Beste tandpasta top-3. Welke tandpasta is nu goed?

Beste tandpasta

Beste tandpasta snel overzicht!

Beste tandpasta

1.

Elmex Sensitive Tandpasta

2.

Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta

Tandpasta voor gevoelige tanden

3.

Sensodyne Repair & Protect

Beste tandpasta

4.

Prodent Cool Mint 

Beste tandpasta voor witte tanden

5.

Colgate Sensation White Whitening 

Beste orthodontische tandpasta

6.

Vitis Orthodontic 

Tandpasta is een onmisbaar product in onze dagelijkse verzorging. Het is niet alleen bedoeld om onze tanden schoon te maken en te beschermen tegen gaatjes, maar het kan ook onze adem verbeteren, je tandvlees gezonder maken en zorgen voor een frissere mond. Er zijn echter zoveel verschillende soorten op de markt, elk met eigen beloftes en voordelen. Hoe weet je nu welke het beste is voor jouw specifieke behoeften? In dit artikel hebben onze experts verschillende soorten tandpasta’s die op de markt zijn uitgebreid getest. Dit met aandacht voor de verschillende soorten, hun unieke eigenschappen en hoe ze kunnen helpen bij het verbeteren van je orale gezondheid. Lees verder om te ontdekken welke het beste bij jou past!

Inhoudsopgave

Wat is tandpasta?

Tandpasta is een product dat wordt gebruikt voor de dagelijkse verzorging van het gebit. Het is een zachte, schuimende substantie die meestal wordt aangebracht op een tandenborstel en op de tanden en het tandvlees wordt gebruikt. Het bevat meestal actieve ingrediënten die helpen bij het reinigen en beschermen van het gebit, zoals fluoride, dat helpt om gaatjes te voorkomen en de tanden sterk te houden, en tannine, dat helpt om tandplak te verwijderen. Er zijn ook producten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, zoals het verbeteren van de adem, het verzachten van het tandvlees of het whiten van de tanden. Het is belangrijk om de juiste tandpasta te kiezen die aan jouw specifieke behoeften en wensen voldoet, en om aandacht te besteden aan de aanbevelingen van jouw tandarts.

Welke verschillende soorten tandpasta zijn er?

Er zijn verschillende soorten op de markt die elk zijn ontworpen om specifieke tandheelkundige problemen aan te pakken. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten:

 • Tandpasta voor gevoelige tanden: deze bevatten ingrediënten die helpen om pijn en irritatie te verminderen.

 • Whitening tandpasta: Bevatten bleekmiddelen die helpen bij het verwijderen van verkleuringen en vlekken op de tanden.

 • Tandpasta tegen tandbederf: Met fluoride en andere ingrediënten die helpen bij het beschermen tegen tandbederf en het remmen van het cariësproces.

 • Tandpasta voor tandvleesproblemen: deze bevatten ingrediënten die helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het tandvlees en het verminderen van bloeding en ontsteking.

 • Orthodontische tandpasta: Speciaal ontworpen voor mensen met beugels of andere orthodontische apparaten en helpen bij het verwijderen van plak en het verbeteren van de mondhygiëne.

 • Kinder-tandpasta: Ontworpen voor kinderen en bevatten minder schurende ingrediënten en een aangename smaak.

Het is belangrijk op te merken dat sommige tandpasta’s meerdere voordelen bieden en dat het aanbevolen is om met een tandarts of mondhygiënist te overleggen voordat u een tandpasta kiest.

Welke ingrediënten zitten er allemaal in tandpasta?

De precieze samenstelling van tandpasta varieert afhankelijk van het type en de specifieke functie van de tandpasta. Echter, de meeste bevatten een combinatie van de volgende ingrediënten:

 • Schuurmiddelen: Stoffen zoals silica of alumina die helpen bij het verwijderen van plak en vlekken.

 • Bindmiddelen: Helpen de tandpasta samen te houden en de textuur ervan bepalen.

 • Actieve ingrediënten: Dit zijn stoffen die specifieke tandheelkundige problemen aanpakken, zoals fluoride voor het bestrijden van tandbederf of stoffen die helpen bij het verminderen van gevoelige tanden.

