Mozzeno review: hoe werkt het nu eigenlijk?

mozenno review

Mozzeno review, In dit artikel gaan we op onderzoek hoe dit bedrijf werkt. Wat het te bieden heeft en of ze betrouwbaar zijn.

Inhoudsopgave

Hoe is mozzeno ontstaan?

Mozzeno is opgericht door Frédéric Dujeux en Xavier Laoureux Beide maken deel uit van de eerste lichting van het CPME-programma ‘Entrepreneurship’ aan de UCL. Deze opleiding reikt hen theoretische en praktische instrumenten aan om te ondernemen. Ter afronding schrijven ze, samen met Arnaud Gillin, een interdisciplinaire thesis over de lancering van een lokaal mediaplatform. Toch kiezen Frédéric en Xavier ervoor om hun eerste stappen te zetten in bestaande projecten.
Voor Frédéric wordt dit Ogone, een betaalplatform dat nog in zijn kinderschoenen staat als hij het team van amper een paar mensen vervoegt. 

Vijftien jaar later is het platform, dat ondertussen is overgenomen, uitgegroeid tot een internationaal succesverhaal. Wanneer Frédéric beslist om Ogone te verlaten, leidt hij als CTO een team van meer dan 100 developers.

Xavier start zijn carrière bij Fortis Luxembourg. Na een korte periode in de bankwereld ontwikkelt hij zijn kennis in de digitale marketing. In verschillende functies bij Un pas plus loin en vervolgens binnen de TBWA-groep doet hij praktische ervaring op met klantenwerving en krijgt hij de kans om het onwaarschijnlijke potentieel van digitalisering te realiseren. Op het moment dat hij beslist om samen met Frédéric de uitdaging aan te gaan, heeft Xavier een jaar eerder net Disruption Works Belgium gelanceerd. Het doel van deze cel binnen de TBWA Group is bedrijven te helpen om zichzelf opnieuw uit te vinden door creativiteit. 

Eind 2015 ligt een onrechtstreeks model vast. mozzeno zal als erkend kredietverstrekker zijn leningen effectiseren, zodat particuliere investeerders ze onrechtstreeks kunnen financieren.

Aanvraagprocedure

 

Onder begeleiding van het advocatenkantoor Simont Braun zetten Frédéric en Xavier begin 2016 de aanvraagprocedure in gang voor de erkenning van consumentenkredietverstrekker en voor de publicatie van een doorlopend prospectus om ervoor te zorgen dat investeerders de mozzeno-effecten met een onderliggend consumentenkrediet kunnen onderschrijven.

Tegelijkertijd wordt een eerste fondsenwerving op poten gezet om het geld binnen te halen dat minimaal nodig zijn om de erkenning van kredietgever te verkrijgen en om de nodige middelen te hebben voor de ontwikkeling van het IT-platform. De eerste medewerkers, IT developers, worden aangeworven.

De officiële lancering van het platform vindt plaats in februari 2017 met de verstrekking van de eerste leningen en de ophaling van het eerste geld van particuliere investeerders.

Wat is mozzeno?

Mozzeno is een Belgische financiële instelling die leningen aanbiedt aan particulieren.  Ze zijn op de Belgische markt actief sinds 2017. Met zijn unieke samenwerkingsmodel in België wil mozzeno voor leningen en investeringen een alternatief bieden voor de bank.
Dankzij het standpunt van positief geld staat de consument bij mozzeno centraal.

 

Mozzeno review Hun missie

Ze geloven dat geld meer waarde kan opleveren en rechtvaardiger kan worden verdeeld onder alle betrokkenen in een leenproces: kredietnemers, investeerders en mozzeno.

Hiertoe hebben ze een open model ontwikkeld, zodat lenen en investeren efficiënt kan gebeuren. Transparant, digitaal en zonder omwegen.

Daardoor behouden ze de essentie van het banksysteem: geld gebruiken om winst te creëren. Maar deze winst delen ze met kredietnemers en investeerders.

Mozzeno review wat bieden ze aan?

mozzeno biedt kredietnemers in België een breed gamma aan persoonlijke leningen, die onrechtstreeks worden gefinancierd door particulieren. De kredieten worden aangepast aan elke behoefte. U kunt geld lenen voor:

 • Auto
 • Renovatie
 • Huwelijk 
 • Studie 
 • Meubelen
 • Vakantie
 • Andere persoonlijke projecten

Als investeerder beslis jezelf hoeveel geld je investeert en in welke projecten. Zo heb je nog steeds de controle over waar je geld naartoe gaat. Als investeerder krijg je maandelijks een deel van je investering terug met interesten.

mozenno review

Het bedrag en de looptijd bij mozzeno

het bedrag dat je kunt lenen bij mozzeno is tussen de  €1.250 en €50.000. De looptijd van de lening is tussen de  12 en 84 maanden afhankelijk van het ontleende bedrag en het project dat je wilt gaan financieren. Door de online simulator te gebruiken zal mozzeno automatisch de mogelijke looptijden aangeven.

