Beste rookmelders van nu. Hier uitgebreid getest door ons!

Beste rookmelders

Beste rookmelders snel overzicht!

Beste rookmelders

1.

ELRO Ultra Dunne Rookmelder met 10 jaar batterij

Nest brandmelder

2.

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

branddetectie

3.

FireAngel  Rookmelder

4.

X-Sense Rookmelder – 2 Rookmelders – 10 jaar batterij

5.

Slimme WiFi Rookmelder – Tuya & Smartlife app

Beste rookmelders

6.

Smartwares  Brandalarm

Het plaatsen van rookmelders is sinds 1 januari 2020 verplicht voor alle Vlaamse woningen. Omdat Woningbranden elk jaar tientallen mensenlevens eisen. Vooral als er ‘s nachts brand uitbreekt, is het risico om niet tijdig wakker te worden groot. Rookmelders bieden een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste rookmelders van nu. Dit op basis van prijs, de levensduur van batterijen en de mogelijkheden van het toestel. 

Inhoudsopgave

Wat is een rookmelder?

Een rookmelder is een toestel dat reageert wanneer het rook waarneemt van een brand. Na het waarnemen van een brand waarschuwt het de bewoners doormiddel van een alarmsignaal. Zodanig dat je meer kans hebt om aan de rook en het vuur te ontsnappen.

Welke soorten rookmelders zijn er?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten rookmelders op de markt hier een overzicht:

 •   Gekoppelde rookmelders: Als je meerdere rookmelders in huis hebt hangen kun je deze simpel en draadloos aan elkaar koppelen. Als er dan één melder rook detecteert geven alle melders die gekoppeld zijn een signaal af. Hiermee vergroot je u kans om sneller te kunnen reageren of vluchten. 
 • Slimme rookmelders: deze laten je buiten een alarmsignaal ook nog op andere manieren verwittigen wanneer er een brand is. Zoals je gebeld kunt worden een push melding of e-mail krijgt op je telefoon en hierbij zegt op welke locatie in je huis er rook of brand is uitgebroken. Ook kan dit toestel vanop afstand elektrische apparaten in de buurt uitschakelen en eventuele rolluiken openen, zodat je sneller kan vluchten.
 • Optisch rookmelder: Dit zijn de meest voorkomende toestellen. Deze rookmelder werkt op basis van infrarood en waarschuwt je bij rookontwikkeling.
 •  Rookmelder en koolmonoxidemelder in één: Dit toestel hang je in een ruimte  waar zich een verbrandingstoestel bevindt.

Is een rookmelder verplicht?

sinds 1 januari 2020 ben je in Vlaanderen verplicht een rookmelder in je woning te plaatsen. Dit voor zowel huurwoningen als voor woningen die je zelf bewoont. De rookmelder moet CE gemarkeerd zijn en aan de norm NBN EN 14604

Hoeveel rookmelders moet je hangen?

In uw huis ben je verplicht op iedere verdieping met een woonkamer, slaapkamer of keuken een rookmelder hangen. Dit om sneller een waarschuwing te krijgen bij rook of brand zodat je sneller kunt reageren of vluchten.

Waar hang je best u rookmelder?

Bevestig de rookmelder steeds tegen het plafond op minstens 30 cm van de muur en 30cm van je verlichting. Hang zeker geen rookmelder dicht in de buurt van een verwarming of ventilatieopening. Test de rookmelder maandelijks en wissel om het jaar de batterij.

Beste rookmelders top-3

1. ELRO Ultra Dunne Rookmelder met 10 jaar batterij

Beste rookmelders
 • Makkelijke montage
 • Zeer dun toestel
 • Gebruiksvriendelijk
 • niks op aan te merken

Productbeschrijving

De ELRO FS4610 is de dunste rookmelder ter wereld. Omdat deze melder slechts 2,3 cm dik is valt hij niet op aan het plafond en past hij perfect in een strak, modern interieur. Zijn design is dan ook bekroond met o.a. een Red Dot Award en IF Award.

Deze melder is voorzien van een ingebouwde lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar. Hierdoor ben je dus maar liefst 10 jaar beveiligd, zonder dat je de batterij hoeft te vervangen. Daarnaast beschikt de FS4610 rookmelder over een slimme sensor die de ledverlichting automatisch dimt in donkere ruimtes. Hierdoor heb je ´s nachts geen last van een knipperend lampje en is hij uitermate geschikt voor installatie in slaapkamers.

