Top-6 digitale piano’s. Welk is nu de beste digitale piano?

top-6 digitale piano's

Top-6 digitale piano’s snel overzicht!

Top-6 digitale piano's

1.

MAX KB6 keyboard piano

Top-6 digitale piano's

2.

PIXMY – Piano Keyboard MP20 

3.

Digitale Piano – Mini Vleugel

4.

Korg B2N – Digitale stage piano

Top-6 digitale piano's

5.

Roland GO-61P GO:PIANO

6.

vidaXL Digitale piano met pedalen

Op zoek naar een digitale piano? Dan ben je zeker niet de enigste. De verkoop van digitale piano’s is de laatste jaren sterk gestegen. Deze moet niet elk jaar gestemd worden en je kunt hiermee ook in alle stilte oefenen door hem met je koptelefoon te verbinden. In dit artikel hebben onze experts verschillende soorten digitale piano’s uitgebreid getest. Hierbij hebben ze rekening gehouden met de klank, polyfonie, aansluitingen en formaat. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een digitale piano?

Een digitale piano is een elektronisch instrument dat een pianogeluid en -gevoel simuleert. Het heeft digitale technologie gebruikt om geluiden te produceren en vaak extra functies zoals verschillende instrumentgeluiden, opnamemogelijkheden en aansluitingen voor externe apparaten. Het is vaak een stuk goedkoper dan een akoestische piano en vereist minder onderhoud.

Waarom een digitale piano?

Er zijn verschillende redenen waarom je kan kiezen voor een digitale piano in plaats van een akoestische piano. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Prijs: Ze zijn vaak veel goedkoper dan akoestische piano’s, vooral als je rekening houdt met de kosten van onderhoud en vervoer.

 • Ruimte: Vaak veel kleiner en lichter dan akoestische piano’s, dus ze zijn makkelijker te verplaatsen en nemen minder ruimte in beslag.

 • Geluidsniveau: Digitale piano’s kunnen met een druk op de knop het geluidsniveau veranderen of zelfs uitzetten, waardoor ze een geschiktere optie zijn voor huizen of appartementen waar geluidsoverlast een probleem kan zijn.

 • Extra functies: Bieden vaak extra functies zoals verschillende instrumentgeluiden, opnamemogelijkheden en aansluitingen voor externe apparaten.

 • Gemak: Vereisen minder onderhoud dan akoestische piano’s en bieden vaak de mogelijkheid om te oefenen met een hoofdtelefoon, zodat u kunt spelen zonder te storen anderen.

Hoe kies ik een digitale piano?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een digitale piano:

 1. Geluid: Let op de kwaliteit van het geluid. Probeer verschillende modellen uit en luister naar de verschillende klanken om te bepalen welke het beste bij je past.

 2. Aanslaggevoel: Het aanslaggevoel van een digitale piano moet zo dicht mogelijk bij een akoestische piano liggen, zodat je dezelfde speelervaring hebt.

 3. Functies: Bekijk welke functies je belangrijk vindt, zoals verschillende instrumentgeluiden, opnamemogelijkheden, aansluitingen voor externe apparaten, etc.

 4. Prijs: Bepaal je budget en kijk welke modellen binnen dat budget vallen.

 5. Gebruiksgemak: Kijk of de digitale piano gemakkelijk te gebruiken is, of de knoppen en functies logisch zijn geplaatst.

 6. Onderhoud: Een digitale piano vereist minder onderhoud dan een akoestische piano, maar let op de gebruiksaanwijzing om te zien of de piano gemakkelijk te onderhouden is.

kan een digitale piano vals zijn?

Een digitale piano kan technisch gezien niet “vals” zijn, omdat het een elektronisch instrument is en geen mechanisme heeft dat kan afwijken van de juiste noten. Echter, er zijn wel enkele aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een digitale piano, om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief goed instrument krijgt. Kijk naar de aspecten die hierboven zijn vermeld.

Wat is het verschil tussen een digitale piano en een keybord?

Een digitale piano en een keyboard zijn beide elektronische instrumenten, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Aanslaggevoel: Een digitale piano heeft vaak een aanslaggevoel dat zo dicht mogelijk bij een akoestische piano ligt, terwijl een keyboard vaak een lichtere aanslag heeft. Dit kan betekenen dat een digitale piano een meer realistische speelervaring biedt.

 2. Geluid: Een digitale piano is vaak ontworpen om zo dicht mogelijk bij het geluid van een akoestische piano te komen, terwijl een keyboard vaak een bredere selectie van instrumentgeluiden heeft.

 3. Gewicht en grootte: Een digitale piano is vaak zwaarder en groter dan een keyboard, omdat het een meer realistische speelervaring moet bieden.

 4. Prijs: Een digitale piano is vaak duurder dan een keyboard, omdat het meer geavanceerde technologie en een meer realistische speelervaring biedt.

 5. Gebruik: Digitale piano’s zijn meestal bedoeld voor muziekpraktijk en optredens, terwijl keyboards vaak gebruikt worden voor thuisgebruik, oefenen en in band setting.

In het algemeen is een digitale piano een meer realistisch instrument dat zich richt op muzikanten die op zoek zijn naar een ervaring die zo dicht mogelijk bij die van een akoestische piano ligt, terwijl een keyboard een meer veelzijdig instrument is dat zich richt op muzikanten die op zoek zijn naar een breder scala aan instrumentgeluiden en functies.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een digitale piano?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een digitale piano:

 • Geluid: Let op de kwaliteit van het geluid.

 • Aanslaggevoel: Het aanslaggevoel van een digitale piano moet zo dicht mogelijk bij een akoestische piano liggen, zodat je dezelfde speelervaring hebt.

 • Functies: Bekijk welke functies je belangrijk vindt, zoals verschillende instrumentgeluiden, opnamemogelijkheden, aansluitingen voor externe apparaten, etc.

 • Prijs: Bepaal je budget en kijk welke modellen binnen dat budget vallen.

 • Gebruiksgemak: Kijk of de digitale piano gemakkelijk te gebruiken is, of de knoppen en functies logisch zijn geplaatst.

 • Onderhoud: Een digitale piano vereist minder onderhoud dan een akoestische piano, maar let op de gebruiksaanwijzing om te zien of de piano gemakkelijk te onderhouden is.

 • Merk en kwaliteit: Kies voor een betrouwbaar merk en lees recensies van andere gebruikers om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van het instrument.

 • Garantie: Zorg dat je een garantie krijgt bij de aankoop van een digitale piano.

 • Uitbreidbaarheid: Kijk of de digitale piano uitbreidbaar is met bijvoorbeeld extra geluiden of een USB-aansluiting.

 • Mogelijkheid om met hoofdtelefoon te oefenen: Dit is een handige optie als je wilt oefenen zonder te storen anderen.

Hoe werkt een digitale piano?

Een digitale piano werkt door digitale technologie te gebruiken om geluiden te produceren. Wanneer je op een toets drukt, wordt er een signaal naar de interne computer van de piano gestuurd die dan een geluid produceert dat correspondeert met de toets die je hebt ingedrukt. Deze geluiden worden opgenomen van een echte piano of andere instrumenten, of worden gegenereerd door de computer.

De meeste digitale piano’s beschikken over een aantal verschillende instrumentgeluiden, zoals piano, orgel, viool, gitaar, enz. Deze geluiden kunnen vaak met een druk op de knop worden gewijzigd. Sommige beschikken ook over extra functies zoals opnamemogelijkheden, metronoom, transponeren of effecten zoals reverberatie.

De meeste digitale piano’s beschikken ook over aansluitingen voor externe apparaten zoals hoofdtelefoons of een USB-aansluiting waarmee je de piano kunt aansluiten op een computer of andere apparaat.

Een digitale piano vereist minder onderhoud dan een akoestische piano, maar het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen en de piano schoon te houden, en de stekkers en verbindingen goed te onderhouden.

Hoe lang gaat een digitale piano mee?

Hoe lang een digitale piano meegaat, hangt af van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van het instrument, hoe vaak het wordt gebruikt, en hoe goed het wordt onderhouden. In het algemeen is een digitale piano een stevig en duurzaam instrument, en als het goed wordt onderhouden, kan het meerdere jaren meegaan.

Als je een digitale piano koopt van een betrouwbaar merk en van een betrouwbare verkoper, is de kans groter dat het langer meegaat. Het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de fabrikant te volgen en de piano regelmatig schoon te maken en te onderhouden.

Het is ook belangrijk om te bedenken dat de technologie snel verandert, dus een oudere digitale piano zou misschien minder functies hebben dan een nieuwere piano. Ook zou de geluidskwaliteit minder zijn.

Hoe onderhoud je u digitale piano?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur van je digitale piano te verlengen en de prestaties te verbeteren:

 • Lees de gebruiksaanwijzing: Lees de gebruiksaanwijzing van de fabrikant zorgvuldig door om te zien welke specifieke onderhoudsinstructies er zijn voor jouw specifieke model.

 • Stofzuigen: Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om het stof en de haren van de toetsen en andere oppervlakken van de piano te verwijderen.

