Investeren in vastgoed. De beste investeringen van nu!

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed snel overzicht!

Investeren in vastgoed

1.

Fjord red

Investeren in vastgoed

2.

Holiday suites business flats

3.

Kaai 15

Investeren in vastgoed

4.

Kosy Erasmus

investeren in vastgoed

5.

Triniti

6.

U Flats

Omdat vastgoedinvesteringen beschouwd wordt als één van de veiligste langetermijninvesteringen heb ik voor jullie de verschillende mogelijkheden om te beleggen in vastgoed in België of het Buitenland uitgekozen. Zodat je zeker bent of je geld wel veilig is geïnvesteerd. Veel leesplezier.

 
 

Inhoudsopgave

Waarom beleggen in vastgoed?

Door de hoge inflatiegraad en de lage rentevoet op je spaarrekening is het niet meer zo interessant om je spaarreserves bij de bank te laten staan. U verliest hierdoor koopkracht door je geld op je spaarboekje te laten staan. Daarom besluiten meer en meer mensen om hun spaarreserves in vastgoed te investeren.

Is het verstandig om te investeren in vastgoed?

Vastgoedbeleggen kan een verstandige keuze zijn als u op zoek bent naar een stabiele en potentieel waardevolle investering. Hier zijn enkele van de voordelen van vastgoedbeleggen:

 • Passief inkomen: U kunt passief inkomen verdienen door uw vastgoed te verhuren.

 • Waardestijging: Vastgoed kan in waarde stijgen, wat kan leiden tot een aanzienlijke winst wanneer u besluit uw vastgoed te verkopen.

 • Inflatiebescherming: Vastgoedbeleggen kan een goede manier zijn om uw geld te beschermen tegen inflatie, omdat de waarde van vastgoed vaak stijgt in lijn met de inflatie.

 • Diversificatie: Vastgoedbeleggen biedt u de mogelijkheid om uw beleggingsportfolio te diversifiëren, wat kan helpen om risico’s te verminderen.

Echter, er zijn ook risico’s verbonden aan vastgoedbeleggen zoals onverwachte kosten, een daling van de huurinkomsten of een daling van de vastgoedwaarde. Het is daarom belangrijk om uw onderzoek te doen, uw doelstellingen en risico’s te bepalen en een goed beheerde investering te kiezen. Het is ook belangrijk om te weten dat de wetgeving en regels rond vastgoedbeleggen kunnen variëren per land.

Hoe begin ik met investeren in vastgoed?

Om te beginnen met investeren in vastgoed, moet u een aantal stappen ondernemen:

 1. Bepaal uw doelstellingen: Kijk of u op zoek bent naar passief inkomen, waardestijging of een combinatie van beide. Dit zal bepalen welke vorm van vastgoedbeleggen het beste bij u past.

 2. Maak een begroting: Bepaal hoeveel geld u beschikbaar heeft om te investeren en hoeveel risico u bereid bent te nemen. Dit zal u helpen bij het bepalen van de juiste investering.

 3. Doe uw eigen onderzoek: Leer zo veel mogelijk over de verschillende vormen van vastgoedbeleggen en welke het beste bij uw doelstellingen en begroting passen.

 4. Maak een netwerk: Zoek naar mensen met ervaring in vastgoedbeleggen, zoals makelaars, vastgoedbeheerders en andere investeerders. Ze kunnen u helpen bij het vinden van goede investeringsmogelijkheden en geven u advies.

 5. Bepaal uw investeringsstrategie: Zie welke vorm van vastgoedbeleggen het beste bij u past en maak een plan voor hoe u uw geld gaat investeren.

 6. Investeer: Investeer uw geld in vastgoed volgens uw investeringsstrategie en begin met het verdienen van passief inkomen of waardestijging.

Welke vormen van investeren in vastgoed heb je?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen van investeren in vastgoed. Hier zijn er enkele:

 • Aankoop van een studentenkot:  Tegen 2030 heeft België 95.000 extra studentenkamers nodig. Eén van de voornaamste factoren is de toekomstige toevloed van internationale studenten.  België blijft, met haar hightech bedrijven, open economie en Europese topuniversiteiten, immers één van de meest aantrekkelijke landen voor studenten wereldwijd. Bovendien beslist een groot deel van de studenten om al direct na het eerste kot bezoek een huurcontract te tekenen. Volgens een studie bezoekt 40% van deze studenten zelfs maar één studentenkamer tijdens hun zoektocht. Deze factoren maken een investering in studentenkamers een verstandige en beloftevolle keuze.
 • Aankoop van een serviceflat: Omdat de gemiddelde levensverwachting in België en Nederland blijft stijgen en de mensen langer leven is de vraag naar kwalitatieve serviceflats dus verzekerd. Dit is dus  een fantastische opportuniteit voor de investeerder. Investeren in serviceflats is rendabel en veilig. Nog een voordeel is dat je  via de aankoop van een serviceflat verzekert bent van een eigen woonplaats op je oude dag.
 • Investeren in hotelkamers: Wanneer je investeert in hotelkamers kom je terecht in een poolsysteem. Concreet betekent dit dat je meegeniet van de opbrengsten gegenereerd door het volledige hotel en dit onafhankelijk van de huurbezetting van je kamer. Dus ook alle inkomsten verworven uit seminaries, de bar, het restaurant, etc. worden mee in rekening gebracht. Je winstdeelname wordt berekend op basis van een vast percentage en de winstuitkering gebeurt op kwartaalbasis. Je wordt eigenaar van één of meerdere hotelkamers via notariële akte.
 • Investeren in publieke parkings: Omdat er steeds meer auto’s rond rijden maar er minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn, en  daarnaast er in de meeste steden een beperkt parkeerbeleid geldt. Neemt de vraag naar parkings hierdoor toe. Daardoor dat  een parkeerplaats op een goede locatie veel geld opbrengt. Niet enkel zal de waarde van de parkeerplaats op termijn stijgen, maar ook de parkeerprijzen stijgen sneller dan de inflatie.
 • Aankoop van een vakantiewoning: Door te investeren in vastgoed via een vakantiewoning kan u  zelf ook nog plezier aan beleven. Zo kan je u vakantiewoning gedurende het jaar verhuren maar een paar weken in de vakantie er zelf doorbrengen. 

Voordelen van investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed heeft tal van voordelen zoals:

 • Vaste stroom aan inkomen: In het algemeen zijn huuropbrengsten zekerder dan bijvoorbeeld opbrengsten uit aandelen. Deze opbrengsten brengen iedere maand een vast bedrag aan cash flow binnen. Deze vaste stroom aan inkomen kun je dan weer benutten voor bijkomende investeringen.
 • U bent beschermt tegen inflatie: Huuropbrengsten bewegen zich mee met de inflatie. Is er inflatie, dan stijgen de huurprijzen en dus ook de huuropbrengsten. Wanneer inflatie aantrekt, zullen de inkomsten uit vastgoed ook stijgen.
 • Meerwaarde na verloop van jaren: Door de schaarste van gronden en stijgende vastgoedprijzen vormt je investering een meerwaarde na enkele jaren. En omdat de vraag hoger ligt dan het aanbod zal de waarde blijven toenemen.
 • Belastingvoordelen: De overheid subsidieert het eigen bezit van vastgoed. Voor de verhuur van een woning of appartement krijgt u een belastingvoordeel op de hypothecaire lening.

Nadelen van investeren in vastgoed

Na voordelen zijn er ook wel enkele nadelen bij het investeren in vastgoed:

 • Beperkte spreiding: Voor de aankoop van een beleggingspand heb je al snel meer dan 60000 euro nodig en als je hierdoor al je spaarreserves benut schendt je eigenlijk één van de basisregels van het beleggen. En dat is: spreidt zoveel mogelijk uw beleggingen.
 • Kosten voor onderhoud: het kan gebeuren dat je na de aanschaf van je beleggingspand geconfronteerd wordt met een financiële verrassing zoals het vervangen van het dak, schilderwerken of onderhoud van de lift. Houd hier dus zeker rekening mee.
 • Geld zit vast in stenen: Investeren in vastgoed is beleggen op lange termijn. Houd rekening als je plots nood hebt aan cash geld dat je niet zomaar snel het beleggingspand kunt verkopen zoals aandelen of obligaties.
 • Problemen door verhuring: Er is tegenwoordig veel wanbetaling onder huurders. Na ondertekening van de huurovereenkomst laten ze al snel de periodieke betaling van hun huur achterwege. Of als je u pand niet verhuurd krijgt, alsook dat je huurder je beleggingspand beschadigd. Dit zijn allemaal zaken waar je dus ook rekening mee moet houden. 