Deze mooie design melder van ELRO beschikt over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85 dB (A). De ELRO FS4610 voldoet aan de Europese norm EN 14604:2005/AC:2008. Verder geeft ELRO maar liefst 10 jaar garantie op deze rookmelder.

Automatische zelftest

 

Om de functionaliteit van je rookmelder te controleren, raden wij je aan om regelmatig een test uit te voeren m.b.v. de testknop. Bij de ELRO FS4610 rookmelder hoef je dit niet handmatig te doen. Deze melder beschikt namelijk over een automatische zelftestfunctie. Dit houdt in dat de melder minimaal 1 x per maand op een willekeurig moment zijn functies test. Tijdens de zelftest zal de rookmelder kort piepen en knipperen. Je hoeft dus niet elke keer zelf op een trapje te klimmen om deze rookmelder te testen, wel zo makkelijk!

2. Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder

Nest brandmelder
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Leuk design
 • Handig in gebruik
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- en CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. De Nest Protect kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent. Bovendien controleert hij zichzelf automatisch.

De Nest Protect Rookmelders kan je onderling draadloos met elkaar koppelen en ze werken ook samen met de Nest Thermostaat en Nest Cam. In het geval van een noodgeval kan je met Nest Cam een video opnemen.

• Blijf op de hoogte, waar je ook bent


Wanneer er iets mis is, stuurt de Nest Protect een melding naar je mobiel.

• Nest Protect speurt naar snel en langzaam brandend vuur


De Split-spectrumsensor gebruikt twee verschillende golflengten van licht om rook te detecteren.

• Zet het alarm uit met de Nest-app


Je tosti laten aanbranden? Zet een vals alarm af met je mobiel.

• Nest Protect vertelt je of er sprake is van rook of koolmonoxide


De Nest Protect laat horen dat er rook of koolmonoxide is en waar dat is, zodat je weet wat je moet doen.

• Bescherming tot wel 10 jaar


De duurzame sensoren van de Nest Protect waken tot wel 10 jaar over je veiligheid.

• Nest Protect controleert zichzelf, zodat jij dat niet hoeft te doen


De Nest Protect controleert zichzelf meer dan 400 keer per dag en laat het je weten als er iets aan de hand is.

• Minder vaak last van een vals alarm door alert te zijn op stoom


De Nest Protect speurt met zijn luchtvochtigheidssensor en een geavanceerd algoritme naar stoom, zodat jij ontspannen kan douchen.

• Nest Protect verlicht ’s nachts de ruimte waar je loopt


Wanneer je ’s nachts uit bed gaat laat Lichtpad je zien waar je loopt. Je kan de helderheid van het licht aanpassen in de Nest-app.

• Nest Protect zorgt ervoor dat je met een gerust hart kan gaan slapen


Traditionele melders geven aan dat hun batterijen bijna leeg zijn door midden in de nacht te gaan piepen. De Nest Protect laat je weten dat alles in orde is door kort groen op te lichten wanneer je het licht uitdoet. 

3. FireAngel  Rookmelder

branddetectie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Makkelijke montage
 • Gebruiksvriendelijk
 • Controle led die je niet kan uitschakelen

Productbeschrijving

 

Meest verkochte 10 jaar melder

Hoge kwaliteit melder

Aanbevolen door Brandweer

Meest verkochte 10 jaar melder

Hoge kwalilteit melder

Plaats een rookmelder op elke verdieping. Of nog beter in elke slaapkamer.

De FireAngel ST-622-BNLT rookmelder is de opvolger van de veel verkochte FireAngel ST-620. Deze high-end betrouwbare rookmelder is uitgerust een 10 jaar accu met de speciale THERMOPTEK® technologie. Hierdoor worden rook en vuur nog sneller opgemerkt. De ST-622 heeft een hoogwaardige afwerking.

Nieuw aan de ST-622 is de Panasonic 10 jaar accu en de Sleep Easy functie: hiermee kan je de rookmelder 8 uur uitzetten (bijv. als je een vals alarm hebt).

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste rookmelders kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *