Beste scheerapparaat van nu. Uitgebreid getest door onze experts!

Beste scheerapparaat

Beste scheerapparaat snel overzicht!

Beste scheerapparaat

1.

Braun Series 8

philips trimmer

2.

Philips series 9000

Beste scheerapparaat

3.

Braun Series 3

Beste scheerapparaat

4.

6-in-1 Scheerapparaat Mannen

beste scheerapparaat

5.

Skull Shaver Pitbull Gold PRO Head and Face Shaver

6.

Philips S3233/52 Shaver

75% van de mannen scheren zich dagelijks. En omdat je hier op deze pagina terecht bent hoor je daar waarschijnlijk bij. Hierbij wil je een goed elektrisch scheerapparaat voor een mooi en glad scheerresultaat ter beschikking hebben. Om het jou gemakkelijk te maken hebben onze experts tal van toestellen uitgebreid getest, en de beste uitgekozen voor jullie hier.

Inhoudsopgave

Welke verschillende soorten scheerapparaten zijn er?

 • Scheerapparaat met scheerkoppen: Dit toestel scheert op een efficiënte manier en in één beweging alle haartjes weg. Het past zich aan de vorm van je gezicht aan voor een optimaal comfort. Ook is het toestel heel stil.
 • Scheerapparaat met grill: Deze beschikken over een  scheerblad die je huid beschermt tegen de mesjes. De haartjes komen eerst in het scheerblad terecht en worden afgeschoren door de mesjes die voorwaartse en achterwaartse bewegingen maken. Hierdoor heb je geen irritaties! 
 • Baardtrimmer of multigroom: Deze toestellen beschikken meestal over meerdere opzetkammen waarmee je de haartjes op de gewenste hoogte scheert. En sommige modellen worden geleverd met een trimmer voor neus- en oorhaar.

Waar let je op bij de aankoop van een scheerapparaat?

Welk scheerapparaat het best bij jou past hangt van verschillende factoren af. Op deze dingen let je dus het best op bij de aankoop van je toestel:

 • Baardgroei: Je hebt lichte baardgroei, gemiddelde baardgroei of zware baardgroei. De meeste scheerapparaten zijn geschikt voor een lichte en gemiddelde baardgroei. Voor een zware baardgroei zul je dus een scheerapparaat met meer kracht nodig hebben.
 • Scheren of trimmen: Laat je u baard wel eens staan, overweeg dan een toestel met trimfunctie. zo hou je u stoppelbaard in model.
 • Gevoelige huid: Wanneer je een gevoelige huid hebt, dan is het logisch als je kiest voor nat scheren. Dit kun je doen met scheerschuim of scheergel, waardoor je je huid minder irriteert tijdens de scheerbeurt. Let daarbij op dat je dan een toestel kiest waarbij dit mogelijk is.
 • Toestel met reinigingstation: Hierbij  hoef je niet zelf je scheerapparaat schoon te maken. Je plaatst jouw apparaat in het station en het station reinigt, smeert en droogt de mesjes van je scheerapparaat.

Kan je scheerschuim of gel gebruiken bij een scheerapparaat?

Ja je kunt scheerschuim of gel gebruiken bij een elektrisch scheerapparaat dat toelaat om ermee nat te scheren. Reinig steeds het toestel grondig na gebruik wel.

Wat is het beste scheerapparaat voor zware baardgroei?

Er zijn een aantal elektrische scheerapparaten die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een zware baardgroei. Een van de beste opties is de Braun Series 9.

De Braun Series 9 is een geavanceerd scheerapparaat met een aantal kenmerken die het ideaal maken voor mensen met een zware baardgroei. Het apparaat is uitgerust met een aantal flexibele scheerkopjes die zich aanpassen aan de contouren van het gezicht voor een nauwkeurige en comfortabele scheerbeurt. De mesjes zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn speciaal ontworpen om zelfs de hardnekkigste haren gemakkelijk te snijden.

Een andere opvallende functie van de Braun Series 9 is de vijf verschillende scheerinstellingen, waarmee je de scheerintensiteit kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en baarddichtheid. Dit maakt het apparaat ideaal voor mensen met een zware baardgroei die meer controle willen hebben over de scheerbeurt.

Ook heeft het apparaat een lithium-ion batterij die een gebruiksduur van tot wel 50 minuten biedt na slechts een uur opladen, Ideaal voor lange scheerbeurten.

Het onderhoud van de Braun Series 9 is ook eenvoudig. De scheerkopjes kunnen afneembaar zijn en onder de kraan worden afgespoeld. Het apparaat is ook waterdicht, zodat je het onder de douche kunt gebruiken.

In samenvatting, de Braun Series 9 scheerapparaat is een van de beste opties voor mensen met een zware baardgroei dankzij zijn flexibele scheerkopjes, aanpasbare scheerinstellingen, en lange batterijduur. Het apparaat biedt een nauwkeurige en comfortabele scheerbeurt met gemakkelijke onderhoud.

wat is het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een scheerapparaat te kiezen dat zacht is voor de huid. Een van de beste opties voor gevoelige huid is de Panasonic Arc5.

De Panasonic Arc5 is een elektrisch scheerapparaat met een aantal unieke kenmerken die het ideaal maken voor mensen met een gevoelige huid. Het apparaat is uitgerust met een vijf-bladssysteem met ultra-snelle, precisie mesjes die zich aanpassen aan de contouren van het gezicht voor een nauwkeurige en comfortabele scheerbeurt. Het heeft ook een speciaal ontworpen “nanotech” mesje voor minder irritatie en meer comfort.

Een andere opvallende functie van de Panasonic Arc5 is de multi-flex scheerkop, die zich automatisch aanpast aan de contouren van het gezicht voor een nauwkeurige scheerbeurt. Dit helpt om irritatie te verminderen en een comfortabelere scheerbeurt te bewerkstelligen.

Het apparaat is ook uitgerust met een zachte, hydraterende scheerstrip die de huid verzorgt tijdens het scheren. Dit maakt de scheerbeurt niet alleen comfortabeler, maar helpt ook om irritatie te verminderen.

Ook heeft het apparaat een lithium-ion batterij die tot wel 45 minuten scheerduur biedt na slechts een uur opladen, Ideaal voor gevoelige huid.

In general, de Panasonic Arc5 scheerapparaat is een van de beste opties voor mensen met een gevoelige huid dankzij zijn vijf-bladssysteem, multi-flex scheerkop, en hydraterende scheerstrip. Het apparaat biedt een nauwkeurige en comfortabele scheerbeurt met gemakkelijke onderhoud.

Hoe onderhoud je u scheerapparaat?

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je scheerapparaat in goede staat blijft en een efficiënte en comfortabele scheerbeurt blijft bieden. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van een elektrisch scheerapparaat:

 • Reinig de scheerkop na elke scheerbeurt: Gebruik een tandenborstel of scheerkopreiniger om de scheerkop grondig schoon te maken en verwijder eventuele haren of opgedroogde scheerschuim.

 • Reinig het apparaat regelmatig: Maak het apparaat regelmatig schoon onder de kraan of met een vochtige doek. Droog het vervolgens goed af voordat je het weer gebruikt.

 • Oliën de mesjes: Gebruik een speciale olie voor elektrische scheerapparaten om de mesjes te onderhouden en te voorkomen dat ze roesten of verouderen.

 • Bewaar het apparaat op een droge plek: Zorg ervoor dat het apparaat op een droge plek wordt opgeborgen en niet wordt blootgesteld aan vocht of vochtigheid.

 • Laad het apparaat op wanneer de batterij bijna leeg is: Probeer de batterij van het apparaat niet volledig leeg te laten lopen voordat je het weer oplaadt. Dit helpt om de levensduur van de batterij te verlengen.

 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen: of chemicaliën om het scheerapparaat schoon te maken, aangezien dit kan leiden tot beschadiging van het apparaat of irritatie van de huid.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je scheerapparaat in goede staat blijft en een efficiënte en comfortabele scheerbeurt blijft bieden. Houd er rekening mee dat elk scheerapparaat anders is dus raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor de specifieke onderhoudsinstructies voor jouw apparaat.

