Beste VPN provider van nu. Onze experts hun top-3!

Beste VPN

Beste VPN snel overzicht!

Beste VPN

1.

VPN Nederland

Beste vpn

2.

NordVPN

3.

GooseVPN

4.

atlasVPN

Wil je u privacy en persoonlijke gegevens beschermen wanneer je op het internet aan het surfen bent of buitenlandse Netflix shows ontgrendelen. Dan is de beste VPN daar de ideale oplossing voor. In dit artikel kom je veel meer te weten hierover en ook ontdek je welke VPN providers de beste zijn op dit moment. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een technologie die gebruikers in staat stelt om een beveiligde verbinding te maken met een privénetwerk via een openbare of onbeveiligde internetverbinding. Dit maakt het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot het privénetwerk, zoals een bedrijfsnetwerk, om de data en resources daarop te gebruiken. Het biedt ook anonimiteit en bescherming tegen hackers wanneer er verbinding gemaakt wordt met een openbare wifi-hotspot.

Wat zijn de voordelen van een VPN?

Er zijn veel voordelen aan het gebruiken van een VPN, waaronder:

 • Beveiliging: VPN’s coderen de gegevens die verzonden worden, waardoor deze onleesbaar zijn voor onbevoegde gebruikers die proberen de gegevens af te luisteren.

 • Anoniem surfen: Deze verbergen uw IP-adres en locatie, waardoor u anoniem kunt surfen op het internet.

 • Toegang tot geblokkeerde inhoud: Ze kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot inhoud die anders geblokkeerd zou zijn in uw regio.

 • Bescherming tegen hackers: VPN’s bieden bescherming tegen hackers wanneer u verbinding maakt met openbare wifi-hotspots.

 • Verbetering van de prestaties: In sommige gevallen kan een VPN de prestaties van internetverbindingen verbeteren, omdat deze verkeer rechtstreeks naar het privénetwerk stuurt in plaats van via tussenpersonen.

 • Bescherming van de privacy: Ook beschermen ze de privacy van de gebruiker, omdat hun online activiteiten niet kunnen worden gevolgd door derden.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN werkt door een virtueel privénetwerk (VPN) te creëren over een openbare of onbeveiligde internetverbinding. Hierdoor wordt een beveiligde, encrypte verbinding opgezet tussen de gebruiker en een VPN-server. Alle gegevens die via deze verbinding verzonden zijn worden gecodeerd, waardoor ze onleesbaar zijn voor onbevoegde gebruikers.

Er zijn verschillende soorten VPN’s, maar de meest voorkomende zijn:

 1. Remote Access VPN: Hiermee krijgt een gebruiker op afstand toegang tot een privénetwerk.

 2. Site-to-Site VPN: Hiermee worden twee of meer privénetwerken met elkaar verbonden.

Het proces van het opzetten van een VPN-verbinding varieert afhankelijk van de gekozen VPN-service en de gebruikte software. Er zijn veel verschillende VPN-clients beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac, iOS en Android.

De gebruiker verbindt zich met de VPN-server via een openbare of onbeveiligde internetverbinding. De VPN-server verifieert vervolgens de identiteit van de gebruiker en, als deze juist is bevestigd, wordt een beveiligde, encrypte verbinding opgezet. Vanaf dat moment kan de gebruiker toegang krijgen tot het privénetwerk en de data en resources daarop gebruiken, alsof de gebruiker fysiek aanwezig is op de plaats van het privénetwerk.

Wat zijn de risico's hiervan?

 • Onveilige VPN-verbindingen: sommige Providers gebruiken onveilige protocollen of hebben slechte beveiligingsmaatregelen, waardoor de gegevens van de gebruiker in gevaar kunnen komen.

 • Incompatibiliteit: Providers die niet compatibel zijn met bepaalde besturingssystemen of netwerkapparatuur, waardoor de gebruiker problemen kan ondervinden bij het opzetten of gebruiken van de VPN-verbinding.

 • Logboeken: sommige providers houden logboeken bij van de activiteiten van de gebruiker, waardoor de privacy van de gebruiker in gevaar kan komen.

 • Prestaties: het gebruik hiervan kan de prestaties van internetverbindingen beïnvloeden, vooral als de VPN-server ver van de gebruiker is gelegen of als er veel gebruikers tegelijk verbinding maken met de server.

 • Juridische problemen: Enkele landen hebben wetten die VPN-gebruik verbieden of beperken. Het gebruik van een VPN kan in deze landen juridische problemen opleveren.

 • Geografische beperkingen: Ettelijke websites en diensten zijn alleen toegankelijk vanuit bepaalde landen, een VPN kan deze beperkingen omzeilen, maar kan ook leiden tot verbreken van de service of zelfs een verbod op de account.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs als een VPN wordt gebruikt, de gebruiker nog steeds verantwoordelijk is voor het nemen van voorzorgsmaatregelen om de eigen gegevens te beschermen en de wet te volgen. Daarom is het aanbevolen om een betrouwbare en veilige provider te kiezen, en altijd de voorwaarden en beleid van de provider te lezen voordat u zich aanmeldt.