 • Schoonmaken: Neem een vochtige doek om de oppervlakken van de piano schoon te maken, maar zorg ervoor dat je geen vocht in de piano laat komen.

 • Opladen: Als je piano een oplaadbare batterij heeft, zorg ervoor dat deze altijd opgeladen is.

 • Bescherming: Zet de piano altijd uit voordat je de stekkers of verbindingen aanpast.

 • Bescherm tegen hitte en vocht: Plaats de piano op een droge, koele plek en vermijd direct zonlicht of warmtebronnen.

Top-3 digitale piano's

1. MAX KB6 keyboard piano

Top-6 digitale piano's
 • 88 toetsen waardoor het in feite een piano is
 • De aanslaggevoelige toetsen zorgen voor een meer realistische weergave
 •   Inclusief geleverd met sustainpedaal 
 • Werkt niet op batterijen, je hebt altijd een stopcontact nodig

Productbeschrijving

 

MAX KB6 digitale piano, voor de geoefende (semi) professionele toetsenist

Met maar liefst 88 licht verzwaarde aanslaggevoelige toetsen, een meegeleverd sustainpedaal, 6 instrument instellingen en een USB en MIDI aansluiting mag de MAX KB6 digitale piano met recht professioneel genoemd worden. De KB6 is een zéér uitgebreide digitale piano (keyboard) voor de geoefende toetsenist die vanaf het keyboard de overstap naar een piano wil maken of voor iedereen die piano wil leren spelen maar geen plek heeft voor een akoestische piano.

Vele opties en functies

 

De KB6 beschikt over een enorm groot aantal opties en functies die je normaal bij veel duurdere digitale piano’s /keyboards ziet. Hier is het meegeleverde sustainpedaal een mooi voorbeeld van. Door het sustainpedaal is het mogelijk om veel meer gevoel en klank in het spel te leggen omdat een aangeslagen toon met ingedrukt pedaal veel langer door blijft klinken. Daarnaast is hij voorzien van bijvoorbeeld 6 instrumentale instellingen waardoor het keyboard bijvoorbeeld klinkt als een orgel of klavecimbel. Ook beschikt hij over maar liefst 16 demonstratie songs, 140 timbres (met dual timbre mogelijkheid), split mode, lesson mode (met octave control), een metronoom, tempo control, verschillende volume instellingen voor de verschillende modi, mp3 speler met record functie, etc. Kortom, de KB6 heeft voldoende features aan boord om een geoefende toetsenist of een beginnende pianist voldoende uitdaging te bieden.

Overzichtelijk

 

Door de doordachte manier van bedienen is de KB6 niet voorzien van vele knoppen waardoor hij uitermate overzichtelijk blijft. De KB6 wordt namelijk bediend door de toetsen van de piano. Door op de ‘functie’ knop te drukken en daarna een bepaalde toets combinatie te kiezen kan de piano naar wens ingesteld worden.

Hoogwaardig geluid

 

Goed en mooi piano kunnen spelen is natuurlijk leuk maar als het geluid niet goed klinkt dan komt het spel nog niet over. De KB6 is voorzien van een digitaal luidsprekersysteem voor een optimale klank. Uiteraard is het mogelijk om de piano aan te sluiten op een externe geluidsinstallatie voor een groter bereik. Met de USB-MIDI aansluiting is de KB6 ook zéér interessant voor o.a. producers omdat ze met behulp van de KB6 muziek kunnen produceren.


Wil jij piano leren spelen maar heb je geen ruimte voor een echte piano? Dan is de KB6 digitale piano absoluut de juiste keuze. Maar ook voor iedereen die zijn keyboardskills wil uitbreiden is de KB6 de meest logische keuze.

2. PIXMY - Piano Keyboard MP20 

Top-6 digitale piano's
 • lang keyboard
 • zuiver geluid
 • leuke extra’s
 • Korte voedingskabel

Productbeschrijving

 

Altijd al aan een nieuwe hobby willen beginnen? Dan is de PIXMY MP100 Keyboard Piano Complete Set perfect voor jou! Deze keyboard piano set beschikt over 61 full-size toetsen en wordt geleverd met vele extra’s. De PIXMY MP100 keyboard piano is maarliefst beschikt over vele muziekritmes, tonen, demos, en instrumentale beats, perfect voor de net startende piano-speler. Met deze complete set heb je de piano-techniek zo onder de knie, omdat je er twee gratis lesboeken bijgeleverd krijgt. Bij deze set krijg je een standaard stickervel meegeleverd zodat je snel muzieknoten leert lezen. Daarnaast, ontvang je een 6-delige batterijen set zodat je de keyboard geheel draadloos kunt gebruiken. Ook ontvang je een microfoon zodat je je zangkunsten kunt gaan combineren met piano spelen. Verder ontvang je een koptelefoon zodat je de mensen in je omgeving met rust kan laten, en een dustbag zodat je de keyboard gemakkelijk kunt opbergen en er geen stof tussen de toetsen komt. Succes met oefenen!

3. Roland GO-61P GO:PIANO

Top-6 digitale piano's
 • Eindeloos speelplezier
 • Leuk ontwerp
 • Goede kwaliteit
 • Korte voedingskabel

Productbeschrijving

 

De GO:PIANO is een digitale piano 61 toetsen. Zeer compact formaat en dus makkelijk te vervoeren. Doordat hij beschikt over gewogen toetsen biedt hij hetzelfde speelgevoel als een akoestische piano. Qua klank doet hij niet onder voor de premium modellen van Roland, met klanken van piano’s, elektrische piano’s en orgels.

Deze piano kun je verbinden met Bluetooth. Hiermee leg je eenvoudig verbinding met apps op smartphones of tablets, bijvoorbeeld voor een piano-app. Je kunt hierbij ook gebruikmaken van de ingebouwde metronoom en recorder. Door er zes AA-batterijen in te plaatsen (niet meegeleverd) kun je deze piano gebruiken zonder stroomaansluiting. Natuurlijk kun je ook een hoofdtelefoon aansluiten, hierbij wordt het geluid van de ingebouwde luidsprekers gelijk gedempt.

Beste digitale piano voor beginners

Digitale Piano - Medeli

Beste digitale piano
 • Eindeloos speelplezier
 • Leuk ontwerp
 • Goede kwaliteit
 • Niks op aan te merken.

ProductbeschrijvingDe SP3000 is een piano die erg geschikt is voor de beginnende speler, of muzikanten die een instrument zoeken die makkelijk te vervoeren is. De SP3000 is voorzien van een licht semi-gewogen klavier. Goed om de overstap te maken van een keyboard naar een piano. De SP3000 is ontworpen voor muzikanten die op zoek zijn naar een piano zonder al te veel extra functies. Een makkelijke bediening, goed pianogeluid en licht om te vervoeren.
Voor thuisgebruik is een onderstel beschikbaar zodat een meubelpiano ontstaat, met bijbehorende pedalen-unit met 3 pedalen om het geheel af te maken.
Een simpele automatische begeleiding is eveneens voorhanden, niet teveel functies maar zeker bruikbaar voor een simpele begeleiding of studie. Op deze piano is ook de TWINOVA-functie beschikbaar welke het klavier splitst in twee gelijke delen met exact dezelfde toonhoogte en klank waardoor deze handig is in te zetten voor een les-situatie.

Hoe leer je best piano spelen?

Er zijn verschillende manieren om piano te leren spelen, afhankelijk van je ervaring, leerstijl en budget. Hier zijn enkele opties:

 • Les van een professionele pianoleraar: Dit is de traditionele manier om piano te leren spelen. Een leraar kan je persoonlijk lesgeven en je helpen bij het verbeteren van je techniek, timing en expressie.

 • Online cursussen en tutorials: Er zijn veel online cursussen en tutorials beschikbaar die je kunt gebruiken om piano te leren spelen. Deze zijn vaak goedkoop of zelfs gratis, en kunnen je stap-voor-stap begeleiden bij het leren van de basisbeginselen van het pianospel.

 • Leerboeken en bladmuziek: Er zijn veel boeken en bladmuziek beschikbaar die specifiek gericht zijn op het leren van piano. Deze kunnen je helpen bij het ontdekken van de noten, akkoorden en ritmes die nodig zijn om piano te spelen.

 • Zelfstudie: Als je al enige ervaring hebt met piano spelen, kun je ook zelfstandig oefenen met behulp van bladmuziek, online tutorials en andere bronnen.

Belangrijk is om regelmatig te oefenen, zowel in techniek, als in het spelen van een nummer. Ook kan het nuttig zijn om klassieke muziek te studeren, omdat deze een goede basis vormt voor andere muziekstijlen.

Beste online cursus piano leren spelen

 •  Cursus piano spelen: 1 Online Cursus Piano Spelen van Nederland met 22 Lesweken (E-books) + 20 bijbehorende instructievideos (incl. E-mail support). Nu inclusief 70+ tutorial video’s en metronoom thuis gestuurd!

Ik hoop dat jullie dankzij de top-6 digitale piano’s gemakkelijker de aankoop van je piano kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be