 • Smaak- en geurstoffen: Deze geven tandpasta haar specifieke smaak en geur.

 • Conserveermiddelen: Die zorgen ervoor dat deze langer houdbaar is.

 • Kleurstoffen: Stoffen die ervoor zorgen dat de tandpasta een specifieke kleur heeft.

Soms kunnen er nog andere ingrediënten aanwezig zijn, afhankelijk van het specifieke type tandpasta en de functie ervan. Het is belangrijk om de verpakking en de lijst met ingrediënten te lezen om te weten wat er precies in de tandpasta zit.

Wat is houtskool tandpasta?

Houtskool tandpasta is een soort tandpasta die houtskool bevat als actief ingrediënt. Het is een natuurlijk absorberend materiaal dat wordt gebruikt om verkleuringen en vlekken op de tanden te verwijderen. Houtskool tandpasta wordt vaak aangeprezen om de tanden wit te maken door het verwijderen van oppervlakkige vlekken en verkleuringen.

Het is belangrijk op te merken dat er weinig wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van houtskool tandpasta en dat het ook schurend kan zijn, waardoor het tandglazuur kan beschadigen. Daarom is het aan te bevelen om een tandarts of mondhygiënist te raadplegen voordat u beslist om houtskool tandpasta te gebruiken.

Waar let je op bij de aankoop van je tandpasta?

 • Doel: Bepaal eerst wat uw specifieke tandheelkundige behoefte is. Wilt u bijvoorbeeld uw tanden witter maken, gevoelige tanden verminderen of tandbederf voorkomen? Kies één die is ontworpen om uw specifieke behoefte aan te pakken.

 • Fluoride: Fluoride is een belangrijk bestanddeel voor de tandgezondheid en wordt aanbevolen door de meeste tandartsen. Zorg ervoor dat de tandpasta fluoride bevat, tenzij u een specifieke reden heeft om dit niet te willen.

 • Ingrediëntenlijst: Lees de ingrediëntenlijst op de verpakking om te weten wat er precies in de tandpasta zit. Zorg ervoor dat deze geen ingrediënten bevat die u niet wilt, zoals bepaalde smaak- en geurstoffen.

 • Smaak: Kies één met een smaak die u lekker vindt, aangezien dit u zal motiveren om regelmatig uw tanden te poetsen.

 • Budget: Tandpasta’s zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Zorg ervoor dat u een tandpasta kiest die aansluit bij uw budget, zonder concessies te doen aan kwaliteit en effectiviteit.

 • Aanbevelingen: Raadpleeg een tandarts of mondhygiënist voor aanbevelingen op maat, vooral als u specifieke tandheelkundige uitdagingen heeft.

Hoe poets je best u tanden?

 • Borstel uw tanden gedurende twee minuten. Dit zorgt ervoor dat u genoeg tijd heeft om uw tanden en tandvlees grondig te reinigen.

 • Gebruik een pea-sized hoeveelheid tandpasta op uw borstel.

 • Borstel zachtjes met ronde bewegingen over uw tanden en tandvlees om plaque te verwijderen. Zorg ervoor dat u elke tand, inclusief de achterkanten en de tandvleesranden, borstelt.

 • Maak uw tong schoon door hem te borstelen of te gebruiken met een tongreiniger. Deze stap verwijdert bacteriën en verbetert de adem.

 • Spuug de tandpasta uit en spoel uw mond grondig met water.

 • Gebruik tandenstokers of interdentale borstels om uw tandvlees en tussenruimtes te reinigen.

Het is aanbevolen om twee keer per dag uw tanden te poetsen, bij voorkeur na elke maaltijd. Als u gevoelige tanden heeft, kunt u een tandpasta specifiek voor gevoelige tanden gebruiken. Het is ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controles en professionele reinigingen.

Beste tandpasta top-3

1. Elmex Sensitive

Beste tandpasta
 • minder gevoelige tanden
 • lekker frisse smaak
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Tandpasta voor directe en langdurige pijnverlichting bij gevoelige tanden. Met PRO-ARGIN formule en gentle whitening. Klinisch bewezen.

2. Oral-B Pro-Expert Professional Protection

 • Voldoet aan verwachting
 • lekker frisse smaak
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

De meest geavanceerde tandpasta van Oral-B, 24 uur bescherming tegen tandplak bij twee keer per dag poetsen

 • Versterkt actief door het glazuur te remineraliseren
 • Geeft een schoon gevoel voor de hele mond
 • Unieke Tinfluoride Complex Technologie. Ontwikkeld in samenwerking met tandartsen
 • Met een extra frisse muntsmaak voor een frisse adem

Oral-B Pro-Expert Professional Protection biedt 24 uur bescherming tegen tandplak bij twee keer per dag poetsen. Richt zich op en beschermt de 8 punten die tandartsen het meest controleren: tandvleesproblemen, gevoeligheid, gaatjes, tandplak, verkleuringen, slechte adem, tandsteen en erosie van het tandglazuur.

3. Sensodyne Repair & Protect

Tandpasta voor gevoelige tanden
 • Voldoet aan verwachting
 • lekker frisse smaak
 • Goede kwaliteit
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Sensodyne Repair & Protect helpt de kwetsbare plekken van de tand te herstellen en te beschermen. Het is klinisch bewezen dat de unieke NovaMin formule verlichting geeft bij pijnlijke gevoeligheid. Sensodyne Repair & Protect Deep Repair dagelijkse tandpasta bevat fluoride om de tanden te helpen versterken. De vernieuwde Sensodyne Repair & Protect Deep Repair dagelijkse tandpasta vormt een hardere laag op de kwetsbare plekken van de gevoelige tanden om te helpen bij krachtig herstel.

Gevoeligheid kan een indicatie zijn dat je tanden kwetsbaar zijn, omdat tandbeen bloot komt te liggen als gevolg van glazuurverlies of terugtrekkend tandvlees. Indien blootgesteld tandbeen in contact komt met hete, koude, zoete of zure etenswaren of dranken, of zelfs een tandenborstel, kan de onderliggende zenuw een scherpe prikkel afgeven. Tandbeen dat beschermd wordt door tandglazuur of tandvlees, kan bloot komen te liggen door te hard poetsen, tandenknarsen en/of tanderosie.

Gebruik Sensodyne Repair & Protect Deep Repair als dagelijkse tandpasta.

Unieke NovaMin formule zorgt voor krachtiger herstel.

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Vormt een beschermende laag op de kwetsbare plekken van de gevoelige tanden bij tweemaal daags poetsen.

Beste tandpasta voor witte tanden

Colgate Sensation White Whitening

Beste tandpasta voor witte tanden
 • Voldoet aan verwachting
 • lekker frisse smaak
 • Goede kwaliteit
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Colgate Sensation White is een veilige en effectieve manier om je tanden langer gezond en wit te houden. Onze formule bevat actieve micro-reinigende kristallen waarvan klinisch is bewezen dat ze de tanden in slechts 10 dagen zachtjes polijsten en effectief witter maken. Oppervlaktevlekken worden verwijderd en Colgate Sensation White whitening helpt nieuwe vlekken te voorkomen.

Voordelen van Colgate Sensation White whitening 

 

 • Polijst zachtjes en voorkomt nieuwe vlekken
 • Verwijdert effectief vlekken
 • Veilig voor dagelijks gebruik
 • Verfrist de adem
 • Werkt gaatjes tegen en verwijdert tandplak

Beste orthodontische tandpasta

Vitis Orthodontic

Beste orthodontische tandpasta
 • Voldoet aan verwachting
 • lekker frisse smaak
 • Goede kwaliteit
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Vitis Orthodontic is een tandpasta die effectief tandplaque en cariës bestrijdt bij orthodontische behandelingen.

Beschermt tegen gaatjes en voorkomt tandplaquevorming.
Verzorgt de zachte weefsels in de mond.
Verlicht irritaties door de aanwezigheid van de vaste apparatuur.
Bevat o.a. natriumfluoride.
Dagelijks te gebruiken en geschikt voor langdurig gebruik.
Versterkt het tandglazuur.
Makkelijk vloeibare structuur, zodat deze goed tussen de brackets kan komen.
Prettige appel-mintsmaak, specifiek afgestemd op de jongere doelgroep.
Voorkomt slechte adem.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste tandpasta kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be