Kan ik investeren in vastgoed met een beperkt budget?

Investeren in vastgoed met een beperkt budget is zeker mogelijk hier zijn enkele opties daarvoor:

 • Geld lenen: Je hebt eerst een deel eigen inbreng nodig voor de bank je geld gaat lenen voor je beleggingspand. Dit is 30% van het aankoopbedrag dat je zelf op tafel moet leggen. Voor je rendement kunt halen uit je beleggingspand zal eerst je lening moeten zijn afbetaald.
 • Goedkope vastgoedopties uitzoeken: Wil je liever geen lening aangaan dan is het best mogelijk om in kleinere ruimtes te investeren zoals in studio’s, studentenkamers of parkeeropties. Deze vastgoedinvesteringen liggen bij een beperkt budget veel sneller binnen je bereik. Uiteraard zal de absolute waardestijging de komende jaren dan ook iets beperkter zijn. 
 • Iets in het buitenland zoeken: In tal van landen liggen de woningprijzen een stuk lager dan hier in België.  Zeker de moeite waard om op z’n minst te overwegen.
 • Samen met iemand investeren: Overweeg om samen met iemand die je zeker kan vertrouwen om in vastgoed te investeren. Het stelt je in staat om zo de kosten te delen. Er is dan ineens een stuk meer mogelijk.

Kan je rijk worden van vastgoed?

Het is mogelijk om rijk te worden met vastgoedbeleggen, maar het vereist een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal, tijd, inspanning en een solide investeringsstrategie. Veel succesvolle vastgoedbeleggers hebben jarenlang belegd en zich gespecialiseerd in specifieke niches of markten. Het kopen van eigendommen onder de marktwaarde, het verbeteren van eigendommen en vervolgens verhuren of verkopen voor een winst, ook wel “flippen” genoemd, is een populaire manier om geld te verdienen met vastgoedbeleggen.

Echter, het is belangrijk om te realiseren dat vastgoedbeleggen net als andere vormen van beleggen risico’s met zich meebrengt en dat er geen garantie is voor succes. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de waarde en huurinkomsten van een eigendom, zoals de lokale economie, de toestand van de eigendom, de locatie en het beheer van de eigendom. Er zijn ook risico’s verbonden aan het verhuren van eigendommen, zoals leegstand, betalingsachterstanden van huurders en onverwachte kosten.

Het is daarom belangrijk om uw onderzoek te doen, uw doelstellingen en risico’s te bepalen en een goed beheerde investering te kiezen. Het is ook belangrijk om te weten dat de wetgeving en regels rond vastgoedbeleggen kunnen variëren per land.

Waar op letten bij investeren in vastgoed?

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het investeren in vastgoed:

 1. Locatie: De locatie van een eigendom is van groot belang voor de waarde en huurinkomsten. Kies een eigendom in een gewilde buurt met een goede infrastructuur en een groeiende economie.

 2. Toestand: Kies een eigendom in goede staat of een eigendom waarmee u deze kunt opknappen en verhuren of verkopen voor een winst.

 3. Huurinkomsten: Bepaal of uw eigendom voldoende huurinkomsten kan genereren om uw hypotheek of leningen terug te betalen en u een passief inkomen te bieden.

 4. Beheer: Overweeg of u de eigendom zelf wilt beheren of dat u een beheerder wilt inhuren. Dit kan invloed hebben op uw passieve inkomsten en uw tijd.

 5. Wetgeving en regels: Zorg dat u op de hoogte bent van de wetgeving en regels in het land waar u wilt investeren. Dit kan invloed hebben op uw investeringsbeslissing en de manier waarop u uw eigendom beheert.

 6. Financiële haalbaarheid: Zorg ervoor dat u in staat bent om de kosten van de eigendom, zoals de aankoopprijs, hypotheek, onderhoud, verzekering en belastingen te betalen.

 7. Diversificatie: Het is verstandig om uw vastgoedportfolio te diversifiëren, door bijvoorbeeld in verschillende locaties of verschillende soorten eigendommen te investeren, om risico’s te verminderen.