Wat is het beste scheerapparaat met trimmer?

Een van de beste scheerapparaten met een trimmer is de Philips Series 9000. Dit apparaat is een geavanceerd elektrisch scheerapparaat dat beschikt over een aantal unieke kenmerken en technologieën, inclusief een zeer precieze trimmer.

De Philips Series 9000 is uitgerust met een flexibele scheerkop met V-vormige mesjes die zich aanpassen aan de contouren van het gezicht voor een nauwkeurige en comfortabele scheerbeurt. Het heeft ook een automatische hoogte-aanpassing die de mesjes automatisch aanpast aan de dichtheid van de baard, waardoor een efficiëntere scheerbeurt wordt verkregen.

Het apparaat beschikt over een aparte trimmerkop, welke speciaal ontworpen is voor precisie snijden en trimmen van baard en snor haren. De trimmerkop is verstelbaar en heeft zeer fijne mesjes, waardoor hij ideaal is voor het precieze trimmen van bijvoorbeeld een snor of baard. De trimmerkop is ook speciaal ontworpen voor snijden op lastige plekken zoals rondom de neus en kin.

Daarnaast heeft de Philips Series 9000 een lithium-ion batterij die tot wel 60 minuten scheerduur biedt na slechts een uur opladen. Dit betekent dat je geen gedoe hebt met verwisselbare batterijen of regelmatig het apparaat moet opladen.

Het onderhoud van de Philips Series 9000 is eenvoudig. De scheerkop is afneembaar en kan onder de kraan worden afgespoeld, en het apparaat is waterdicht, dus je kunt het onder de douche gebruiken.

Beste scheerapparaat top-3

1. Braun Series 8

Beste scheerapparaat
 • Oogt stijlvol
 • Krachtig
 • Geen irritatie
 • laad- en oplaadstation in plastic

Productbeschrijving

 

Helpt meer haartjes te grijpen: dit scheerapparaat maakt gebruik van de unieke sonische technologie van Braun met 10.000 micro-vibraties, waardoor het mes ook zachtjes over de huid glijdt

Gladheid van een hoger niveau, zelfs op lastige plekken: dit elektrische scheersysteem heeft een 40° flexibele kop en zwevende mesjes, die zich automatisch aanpassen aan de gezichtscontouren voor gladheid en zachtheid voor de huid in elk gezichtsgebied

Krachtige batterij: de Li-ionbatterij van het scheerapparaat garandeert een batterijduur van 1 uur. Beschikt ook over een snelle oplaadoptie van 5 minuten voor last-minute-scheerbeurten

Gemaakt in Duitsland: dit elektrische scheerapparaat voor mannen is ook 100% waterbestendig en kan worden gebruikt dus met schuim, gel of zelfs onder de douche. 

 Het volgende scheerniveau

Met de Braun Series 8 hoef je niet te kiezen tussen een gladde scheerbeurt en een zachte huid.
De innovatieve Sonische technologie, met 10.000 micro-vibraties, helpt om meer haartjes te grijpen en glijdt tegelijkertijd zachtjes over de huid.
Ontworpen om onze gladste scheerbeurt te leveren zonder ooit in te leveren op huidcomfort: de Braun Series 8 is jouw eersteklasticket voor een scheerbeurt van een hoger niveau.

 Dicht op de huid

De compacte, 40° flexibele scheerkop past zich nauw aan je gezichtscontouren aan en zorgt voor een zachte, gladde scheerbeurt, zelfs op moeilijk bereikbare plekken.

Krachtige maar zachte scheerbeurt, zelfs voor volle baarden

De unieke Sonische technologie van Braun maakt gebruik van 10.000 sonische trillingen om meer haartjes zachtjes te grijpen. De AutoSense-technologie zorgt voor een krachtige scheerbeurt voor zelfs de volste baarden.

