Fermentatie handboek review. Ontdek nu meer over fermenteren!

fermentatie handboek review

Fermentatie handboek review. In dit artikel kom je te weten of je kunt leren fermenteren met dit handboek en wat dit e-book nog allemaal aan te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Wat is fermenteren?

Fermenteren is eigenlijk het laten rotten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken maar dan wel gecontroleerd. En daar heb je niet veel meer voor nodig dan zout, water, steriele potten en tijd. Bacteriën doen de rest. Fermentatie is ook een manier om smaken te veranderen. Wist je dat 30 tot 40% van het heerlijks wat we dagelijks eten is ontstaan door fermentatie.

Wat heb je nodig om te fermenteren?

De  basisproducten die je nodig hebt om te starten met fermenteren van groente en fruit zijn: 

  • Houten stamper
  • Rasp en/of mandoline
  • Goede weegschaal
  • Weckpotten of glazen potten met een waterslot
  • Messen en een snijplank

Wie heeft dit fermentatie handboek geschreven?

Dit e-book is geschreven door Paul van den Berg geboren in 1990. Hij is een gediplomeerd voedingsadviseur. Na het afronden van zijn studie Bedrijfskunde heeft hij ruim 7 jaar gewerkt. Zo vervulde hij rollen als projectmanager en kwaliteitsmanager. In de tussentijd begon gezonde voeding een steeds grotere rol te spelen in zijn leven. Daarom besloot hij om een opleiding te volgen tot voedingsadviseur. Nu deel hij zijn enthousiasme en kennis over gezonde voeding, en daar hoort fermentatie ook bij. Daarom dat hij dit handboek heeft geschreven .

Voor wie is dit fermentatie handboek geschikt?

Dit fermentatie handboek is zowel voor beginners als mensen die al een tijdje bezig zijn met fermenteren. Beginners krijgen hier een heldere en zeer toegankelijke uitleg waardoor je al snel zelf aan de slag kunt en lekker kunt experimenteren. Voor wie al even bezig is met fermenteren vindt je in dit e-book leuke vernieuwende en creatieve fermentatie recepten.

Wat bied het e-book over fermenteren?

Het fermentatie handboek bestaat uit meer dan 70 pagina’s. Vol met recepten, handige informatie, tips en tricks over jouw fermentaties. De volgende punten worden in dit e-book behandeld:

  • Alle theorie die bij fermenteren komt kijken;
  • Alle gezondheidsvoordelen van fermentatie;
  • De benodigdheden voor een geslaagde fermentatie;
  • Snijtechnieken, schoon werken en omstandigheden;
  • Fermenteren van verschillende soorten groentes;
  • Fermenteren van verschillende soorten fruit;
  • Verschillende soorten heerlijke recepten;
  • Alles over het maken van o.a. kombucha en zuurdesembrood.

Is dit e-book nu echt iets voor mij?

Als je een of meerdere punten herkent ga je dit boek over fermenteren zeker interessant vinden.

  • Wil je graag volledig zelfstandig aan de slag met het maken van overheerlijke recepten?
  • Ben je groots fan van de heerlijke intensieve smaken van gefermenteerde producten?
  • Wil je meer weten over de talloze gezondheidsvoordelen die fermentatie je kan bieden?
  • Heb je al ervaring met fermenteren, maar twijfel je soms of jouw fermentatie gelukt is?
  • Zoek je naar inspiratie om jouw fermentaties nog veel lekkerder en gezonderte maken?
  • Zoek je een goed en helder basisrecept om zelf de lekkerste producten te fermenteren?
  • Wil je graag weten welke materialen je zoal nodig hebt voor een geslaagde fermentatie?
  • Ben je benieuwd welke ingrediënten je in huis moet halen voordat je gaat fermenteren?
  • Wil je alles weten over verschillende manieren die er zijn om succesvol te fermenteren?
  • Heb je al ervaring met fermenteren opgedaan, maar wil je je nu graag verder verdiepen?

Wat heeft Paul van den Berg nog te bieden buiten dit handboek?

Online cursus fermenteren

Buiten het fermentatie handboek bied paul van den berg ook nog een cursus fermenteren aan. Bestel je de cursus fermenteren krijg je er gratis het fermentatie handboek bij. 

Wat houd de online cursus fermenteren in?

De cursus bevat 35 verschillende lessen. Om jou volledig zelfstandig te laten fermenteren. Deze modules komen allemaal aan bod: 

    • Verschillende manieren om te fermenteren;
    • Alle benodigdheden om goed te kunnen werken;
    • Het belang van schoonmaken en hygiëne;
    • Goede omstandigheden voor fermentatie
    • De risico’s en gevaren van deze techniek;
    • Verschillende snijtechnieken en fijn snijden;
    • Meer dan 15 verschillende heerlijke recepten;
    • O.a. heerlijke kimchi, kombucha, diverse groenten etc.

    Alleen nu krijg je daar ook nog eens gratis het Fermentatie Handboek bij!

Fermentatie handboek review eindbeoordeling

  • Digitaal, dus direct in huis
  • Zeer goedkoop
  • Lekkere en creatieve recepten
  • beginners kunnen direct aan de slag
  • Veel afbeeldingen, maar iets minder ondersteunend beeldmateriaal ter uitleg
8.6/10

Wij zijn na uitgebreid onderzoek dus tot de conclusie gekomen. Dat het fermentatie handboek echt de moeite waard is om aan te kopen zeker voor wie wil beginnen met fermenteren. Dit handboek heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding met tal van leuke extra’s erbij. Dit is een echte aanrader dus.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *