Beste koffiemachine van nu. Hier uitgebreid getest!

Beste koffiemachine

Beste koffiemachine snel overzicht!

Beste koffiemachine

1.

Philips 2200  Espressomachine

Beste koffiemachine

2.

De’Longhi Magnifica

Beste koffiemachine

3.

Krups Espressovolautomaat 

Beste koffiemachine

4.

Philips LatteGo 3200 series 

beste espressomachine

5.

Siemens  Volautomatische espressomachine

6.

Melitta Caffeo Solo

Veel mensen willen thuis ook zo een lekkere koffie dan dat van in het koffiehuis. Met de beste koffiemachine is dit voor iedereen mogelijk. In dit artikel geven we onze top-3 nadat we 10 koffiemachines uitgebreid getest hebben en dit op basis van prijs/kwaliteit, smaak en andere klantenbeoordelingen. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

Welke soorten koffiemachines zijn er?

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende koffiemachines waarmee je lekkere koffie kunt zetten. Daarnaast zijn er ook verschillende koffievullingen op de markt zoals  koffiebonen, gemalen bonen, koffiepads of cups.

 • Filter-koffiezetapparaten: Met een filter koffiezetapparaat zet je zeer snel een kan heerlijk ouderwetse koffie. De meeste filterkoffieapparaten werken met gemalen koffie, al zijn er ook met ingebouwde koffiemolen. Met een filter-koffiezetapparaat kun je meerdere koppen koffie tegelijk maken. Voor extra verse koffie kun je kiezen voor een filterapparaat met koffiebonenmaler. 
 • Volautomatische espressomachine: Dit toestel werkt met één druk op de knop enkel water en voldoende koffiebonen erin en de machine maakt voor jou een heerlijk verse espresso.
 • Halfautomatische espressomachine: Bij een halfautomische espressomachine zul je dus meer handelingen moeten dan bij een volautomatische machine voor je u heerlijke verse espresso hebt. Zoals de piston vullen met gemalen koffie dit goed aanstampen dan plaats je de piston in het toestel en zet je het aan.
 •  cafetière: Dit type koffiezetter wordt ook wel French press genoemd omdat je bij het koffie zetten de koffie met een pers naar de bodem duwt. Wanneer je koffie maakt met cafetières vul je de cafetière eerst met koffie. Hier schenk je dus heet water op. Daarna laat de French press zo’n tien minuten trekken en duw je vervolgens langzaam de zeef naar beneden. En dan kun je lekker genieten van een heerlijk tasje koffie.
 •  Nespresso machine:  Een Nespresso koffiemachine is compact en makkelijk in gebruik. Hiermee  maak je zonder enkele moeite de lekkerste koffiespecialiteiten. De verschillende Grands Crus, de koffiecups van Nespresso, zijn er in tenminste 24 verschillende smaken en varianten dus keuze genoeg voor iedereen.
 • Koffiecupmachines: Zoals het senseo koffiemachine of Dolce Gusto deze werken met koffiepads en met één druk op de knop maak je heerlijke koffie met een mooie crème laag.

Wat is de gemiddelde levensduur van een koffiemachine?

Een koffiemachine met bonen gaat gemiddeld  tussen de 3-6 jaar mee. Al hangt dit ook af van verschillende factoren. 

 • Hoeveel kopjes je zet per dag: Hoe intensiever je u koffiemachine gebruikt hoe meer kans je hebt dat er sneller iets aan defect geraakt.
 • Onderdelen vervangbaar zijn: Als er een onderdeel defect is of het te vervangen is.
 • Onderhoud van het toestel: Hoe beter je u koffiemachine onderhoud des te langer deze zal meegaan.
 • Prijs van het toestel: Een goedkopere koffiemachine zal iets minder van kwaliteit zijn dan een duurder toestel.

Hoe kies je de beste koffiemachine?

