Beste waterontharder van nu. Top-3 waterontharders uitgebreid getest!

Beste waterontharder

Beste waterontharder zoekers! Het vinden van de juiste waterontharder kan een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met de technische aspecten en specificaties van deze apparaten. Gelukkig hebben onze experts de afgelopen tijd verschillende waterontharders uitgebreid getest en beoordeeld op basis van hun prestaties, duurzaamheid en gebruikersgemak. Na zorgvuldige overweging hebben we onze top-3 lijst samengesteld van de beste waterontharders die momenteel op de markt zijn. Of je nu op zoek bent naar een apparaat voor thuisgebruik of voor commerciële doeleinden, wij hebben de beste voor u uitgekozen! Lees verder voor meer informatie over onze aanbevelingen.

Inhoudsopgave

De beste waterontharder uit ons uitgebreid onderzoek is

PjurWater Professionele Waterontharder

Beste waterontharder
 • Installeren is erg simpel
 • 10 jaar volledige garantie
 • 100% onderhoudsvrij
 • Niks op aan te merken

De PjurWater Professionele Waterontharder is de perfecte oplossing voor het bestrijden van kalkaanslag in uw leidingen en apparatuur. De waterontharder maakt gebruik van een krachtig magnetisch veld om te voorkomen dat de mineralen calcium en magnesium reageren met carbonaat en zo kalkaanslag vormen.

Het installeren van de PjurWater is zeer eenvoudig en kan binnen 5 minuten worden gedaan. Door het voorkomen van kalkaanslag kunt u jaarlijks besparen op kosten voor dure schoonmaakmiddelen en onderhoud aan uw apparatuur.

De grootste ergernis van kalkaanslag is de vorming ervan op oppervlakken rondom kranen, badkamertegels en douchewanden. Deze aanslag is lastig weg te poetsen en nieuwe kalk hecht zich gemakkelijk aan het ruwe oppervlak. Met de PjurWater voorkomt u deze aanslag en bespaart u uzelf uren boenen en reinigen.

Kalkaanslag is ook nadelig voor uw apparatuur, zoals koffiemachines, vaatwassers en wasmachines. De afzetting en ophoping van kalk kan ervoor zorgen dat deze apparatuur sneller kapot gaat. Ontkalken van deze apparaten is vaak niet genoeg om het probleem te verhelpen. Met de PjurWater blijft uw apparatuur behouden en voorkomt u onnodige kosten op onderhoud en aanschaf.

Bovendien is kalk nadelig voor verwarmingsinstallaties en boilers. De ketel verliest rendement door de mindere doorstroming van het water en de isolerende functie van kalk. Met de PjurWater blijft het rendement van uw installatie behouden en bespaart u op uw energierekening.

Al met al is de PjurWater Professionele Waterontharder een zeer krachtige antikalk magneet die eenvoudig te installeren is en ervoor zorgt dat uw leidingen en apparatuur vrij blijven van kalkaanslag. Met de aanschaf van deze waterontharder bespaart u niet alleen kosten, maar ook tijd en moeite bij het reinigen van uw badkamer en het onderhouden van uw apparatuur.

Beste waterontharder, magnetische ontkalker of ontkalkingsapparaat van het moment top-6

Waterontharders zijn apparaten die ontworpen zijn om hard water te behandelen door mineralen zoals calcium en magnesium te verwijderen. Dit kan helpen om kalkaanslag te verminderen en de levensduur van huishoudelijke apparatuur te verlengen. In deze top-6 lijst ontdek je de beste waterontharders. 

Beste waterontharder

1.

PjurWater Professionele Waterontharder

2.

AlpinPro Antikalksysteem Black Edition 

Beste waterontharder

3.

Alpine hét waterontharder alternatief 

Beste waterverzachter

4.

Safio MSF-7000 Magnetische Waterontharder

5.

Divisoft A12 waterontharder inclusief aansluitset

Beste waterontharder

6.

Tenify Magnetische Waterontharder 

Top- 3 beste waterontharder uitgelicht!

1. AlpinPro Antikalksysteem Black Edition 

beste waterverzachter
 •  30 dagen, niet goed = geld terug en 15 jaar fabrieksgarantie.
 • werkt snel
 • 100% kalkvrij is niet waar.

Het AlpinPro Antikalksysteem Black Edition is een milieuvriendelijk apparaat dat is ontworpen om kalkaanslag in waterleidingen te verminderen. Kalkdeeltjes hechten zich vaak vast in leidingen en op sanitair, wat kan leiden tot verstoppen en ongewenste aanslag. Dit antikalksysteem verandert de kristalstructuur van het water. Waardoor kalkdeeltjes blijvend en niet meer kunnen worden vastgemaakt aan de leidingen en verwarmingselementen van huishoudelijke apparatuur, zoals wasmachines, vaatwassers, en combiketels.

Deze is geschikt voor alle waterleidingen van 10 tot 42 mm en kan zowel door particulieren als bedrijven worden gebruikt. Het is ook geschikt voor toepassingen bij vijvers en zwembaden, horeca en in de land- en tuinbouw. Het apparaat werkt door middel van permanente magnetische werking en neutraliseert de kalk in het water zonder de samenstelling van het water te veranderen. Hij bewaart het gezonde effect van calcium- en magnesiumdeeltjes, waardoor er geen manipulatie van ondersteunende elementen nodig is, zoals bij andere systemen.

Het AlpinPro Antikalksysteem Black Edition biedt tal van voordelen. Zo bespaar je de plaatsen van het systeem geld, doordat het water sneller warm wordt en er minder energie en water nodig zijn. Bovendien is het schoonmaken van ramen en sanitair veel verwijderd en zijn er geen zichtbare witte strepen meer. Bovendien hoeft u minder zeep, waspoeder, glansspoelmiddel en wasverzachter te gebruiken, waardoor u ook de kosten van deze producten kunt besparen.

De montage is eenvoudig en kan binnen 5 minuten gerealiseerd worden, zonder hak- of breekwerk. Het apparaat is onderhoudsvrij en gemakkelijk te verplaatsen. Het kan zonder kosten worden verplaatst bij een eventuele verbouwing of verhuizing.

2. Alpine het waterontharder alternatief

Beste waterontharder
 • goede prijs
 • werkt gelijk
 • zachte handen
 • soms storend geluid uit meterkast

Alpine® Waterontharder alternatief XL is een uniek en innovatief apparaat dat is ontworpen om kalkaanslag te verminderen en te voorkomen. Dit apparaat is geschikt voor alle soorten leidingen, inclusief koper, kunststof, tyleen, pvc, staal en andere materialen. Met een vermogen van meer dan 20.000 Gauss is de XL uitvoering nog krachtiger dan de standaard All-in-one antikalk uitvoering.

Het apparaat maakt gebruik van een permanente magnetische werking om de kristalstructuur van calcium en magnesium in het water te veranderen, waardoor de kalkdeeltjes opgelost blijven en niet meer kunnen aanhechten aan leidingen en verwarmingselementen van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, combiketels en meer. De samenstelling van het water verandert echter niet, wat betekent dat het gezonde effect van calcium- en magnesiumdeeltjes behouden blijft.

De All-in-one XL

 

 kan zowel door particulieren als door bedrijven worden toegepast. Daarnaast is het ook geschikt voor toepassingen bij vijvers en zwembaden, horeca en in de land- en tuinbouw. Het apparaat is milieuvriendelijk en veroorzaakt geen vervuilde reststoffen. Bovendien heeft het een positief effect op de levensduur van huishoudelijke apparaten en verwijdert het problemen, waardoor u veel geld kunt besparen. Het water wordt sneller warm, waardoor u bespaart op de energie- en waterrekening. Het reinigen van ramen en sanitair gaat veel gemakkelijker en u heeft geen laatste meer van ondersteunde witte kalkstrepen. U gebruikt ook veel zeep minder, waspoeder, glansspoelmiddel en wasverzachter, en onthardingszout is volledig overbodig.

Het Alpine® Waterontharder alternatief XL is voorzien van de nieuwste technologieën, waaronder het V-Logic System™, V-shape System™, OPT Technology™, MPS Technology™, PFI Technology™, AVC Technology™ en APIT Technology™, die niet door derden te kopiëren zijn. Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, zoals zwart boven en blauw onder of andersom. Het wordt gekozen tot de beste en meest betaalbare oplossing voor de meeste kalkproblemen, sterk beveiligd en verloren. Mensen met huidirritaties, zoals een droge of schrale huid, ervaren zelfs dat zij minder last hebben gehad. Kortom, het Alpine® Waterontharder alternatief XL is een unieke, innovatieve en betaalbare oplossing voor het verminderen en voorkomen van kalkaanslag.

 

3. Safio MSF-7000 Magnetische Waterontharder

Beste waterverzachter
 • goede prijs
 • werkt gelijk
 • zachte handen
 • soms storend geluid uit meterkast

De Safio MSF-7000 Magnetische Waterontharder is een innovatieve en effectieve oplossing voor het verminderen van kalkaanslag in waterleidingen en het genieten van zacht kalkvrij water. De waterontharder is gemakkelijk te monteren op elk type waterleiding en kan gebruikt worden in huishoudens, restaurants, zorginstellingen, hotels en bedrijfspanden met maximaal 30 personen.

De magnetische waterontharder werkt door middel van krachtige NdFeB antikalk magnetische componenten die een krachtig magnetisch veld creëren in de toevoerwaterleiding. Hierdoor worden mineralen zoals calcium en magnesium niet meer gekristalliseerd tot calciumcarbonaat (kalkaanslag). De bestaande kalkaanslag in de waterleidingen wordt geleidelijk afgebroken en de kalk in het water wordt tot wel 90% verlaagd. Dit beschrijft in zacht kalkvrij water, wat niet alleen zorgt voor een zachte smaak van water, maar ook beter is voor de gezondheid. Zacht kalkvrij water kan helpen bij het voorkomen van huidklachten, zoals eczeem, psoriasis en droge huid, terwijl het haar zachter en glanzender wordt.

Naast de voordelen voor de gezondheid kan de MSF-7000 magnetische waterontharder ook kostenbesparend zijn. Het verbruik van schoonmaak-wasmiddelen kan met 50% worden verlaagd en de levensduur van huishoudelijke apparaten kan met 30% worden verlengd, waardoor de onderhoudskosten dalen. Bovendien kan er 10% worden bespaard op de jaarlijkse energiekosten.

Het gebruik
 

 van de Safio MSF-7000 Magnetische Waterontharder is 100% onderhoudsvrij. Er zijn geen batterijen of stroomvoorziening nodig en na montage ben je verzekerd van zacht kalkvrij water in je pand.

Al met al is de Safio MSF-7000 Magnetische Waterontharder een effectieve en kostenefficiënte oplossing voor het verminderen van kalkaanslag in waterleidingen en het genieten van zacht kalkvrij water met voordelen voor de gezondheid en de portemonnee.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat is ontworpen om de mineralen die van nature in hard water voorkomen te verminderen of te verwijderen. Hard water bevat hoge concentraties calcium en magnesium, die kunnen leiden tot kalkaanslag in leidingen, apparaten en op oppervlakken. Een waterontharder werkt door middel van een technologie die ionen uitwisseling wordt genoemd. Bij dit proces wordt het harde water door een harsbed gepompt, waar de calcium- en magnesiumionen worden gevangen en vervangen door natriumionen. Hierdoor wordt het water zachter en zal er minder kalkaanslag optreden. Een magnetische waterontharder werkt op een andere manier en maakt gebruik van magnetische velden om de mineralen in het water te neutraliseren.

Voordelen van een waterontharder

 • Verwijderen van kalkaanslag: Een waterontharder kan kalkaanslag in apparaten, leidingen en op sanitair voorkomen. Dit kan leiden tot minder onderhoudskosten en een langere levensduur van de apparatuur en het sanitair.

 • Betere smaak van het water: Water dat wordt behandeld met een waterontharder heeft een zachtere smaak. Hierdoor kan het drinken van kraanwater aantrekkelijker worden en kunnen ook koffie en thee beter smaken.

 • Besparen van energie en water: Dit toestel kan het verbruik van energie en water verminderen. Dit komt doordat er minder energie nodig is om het water te verwarmen en er minder water gebruikt moet worden voor hetzelfde resultaat.

 • Besparing van geld: Het verminderen van kalkaanslag en het verbruik van energie en water kan leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn.

 • Verbetering van de huid en het haar: Zacht water kan een positief effect hebben op de huid en het haar. Het kan bijdragen aan het verminderen van huidproblemen zoals eczeem en psoriasis, en het haar glanzender en zachter maken.

 • Milieuvriendelijker: Door het verminderen van het water- en energieverbruik kan een waterontharder ook bijdragen aan een milieuvriendelijkere levensstijl.

Nadelen waterontharder

 • Kosten: Een waterontharder kan een zekere investering zijn, afhankelijk van het model en de grootte van de installatie. Daarnaast zijn er geen kosten voor installatie en onderhoud.

 • Verbruik van water en zout: Waterontharders werken door het vervangen van kalkionen door natriumionen, wat betekent dat er zout wordt gebruikt. Dit zout moet regelmatig worden bijgevuld en kan leiden tot hogere waterrekeningen en afval van zout.

 • Verhoogd natriumgehalte: Het vervangen van kalkionen door natriumionen kan opgelost worden in een hoger natriumgehalte in het drinkwater. Hoewel dit zelden geen probleem is voor de meeste mensen, kan het een probleem zijn voor mensen met een beperkt natriumdieet.

 • Milieueffecten: Waterontharders kunnen een negatief effect hebben op het milieu, omdat het regelmatig toevoegen van zout aan het water leidt tot hogere zoutconcentraties in het water dat uiteindelijk in het milieu terechtkomt.

Welke verschillende waterontharders zijn er?

 • Magnetische waterontharders: Deze waterontharders gebruiken magneten om de mineralen in het water te veranderen, waardoor het water zachter wordt. Er is echter weinig wetenschappelijk bewijs dat deze systemen effectief zijn.

 • Elektronische waterontharders: Dit type waterontharder maakt gebruik van elektromagnetische golven om de mineralen in het water te veranderen en te voorkomen dat ze zich opbouwen in de leidingen en apparatuur.

 • Zoutwaterontharders: Maken gebruik van zout om de mineralen in het water te verwijderen. Het water stroomt door een hars bed dat de mineralen vasthoudt en zoutionen loslaat om de hars te regenereren.

 • Omgekeerde osmose waterontharders: Dit type maakt gebruik van een membraan om de mineralen uit het water te verwijderen. Het water wordt onder druk door het membraan geperst, waardoor alleen de zuivere watermoleculen erdoorheen kunnen.

 • Keramische waterontharders: Deze maakt gebruik van keramische kralen om de mineralen uit het water te filteren en te verwijderen.

 • Het is belangrijk om de verschillende soorten waterontharders te onderzoeken voordat je een keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Waar let je op bij de aankoop van een waterontharder?

 • Waterhardheid: Het is belangrijk om de hardheid van het water in jouw omgeving te kennen, zodat je een waterontharder kunt kiezen die geschikt is voor de waterhardheid. Een professionele waterhardheidstest kan uitkomst bieden.

 • Type waterontharder: Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten waterontharders, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te bepalen welk type het beste bij jouw situatie past.

 • Capaciteit: De capaciteit van de waterontharder bepaalt hoeveel water de ontharder kan behandelen voordat deze moet worden geregenereerd. Het is belangrijk om een waterontharder te kiezen die geschikt is voor de hoeveelheid water die je verbruikt.

 • Regeneratieproces: Bij sommige waterontharders moet het zout of het filtermateriaal handmatig worden bijgevuld, terwijl andere automatisch worden geregenereerd. Het is belangrijk om te weten welk type regeneratieproces de waterontharder gebruikt en hoe vaak deze moet worden uitgevoerd.

 • Onderhoudskosten: Sommige waterontharders vereisen meer onderhoud dan andere en hebben hogere kosten voor het vervangen van filters of zout. Het is belangrijk om de onderhoudskosten van de waterontharder in overweging te nemen voordat je er een aanschaft.

 • Installatie: Het is belangrijk om te weten of de waterontharder eenvoudig te installeren is of dat je een professionele installateur nodig hebt.

Eenvoudig online een waterverzachter aankopen, inclusief installatie.

Uw nieuwe waterontharder met een schone en perfecte installatie.

Van begeleiding tot installatie, Van marcke installs  neemt alles uit handen om de beste oplossing voor uw huis te vinden!

Hoe werkt het?

 
Gratis online offerte

 

Simpel, vrijblijvend en klaar in 2 minuten. Een paar klikken om simpele vragen te beantwoorden en we vinden welke waterontharder het beste is voor jouw situatie.

Gratis bezoek van een installateur

 

De tweede stap is om ons uw gegevens en beschikbaarheid achter te laten. Een van onze professionele installateurs komt kosteloos de laatste details uitzoeken. Zo kunnen wij een offerte op maat maken en ter goedkeuring naar u toesturen.

Professionele installatie, tot in de kleinste details

 

Zodra u de offerte heeft goedgekeurd, stellen we de dag en het tijdstip van uw keuze in om verder te gaan met de installatie.

 

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste waterontharder kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be