Nauwkeurig scheren en trimmen

Gebruik een precisietrimmer om lange haartjes te trimmen. De Precision Switch vergrendelt het scheerhoofd en stelt je in staat om eenvoudig lastige haartjes te grijpen – voor ongeëvenaarde precisie en controle.

Past zich aan je baardtype aan

De AutoSense-technologie van het scheerapparaat leest je baard en levert extra kracht waar dat nodig is, waardoor zelfs de volste baard een krachtige scheerbeurt krijgt.

Verfrissende ervaring

100% waterbestendig: gebruik je Series 8 met schuim, gel of zelfs onder de douche voor een zachte en verfrissende scheerervaring.

Krachtige gebruikstijd

De krachtige Li-ionbatterij gaat 60 minuten lang mee en wordt geleverd met een snelle oplaadoptie van 5 minuten.

2. Philips series 9000

philips trimmer
 • Met schoonmaakmodule
 • Lange accuduur
 • Ligt goed in de hand
 • Niets op aan te merken

Productbeschrijving

 

Het slimste scheerapparaat van Philips met kunstmatige intelligentie biedt comfort voor jouw huid. Om jouw huid te beschermen krijg je een lichtsignaal wanneer je te hard drukt. Zelfs bij een baard van 5 dagen krijg je een glad scheerresultaat. Het Philips Scheerapparaat volgt naadloos de contouren van jouw gezicht en stemt zich helemaal op jou af. Inclusief een baardstijler met 5 lengtestanden.
 

Pressure Guard-sensor


Het gebruik van de juiste druk is essentieel voor een gladde huid en huidbescherming. De geavanceerde sensoren in het scheerapparaat meten de druk die je uitoefent en het innovatieve lichtsignaal geeft aan wanneer je te hard of te zacht drukt. Voor een persoonlijke scheerbeurt die precies bij je past.Beschermende SkinGlide-coating


Tussen de scheerhoofden en de huid zit een beschermende coating. Deze bestaat uit tot wel 2.000 microbollen per vierkante millimeter en vermindert de wrijving op de huid met 25% om irritatie te minimaliseren.Personalisering via app

 


Perfectioneer jouw scheerbeurt door het scheerapparaat te koppelen met de Philips GroomTribe-app. Deze app houdt scheerbeurt na scheerbeurt de voortgang van jouw huid bij. Personaliseer de scheerbeurt en leer jouw techniek kennen voor een gladde en huidvriendelijke scheerbeurt.360-D flexibele scheerhoofden

 

Volledig flexibele scheerkoppen draaien 360° om jouw gezichtscontouren te volgen. Ervaar optimaal huidcontact voor een grondige en comfortabele scheerbeurt.Nat & droog

 

Kies een scheerroutine die bij je past. Met Wet & Dry kun je kiezen voor een comfortabele droge scheerbeurt of een verfrissende natte scheerbeurt. Je kunt met gel of schuim scheren, zelfs onder de douche.
 
 

Dual SteelPrecision-mesjes


De NanoTech Dual Precision-mesjes leveren met tot wel 150.000 scheerbewegingen per minuut een glad scheerresultaat. De 72 hoogwaardige zelfslijpende mesjes zijn gemaakt in Europa.Power Adapt-sensor


De intelligente gezichtshaarsensor meet de haardichtheid 500 keer per seconde. De technologie past het scheervermogen automatisch aan voor moeiteloos en zacht scheren.Draadloze Quick Clean Pod


Met de krachtige schoonmaakpod reinigt en smeer je jouw scheerapparaat grondig in slechts 1 minuut, zodat het langer optimaal blijft presteren. De pod is 10x effectiever dan reiniging met water. Het is de kleinste schoonmaakpod ter wereld, zodat je het apparaat eenvoudig kunt opbergen en overal kunt gebruiken.Motion Control-sensor


De technologie met bewegingssensoren houdt bij hoe je jezelf scheert en helpt je om efficiënter te scheren met behulp van onze GroomTribeapp. Na slechts drie scheerbeurten behaalde het merendeel van de mannen betere scheerresultaten met minder scheerbewegingen.
 

