Beste boekhoudprogramma van nu. Uitgebreid getest door onze experts.

beste boekhoudprogramma's

Beste boekhoudprogramma snel overzicht!

Beste boekhoudprogramma

1.

Nextens.nl

Beste boekhoudprogramma

2.

Jortt.nl

Beste boekhoudprogramma

3.

Fresh zzp

beste boekhoudprogramma

4.

e-boekhouden.nl

Beste boekhoudpramma's

5.

Ficsus.nl

beste boekhoudprogramma

6.

Fiscaal online.nl

Heb je een eigen bedrijf dan kan een boekhoudprogramma een nuttig hulpmiddel zijn om al je financiële administratie op orde te willen houden. Het kan helpen om tijd te besparen, fouten te verminderen en toegang te krijgen tot real-time financiële informatie. In dit artikel hebben onze experts tal van boekhoudprogramma’s uitgebreid getest en beoordeeld op basis van prijs, functies en beoordelingen van gebruikers. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Waarom een boekhoudprogramma nemen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een boekhoudprogramma gebruiken:

 • Tijdsbesparing: Een boekhoudprogramma kan helpen om tijd te besparen door het automatiseren van bepaalde taken, zoals het invoeren van transacties en het genereren van financiële rapporten.

 • Nauwkeurigheid: Door het gebruik van een boekhoudprogramma kun je ervoor zorgen dat je boekhouding nauwkeurig en consistent is, wat kan helpen om fouten te verminderen.

 • Toegang tot real-time financiële informatie: Een boekhoudprogramma kan je toegang geven tot real-time financiële informatie, wat kan helpen bij het nemen van snelle en weloverwogen beslissingen.

 • Gemak: Een boekhoudprogramma kan gemakkelijk te gebruiken zijn en kan je helpen om je boekhouding op orde te houden, zelfs als je geen professionele boekhouder bent.

 • Samenwerking: Het kan je helpen om samen te werken met anderen, bijvoorbeeld door het delen van financiële informatie met medewerkers of accountants.

Wat kun je allemaal met een boekhoudprogramma?

Met een boekhoudprogramma kun je verschillende taken uitvoeren, zoals:

 • Invoeren van transacties: Je kunt transacties invoeren, zoals facturen, bonnen en bankafschriften, in het boekhoudprogramma. Dit kan helpen om je boekhouding bij te houden en om financiële rapporten te genereren.

 •  Genereren van financiële rapporten: Een boekhoudprogramma kan je helpen om financiële rapporten te genereren, zoals balansen, winst- en verliesrekeningen en cashflow-statements. Dit kan je inzicht geven in hoe je bedrijf presteert en wat de financiële gezondheid ervan is.

 • Beheren van debiteuren en crediteuren: Een boekhoudprogramma kan je helpen om de vorderingen en schulden van je bedrijf bij te houden. Dit kan onder andere inhouden het bijhouden van betalingen en het genereren van facturen.

 •  Voorraad beheer: Als je een bedrijf hebt dat producten verkoopt, kan een boekhoudprogramma je helpen om je voorraad bij te houden en om te zien hoeveel producten je hebt verkocht en hoeveel inkomsten dit heeft opgeleverd.

 • Beheren van loonadministratie: Als je werknemers hebt, kan een boekhoudprogramma je helpen om de loonadministratie bij te houden, zoals het bijhouden van loonbetalingen en het aanmaken van loonstroken.

 • Helpen met belastingaangiften: Een boekhoudprogramma kan je helpen om belastingaangiften te maken, zoals BTW-aangiften en inkomstenbelastingaangiften. Dit kan je tijd besparen en helpen om ervoor te zorgen dat je aangiften correct worden ingediend.

In het algemeen kan een boekhoudprogramma je helpen om je financiële administratie op orde te houden en om inzicht te krijgen in hoe je bedrijf presteert. Het kan ook helpen om fouten te verminderen en om samen te werken met anderen, zoals medewerkers en accountants.

Waar moet je opletten bij je keuze van het beste boekhoudprogramma?

Bij de keuze van een boekhoudprogramma zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Kijk of het programma gemakkelijk te gebruiken is en of het aansluit bij je behoeften en kennisniveau.

 • Integratie met andere systemen: Controleer of het programma kan integreren met andere systemen die je gebruikt, zoals je CRM- of factureringsprogramma. Dit kan je helpen om efficiënter te werken.

 • Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende boekhoudprogramma’s en overweeg of de kosten opwegen tegen de waarde die het programma biedt voor jouw bedrijf.

 • Klantenservice: Kijk of het programma goede klantenservice biedt, zoals telefonische ondersteuning en online hulpbronnen.

 • Mogelijkheden: Overweeg welke functies je nodig hebt in een boekhoudprogramma en of het programma die aanbiedt. Bijvoorbeeld, heb je behoefte aan het beheren van voorraad, het maken van belastingaangiften of het bijhouden van loonadministratie?

 • Beveiliging: Zorg ervoor dat het boekhoudprogramma voldoet aan de nodige beveiligingsstandaarden om de privacy van je gegevens te beschermen.

 • Gebruikersbeoordelingen: Lees gebruikersbeoordelingen om te zien wat anderen van het boekhoudprogramma vinden en of het aan hun behoeften voldoet.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een boekhoudprogramma kiezen dat aan je behoeften voldoet en je kan helpen om je financiële administratie op orde te houden.

Is een gratis boekhoudprogramma een goed idee?

Het kan zijn dat een gratis boekhoudprogramma een goede optie is als je op zoek bent naar een eenvoudig programma om je financiële administratie op orde te houden. Gratis boekhoudprogramma’s zijn vaak beperkt in hun functionaliteiten en kunnen niet altijd dezelfde niveau van integratie, beveiliging en klantenservice bieden als betaalde programma’s.

Daarom is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies nodig hebt in een boekhoudprogramma en of een gratis programma aan je behoeften voldoet. Als je bijvoorbeeld een kleine ondernemer bent met weinig financiële transacties, kan een gratis programma misschien voldoende zijn. Maar als je een groter bedrijf hebt met complexere financiële behoeften, kan het nodig zijn om te investeren in een betaald programma met meer functionaliteiten.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat gratis boekhoudprogramma’s vaak gebaseerd zijn op advertenties of andere inkomstenbronnen. Dit kan betekenen dat je te maken krijgt met ongewenste reclame of dat je beperkt bent in hoe je het programma kunt gebruiken.

Als je overweegt om een gratis boekhoudprogramma te gebruiken, is het aan te raden om te onderzoeken welke opties er beschikbaar zijn en om te vergelijken wat ze bieden. Zoek ook naar gebruikersbeoordelingen om te zien wat anderen van het programma vinden en of het aan je behoeften voldoet.

Beste boekhoudprogramma's top-3

1.Nextens.nl

Beste boekhoudprogramma
 •  Kosteloze training door de eigen experts.
 • Gratis overstapservice 
 • Toegankelijk via alle systemen en browsers
 •  Niks op aan te merken

Historie van nextens.nl:

 • Sinds de jaren ’60 uitgever Belasting almanakken
 • In 1984 brachten zij de eerste aangiftesoftware op een floppy
 • Na het millenium introduceerden zij een online fiscale kennisbank
 • Vanaf 2004 koppelen zij onze aangiftesoftware met onze kennisproducten
 • In 2014 de eerste met een full-cloud oplossing voor aangiftesoftware
 • Vanaf 2018 ontwikkelden zij als eerste data gedreven Adviessignalen.

Voor wie zijn ze er:

Hun aangiftesoftware en kennissoftware zijn er speciaal voor fiscaal en financieel professionals. Specifieke wensen ten aanzien van de totaaloplossing verschillen per beroepsgroep en de fase waarin een organisatie zich bevindt.

Samen stellen ze op basis van jouw situatie en behoeften een fiscaal pakket op maat samen. In de loop der tijd kan de situatie veranderen, daarom denkt jouw persoonlijke accountmanager proactief mee over de ideale oplossing voor jou.

Wat hebben ze te bieden:

 

Aangiftesoftware: optimaal gebruiksgemak, efficiënte workflow, veilige opslag van data,  Totaaloplossing met eXcellerate en Naslag, Koppelen met diverse externe software.

Kennisoplossingen: Voor fiscaal en financieel professionals, accuraat en up-to-date, Kennis en praktische functionaliteiten, Toegankelijk voor ieder kennisniveau, Uniforme kennis, benadering en taal, Complete fiscale wet- en regelgeving.

Advies en workflow: Rekentools en voorbeeldtemplates, Adviessignalen, Analyse en adviestools, Werkzaamheden overzicht creëren, Cliënten accorderen via Klantportaal.

