Beste sneeuwkettingen van het moment. Welke kies je nu?

Beste sneeuwkettingen

Beste sneeuwkettingen snel overzicht!

Beste kettingen

1.

ProPlus sneeuwkettingen set

Sneeuwkettingen

2.

SNO-PRO Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen

3.

Michelin Easy Grip Evolution

4.

Husky Sneeuwkettingen Butzi

5.

Carpoint Sneeuwkettingen

Beste sneeuwkettingen

6.

Sneeuwkettingen Perfect Fit

Ga je op wintervakantie binnenkort met de wagen zorg dan dat je passende sneeuwkettingen bij je hebt. Ze  bieden meer grip en veiligheid in winterse omstandigheden waar zelfs winterbanden niet tegen op kunnen. De Landen waar de sneeuwketting verplicht is zijn: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie en Oostenrijk. Om je keuze iets gemakkelijker te maken zijn wij voor u op onderzoek gegaan welke de beste sneeuwkettingen van het moment zijn. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Hoeveel mag je rijden met sneeuwkettingen?

Hoeveel je maximum mag rijden met sneeuwkettingen om hangt af van welke je hebt. Met metalen sneeuwkettingen mag je meestal tot 50 km/u rijden, terwijl textiel kettingen meestal een limiet hebben van 40 km/u. Dit staat trouwens duidelijk vermeld op de verpakking.

Waar zijn ze verplicht?

De landen waar je kettingen verplicht moet gebruiken zijn:

 • Duitsland: Verplichting wordt aangegeven door een blauw bord.
 • Oostenrijk: Aangegeven door blauw bord, winterbanden ook verplicht in de wintermaanden.
 • Frankrijk: Enkel bij sneeuw op de weg, winterbanden ook verplicht.
 • Italië: Aan de hand van verkeersborden wordt dit aangegeven.
 • Zwitserland: Verplichting aangegeven bij Blauw bord, winterbanden verplicht in de winter.

Waar moet je op letten bij de aankoop ?

Voor je u sneeuwkettingen aankoopt kijk je naar de volgende eigenschappen. want ze zijn niet allemaal even geschikt voor je wagen.

 • Bandenmaat: De meeste kettingen zijn universeel en passen op veel bandenmaten, maar toch zijn daar grote verschillen bij. Meestal kun je de bandenmaat eenvoudig terugvinden. Kijk gewoon op je band en zoek daar naar een cijfertje op de zijkant. Bij de product omschrijving zullen deze maten ook altijd worden aangegeven. 
 • Ruimte wielkast: De meest kettingen worden voor een deel bevestigd achter de band van de uw auto. Deze traditionele sneeuwkettingen vereisen dat er voldoende ruimte in de wielkast aanwezig is (tot 17 mm) om de sneeuwketting te kunnen monteren en veilig te kunnen rijden zonder schade aan de auto te brengen. Deze ruimte, ook wel binnen speling genoemd, lijkt steeds kleiner te worden bij moderne auto’s. Zeker bij grotere wiel- en velgmaten. Sinds enige tijd zijn er ook sneeuwkettingen verkrijgbaar waarbij de binnen speling een stuk kleiner is geworden (7 mm) of helemaal niet meer nodig is. In uw instructieboekje of handleiding van uw voertuig kunt u nagaan hoeveel binnen speling er is. Onder het hoofdstuk kettingen wordt meestal aangegeven aan welke specificaties de kettingen moeten voldoen en wat de maximale binnen speling is of schakeldikte is. In sommige handleidingen wordt aangegeven dat sneeuwkettingen moeten voldoen aan de SAE Class “S”. Dit is een vereiste die vaak wordt gebruikt bij nieuwere voertuigen die grotere banden en velgen hebben.
 • Gewicht voertuig: Wanneer er meer gewicht op de kettingen komt te staan is het belangrijk dat de schakels van de kettingen voldoende dik en stevig zijn om dit (extra) gewicht te verdragen. Voor een zwaarder voertuig, vanaf een gewicht van 1650 kg, met vaak ook meer vermogen, heeft u dus andere sneeuwkettingen nodig dan voor een personenauto.
 • Materiaal kettingen: Kettingen  gemaakt uit metaal zoals staal. Zijn bestand tegen een hoger gewicht en hebben een betere grip. Nylon kettingen doen ook hun job maar moeten sneller vervangen worden.

