Beste zwembadrobot top-3: De automatische zwembadreinigers van 2023

Beste zwembadrobot

Zwemmen in je eigen zwembad is een fantastische manier om te ontspannen en af te koelen op een warme zomerdag. Het enige nadeel is het onderhoud dat bij een zwembad komt kijken, zoals het regelmatig schoonmaken van het water en de wanden. Gelukkig is er een oplossing die het onderhoud van je zwembad een stuk eenvoudiger maakt. Een zwembadrobot is een automatische schoonmaakmachine die zelfstandig door het zwembad beweegt en vuil en bladeren opzuigt, terwijl jij lekker kunt ontspannen. Maar wat is nu eigenlijk de beste zwembadrobot? In deze tekst gaan we dieper in op de eigenschappen van de beste zwembadrobot en geven we onze top-3 van beste zwembadreinigers op de markt.

Inhoudsopgave

De beste zwembadrobot uit ons uitgebreid onderzoek is

Beste zwembadrobot
 • makkelijk op te zetten
 • Goede kwaliteit
 • mooie vormgeving
 • Niks op aan te merken

Als eigenaar van een zwembad wil je natuurlijk dat het altijd schoon en fris is, maar het handmatig schoonmaken van een zwembad kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er zwembadrobots die deze taak voor je uit handen nemen, waaronder de Zodiac Alpha 63 IQ. Deze zwembadrobot is ontworpen om uitstekende schoonmaakprestaties te leveren, zowel in een zwembad als in een biopool of zwemvijver. Dankzij het lage gewicht en het handige liftsysteem is deze robot in staat om moeiteloos zwembaden tot 12 bij 6 meter te reinigen.

De Zodiac Alpha 63 IQ

 

is voorzien van een grote filtercartridge met een inhoud van 5 liter, waardoor het apparaat in staat is om zelfs grote organische vuildeeltjes op te zuigen. De brede aanzuigopening van 24 cm maakt het eenvoudig om grotere deeltjes op te zuigen en het transparante venster laat je zien wanneer de filtercartridge vol is en moet worden geleegd. Dit is een eenvoudige taak dankzij de gemakkelijke toegang tot het filter.

Wat de Zodiac Alpha 63 IQ echt uniek maakt, is het Sensor Nav System. Met deze technologie is de robot in staat om de afmetingen van de bodem te analyseren en te beginnen met de vuile gebieden op de bodem dichtbij de wanden. Dit betekent dat de robot efficiënt te werk gaat en zorgt voor een grondige schoonmaak. De cycloontechniek zorgt voor een optimale zuigkracht, wat resulteert in een uitstekend schoonmaakresultaat.

Een ander voordeel van de Zodiac Alpha 63 IQ

 

is de mogelijkheid om deze handmatig te besturen via een smartphone app. Dit maakt het nog eenvoudiger om het gewenste programma in te stellen en de robot aan het werk te zetten. Bovendien is de robot verbonden met een swivel die voorkomt dat de kabel in de knoop raakt en is het gemakkelijk om het apparaat uit het water te liften dankzij het Assistance Lift System.

Kortom, de Zodiac Alpha 63 IQ is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een zwembadrobot die uitstekende schoonmaakprestaties levert in diverse omgevingen. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een groot filter en is uitgerust met een aantal handige functies om het schoonmaken van je zwembad nog eenvoudiger te maken. Met 3 + 1 jaar garantie ben je verzekerd van een product van topklasse.

Beste zwembadrobot, automatische zwembadreiniger van het moment top-6

Of je nu een eigen zwembad in de tuin hebt of verantwoordelijk bent voor de reiniging van het zwembad op een openbare locatie, een goede zwembadreiniger kan je veel tijd en moeite besparen. In deze top-6 lijst vind je de beste zwembadreinigers van dit moment, die allemaal uitblinken in hun schoonmaakprestaties en gebruiksgemak.

Beste zwembadrobot

1.

Zodiac Alpha 63 IQ

Beste vijverreiniger

2.

Dolphin Supreme M600 Pro zwembadrobot

Beste zwembadrobot

3.

Interline Automatische zwembadrobot Walking Catfish

4.

Kokido SUPER MANGA Draadloze Zwembadrobot

Beste zwembadreiniger

5.

Dolphin S300i Bio – Zwembadrobot

6.

Zodiac CNX 25 zwembadrobot

Top-3 beste zwembadrobot of vijverreiniger uitgelicht!

1. Dolphin Supreme M600 Pro zwembadrobot

Beste vijverreiniger
 • Bestuurbaar met de MyDolphin-app
 • Active-Brush technologie
 • Scant efficiënt en herkent de wanden met een sensor
 • Enkel te bedienen via app

De Dolphin Supreme M600 Pro zwembadrobot is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier om het zwembad schoon te maken. Met de geavanceerde technologie en handige functies is deze zwembadrobot perfect geschikt voor zwembaden van alle soorten, maten en vormen.

Dit toestel is ontworpen om zowel de bodem, wanden als de waterlijn van het zwembad schoon te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Dual-drive Powerstreamsysteem, dat de robot wendbaar maakt en hem snel over de bodem van het zwembad laat bewegen. Dankzij de Active-Brush technologie, die twee borstels in tegengestelde richting laat draaien, wordt het vuil op de bodem van het zwembad losgeschrobd en gemakkelijk opgezogen.

De MyDolphin-app maakt het mogelijk om de Dolphin Supreme M600 Pro eenvoudig te bedienen via je smartphone of tablet. Met deze app kun je de robot programmeren om het zwembad automatisch te reinigen op de door jou gekozen dagen en tijden. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende reinigingsprogramma’s, waaronder een snelle onderhoudsbeurt, een grondige reiniging en een programma dat alleen de bodem schoonmaakt.

De Dolphin Supreme M600 Pro

 

 beschikt over een geavanceerd CleverClean Scanning System, dat ervoor zorgt dat de robot efficiënt en snel het zwembad kan scannen om de meest optimale reinigingsroute te bepalen. Deze technologie, inclusief een gyroscoop, maakt de robot zeer flexibel en geschikt voor zwembaden van alle soorten en maten.

Dankzij de Pick-up module van de Dolphin Supreme M600 Pro kan de robot zelfstandig naar de waterlijn klimmen. Hierdoor is het gemakkelijker om hem uit het water te halen. Bovendien zorgt de Fast Water Release functie ervoor dat het water snel uit de robot stroomt, zodat hij gemakkelijk uit het zwembad kan worden getild.

Hij is niet alleen efficiënt en gebruiksvriendelijk, maar ook eenvoudig te onderhouden. De filtercartridges zijn gemakkelijk toegankelijk aan de bovenkant van de robot en kunnen eenvoudig worden gereinigd en vervangen. De robot wordt geleverd met een handige caddy, waarmee je hem gemakkelijk kunt verplaatsen of opbergen.

2. Interline Automatische zwembadrobot Walking Catfish

Beste zwembadrobot
 • Reinigingsprogramma van 2 uur
 • Uitneembare filtermand
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Niks op aan te merken

De Interline Automatische zwembadrobot Walking Catfish is de ideale oplossing voor het onderhouden van grote zwembaden. De robot is uitgerust met de gepatenteerde Focus Flow and Side Suction Technology, waarmee hij op een efficiënte manier de bodem en wanden van het zwembad schoonmaakt. Het vermogen van 100 W zorgt voor een krachtige zuiging, waardoor vuil en debris moeiteloos worden opgezogen.

De Walking Catfish zwembadrobot heeft een kabellengte van maar liefst 16 meter, waardoor hij in staat is om grote zwembaden tot 10x5x2.5 meter schoon te maken. Het snoer is voorzien van een speciale swivel, waardoor het snoer niet in de knoop raakt en de robot ongestoord zijn werk kan blijven doen. Het reinigingsprogramma duurt 2 uur en de robot heeft een reinigingsoppervlakte van 50 cm.

Het model is uitgevoerd met een uitneembare filtermand, waardoor je deze gemakkelijk kunt reinigen en hergebruiken. De Walking Catfish zwembadrobot is ook geschikt voor zoutwaterbaden en wordt geleverd met een vervangbare filterzak. Zo ben je verzekerd van een optimale reiniging van het zwembadwater.

Het netto gewicht van de Interline Walking Catfish zwembadrobot bedraagt 9 kg en de kleur is zwart/zilver. De robot is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met een duidelijke handleiding. Ook ontvang je een garantie van 2 jaar op de Walking Catfish zwembadrobot, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogwaardig product.

3. Dolphin S300i Bio - Zwembadrobot

Beste zwembadreiniger
 • Maytronics Swivel systeem

 • Robot met PVC borstels

 • Mobiele App

 • Niks op aan te merken

De Dolphin S300i Bio zwemvijverrobot is de perfecte oplossing voor een efficiënte en eenvoudige reiniging van uw (zwem)vijver. Het toestel is ontworpen om uw vijver in de details te reinigen met behulp van de krachtige motor van 17 m³ per uur en de ingebouwde gyroscoop. De robot is uitgerust met PVC borstels en een grote mand waarin de aangezogen vervuiling wordt verzameld. De filters zijn eenvoudig te vervangen en schoon te maken.

Een transportkar is standaard meegeleverd voor het gemakkelijk plaatsen van de robot en het oprollen van de kabel. De S300i zwemvijverrobot heeft een kabellengte van 18 meter en is geschikt voor vijvers tot en met 12 meter lang. Het toestel kan zowel de bodem als de wanden van uw vijver reinigen. Dankzij de ingebouwde swivel wordt voorkomen dat de kabel optorst tijdens het gebruik, waardoor de levensduur van de kabel wordt verlengd.

De Dolphin S300i Bio

 

 wordt geleverd met zowel fijne als grove filters voor verschillende toepassingen. De grove filters zijn vooral geschikt voor het verwijderen van grover materiaal, zoals blaadjes, terwijl de fijne filters het hele jaar door gebruikt kunnen worden voor een zeer fijne filtering. De filters zijn gemakkelijk te verwijderen en kunnen worden afgespoeld met een tuinslang.

Het toestel is ook bedienbaar via een mobiele app, waarmee u de werking van het toestel kunt aanpassen. U kunt de robot handmatig besturen, de instellingen wijzigen voor het reinigingsgedrag van de robot, en ervoor kiezen om alleen de bodem te reinigen of zowel de bodem als de wanden. Bovendien kunt u met de app ervoor kiezen om de robot aan een trage snelheid te laten reinigen of de waterlijn tot een hoogte van drie meter te reinigen in plaats van één meter.

Wat is een zwembadrobot?

Een zwembadrobot is een automatisch reinigingssysteem voor zwembaden en (zwem)vijvers. Het is een apparaat dat is ontworpen om de bodem en wanden van een zwembad te reinigen en te onderhouden. Het werkt op elektriciteit en beweegt zich autonoom door het zwembad om vuil, bladeren, algen en andere vormen van vuil op te zuigen en te filteren. Het gebruik van een zwembadrobot vermindert de noodzaak van handmatige reiniging, waardoor het zwembad gemakkelijker en efficiënter kan worden onderhouden. Er zijn verschillende soorten zwembadrobots beschikbaar, afhankelijk van de grootte en het type zwembad.

Welke verschillende zwembadrobots zijn er?

 • Bodemreiniging: Deze robots zijn ontworpen om de bodem van het zwembad te reinigen. Ze hebben een reeks borstels die het vuil van de bodem afvegen en een zuigsysteem om het vuil op te zuigen.

 • Bodem- en wandreiniging: Deze robots zijn ontworpen om zowel de bodem als de wanden van het zwembad te reinigen. Ze hebben meestal borstels en zuigmonden aan de onder- en bovenkant van het apparaat om zowel de bodem als de wanden grondig te reinigen.

 • Diepe reiniging: Deze robots zijn ontworpen om grondig vuil en aanslag van de bodem en wanden van het zwembad te verwijderen. Ze gebruiken vaak krachtige motoren en borstels om vuil en aanslag te schrobben en op te zuigen.

 • Waterlijnreiniging: Deze robots zijn ontworpen om de waterlijn van het zwembad te reinigen, waar vuil en oliën zich vaak ophopen. Ze gebruiken vaak speciale borstels en schoonmaakmiddelen om het vuil en de olie van de waterlijn te verwijderen.

 • Speciale functies: Er zijn ook robots die zijn ontworpen voor speciale functies, zoals het opsporen en repareren van lekken in het zwembad of het automatisch doseren van chemische stoffen om de waterbalans op peil te houden.

Over het algemeen zijn zwembadrobots verkrijgbaar in verschillende maten, capaciteiten en modellen, afhankelijk van de grootte en de diepte van het zwembad en de specifieke behoeften van de zwembadeigenaar.

Hoe werkt een zwembad robot?

Een zwembadrobot werkt door middel van een combinatie van mechanische, elektrische en computer gestuurde componenten. In het kort werkt een zwembadrobot als volgt:

 • Zuigkracht: Een motor in de robot creëert een zuigkracht waarmee vuil en verontreinigingen van de bodem en muren van het zwembad worden opgezogen.