3. Skull Shaver Pitbull Gold PRO Head and Face Shaver

beste scheerapparaat
 • Handig onder de douche
 • Makkelijk te onderhouden
 • ligt goed in de hand
 • Prijzig

Productbeschrijving

 

Skull Shaver Pitbull Gold PRO Head and Face Shaver een opnieuw uitgevonden en geremasterd ontwerp met het gebruik van de beste materialen in zijn klasse om onconventioneel comfort te bieden tijdens het scheren. De Pitbull Gold PRO is uitgerust met onze kenmerkende gepatenteerde innovatieve ergonomische handgreep die een goede grip biedt en perfect in de hand ligt voor comfortabel en intuïtief scheren van uw hoofd en gezicht. Dankzij het unieke ontwerp komt het scheerapparaat gemakkelijk op alle moeilijk bereikbare plaatsen voor onberispelijke resultaten.

 

Professionele prestaties 

 

Ontdek de vierde generatie van Skull Shaver producten met een verbeterd design en onverslaanbare prestaties. De nieuwe Pitbull Gold PRO is gemaakt van hoogwaardige materialen met behulp van technisch geavanceerde apparatuur en productiefaciliteiten. Het scheerapparaat wordt geleverd met ons geheel nieuwe PRO scheerbladontwerp: een radicaal nieuw ontwerp van Skull Shaver dat de beste prestaties en een lange levensduur tot nu toe belooft.

Nat scheren onder de douche

 

Pitbull Gold PRO elektrisch scheerapparaat maakt gebruik van IPX5-technologie en is waterbestendig, zodat u zich vrij en gemakkelijk onder de douche kunt scheren en uw scheerapparaat gemakkelijk kunt afspoelen onder stromend water. Natuurlijk zijn Pitbull scheerapparaten voor mannen ook perfect geschikt voor droog scheren en bieden ze een hoge kwaliteit scheerresultaat en uitzonderlijke resultaten. Pitbull Gold PRO geeft u de vrijheid om te scheren op de manier die u verkiest. Nat of droog, met scheerschuim of zonder. De resultaten zijn elke keer onberispelijk.

90 minuten snoerloos gebruik

 

Pitbull Gold PRO elektrisch scheerapparaat is uitgerust met krachtige geïntegreerde lithium-ion batterij (1400 mAh) die snel opladen en 90 minuten snoerloos gebruik mogelijk maakt. Dit geeft u dus de vrijheid om overal en altijd te scheren wanneer het u uitkomt. Dit maakt de Pitbull Gold ook een must-have voor reizigers die onderweg vaak een snelle scheerbeurt nodig hebben. Het scheerapparaat werkt ook perfect in de plug-and-scheermodus: een geweldig alternatief voor het geval u het bent vergeten op te laden.

Indicator levensduur batterij

 

Weet precies wanneer uw scheerapparaat moet worden opgeladen. Het geïntegreerde LCD-scherm met LED-verlichting geeft duidelijk het batterijniveau in percentages weer, zodat ook het dagelijks gebruik van uw scheerapparaat nog praktischer wordt. De prestaties van het scheerapparaat blijven constant sterk totdat het volledig is ontladen.

Minder irritatie

 

Een van de grootste bronnen van irritatie is te hard drukken. De scheermesjes van Skull Shaver PRO zijn veer belast en trekken zich volledig terug in de behuizing als er te hard wordt gedrukt. De veren houden de perfecte hoeveelheid druk tegen uw huid, waardoor irritatie sterk wordt verminderd. Als u toch te hard drukt, zal het scheerapparaat dus ook vertragen, zodat u een hoorbare herinnering krijgt om de scheerdruk te verlagen.

Diepere reiniging

 

De afneembare mesjes zijn er in een handomdraai af te halen, zodat u uw mesjes van binnen en van buiten grondig kunt reinigen. Als u uw mesjes schoon houdt, gaan ze dus langer mee en scheert u net zo glad als op de eerste dag.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van het beste scheerapparaat kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be