Beste dartbord. Ontdek de meest verkochte nu hier!

Beste dartbord

Beste dartbord snel overzicht!

Beste dartbord

1. 

Winmau Blade 6 Dartbord

koto dartbord

2. 

KOTO Pro Edition + Dartbord Surround

darts

3. 

RYER Hurricane Dartbord

Beste dartbord

4. 

Winmau Pro-dartset Diamond

Beste dartbord

5. 

Unicorn Eclipse Pro – Dartbord

6. 

KOTO Ottawa Elektronisch Dartbord

Darts is de laatste jaren steeds populairder geworden in België en Nederland. Dit komt door de grote successen van de Belgen en Nederlanders op Internationale toernooien. Heb jij daardoor ook zin om wel eens een pijltje te gooien, maar weet je niet goed welke keuze je moet maken uit de talloze dartborden die te koop zijn op het internet. In dit artikel gaan wij die keuze voor jou een stuk makkelijker maken en zeggen waar je allemaal moet op letten bij de aankoop van het beste dartbord van nu. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Welke verschillende soorten dartborden zijn er?

Traditionele dartbord (steel-tip): Het traditionele bord is gemaakt van een 18 mm dikke vezelplaat en wordt uitsluitend gebruikt voor Steel-Tip dartpijlen. Deze pijlen kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen dus het is belangrijk om daarop te letten. Het is ook verstandig om de muur in de directe omgeving van je dartbord te beschermen. Zeker als beginner kun je wel is een keer mis gooien.

Elektronische dartbord (soft-tip darts): Deze is ideaal voor jonge kinderen of beginnende darters. Doordat de punt van de dartpijlen van plastic is gemaakt is het een stuk veiliger dan de traditionele Steel-Tip dartpijlen. Daarnaast is de puntentelling bij het elektronisch dartbord net iets anders dan bij het traditioneel bord. Bij het spelen op een elektronisch bord telt het punt al wanneer de dartpijl het bord raakt.

Van welk materiaal is een dartbord gemaakt?

Goedkopere dartborden zijn meestal gemaakt uit kurk, dit materiaal heeft een minder lange duurzaamheid dan een traditioneel bord gemaakt van sisal. Dit is een tropische vezel die gewonnen wordt uit bladeren van Agave-planten. De Afrikaanse sisal-vezel heeft de grootste dichtheid, wat de duurzaamheid van het bord ten goede komt.

Wat is de afmeting van een dartbord?

De afmetingen zijn vastgelegd bij de BDO (British Darts Organisation). De maatgeving van een dartbord moet tot op 0,2mm nauwkeurig zijn voor echte wedstrijd dartborden. De totale diameter van een dartbord is 451 mm. Hier mag een afwijking inzitten van +/- 3mm.

Vanaf welke afstand moeten de dartpijlen gegooid worden?

De werpafstand is 2.37m, gemeten vanaf de voorkant van het dartbord (dus niet van de muur).

Op welke hoogte hangt een dartbord?

Het middelpunt van het bord (bullseye) hangt op een hoogte van 1.73m.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van het beste dartbord ongeacht of je voorkeur nu uitgaat naar een traditioneel- of elektronisch bord.

 • Materiaal: Een dartbord gemaakt uit sisal is duurzamer en gaat langer mee dan een bord gemaakt uit kurk.
 • Bedrading van de dartborden:  Hoe dikker de bedrading op het bord ligt, hoe meer kans je loopt op zogenaamde bouncers (dartpijlen die uit het bord ketsen). De duurste borden van Winmau en Unicorn bevatten tegenwoordig echter bedrading die in het bord liggen, waardoor je een stuk minder kans op bouncers loopt.
 • Prijs/kwaliteit van het dartbord: Voor beginners adviseren we om een bord te kopen dat niet duurder is dan 40 euro. voor de gevorderden kun je al een iets duurder dartbord aankopen deze zijn dan ook meer duurzaam. 

Hoe onderhoud je een dartbord?

 • Draai regelmatig het dartbord: Door het bord te draaien heeft de sisal meer tijd om te herstellen. Hoe dikwijls draaien is uiteraard afhankelijk van hoe intensief een bord wordt gebruikt, maar een goede richtlijn is na ongeveer 10 uur spelen (per week).
 • Maak het dartbord nooit nat: Dit zal de levensduur verkorten of het bord zelfs beschadigen.
 • Vermijd direct zonlicht op je dartbord: Als je u bord in de zomer buiten hangt vergeet dan zeker niet na het spelen hem terug mee naar binnen te nemen.
 • Hou dartpunten in goede conditie: Te stompe of gehaakte punten hebben een grotere impact in het bord. Gebruik regelmatig een slijpsteentje om de dartpunten scherp en glad te houden.

Beste dartbord top-3

1. Winmau Blade 6

Beste dartbord
 • Zeer goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Snel geleverd
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Complete Set: Met deze volledige Set kunt u direct van start! Hang het bord snel op, en u bent klaar om de eerste 180 te gooien.

Top Dartbord: Gemaakt uit hoogwaardig Oost-Afrikaans Sisal voor A+ kwaliteit Scorevlakken.

Density Control Technologie: Deze nieuwe gepatenteerde manier van bedrading zorgt ervoor dat de Critical Scoring Zones in de Triples en Doubles een lagere compressie hebben, waardoor deze langer meegaan.

25% Dunnere Bedrading: De Blade 6 heeft een 25% dunnere bedrading dan zijn voorganger, de Blade 5, voor een betere score!

60° Hoek Blade Bedrading: Naast de dunne bedraging, is de bedrading ook in een scherpe hoek gesneden om Bouncers te minimaliseren en de Scores te verhogen.

Inclusief 6 unieke Winmau Darts: Deze set bevat 6 kwalitatieve Darts van het Merk Winmau. Deze pijlen zijn speciaal door Winmau ontworpen ter ere van de de nieuwe Blade 6 lijn en zijn exclusief verkrijgbaar bij Dartshopper. De steeldarts zijn (allebei de sets) 18 gram

2. KOTO Pro Edition + Surround

koto dartbord
 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk te monteren
 • Duurzaam
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Complete Set: Met de KOTO Pro Edition + Dartbord Surround set haal je een complete dart set in huis. Met dit professionele bord en handige surround heb je in een handomdraai een dartbaan aangelegd.

Professioneel Dartbord: Het bord heeft de officiële toernooiafmetingen en is gemaakt van A-Kwaliteit Sisal. De hoogwaardige sisal vezels zorgen voor een glad en net oppervlak waardoor alle scorevlakken duidelijk te zien zijn. Het bord is volledig nietjesvrij waardoor de kans op hoge scores groter is!

Hoogwaardige Surround: De professionele surround beschermt de muur en de dartpijlen tegen beschadigingen. De KOTO surround biedt 12 cm extra bescherming rondom het bord. De Surround is eenvoudig om het bord te klemmen. Hier heb je verder geen bevestigingsmaterialen voor nodig!

Eenvoudige installatie: Het KOTO Pro Edition bord wordt geleverd met professionele bracket en gebruiksaanwijzing zodat je het dartbord op de juiste hoogte kunt hangen. De Surround klem je om het dartbord heen, hier heb je verder geen bevestigingsmaterialen voor nodig.

KOTO: Zoek naar ‘KOTO’ en vind alle King Of The Oche producten. KOTO stijlvol, kwalitatief en betaalbaar! Het merk KOTO is exclusief verkrijgbaar bij Dartshopper.

3. RYER Hurricane

darts
 • Zeer goede meegeleverde dartpijltjes
 • Voldoet aan verwachtingen
 • Zeer snel geleverd
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Ben je een darter en wil je graag gezellig in het weekend met vrienden een potje spelen? Of ben je juist een gevorderde darter en op zoek naar een dartbord om jouw dartkunsten op los te laten? De RYER Hurricane set is ideaal voor iedere darter, beginnend en gevorderde. Met de bijgeleverde darts kan je direct van start en met de zelf genezende sisal wordt langdurig speelplezier gegarandeerd.

Professioneel dartbord

 

Door de officiële toernooiafmetingen is het dartbord ideaal om je voor te bereiden op toernooien. Doordat het RYER dartbord gemaakt is van eerste klas Sisal, heeft het bord een langere levensduur dan borden die gemaakt zijn van klassieke Sisal vezels. De eerste klas Sisal zorgt er namelijk voor dat het bord zichzelf geneest. Een bord vol gaten veroorzaakt door vorige potjes is bij RYER verleden tijd. De nietjesvrije bulls Eye zorgt daarnaast voor minder bounce-outs en meer kans op hoge scores.

Je voorbereiden op dat ene toernooi, of gewoon potjes spelen in je vrije tijd, met het professionele dartbord van RYER haal je het meeste uit het spel.

Ready to play

 

Het RYER bord wordt geleverd met zes professionele stalen dartpijlen. Door de twee verschillende kleuren flights kunnen jij en je tegenspeler zonder problemen de score bijhouden. De dartpijlen kunnen worden opgeborgen in de twee bijgeleverde leren tasjes. Zo zijn de pijlen goed beschermd en raak je ze niet kwijt. Het monteren van het dartbord aan de muur is zo gedaan met het bijgeleverde ophangsysteem.

Of je nu dus op zoek bent naar een mooie aanvulling voor je men Cave, een extra voor de kantine op het werk of juist een bord om je voor te bereiden op je volgende toernooien, RYER is voor iedere darter.

Waarom het RYER dartbord?

 

 • Officiële toernooiafmetingen
 • Eerste klas Sisal
 • Zelfgenezing van het dartbord
 • Zes stalen dartpijlen met leren opbergtasjes
 • Twee kleuren flights

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van het beste dartbord kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be