Weetje

 • De interesten die u betaalt, gaan voornamelijk naar de investeerders die uw lening onrechtstreeks hebben gefinancierd. 
 • Betaalt u uw lening steeds correct af? Dan wordt u beloond!
 • Goed voor de lokale economie.

Hoe vraag je de persoonlijke lening bij mozzeno aan?

 1. De aanvraag: U wordt gevraagd een aantal gegevens in te voeren inzake de reden van de lening, je behoeften en u persoonlijke en financiële situatie.
 2. Analyse van de leningaanvraag:  Op basis van je ingevoerde gegevens  analyseert mozzeno de aanvraag, en met name of deze past bij de behoeften en de situatie van de kredietnemer. Indien dat het geval is, wordt de aanvraag voorlopig aanvaard. De kredietnemer krijgt verschillende documenten, waaronder een SECCI, een voorstel van overeenkomst en een aflossingsplan. De kredietnemer wordt eveneens gevraagd een aantal bewijsstukken in te dienen die de in de aanvraag meegedeelde informatie bevestigen.
 3. Ondertekening contract: U moet alle documenten van de kredietovereenkomst digitaal tekenen. En dit met  eID of itsme.
 4. De financiering: wanneer je dossier eenmaal volledig is en goedgekeurd werd, zorgt mozzeno doorgaans voor een voorfinanciering van de lening. Dankzij die voorfinanciering is het geld van de lening dus onmiddellijk beschikbaar, mozzeno geeft vervolgens financiële instrumenten uit waarop de gemeenschap van investeerders kan inschrijven om het bedrag dat mozzeno heeft voorgefinancierd, terug te financieren.
 5. Definitieve aanvaarding: de aanvaarding is definitief zodra alle documenten correct werden ingevuld en ondertekend.
 6. Uitbetaling:  Het gevraagde bedrag wordt betaald op de door u gegeven bankrekening.
 7. Terugbetaling: elke maand betaalt u een deel van het kapitaal en de intresten terug in overeenstemming met het aflossingsplan dat werd overgemaakt bij het sluiten van de kredietovereenkomst.
 8. Beloning correcte terugbetaling: wanneer u je lening maandelijks op tijd afbetaalt dan ontvangt je op het einde van u kredietovereenkomst een beloning. Het bedrag van die beloning werd vastgesteld in u kredietovereenkomst. 

Mozzeno review wat moet je doen om te investeren?

 1. Aanmaken investeerdersaccount bij mozzeno: U maakt een account aan en stort minimum 500 euro.
 2. Aanmaak van een serie van notes: Mozzeno geeft financieringsinstrumenten (Notes) uit om het overeengekomen krediet te kunnen herfinancieren. De community van investeerders schrijft in op deze instrumenten.
 3. Keuze van onderliggende leningen: U kiest in welke onderliggende leningen u wilt investeren door in te schrijven op financieringsinstrumenten uitgegeven door mozzeno: de mozzeno-Notes.
 4. Inschrijving: U bepaalt welk bedrag u in elke mozzeno-Note en dus in elke onderliggende lening wilt investeren.
 5. Ontvangt: Voor elke mozzeno-Note waarin u hebt geïnvesteerd, ontvangt u maandelijks een terugbetaling in kapitaal en intresten.

Mozzeno review klantenservice

Wil je voor je een lening afsluit of te investeren meer informatie aanvragen kun je u persoonlijk laten adviseren  door met Mozzeno te bellen of te mailen. Hun klantenservice is altijd snel en vlot te bereiken en je wordt steeds doorverbonden met een specialist van mozzeno die je direct verder helpt.

Ben je niet tevreden over je investering of lening kun je ook de klantenservice bereiken om je probleem te bespreken. Mozzeno gaat altijd professioneel om met jou klachten en proberen daar een oplossing voor te vinden

Mozzeno review eindbeoordeling

 • Afbetalen via domiciliering 
 • Alles digitaal (leningaanvraag of investering)
 • Looptijd lening zelf kiezen
 • leningaanvraag sneller dan bij de bank
 • Lening niet boven de 50 000 euro
 • Niet voor notariskosten of woning
8.7/10

Onze conclusie over mozzeno. Hier kan je rekenen op een betrouwbare lening en een snel proces. Mozzeno geeft u een transparante weergave van de mogelijkheden voor de verschillende leningen. Hierdoor weet je meteen dus waar je aan toe bent voordat je de lening afsluit. Alles wordt snel en gemakkelijk digitaal afgehandeld, ook als je wilt investeren. Dus mozzeno is zeker aan te raden en zeer betrouwbaar.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be