2. Jortt.nl

Beste boekhoudprogramma
 • Duidelijke omgeving
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veel functionaliteiten
 • Beperkte mobiele app

Over jortt.nl:

 

Jortt biedt ondernemers een online boekhoudprogramma met een unieke boekhoudmethode waarmee zij eenvoudig, snel en efficiënt hun administratie kunnen verwerken. Het is een geregistreerd handelsmerk van Jortt bv. Jortt bv staat geregistreerd onder KvK nummer 64073319 en is PSD2 gelicentieerd door De Nederlandsche Bank

 

Voor wie zijn ze er:

 

Doordat Jortt 3 pakketten aanbiedt, is deze software voor veel ondernemers geschikt. Ben je een ZZP’er? Dan is dit een prima boekhoudprogramma voor je. Heb je je eigen webshop? Dan is Jortt ook een prima boekhoudprogramma. En op deze manier kunnen we nog wel even doorgaan aangezien de software voor veel ondernemers geschikt is.

 

Wat hebben ze te bieden:

 

Compleet boekhoudprogramma: In Jortt zit alles wat je nodig hebt voor de administratie van je bedrijf. Urenregistratie, offertes en facturen, de btw-aangifte, de jaarrekening en zelfs de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting staat voor je klaar.

Boekhouden zonder stress: Jortt is gebouwd door ondernemers en begonnen met de vraag waarom boekhouden zo nodeloos ingewikkeld is. Van daaruit is een heel vernieuwend boekhoudprogramma ontstaan. Een programma dat de boekhouding voor je doet. Waarmee je in minder dan 10 minuten per maand klaar bent. En toch je boekhouding iedere dag bij is.

Facturen maken: Jortt is een geavanceerd factuurprogramma waarmee je snel en eenvoudig facturen maakt. Facturen die passen bij jouw huisstijl én voldoen aan alle regels. De facturen zijn zo opgemaakt dat ze snel betaald worden. Een vingerscan op de smartphone is voldoende voor je klant om de factuur te betalen. En deze betaling wordt direct verwerkt in je boekhouding.

Urenregistratie: Het correct registreren van uren is erg belangrijk voor je bedrijf. Zo houd je overzicht in de productiviteit. Daarbij krijg je inzicht in de kosten, de marges en, belangrijker: voorkom je dat je inkomsten misloopt. De uren worden per teamlid bijgehouden binnen een project. Daarmee heb je een handig en bruikbaar overzicht in de tijdsbesteding. Zowel voor intern gebruik, als voor de verantwoording naar je klanten.

BTW-aangifte: De Boekhoudbot berekent én controleert de btw-aangifte voor je. Dat geeft je rust en inzicht. Je weet altijd hoeveel btw je moet afdragen. Ruim voordat je de aangifte moet indienen. En kom je er even niet uit? Dan helpen ze je verder.

Automatisch incasseren: Voor automatisch incasseren werkt Jortt samen met Payment Service Provider Mollie. Hierdoor heb je geen incasso-overeenkomst met je eigen bank nodig. Automatisch incasseren is daarom meestal binnen één dag geregeld. Jortt heeft een een-op-een relatie tussen de factuur en de incasso. Zo kan per factuur worden gecontroleerd of de automatische incasso is geslaagd. Mocht een automatische incasso niet lukken, dan start Jortt een paar dagen later zelf een tweede, en als het moet, een derde poging op.

 

3. e-boekhouden.nl

beste boekhoudprogramma
 • Handige mobiele app
 • Goede en snelle support
 • Makkelijk om te gebruiken
 • Niet geschikt voor uitgebreide, complexe boekhoudingen

Over e-boekhouden.nl:

 

Met e‑Boekhouden.nl bieden wij ondernemend Nederland sinds 2002 een betaalbare boekhoudoplossing die intuïtief en eenvoudig werkt. Boekhoudkennis is niet nodig.

70 medewerkers werken continu aan nieuwe innovatieve functies en mogelijkheden. Met e‑Boekhouden.nl haalt u een professionele en betrouwbare partner in huis.

 

Voor wie zijn ze er:

 

Dit boekhoudprogramma is ideaal voor starters, maar ook voor ervaren zzp’ers en mkb’ers. Als starter heb je geluk, je kunt het programma namelijk 15 maanden gratis gebruiken.

 

Wat hebben ze te bieden:

 

e-Boekhouden.nl biedt u alles wat u nodig heeft. Boekhouden, factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Daarnaast maakt u als klant van e-Boekhouden.nl gebruik van innovatieve functies als automatische bankkoppelingen, scan & herken, mail & herken en een app voor op uw smartphone of tablet.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van het beste boekhoudprogramma kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be