Is het gebruik van VPN legaal?

Het gebruik van een VPN is over het algemeen legaal, maar er zijn enkele landen waar het gebruik ervan beperkt of verboden is.

In sommige landen, zoals China, Iran, Oekraïne, Rusland, Turkije, en de Verenigde Arabische Emiraten, zijn wetten aangenomen die het gebruik van VPN’s beperken of verbieden. Deze wetten zijn vaak bedoeld om de controle te behouden over de toegang tot informatie op internet en om de censuur te versterken.

In andere landen, zoals de VS, het VK, Canada, Australië, Nederland en Duitsland, is het gebruik van VPN’s legaal, maar er zijn beperkingen voor het gebruik ervan voor specifieke doeleinden, zoals het aanvallen op computernetwerken of het overtreden van auteursrechten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de wetgeving en de regelgeving rond VPN’s voortdurend verandert, dus als u van plan bent om dit te gebruiken, moet u zich ervan bewust zijn dat de wetgeving in uw land kan veranderen en uw gebruik van een VPN kan beperken of verbieden.

In ieder geval is het aanbevolen om voorafgaand aan het gebruik van een VPN te informeren over de wetgeving van het land waar je bent of waar je naar toe gaat, en te zorgen dat je gebruik hiervan binnen de wet blijft.

Maakt het je anoniem op internet?

Een VPN kan u helpen uw online activiteiten anoniemer te maken, maar het biedt geen absolute anonimiteit op internet. Het verbergt uw IP-adres en locatie, waardoor het moeilijker is om uw online activiteiten te traceren naar uw fysieke locatie.

Echter, er zijn nog steeds andere manieren waarop uw online activiteiten kunnen worden gevolgd, zoals het bijhouden van uw online activiteiten door de provider zelf, het gebruik van cookies of andere volgtechnologieën door websites die u bezoekt, of het achterhalen van uw identiteit via uw online activiteiten op andere websites waar uw identiteit bekend is.

Daarom is het belangrijk om te onthouden dat een VPN u anoniemer kan maken, maar geen absolute anonimiteit biedt. Het is aangeraden om naast het gebruik hiervan, andere maatregelen te nemen om uw online privacy te beschermen, zoals het gebruik van een privacy-vriendelijke browser, het blokkeren van volgtechnologieën en het beperken van de hoeveelheid persoonlijke informatie die u online deelt.

Kun je een VPN op je router of spelcomputer instellen?

Ja, het is mogelijk om een VPN op een router of spelcomputer te instellen.

Op een router: De meeste moderne routers hebben de mogelijkheid om een VPN-client te installeren, zodat al het verkeer dat via de router gaat automatisch via de VPN-verbinding wordt gestuurd. Dit beschermt niet alleen al het verkeer van de computer, maar ook van andere apparaten die gebruik maken van het thuisnetwerk, zoals smartphones, tablets, smart-tv’s en andere internet verbonden apparaten.

Op een Spelcomputer: Sommige moderne spelconsoles, zoals de PlayStation en Xbox, ondersteunen VPN-verbindingen. Dit maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud en de prestaties van internetverbindingen te verbeteren.

Het instellen van een VPN op een router of spelcomputer kan een beetje technisch zijn, afhankelijk van de router of spelcomputer die u gebruikt en de VPN-service die u kiest. Sommige VPN-services bieden stapsgewijze instructies voor het instellen van een VPN op een router of spelcomputer, andere kunnen professionele hulp vereisen.

Houd er rekening mee dat de manieren om de VPN op de router of spelcomputer te installeren, kan variëren afhankelijk van de gekozen VPN-service en de gebruikte software. Daarom is het aanbevolen om de handleiding van de router of spelcomputer te raadplegen en de instructies van de VPN-provider te volgen om ervoor te zorgen dat de VPN correct is geïnstalleerd.

Waar op letten bij het kopen van een VPN dienst?

 • Beveiliging: Kijk of de VPN-service gebruikmaakt van veilige protocollen, zoals OpenVPN of IKEv2, en of er sterk encryptie wordt gebruikt om de gegevens van de gebruiker te beschermen.

 • Logboekbeleid: Er zijn VPN-providers die geen logboeken bijhouden van de activiteiten van de gebruiker, terwijl andere wel logboeken bijhouden. Kijk naar het logboekbeleid van de VPN-provider om er zeker van te zijn dat uw online activiteiten niet worden gevolgd.

 • Serverlocaties: Zie of de serverlocaties van de VPN-provider en dat deze servers in de landen zijn waar u toegang tot wilt hebben.

 • Apparaat ondersteuning: Kijk of de VPN-service compatibel is met de apparaten die u wilt gebruiken, zoals computers, smartphones, tablets, enz.

 • Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende VPN-providers om er zeker van te zijn dat u een goede deal krijgt.

 • Klantenservice: Zie of de VPN-provider een goede klantenservice biedt, zodat u hulp kunt

Beste VPN top-3

1. VPN Nederland

Beste VPN
 • Perfect voor streamen en downloaden
 • Klantenservice 24/7 in het Nederlands
 • Altijd en overal 100% online privacy
 • Geen dedicated IP-adressen

VPN Nederland is de ultieme tool die jou, je apparaten en al je online activiteiten beschermt tegen online gevaren, bewaking en beperkingen. Ervaar het internet zoals het bedoeld is – gratis.

Wat heeft VPN Nederland te bieden?

 
 • Absolute online veiligheid van de toonaangevende Nederlandse VPN.
 • Naadloze toegang tot Nederlandse en buitenlandse streamingdiensten.
 • Het grootste serverpark van Nederland.
 • Echt Nederlands team en 24/7 klantenservice.

Welke functies heeft het?

 
 • Online privacy
 • Meerdere besturingssystemen
 • 24/7 nederlandse support
 • Online veiligheid
 • Supersnelle verbindingen
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Automatische kill-switch
 • DNS-lek bescherming
 • Geoblokkades omzeilen
 • P2P/torrenting
 •  Log vrij

Prijzen van VPN Nederland

 

 • 1 jaar voor 3,99euro per maand.
 • 6 maand voor 5,99euro per maand.
 • 1 maand voor 9,95euro per maand.

2. NordVPN

Beste vpn
 • Zeer prettige software op alle apparaten
 • Zeer geschikt voor Netflix en downloaden
 • Veel handige extra features
 • Geen Nederlandstalige app

Wat begon met een enkele VPN-server, is nu een van de meest vertrouwde internetbeveiligingsproviders op de markt. NordVPN staat bekend om sterke waarden, goed doordachte functionaliteiten en uitstekende klantenservice, en wordt erkend door invloedrijke technische sites en IT-beveiligingsspecialisten.

Wat heeft NordVPN te bieden?

 
 • Zeer eenvoudige download en installatie
 • De software en apps van NordVPN werken erg prettig via de intuïtieve wereldkaart
 • Er is brede ondersteuning van besturingssystemen
 • Je kunt maximaal zes apparaten tegelijk verbinden via één account
 • Betalen kan op tal van manieren, maar ook anoniem

Welke functies heeft het?

 
 • Maak een veilige verbinding met elk apparaat met Meshnet

 • Til cybersecurity naar een hoger niveau met Threat Protection van NordVPN

 • Dark Web Monitor

 • Gebruik een Dedicated IP

 • Snelste VPN
 • Veilig internet
 • Privacy onderweg
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Meerdere apparaten
 • Obfuscated servers
 • Split-tunneling
 • Makkelijk in gebruik
 • Klantenservice 24/7
 • Prive DNS

Prijzen van NordVPN

 

 • Exclusieve aanbieding: € 2,99 p/m voor 2 jaar + 3 maanden gratis
 • € 4,49 p/m voor 1 jaar
 • € 11,99  voor één maand
 • Gratis uitproberen met een free trial
 • Kies een Plus of Complete-abonnement als je ook toegang wil tot functies als een wachtwoordmanager en versleutelde cloudopslag
 • Niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen

3. GooseVPN

 • Netflix en Torrents downloaden mogelijk.
 • Overzichtelijke software: geschikt voor minder technische gebruikers.
 • Gratis proefperiode na verifiëren betaalgegevens.
 • Houdt je IP-adres bij als je op de website inlogt

Als enige echte Nederlandse VPN zijn zij de enige VPN in de EU. Veel andere VPN providers zitten op voor hen gunstige locaties. Maar dat is niet waarom zij zijn opgericht. Zij willen juist aan de strenge (privacy) eisen van de EU voldoen.

Ze snappen heel goed dat jij wilt weten wie er achter het bedrijf zit waar al jouw data doorheen gaat. Ze hebben het tenslotte over jouw data. Dat wil je niet zomaar ergens op straat hebben liggen. Zij zijn dan ook transparant, persoonlijk en betrouwbaar, zoals je dat verwacht van je Nederlandse VPN provider.

Wat heeft Goose VPN te bieden?

 

 • De beste VPN voor streaming.

 • ondersteunt het een verscheidenheid aan protocollen, waaronder OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP en IKEv2. De 256-bit AES-codering, naast een RSA-2048-handshake biedt betrouwbare beveiligingsniveaus.
 • Met meer dan 60 servers in 28 landen is het servernetwerk van GooseVPN compact, en efficiënt. 
 • App is geüpgraded met een kill switch.
 •  Deskundige klantenservice. 
 • Ondersteunen  P2P-servers.

Wat kost Goose VPN?

 

 • 1 jaar voor 4,99euro per maand
 • 1 maand voor 9,99euro per maand

 

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste VPN kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *