigong?

Tai Chi en Qigong zijn beide traditionele Chinese oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn door middel van ademhaling, lichaamsbeweging en meditatie. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Bewegingen: Tai Chi bestaat uit een reeks langzame, vloeiende bewegingen die in een specifieke volgorde worden uitgevoerd, terwijl Qigong een breed scala aan oefeningen en houdingen omvat, variërend van eenvoudige, statische poses tot meer dynamische bewegingen.

 • Focus: Tai Chi legt meer nadruk op het ontwikkelen van fysieke kracht, flexibiliteit en balans, terwijl Qigong zich meer richt op het cultiveren van de interne levenskracht, qi.

 • Intentie: Tai Chi wordt vaak beoefend als een vechtkunst en kan worden gebruikt voor zelfverdediging, terwijl Qigong voornamelijk gericht is op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn.

 • Ademhaling: Beide oefeningen leggen sterk de nadruk op ademhalingstechnieken, maar in Tai Chi worden de ademhalingen meestal gekoppeld aan specifieke bewegingen, terwijl bij Qigong ademhalingsoefeningen soms onafhankelijk van lichaamsbewegingen worden uitgevoerd.

Boost je energie met eenvoudige Qigong, review.

Wie is Alex van Galen?

In Nederland kennen mensen hem vooral als de schrijver van speelfilms als Michiel de Ruyter en series als Kees & Co. Maar achter de schermen mediteerde hij heel zijn leven intensief.

Sterker nog, hij mediteerde zich suf. Maar  had nog steeds extreem overgewicht, maagzuur en bloedsuikerproblemen. Na een bezoek aan het ziekenhuis moest hij erkennen: Alex was nog steeds een stresskonijn! Hij voelde zich gefrustreerd en was boos op hemzelf.

Pas toen Alex Taoïstische oefeningen ontdekte om zichzelf te aarden en diep te ontspannen viel alles op z’n plek. Hij voelde zich beter, had meer energie en kreeg diepgaande ontwakingservaringen…

Alex begon les te geven als Tao leraar en schreef ‘Moeiteloos Ontwaken’ (Samsara, 2021).

Sinds 1989 is Alex een leerling van de gerealiseerde meester Paramahamsa Hariharananda en verdiepte hij zich in de Taoïstische technieken met grote leraren als Mantak Chia en Michael Winn.

Alex is  gecertificeerd als Universal Healing Tao leraar en Reiki master.

Wat bied deze Qigong cursus allemaal aan?

Je krijgt5 modules met 20 videos met korte en eenvoudige oefeningen. Omdat de oefeningen zo simpel en efficiënt zijn, duurt de hele workshop niet meer dan een uur. Daarna kies je dagelijks de oefeningen die je het lekkerst vindt. 

Bovendien krijg je 3 unieke bonussen:
 

Module 1 Eenvoudige warm-up:

 

Verbluffende eenvoudige warming-up die je eender waar kunt doen om je energie een directe boost te geven.

 

Module 2 Je ruggengraat laten stromen:

 

Je ruggengraat is de belangrijkste levensader in je lichaam. Een soepele, gezonde ruggengraat is daarom onmisbaar voor een goede gezondheid.

 

Module 3 Je buik en onderrug activeren:

 

Een buik die gevuld is met chi is het best bewaarde geheim van de Taoïstische gezondheid. Want vanaf je buik voed je namelijk je hele lichaam.

 

Module 4 Je psoas en nieren ontspannen: 

 

In deze module krijg je twee speciale oefeningen om de ‘spier van de ziel’ te ontspannen zodat je de hele dag ontspannen bent en heerlijk diep in je lichaam zakt. Plus een eeuwenoude oefening om je nieren te ontspannen zodat je lichaam minder stresshormonen aanmaakt.

 

Module 5 Je nek en schouders vrijmaken:

 

Je nek en schouders hebben het zwaar te verduren in ons moderne leven. Met deze super simpele oefeningen leer je de fascia rondom je nekspieren te activeren zodat de energie erdoorheen pulseert. Dit gaat dieper dan welke nek- en schouder oefening dan ook.

 

Bonus 1 Eenvoudige zelfmassage:

 

Met deze super eenvoudige zelfmassage breng je de 5 elementen in balans. Een heerlijke oefening voor je gaat slapen. 

 

Bonus 2 De poort van het leven activeren:

 

Deze verbluffend eenvoudige oefening krijgen patiënten in sommige Chinese ziekenhuizen in plaats van medicijnen! Ervaar zelf waarom.

 

Bonus 3 Je buik vullen met warme chi:

 

Je buik is een unieke opslagplaats voor chi. Met deze twee speciale ademhalingsoefeningen kun je je buik voeden met warme energie. Je hebt niet alleen meer energie maar je staat ook meer in je kracht.

 

Wat gebeurt er als je deze simpele oefeningen doet?

 • Activeert de chi in je eigen lichaam
 • Vitale energie blijft de hele dag stromen
 • Voedt je organen met genezende chi
 • Voel je lekkerder in je vel
 • Je voelt je rustig en positief
 • Meer in balans

Voor deze workshop heb je:

 • Geen ervaring nodig
 • Je hoeft ook niet lenig te zijn
 • Niet veel tijd nodig
 • Geen dure abonnementen nodig 

Voor wie is dit geschikt?

Dit is een laagdrempelige mini-workshop voor mensen die de hele dag lekker in hun vel willen zitten maar opzien tegen vermoeiende yoga lessen of fitness oefeningen. 

Waarom is dit beter dan Yoga?

Yoga is een mooi systeem, maar het richt zich meer op je flexibiliteit en spieren (die energie kosten) terwijl qigong zich puur richt op het openen van de energiekanalen zelf (wat veel eenvoudiger is). Als de geblokkeerde chi weer gaat stromen, voel je je de hele dag lekker. Het effect is verbluffend. 

Qigong
 • Geen ervaring nodig
 • Voel je lekker in je vel
 • Meer in balans
 • Niks op aan te merken
9/10

Deze cursus heeft een uitstekende manier bewezen om uw energie te verhogen en uw lichaam en geest te versterken.

Deze cursus is geschikt  voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is ontworpen voor beoefenaars om hun energie te helpen verhogen door middel van zachte bewegingen en ademhalingsoefeningen die gemakkelijk te volgen zijn.

Door deel te nemen aan deze cursus, zult u merken dat u gedurende de dag meer energie heeft en dat u zich minder moe voelt.

Een ander voordeel van deze cursus is dat het u helpt om uw volledige gezondheid te verbeteren. De oefeningen bevorderen een goede bloedcirculatie, helpen uw immuunsysteem te versterken en uw houding en balans te verbeteren.

Bovendien heeft deze cursus een zeer positieve impact op de kwaliteit van uw slaap. Veel deelnemers hebben gemeld dat ze beter en dieper slapen na het volgen van deze cursus.

Tot slot wil ik zeggen dat de “Boost je energie met eenvoudige Qigong” cursus een uitstekende investering is in je gezondheid en welzijn. Het is een eenvoudige en korte manier om uw energie te verhogen, uw lichaam en geest te versterken en uw totale gezondheid te verbeteren. Ik raad deze cursus aan voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke manier om hun energie te verhogen en hun gezondheid te verbeteren.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be