Rood licht therapie lamp top-3. Wat is lichttherapie nu?

Rood licht therapie

Rood licht therapie lamp snel overzicht!

1. 

Panacea Infrarood lamp LED Rood en Infrarood therapie 300W

Rood licht therapie

2. 

LIROMA 600W Infraroodlamp

3. 

LIROMA LED Infraroodlamp

Rood licht therapie

4. 

Rood Licht Therapie Lamp

5. 

LIROMA LED Infraroodlamp – 4 Golflengten

rood licht therapie

6. 

Panacea Rood en Nabij Infrarood Therapie Lamp

Last van pijnlijke spieren, acne of huidaandoeningen dan is rood licht therapie daar de geschikte oplossing voor. Voornamelijk vanwege van de positieve effecten op de huid zonder neven effecten. In dit artikel kom je meer te weten over rood licht therapie en welk toestel hiervoor het beste is op het moment. Onze experts hebben er voor u verschillende uitgebreid getest. Veel leesplezier. 

Inhoudsopgave

Wat is rood licht therapie?

Rood lichttherapie is een type van fototherapie waarbij rode lichtstralen op de huid worden gericht om bepaalde gezondheidsproblemen te behandelen. Het wordt vaak gebruikt voor huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis, maar ook voor spier- en gewrichtspijn en bepaalde soorten haaruitval. Het werkt door het stimuleren van de aanmaak van collageen en het verminderen van ontstekingen. Er zijn verschillende manieren waarop deze therapie kan worden toegediend, waaronder met behulp van een lamp of een speciale bril.

Wat doet rood licht therapie?

Rood lichttherapie werkt door het geven van rode lichtstralen aan de huid. Dit kan helpen bij een aantal gezondheidsproblemen omdat het licht wordt opgenomen door de huid en weefsels, waardoor celstofwisseling en de bloedcirculatie worden verbeterd. Hierdoor kan de huid beter genezen en kan ontstekingen verminderen. Ook kan het bijdragen aan de aanmaak van collageen en elastine, wat helpt om de huid strakker en elastischer te maken. Rood lichttherapie wordt vaak gebruikt om acne, eczeem, psoriasis, spierpijn, gewrichtspijn en bepaalde soorten haaruitval te behandelen.

Hoe werkt rood licht therapie?

Rood lichttherapie werkt door het geven van rode lichtstralen aan de huid. Deze zijn in staat om diep in de huid te dringen en worden opgenomen door de huidcellen en weefsels. Dit activeert de celstofwisseling en verbetert de bloedcirculatie in het behandelde gebied. Dit kan helpen bij het genezingsproces van de huid, omdat het lichaam sneller in staat is om ontstekingen te verminderen en nieuwe huidcellen te produceren.

De rode lichtstralen zijn ook in staat om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren, wat helpt om de huid strakker en elastischer te maken. Dit kan bijdragen aan het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, en kan ook helpen bij het verminderen van littekens en pigmentvlekken.

De behandeling kan worden gegeven met behulp van een lamp of een speciale bril die speciaal ontworpen is om rode lichtstralen af te geven. De behandeling duurt meestal ongeveer 15-30 minuten per keer en moet vaak meerdere keren per week worden herhaald om het beste resultaat te bereiken.

Voordelen van rood licht therapie

Er zijn verschillende voordelen van rood lichttherapie. Hieronder staan enkele van de belangrijkste:

 • Vermindert ontstekingen: Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid, wat kan bijdragen aan het genezingsproces van huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis.

 • Stimuleert celregeneratie: Het kan de celstofwisseling en bloedcirculatie in de huid stimuleren, waardoor nieuwe huidcellen sneller kunnen worden geproduceerd.

 • Vermindert rimpels en fijne lijntjes: Rood licht kan de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleren, waardoor de huid strakker en elastischer wordt. Dit kan bijdragen aan het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.

 • Goed voor littekens en pigmentvlekken: Helpt bij het verminderen van littekens en pigmentvlekken, waardoor de huid egaler wordt.

 • Helpt tegen spier- en gewrichtspijn: Rood lichttherapie kan ook helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn, door de bloedcirculatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

 • Vermindert haaruitval: Kan ook helpen bij het verminderen van haaruitval, door de bloedcirculatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Welke verschillende toestellen zijn er voor rood licht therapie?

Er zijn verschillende toestellen beschikbaar voor rood lichttherapie, sommige zijn specifiek voor professioneel gebruik, andere zijn voor thuisgebruik. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende toestellen:

 • Rood lichttherapie lampen: Speciaal ontworpen lampen die rode lichtstralen afgeven. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en krachten, en kunnen worden gebruikt voor behandeling van het gezicht of het lichaam.

 • Lichttherapie panelen: Grote panelen die rode lichtstralen afgeven. Ze worden vaak gebruikt in professionele instellingen, zoals schoonheidssalons of klinieken.

 • Rood lichttherapie bril: Dit is een speciale bril die rode lichtstralen afgeeft. Het kan worden gebruikt voor behandeling van het gezicht of het lichaam en is speciaal ontworpen voor thuisgebruik.

 • Led-maskers: Type van masker dat rode LED-lichtstralen uitstraalt op de huid. Het is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en zeer handig voor specifieke gebieden zoals het gezicht.

 • Rood lichttherapie pen: Compact apparaat dat rode lichtstralen af geeft en speciaal is ontworpen voor specifieke gebieden zoals rondom de ogen.

Het is wel belangrijk om te weten dat niet al deze toestellen even veilig of effectief zijn en dat het raadzaam is om te overleggen met een arts of schoonheidsspecialist voordat je begint met rood lichttherapie.

Waar let je op bij de aankoop van een infrarood therapie lamp?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een infraroodtherapielamp:

 • Spectrumbereik: Kijk of de lamp een brede waaier van infraroodstralen heeft, zoals near-, mid- en far-infrared.

 • Vermogen: Het vermogen van de lamp is belangrijk voor de effectiviteit van de behandeling. Hoe hoger het vermogen, hoe dieper de infraroodstralen in de huid kunnen dringen.

 • Afstandsbediening: Een lamp met een afstandsbediening kan handig zijn zodat je de lamp op afstand kunt aan- en uitzetten of de vermogensinstelling kunt wijzigen.

 • Timer: Een timer kan handig zijn, zodat je de behandelduur kunt instellen en de lamp automatisch uitschakelt als de tijd is verstreken.

 • Certificering: Kijk dat de lamp is gecertificeerd door een betrouwbare organisatie.

 • Gebruiksgemak: Zorg ervoor dat de lamp gemakkelijk in gebruik is en dat de lamp eenvoudig in gebruik is.

 • Prijs: Infraroodtherapielampen kunnen variëren in prijs, vergelijk de prijzen van verschillende lampen en kijk of de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit en de specificaties van de lamp.

 • Gebruiksdoel: Het is belangrijk om te weten waar de lamp voor gaat gebruiken, sommige lampen zijn specifiek ontworpen voor bepaalde doeleinden zoals gezichtsverzorging, pijnbestrijding, enz.

 • Garantie: Kijk of de lamp wordt geleverd met een garantie en of er een goede service- en ondersteuningsstructuur is.

Rood licht therapie lamp top-3

1. Panacea Infrarood lamp LED Rood en Infrarood therapie 300W

 • Makkelijk in gebruik
 • Kost niet veel tijd maar heeft wel goed resultaat
 • Prijs is het waard
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Last van spierpijn, stress of vermoeidheid? Dan heb jij de 300W infrarood lichttherapielamp van Panacea nodig. Een energiezuinige oplossing voor jouw rugpijn en stemmingsklachten.

Infrarood therapie is binnen Nederland nog niet heel bekend, maar het heeft ongekend veel voordelen. De rood licht therapie die je via onze lamp krijgt, werkt goed tegen spierontspanning, wakkert energie in cellen aan, vertraagd veroudering en vermindert ontstekingen en gewrichtspijn.

Bij Panacea Red Light Therapy hebben Zij meer dan 20 jaar gestudeerd en hun ontwikkeld in de wetenschap van de infraroodlamp en lichttherapie. Hun infrarood producten zijnuitgebreid getest en geselecteerd door meerdere medische specialisten.

De Panacea 300w Pro straalt door middel van de nieuwste technieken op LED licht alleen de wetenschappelijk bewezen effectieve 660nm en 850nm golflengtes uit. Rood licht (660nm) wordt in hogere mate geabsorbeerd door huidweefsel, waardoor het bijzonder effectief is voor het stimuleren van de gezondheid van de huid en het verhogen van de collageen productie. Nabij Infraroodlicht (850nm en bijna onzichtbaar) heeft een bijzonder sterk vermogen om dieper door te dringen in het weefsel, waardoor het ideaal is voor spierherstel en het verminderen van gewrichtspijn.

Voordelen Panacea infraroodlamp

 • Helpt tegen pijn
 • Ondersteunt genezingsproces
 • Vermindert gewrichtsstijfheid
 • Verbetert doorbloeding
 • Stimuleert spierherstel
 • Verhoogt productie van collageen
 • Vermindert rimpels
 • Verhoogt afgifte endorfine
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Bevordert stofwisseling en gewichtsverlies
 • Verlicht menstruatieklachten (niet gebruiken tijdens menstruatie)
 • Helpt tegen slaapproblemen
 • Verhoogd testosteron levels bij mannen

Hoe werkt rood licht therapie

Infrarood en rood licht therapie bieden ontzettend veel voordelen voor de gezondheid. Zo zorgt rood licht (660nm golflengte) ervoor dat de mitochondriën in de cellen van je huid het meeste licht absorberen. Hierdoor wordt de gezondheid van je huid beter en verhoogt het de productie van het collageen in je huid. Na bestraling van het rode licht neemt de peroxidase activiteit toe, waardoor het metabolisme van jouw huidcellen toeneemt. Dit procesverbetert cel vernieuwing wat de genezing van wonden en zweren verbetert.

Hoe werkt nabij infrarood therapie?

Nabij infrarood licht (850nm golflengte) heeft een onmiddellijk therapeutisch effect op je spieren en onderhuids weefsel. Het versnelt de bloedcirculatie, verhoogt je metabolisme, vermindert pijn en helpt je spieren te ontspannen. Deze golflengte ligt buiten het visuele spectrum, waardoor het wellicht lijkt alsof het niet werkt. Echter je kunt het dus gewoon niet zien. Nabij infrarood licht reikt dieper in het tissue en op je organen, waardoor het ideaal is om spierherstel te bevorderen en gewrichtspijn te verminderen.

Betaalbare lichttherapielamp

Klinieken en medicijnen worden tegenwoordig steeds duurder, waardoor medische hulp voor sommige mensenniet meer te betalen is. Klinieken vragen al snel 30,- tot 80,- euro per lichttherapie behandeling. Herhaling zorgt voor het beste resulaat. Bij Panacea bieden wij een betaalbare, duurzame en energiezuinige oplossing met onze infrarood lamp. Gebruik de lamp iedere dag ongeveer 20 minuten voor het beste resultaat!

Infrarood warmte tegen pijn

Naarmate de dagen kouder en donkerder worden, nemen ook de pijntjes en gewrichtsstijfheid toe. Met onze lichttherapielamp, die een aangename infrarood warmte afgeeft, voorkom jij deze klachten tijdens de koude winterdagen.

Val af met lichttherapie

Het is algemeen bekend en bewezen dat infraroodwarmte de stofwisseling bevordert. Door een beter werkende stofwisseling zul jij ook sneller je gewicht verliezen. Helemaal wanneer je de 30 passeert, is een infrarood lamp een handige accessoire om te hebben tijdens het afvallen.

2. LIROMA 600W Infraroodlamp

Rood licht therapie
 • Wetenschappelijk bewezen gezondheids voordelen
 • Goeie bouw, goeie accessoires
 • Modulair (je kan dus meer led-units aansluiten
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

De dubbele infraroodlamp van Liroma is goed te gebruiken bij spanning of spierpijn. De doordringende warmte van de in totaal 600 Watt warmtelamp zorgt voor pijnverlichting van gewrichten en bevordert de bloedcirculatie en stofwisseling, waardoor het lichaam zich beter en sneller zal kunnen herstellen. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden bij het ontspannen van de spieren of als gezichtsbehandeling voor mensen met huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan acné, psoriasis of eczeem. De warmte intensiteit en de timer kunnen gemakkelijk met de bijgeleverde afstandsbediening worden ingesteld naar wens, zodat u zorgeloos kunt genieten van de heerlijke behandeling.

IR-A (korte golf infrarood)


De infraroodlamp van Liroma heeft een IR-A golflengte (700 tot 1400 nanometer). Bij behandeling van spieren en gewrichten met infrarood is een dieptewerking van het infrarode licht belangrijk. In dat geval kun je het beste een infraroodlamp kopen met IR-A (korte golf infrarood). Dit type infraroodstraling dringt tot ongeveer 6 mm door in de huid. Dat kan helpen om spierpijn en gewrichtspijn te verlichten en stimuleert ook nog eens de bloedsomloop.

Verlicht pijn


Warmtetherapie biedt talrijke voordelen voor verwondingen, ziektes en chronische aandoeningen. Therapie met een infraroodlamp is een populaire behandeling voor o.a. spierpijn en gewrichtspijn. De infraroodlamp is voorzien van IR-a (korte golf infrarood) en is ontworpen om gelokaliseerde warmtebehandelingen te bieden. De warmte dringt tot ongeveer 6 mm door in de huid en zorgt voor het verlichten van pijntjes en is tevens te gebruiken als behandeling voor spit, neuralgie en artritis.

Bevordert bloedcirculatie en verhelpt vermoeidheid


De warmte van de lamp dringt diep door in het weefsel. Dit bevordert de bloedcirculatie en verlicht direct de pijn. Hierdoor neemt uw mobiliteit toe en ervaart u een betere kwaliteit van beweging. Daarnaast zorgt infraroodstraling voor een totale ontspanning van de spieren, waardoor ook de geest zich ontspant. Slapeloosheid en vermoeidheid worden op deze manier op een natuurlijke wijze tegengegaan.

Dubbel laags lampenkap tegen verbranding


Het materiaal van de lampenkap is voorzien van roestvrij staal om contact met de lamp en brandwonden te voorkomen. Door de extra gaasafdekking wordt aanraking met de bol afgeschermd.

Sterke warmteafvoer


Het 360 graden ventilatieontwerp verlaagt de temperatuur van de lampbehuizing en verlengt daarmee de levensduur van de lamp.

Afstandsbediening


De lamp is te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Hiermee kan de temperatuur en de timer bediend worden, zonder dat u hiervoor hoeft op te staan.(Batterij niet meegeleverd)

Eenvoudig in gebruik


De lamp kan 360 graden roteren en u kunt de hoek in stellen zoals u dat wilt. Daarnaast is de lamp in hoogte verstelbaar, zodat elk deel van het lichaam behandeld kan worden. Het product heeft een zinklegering, zodat de lamp stevig blijft staan en niet om kan vallen. De intensiteit is naar eigen keuze in te stellen en door de flexibele arm kan u gericht en makkelijk behandelen.

Getest door specialisten


De apparaten van Liroma zijn uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen! De werking van onze producten is wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid.

3. LIROMA LED Infraroodlamp - 4 Golflengten

 • Goed design
 • Makkelijk te monteren
 • Handig
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

De LED-infraroodlamp vs. De ‘gewone’ infraroodlamp


Er zijn o.a. twee grote verschillen met de gewone gloei- of hallogeenlamp. De LED-infraroodlamp is namelijk voorzien van, de naam zegt het al, LED-licht. LED-licht brengt een hoop voordelen met zich mee. De LED-lampen bevatten ook nog eens allemaal een dubbele led-chip. Dubbele werking dus! De dubbele chips maken mogelijk dat de LED-infraroodlampen 4 spectrums golflengte (IR-A) uitstralen voor de beste therapeutische behandeling. De meeste aanbieders bieden lampen aan met full spectrum of 2 spectrums. Bij een full spectrum lamp (de ‘gewone’ gloei- of hallogeenlamp) is het paneel van de lamp onderverdeeld in IR-A, IR-B en IR-C. IR-A moet dus zijn plekje op het paneel delen, wat maakt dat een minder groot percentage van de lamp IR-A uitstraalt en dus minder therapeutische werking biedt.

Niet 2, maar 4 golflengten voor de perfecte therapeutische behandeling.


Om een zo optimaal mogelijke behandeling te bieden, bevat ons product niet 2, maar 4 golflengten. Andere aanbieders bieden 2 golflengten aan. Liroma biedt hét nieuwste 2023 model aan op de markt. Door de lamp te voorzien van 4 spectrums golflengte IR-A wordt specifieker gericht op de therapeutische behandeling.

 

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste rood lichttherapie lamp kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be