 8. Uw eigen onderzoek doen: Voordat u investeert, is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen naar de eigendommen.

beste investering top-3

1. Fjord red

Investeren in vastgoed
 • Verkopers zijn heel goed geïnformeerd en behulpzaam
 • Altijd bereikbaar voor vragen
 • Heel professioneel en correct bedrijf met veel ervaring
 • Niks op aan te merken

Wie is fjord red?

 

Fjord Real Estate Development focust op stedelijke inbreidingsprojecten. Hun doel is om historisch bewezen locaties opnieuw op te waarderen. Dit doen we door in één project diverse functies te combineren en uitbating voor eigen rekening te nemen.

Wat bieden ze?

 

Een rotatieparking is een publieke parking waar iedereen zijn auto kan parkeren tegen een betaling naargelang de duur. Op die manier genereert de parking inkomsten, die op hun beurt verdeeld worden aan de particuliere eigenaars van de parkeerplaatsen. Bij een investering in een publieke parking of rotatieparking werkt men steeds samen met een professionele partner die alle zorgen op zich neemt, waardoor het een 100% zorgeloze investering is. Verder is een investering in rotatieparkings heel gelijkaardig aan de aankoop van klassiek vastgoed aangezien u uw vastgoed aankoopt met een notariële akte. 

Wat zijn de voordelen van een investering in rotatieparkings?

 

 • 100% zorgeloze investering in vastgoed. Uw eigendom wordt beheerd door een professioneel team
 • Geen zorgen over beheer, verhuur en onderhoud, anders dan bij de verhuur van een woning of appartement
 • U deelt mee in 90% van de nettowinst van de parking. Deze wordt driemaandelijks uitbetaald
 • U investeert in vastgoed dat per uur, per dag, per week verhuurd wordt, waardoor er hoge opbrengsten mogelijk zijn

2. Holiday suites business flats

Investeren in vastgoed
 • Correct bedrijf
 • Zeer professioneel
 • Goed bereikbaar voor vragen
 • Niks op aan te merken

Wie zijn ze? 

 

Alysee is sinds 1975 één van de grootste projectontwikkelaars van residentieel vastgoed en marktleider in de verkoop van investeringsvastgoed aan de Belgische Kust.

Wat bieden ze?

 

 • Investeren in hotelkamers
 • in parkings
 • Vastgoed met verhuurgarantie
 • Investeren in business suites
 • Vastgoed met vakantieverhuur

 

 

 

Investeren in vastgoed kan op allerlei manieren. Je kan zelf een woning of appartement aankopen met het oog op de verhuur om zo een extra passief inkomen te bekomen.

Sinds kort worden er ook specifieke investeringspanden aangeboden aan particulieren. Denk hierbij aan hotels, business flats, vakantieverblijven en parkings waarin je kan investeren die dan verhuurd worden voor jou. Zo word je eigenaar van een zorgeloze investering, waarbij een professionele verhuurpartner jouw eigendom zal verhuren en onderhouden, en je zelf enkel maar hoeft te genieten van de opbrengsten.

3. Kaai 15

 • Zeer professionele aanpak
 • Super vriendelijke adviseurs
 • Vlot contact met verkoper 
 • niks op aan te merken

Wie zijn ze?

 

Projectontwikkelaar sinds 1989 Het lijkt alsof het gisteren was dat ze de eerste steen legden in het centrum van Brussel. Letterlijk en figuurlijk. Als pionier in projectontwikkeling voor de internationale verhuurmarkt in Brussel hebben ze sindsdien continu hun grenzen verlegd. Vandaag is CANDOR een toonaangevende en gediversifieerde ontwikkelaar van duurzame bouwprojecten.

Wat bieden ze?

 

Investeren in vastgoed  en investeren met verhuurdienst.

Wonen met zicht op het water
en de drie torens van Gent?

 

 • Toplocatie op wandelafstand van het historische centrum van Gent
 • High-end appartementen met kwalitatieve materialen 
 • Geniet van ruime terrassen
 • Voor liefhebbers van indrukwekkende vergezichten.
 • De promenade aan het water is volledig autovrij
 • Extra services mogelijk: Fitness, eigen beheerdienst,…
 • BEN-appartementen (bijna-energieneutraal)
 • Architecturaal hoogstaand ontwerp door ARCH&TECO
 • Appartementen vanaf € 274.500 (excl. kosten)  

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de beste investering in vastgoed kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be