 • Welk soort koffie wil je drinken: Wil je een espresso of liever gewoon een tas zwarte koffie drinken of misschien gewoon allebei. Zo kun je al voor jezelf duidelijk maken naar welk soort koffiemachine je op zoek moet gaan.
 • Hoeveel tijd je wil steken in het maken van een kop koffie.
 • Het budget dat je wil uitgeven voor je koffiemachine.

Wat is de beste koffiemachine met bonen?

Er zijn veel koffiemachines op de markt die gebruik maken van koffiebonen, dus de beste keuze voor jou zal afhangen van je specifieke eisen en budget. Hier zijn enkele populaire opties die overweging waard zijn:

 • Jura Giga 6: Een professionele koffiemachine met een ingebouwde koffiemolen. Het is een van de meest geavanceerde machines op de markt, met veel instelbare opties en een krachtige espressomaker.

 • DeLonghi EcAM : Compacte, automatische koffiemachine met een ingebouwde koffiemolen. Het biedt veel instelbare opties voor het maken van verschillende koffiesoorten en heeft een gemakkelijk te gebruiken bedieningspaneel.

 • Breville: Flexibele koffiemachine die veel verschillende soorten koffie kan maken, waaronder koude koffie, espresso, koffie met melk, enz. Het heeft een ingebouwde koffiemolen en heeft een aantal geavanceerde functies zoals een precieze temperatuurregeling en ‘My Brew’-instellingen.

 • Philips espressomachine: Dit is een automatische koffiemachine met een ingebouwde koffiemolen. Het heeft veel instelbare opties voor het maken van verschillende koffiesoorten en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

 • Gaggia Classic Pro: Klassieke espressomachine met een ingebouwde koffiemolen. Het heeft een stevig, professioneel ontwerp en een goede koffiekwaliteit, maar kan enige vaardigheid en onderhoud vereisen.

Let wel dat deze machines verschillen in prijsklasse en functies, dus is het aan te raden om te zoeken naar recensies en vergelijken van verschillende producten voordat je een aankoop doet.

Wat is de beste koffiemachine voor latte macchiato?

Als je op zoek bent naar de beste koffiemachine voor het maken van latte macchiato’s, dan zijn er een aantal functies die je in overweging moet nemen. Hier zijn enkele populaire opties om te overwegen:

 • Jura E8: Geavanceerde, automatische koffiemachine met een ingebouwde melkopschuimer. Het heeft veel instelbare opties voor het maken van verschillende koffiesoorten, waaronder latte macchiato’s, en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

 • DeLonghi Lattissima Pro: Automatische koffiemachine met een ingebouwde melkopschuimer. Het heeft veel instelbare opties voor het maken van verschillende koffiesoorten, waaronder latte macchiato’s, en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

 • Breville: Dit is een compacte, automatische espressomachine met een ingebouwde melkopschuimer. Het heeft veel instelbare opties voor het maken van verschillende koffiesoorten, waaronder latte macchiato’s, en een gemakkelijk te gebruiken bedieningspaneel.

 • Saeco PicoBaristo: Een automatische koffiemachine met een ingebouwde melkopschuimer. Het heeft veel instelbare opties voor het maken van verschillende koffiesoorten, waaronder latte macchiato’s, en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

 • Gaggia Classic Pro: Klassieke espressomachine met een ingebouwde melkopschuimer. Het heeft een stevig, professioneel ontwerp en een goede koffiekwaliteit, maar kan enige vaardigheid en onderhoud vereisen.

Houd er rekening mee dat deze machines verschillen in prijsklasse en functies

Hoe onderhoud je u koffiemachine?

Het onderhouden van een koffiemachine is belangrijk om te zorgen voor een goede prestatie en een lange levensduur van het apparaat. Hier zijn enkele algemene stappen voor het onderhouden van een koffiemachine:

 • Schoonmaken van de koffiemachine: Gebruik een vochtige doek om regelmatig het buitenoppervlak van de koffiemachine schoon te maken. Zorg ervoor dat er geen koffie- of melkresten achterblijven.

 • Afwassen van de filters: Onderhoud de filterhouder en filter(s) door deze regelmatig af te wassen en te drogen. Dit zal helpen om geur- en smaakvervorming te voorkomen.

 • Schoonmaken van de leidingen: De leidingen van de koffiemachine dienen ook gereinigd te worden. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor koffiemachines of gewoon azijn en water.

 • Ontkalken : Koffiezetapparaten met kalkaanslag in hun leidingen, kan de koffiekwaliteit beïnvloeden en de levensduur van de machine afnemen. Het is daarom belangrijk om de koffiezetapparaten regelmatig te ontkalken. Dit kan met speciale ontkalkingsmiddelen of azijn en water.

 • Onderhoud van de melkopschuimer: Indien uw koffiemachine beschikt over een melkopschuimer is het belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor melkopschuimers of gewoon warm water.

 • Bijhouden van de handleiding: Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de specifieke koffiemachine voor meer informatie over het onderhouden van het toestel.

Beste volautomatische koffiemachine top-3

1. Philips 2200  Espressomachine

Beste koffiemachine
 •  Persoonlijke koffie instellingen
 • Klassieke melkopschuimer voor cappuccino of latte macchiato
 • Eenvoudig in gebruik
 •  Optie voor heet water gaat niet zo snel als een waterkoker

Productbeschrijving

Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van koffie van verse bonen. Dankzij het intelligente koffiezetsysteem heeft elk kopje de perfecte temperatuur. Zet een espresso of gewone kop koffie met 1 druk op de knop. Heb je visite? Zet dan snel 2 koppen koffie tegelijk. De Philips 2200  Espressomachine geeft vanzelf aan wanneer je het apparaat moet ontkalken en hij begeleidt je hierbij. Maar dit zal niet vaak voorkomen door de Aquaclean waterfilter. deze voorkomt namelijk voor een groot deel dus het ontstaan van kalkaanslag.

Belangrijke kenmerken 

 

Klassieke melkopschuimer
De klassieke melkopschuimer gebruikt stoom om eenvoudig zijdezacht melkschuim voor jouw cappuccino te maken. Met slechts twee onderdelen is de klassieke melkopschuimer ook dus eenvoudig schoon te maken.

Intuïtief touchdisplay
Geniet met slechts één druk op de knop van de onweerstaanbare smaak en het aroma van koffie van verse bonen. Met ons intuïtieve touch display kun je eenvoudig dus jouw favoriete koffie selecteren.

My Coffee Choice (Mijn koffiekeuze)
Pas de sterkte en de hoeveelheid van jouw drankje aan met het menu van My Coffee Choice. Kies eenvoudig uit drie verschillende instellingen om jouw voorkeuren aan te passen.

12 standen voor maalmolen
Onze duurzame keramische molens kunnen in 12 verschillende standen worden gezet, zodat je jouw bonen kunt malen zoals je wilt: van ultrafijn tot grof.

Perfecte temperatuur en aroma
Het Aroma Extract-systeem creëert de optimale balans tussen koffiezettemperatuur en aroma. Dit doet het door de watertemperatuur tussen de 90 en 98 °C te houden, terwijl de doorstroomsnelheid wordt gereguleerd. Zo kun je genieten van heerlijke koffie.

100% keramische molens
Onze molens zijn 100% zuiver keramisch: zeer hard en precies, zodat je kunt genieten van minstens 20.000 koppen verse aromatische koffie.

De aroma van bonen behouden
De nieuwe aroma-afdichting beschermt jouw favoriete koffiebonen en zorgt ervoor dat ze hun oorspronkelijke aroma na verloop van tijd behouden, terwijl de maalmolen minder geluid maakt.

Aqua Clean-filter
Door het filter op verzoek van de machine te vervangen, hoef je tot 5000 kopjes jouw machine niet te ontkalken en krijg je helder en zuiver water.