 • Borstels: Deze zijn vaak gemaakt van PVC, draaien rond en schrobben het vuil los van de bodem en muren van het zwembad.

 • Filters: Het opgezogen vuil en verontreinigingen worden verzameld in een filtermand of -cartridge, die kan worden verwijderd en schoongemaakt.

 • Beweging: De robot beweegt zichzelf willekeurig door het zwembad, met behulp van elektrische motoren en een systeem van wielen of rupsbanden. Sommige robots hebben ook een gyroscoop, die helpt bij het navigeren en positioneren van de robot in het zwembad.

 • Besturing: Moderne zwembadrobots kunnen worden bestuurd met een afstandsbediening of mobiele app, waarmee de gebruiker verschillende instellingen en programma’s kan selecteren.

Al deze componenten werken samen om de zwembadrobot effectief en efficiënt vuil en verontreinigingen te laten verwijderen en het zwembad schoon en gezond te houden.

Hoe lang gaat een zwembadrobot mee?

De levensduur van een zwembadrobot hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het product, de frequentie van gebruik en hoe goed de robot wordt onderhouden. Over het algemeen kan een goede zwembadrobot enkele jaren meegaan. Sommige fabrikanten bieden garantieperiodes aan die variëren van één tot enkele jaren. Het is echter belangrijk om de onderhoudsinstructies van de fabrikant op te volgen en regelmatig de robot schoon te maken en te inspecteren om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat.

Waar let je op bij de aankoop van een zwembadreiniger?

 • Grootte en vorm van het zwembad: Kies een robot die geschikt is voor de grootte en vorm van je zwembad. Zo moet de kabellengte van de robot voldoende zijn om alle delen van het zwembad te kunnen bereiken.

 • Type reiniging: Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het type vuil in je zwembad, kun je kiezen voor een robot die alleen de bodem reinigt of een robot die zowel de bodem als de wanden van het zwembad reinigt.

 • Type filters: Er zijn verschillende soorten filters beschikbaar, zoals cartridge filters en zandfilters. Kies het type filter dat het beste past bij de grootte en het type vuil in je zwembad.

 • Energieverbruik: Let op het energieverbruik van de robot, zodat je geen onnodige energiekosten maakt.

 • Automatische of handmatige bediening: Sommige zwembadrobots zijn automatisch, terwijl andere handmatig bediend moeten worden. Bedenk welk type bediening het beste bij je past.

 • Prijs: De prijzen van zwembadrobots variëren sterk. Bedenk wat je bereid bent te betalen en welk budget je hebt voor de aankoop van een zwembadrobot.

Hoe onderhoud je u zwembadrobot?

Het regelmatig onderhouden van uw zwembadrobot is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren en een lange levensduur heeft. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van uw zwembadrobot:

 • Spoel de filter na elk gebruik af – Na elk gebruik van de zwembadrobot moet de filter worden afgespoeld om vuil en vuilresten te verwijderen. Spoel de filter grondig af met schoon water om te voorkomen dat vuil en vuilresten zich ophopen en de prestaties van de robot beïnvloeden.

 • Controleer regelmatig de borstels – De borstels van uw zwembadrobot zijn belangrijk voor het verwijderen van vuil en vuilresten van de bodem en wanden van uw zwembad. Controleer regelmatig of de borstels schoon zijn en vrij van vuil en vuilresten. Als de borstels versleten zijn, moeten ze worden vervangen.

 • Controleer de kabel – Dit op beschadigingen of scheuren. Als u een beschadiging opmerkt, moet u deze onmiddellijk laten repareren om te voorkomen dat er water in de kabel komt en de robot beschadigt.

 • Bewaar de robot op een droge plaats – Als u uw zwembadrobot niet gebruikt, bewaar deze dan op een droge plaats, bijvoorbeeld in een schuur of garage. Zorg ervoor dat de robot volledig droog is voordat u deze opbergt.

 • Vervang de filter op tijd – De filter van uw zwembadrobot moet regelmatig worden vervangen om de prestaties van de robot te optimaliseren. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het vervangen van de filter.

 • Maak de transportkar schoon – Als uw zwembadrobot wordt geleverd met een transportkar, maak deze dan schoon voordat u deze opbergt. Dit helpt ervoor te zorgen dat de kar in goede staat blijft en geen vuil en vuilresten op de robot overbrengt.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste zwembadrobot kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be