Hoeveel kettingen heb je nodig?

Normaal heb je twee kettingen nodig om je goed te kunnen verplaatsen in winterse omstandigheden. Deze sneeuwkettingen plaats je om de aandrijvende wielen. Bij een vierwiel aangedreven auto verschilt het per type of de sneeuwkettingen aan de voor- of achterwielen moeten worden geplaatst. In het instructieboekje staat aangegeven wat in jouw geval de beste keuze is.

Beste sneeuwkettingen top-3

1. ProPlus sneeuwkettingen set

Beste kettingen
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Snelle levering
 • Handig in gebruik
 • Naspannen gaat wat moeizaam.

Productbeschrijving

 

Deze ProPlus kettingen zorgen ervoor dat je niet wegglijdt op gladde oppervlakken waardoor je veilig blijft tijdens slechte weersomstandigheden. De sneeuwkettingen zijn makkelijk te bevestigen. Kijk even of deze geschikt zijn voor jouw bandenmaat. Levering bevat 1 paar kettingen. Deze kettingen zijn ook geschikt om mee te racen op gras of modder.

2. SNO-PRO Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen
 • Goed passend
 • Zeer gemakkelijk om te leggen
 • Goed product
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Deze producten zijn geschikt voor occasioneel gebruik. Breng de ketting aan, rij 100m en span het geheel aan.

In tegenstelling tot de meeste producten van de concurrenten zijn ze van een staallegering, wat zorgt voor een betere levensduur en een lager gewicht. Ze zijn zo ook meer roestbestendig..

Dit lichte product is vervaardigd van gelegeerd staal dat tevens garant staat voor een langere levensduur. Dankzij het gelegeerde staal zijn de kettingen ook beter bestand tegen corrosie.
Elke doos bevat:

Een paar kettingen SNÖ-PRO ECO.

Paar handschoenen maat XL in plastic.

Opbergzak waarop de handleiding voor montage-demontage staat afgedrukt.

 Set reparatieschakels.

3. Michelin Easy Grip Evolution

Sneeuwkettingen
 • Gemakkelijk in gebruik
 •  Weinig lawaai
 • prijzig

Productbeschrijving

 

Michelin Easy Grip EVO sneeuwkettingen zijn een nieuwe generatie kettingen: ze zijn gemaakt van composiet, uiterst effectief én eenvoudig te monteren. Deze composiet sneeuwketting is geschikt voor alle voertuigen die sneeuwketting-compatibele banden hebben en zijn vooral geschikt voor gebruik op voertuigen met weinig ruimte in de wielkast.
 

Certificering van de Michelin Sneeuwkettingen Easy Grip EVO

 

De Michelin Easy Grip sneeuwkettingen hebben de Europese, uniforme EN 16662-1 norm. Deze norm is in 2020 geïntroduceerd en vervangt alle andere normen (waaronder de Oostenrijkse Ö-Norm V5117, de Franse norm B26 en de Duitse TüV-norm voor sneeuwkettingen). De Easy Grip kettingen zijn goedgekeurd voor alle Europese gebieden waar kettingen verplicht zijn.

 

Voordelen van de Easy Grip sneeuwkettingen

 

 • Maximale grip op sneeuw en ijs
 • Versterkte structuur in het composietnet van 6 mm dik aramide, polyamide en polyurethaan voor een extra lange levensduur
 • Nieuw uitschuifbaar sluitsysteem dat een zeer eenvoudige montage zonder forceren mogelijk maakt. Het interne elastische trekkoord bestaat uit één stuk en heeft een hoog rekvermogen. Dit zorgt ervoor dat het composietnet automatisch onder spanning wordt verdeeld over de gehele omtrek van de band.
 • Reflecterende gele rand aan de zijkant van de ketting, zodat je voertuig goed zichtbaar is in donkere omstandigheden
 • De stalen ringetjes op het loopvlak zorgen voor extra grip op ijs
 • Inclusief stevige draagtas en montagehandschoenen
 • Michelin Easy Grip EVO sneeuwkettingen hebben het uniforme Europese keurmerk EN 16662-1 en mogen in alle Europese wintersportlanden worden gebruikt
 •  Totale profielhoogte: 9 mm
 

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste sneeuwkettingen kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be