Afneembare zetgroep
De zetgroep is het hart van iedere volautomatische koffiemachine en moet regelmatig worden schoongemaakt. Doordat de zetgroep afneembaar is, kun je deze grondig schoonmaken door hem af te spoelen onder de kraan

2. De'Longhi Magnifica

Beste koffiemachine
 • Maakt 2 tassen koffie tegelijk
 • Uitneembare zetgroep en automatisch reinigingsprogramma
 • Met Cappuccinosysteem voor creëren van melkschuim
 •  Stoompijpje vergt regelmatige onderhoud

Productbeschrijving:

 

De De’Longhi Magnifica is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De’Longhi Magnifica koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450 watt. Bij deze espressomachine van De’Longhi is de temperatuur en koffiesterkte instelbaar en zet je tot twee Espresso’s of Lungo tegelijkertijd. Begin jouw dag met De’Longhi koffie.

Kenmerken:

 

Instellen van koffiesterkte

 • De koffiesterkte zal na minimaal 5 kopjes koffie vanzelf op smaak komen bij eerst gebruik. Mocht dit alsnog niet naar wens zijn, lees dan de handleiding over het aanpassen van de koffiemolen.
 • Trage of onjuiste afgifte kan voorkomen worden door de koffiesterkte draaiknop niet te ver naar het maximale punt (MAX) te draaien.

Reiniging/Ontkalking

 • Stel na eerste gebruik de waterhardheid in. Dit is van invloed op het ontkalkingsproces van de koffiemachine. Lees dus hiervoor de handleiding.
 • Gebruik altijd De’Longhi EcoDecalk ontkalkingsmiddel om te koffiemachine te ontkalken. Zo houd je jouw apparaat in optimale conditie en blijf je de smaak van jouw kop koffie behouden.
 • Het lekbakje, afvalbakje, waterreservoir, stoompijpje en het deksel van het bonenreservoir kunnen gewoon in de vaatwasser, mits deze in de bovenste lade gaan.

3. Siemens  Volautomatische espressomachine

beste espressomachine
 • Koffie inhoud instelbaar
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Zet 2 kopjes tegelijk
 • Waterreservoir is snel leeg

Productbeschrijving

 

Met de Siemens volautomatische espressomachine zet je met één druk op de knop een melkspecialiteit als Cappuccino of een Latte Macchiato. Dit is mogelijk dankzij de OneTouch-functie. De Siemens heeft een koffiebonenreservoir van 300 gram en een afneembaar, klein water reservoir van 1.7 liter. Om te zorgen dat je altijd jouw favoriete kop koffie drinkt met de juiste hoeveelheid, kan je dankzij het Individual Cup Volume de inhoud van de kopjes nauwkeurig instellen.

Weetje:

 • Warm van te voren het koffiekopje op met warm water, zo voorkom je koude koffie.
 • De lekbak van deze koffiemachine dient na 5 koppen koffie geleegd te worden.

Onderhoud

 • Deze koffiemachine spoelt na elk kopje koffie intern door. Het water loopt dan niet uit de koffie uitloop, maar via de machine intern zelf in de lekbak.
 • Voor het ontkalken van deze espressomachine worden de ontkalkingstabletten van Siemens dus aangeraden.
 • Deze koffiemachine heeft geen meegeleverde waterfilters, deze kunnen ook los aangeschaft worden.

Melkschuim

 • Voor de beste melkschuim wordt volle melk aangeraden. Gebruik verder te allen tijde bij voorkeur gekoelde melk om te schuimen.
 • Deze machine is enkel geschikt voor koemelk of speciale melk geschikt dus voor melkschuim.
 • Reinig na ieder gebruik de melkschuimer, zodat er geen melkresten kunnen achterblijven. Dit is van invloed op het melkschuim.

Koffiesterkte

 • Het is normaal als de eerste koppen koffie nog wat waterig of slap van smaak zijn. De koffiesterkte zal na regelmatig gebruik vanzelf op smaak komen door middel van de ingestelde maalstand.
 • Wanneer de koffie te slap van smaak is kan het zijn dat de maalgraad op een te fijne maling is ingesteld. Dit kan ertoe leiden dat de maling zeer fijn is en het water niet absorbeert. Je lost dit op door de maalstand aan te passen naar een wat grovere maalstand. Na 2-3 kopjes koffie moet de koffie weer op smaak zijn.

Beste Pistonmachine top-3

1. SMEG Handmatige espressomachine

Beste pistonmachine
 • Bedieningspaneel is gebruiksvriendelijk
 • Instelbare koffiehoeveelheid en temperatuur
 • Geschikt voor gemalen koffie
 • Geen instelbare maalgraad

Productbeschrijving

 

De pistonmachine van Smeg is gemakkelijk in gebruik. De koffietemperatuur en de hoeveelheid zijn in te stellen in het bedieningspaneel. Met het stoompijpje kun je melk opschuimen voor een heerlijke cappuccino. En ook die kun je handmatig instellen. Met het warmhoudrooster hou je je kopjes warm. Het waterreservoir is uitneembaar en heeft een inhoud van 1 liter. Het lekbakje is ook uitneembaar en daardoor is dit apparaat dus eenvoudig te reinigen. Bespaar energie door de automatische stand-by functie en de automatische uitschakeling. Dit koffiezetapparaat geeft zelf aan wanneer hij gereinigd moet worden. 
 

2. BluMill Koffiemachine

 • Groot waterreservoir
 •  Geschikt voor dubbele espresso
 •  Inclusief maatlepel en stamper
 • Temperatuur is niet in te stellen

Productbeschrijving

 

Met deze koffiemachine van BluMill zet u koffie als een echte Italiaan. Het koffie apparaat is geschikt voor zowel, cappuccino, espresso en latte machiato, én is voorzien van een automatische melkopschuimer. Met een vermogen van bijna 1500 Watt en een waterreservoir van 1,2 liter maakt u gemakkelijk meerdere koffievariaties achter elkaar.
 
Het koffieapparaat heeft 3 handige knoppen waarmee u eenvoudig aangeeft voor welke type koffie u wilt gaan. Kies eerst uw favoriete gemalen koffie en vul daarmee het filter. Er worden twee filters meegeleverd voor een enkele of dubbele espresso. Met de meegeleverde maatlepel en stamper, heeft u altijd de juiste hoeveelheid koffie. Vervolgens voegt u naar wens uw favoriete type melk toe, en klaar de BluMill Koffiemachine doet de rest! Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor hij geschikt is voor zelfs de kleinste koffiekopjes.
 

Eenvoudig te reinigen


Het waterreservoir en melkreservoir kunnen na gebruik schoongemaakt worden in de vaatwasser. De rest maakt u schoon met een sopje. Om de melktuit na ieder gebruik goed schoon te maken zit er een speciale clean functie op. De filters bergt u handig aan de achterkant op, zodat deze niet los rondslingeren.

 

3. De'Longhi Dedica pistonmachine

Beste pistonmachine
 • Zowel te gebruiken met gemalen espressokoffie als met ESE-servings
 • Programmeerbare koffiehoeveelheid
 • Klaar in slechts 35 seconden
 • Geen automatisch ontkalkingssysteem

Productbeschrijving

 

Creëer Espresso’s met deze De’Longhi pistonmachine en voeg eigenhandig nog melkschuim toe. De De’Longhi pistonmachine is 15 centimeter breed, heeft een vermogen van 1.300 watt en heeft een metalen behuizing.

De De’Longhi pistonmachine is voorzien van een regelbaar stoompijpje waarmee je eigenhandig een Cappuccino kan bereiden. De pistonmachine is zowel geschikt voor gemalen espressokoffie als voor koffiepads. Je kan tot twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten en deze kopjes kan je vooraf laten opwarmen dankzij de warmhoudplaat op de pistonmachine.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste koffiemachine kunnen doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be