Beste robotgrasmaaier Top-3: De slimme grasmaaiers van 2023

Beste robotmaaier

Beste robotgrasmaaier top-3: het is geen geheim dat de technologie achter robotmaaiers de afgelopen jaren enorm is verbeterd. Deze handige machines hebben het vermogen om gras gelijkmatig te maaien zonder menselijke tussenkomst, waardoor ze populairder worden door huiseigenaren over de hele wereld. Met zoveel verschillende modellen op de markt kan het lastig zijn om de beste robotmaaier voor jouw gazon te vinden. Daarom hebben wij de beste robotmaaiers top-3 samengesteld om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Van slimme functies tot gedetailleerde prestaties, deze robotmaaiers zijn stuk voor stuk getest met de nieuwste technologie om jouw gazon er perfect uit te laten zien zonder dat je zelf iets voor hoeft te doen.

Inhoudsopgave

De beste robotgrasmaaier uit ons uitgebreid onderzoek is

Gardena Sileno Minimo 250 Robotmaaier

Beste robotmaaier
 • Veroorzaakt geen strepen op het gazon dankzij het SensorCut-systeem
 • SensorControl-functie hoe vaak de robotmaaier maait en of dat nodig is
 • Maakt weinig geluid
 • Geen Smart System Wi-Fi zoals de smart modellen

De Gardena Sileno Minimo 250 Robotmaaier is een slimme en efficiënte manier om je gazon er altijd perfect uit te laten zien, zonder er zelf iets voor te hoeven doen. Met de Bluetooth®-app van Gardena kun je gemakkelijk de grootte van je gazon, de gewenste maaidagen en de starttijd invoeren. Vervolgens zal de robotmaaier een schema organiseren en klaar zijn voor gebruik zonder gedoe. Met het laagste geluidsniveau in zijn klasse, kun je in alle rust genieten van je tuin terwijl de Sileno Minimo zijn werk doet. 

Dankzij de geavanceerde CorridorCut en SensorControl-technologie kan de robotmaaier zelfs navigeren door smalle ruimtes en krappe hoeken. Zo beoordeelt hij zelf hoe vaak het gras moet worden gemaaid om zo efficiënt mogelijk te werken. De Sileno Minimo is ontworpen om zelfs bij slecht weer en moeilijke terreinomstandigheden zijn werk te doen. Hij kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een tuinslang. Leun achterover, ontspan en laat de kleine robotmaaier het zware werk voor je doen, terwijl jij geniet van je tijd in de tuin.

Beste robotgrasmaaier, robotmaaier van het moment top-6

In deze top-6 lijst vind je de beste robotmaaiers van het moment, met elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Of je nu op zoek bent naar een robotmaaier met een groot bereik, een uitstekende navigatie, of gewoon een goede prijs-kwaliteitverhouding, je vindt het allemaal in deze lijst.

Beste robotmaaier

1.

Gardena Sileno Minimo 250 Robotmaaier

Zelfrijdende grasmaaier

2.

Bosch Indego M+ 700 Robotmaaier

3.

LandXcape robotmaaier LX790 met regensensor tot 600 m²

Beste robotgrasmaaier

4.

BLACK+DECKER BCRMW123-QW Robotmaaier

Beste robotgrasmaaier

5.

GARDENA Smart SILENO life 750 Robotmaaier 

Beste robotmaaier

6.

ROBOTMAAIER OPTIMOW® 5

Top-3 beste robotgrasmaaier, zelfrijdende grasmaaier uitgelicht!

1. Bosch Indego M+ 700 Robotmaaier

Zelfrijdende grasmaaier
 • Logicut intelligente navigatie die de snelheid met 40% verhoogt.
 • Mulchen voor een gezond gazon doordat het fijne gras gelijkmatig wordt verdeeld.
 • Je maait op hellingen tot 27%.
 • Het gemaaide gras wordt niet opgevangen

De Bosch Indego M 700 Robotmaaier met LogiCut-functie is een slimme oplossing voor het onderhoud van uw gazon. Met de BorderCut-functie begint Indego elke volledige maaibeurt aan de randen van uw gazongedeelte en zorgt zo voor een nette afwerking. De AUTO Calendar Function maakt het handmatig programmeren van de agenda overbodig en met de MultiArea-functie kan Indego meerdere gazongedeeltes tot een maximum van 700 m² maaien. 

Smalle doorgangen van slechts 135 cm breed zijn geen probleem voor de Indego M 700, die ze probleemloos passeert dankzij de 75 tussen draden. Indego brengt uw gazon zelfstandig in kaart en past het maaischema aan de afmeting van uw gazon aan. Door regelmatig te maaien, stimuleert Indego uw gazon om voller te groeien en voorkomt hij dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon voor het beste resultaat. Kies voor slim maaien met de Bosch Indego M 700 Robotmaaier.

2. BLACK+DECKER BCRMW123-QW Robotmaaier

Beste robotgrasmaaier
 • Geschikt voor tuinen tot 700m² (+/- 20%)
 • 3 wielen met extra profiel Grip en wendbaarheid op hellingen tot 30%
 • De Self-Cleaner houdt de onderkant van het maaidek steeds schoon
 • Niet geschikt voor hele steile tuinen

De BLACK+DECKER BCRMW123-QW Robotgrasmaaier met self cleaner is de perfecte partner voor jouw tuinonderhoud. Met een 18cm duurzaam stalen maaimes en zwevend maaidek maait hij jouw gazon moeiteloos en zorgt hij voor een egaal resultaat. Dankzij de unieke self-cleaner blijft het maaidek schoon en wordt het gemaaid gras gelijkmatig verdeeld. Deze compacte robotmaaier is geschikt voor tuinen tot 700m² met een hellingsgraad tot 30%.

Met 3 wielen met extra profiel en verschillende sensoren manoeuvreert hij makkelijk door jouw tuin. Bedienen doe je eenvoudig via de intuïtieve toetsen op de maaier, Amazon Alexa of de gratis smartphone applicatie. De veiligheidssleutel, pincode en alarm zorgen ervoor dat de robotmaaier veilig is en de GSM module biedt extra connectiviteit en lokale toegang tot de robotmaaier. Kortom, deze robotmaaier is de ideale oplossing voor een perfect onderhouden gazon zonder enige moeite!

3. GARDENA Smart SILENO life 750 Robotmaaier 

Beste robotgrasmaaier
 • Uitgerust met intelligente LONA-technologie
 • Werkt onder alle weersomstandigheden
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Niks op aan te merken

Met de GARDENA Smart SILENO life 750 Robotgrasmaaier kunt u uw gazon onderhouden met gemak en innovatie. Dankzij het GARDENA smart System en de Smart EasyApp Control heeft u altijd en overal toegang tot uw middelgrote tuin. De LONA-technologie op basis van kunstmatige intelligentie helpt bij het in kaart brengen en aanpassen van individuele tuinen. De Zone Management-functie en de CorridorCut-stuursysteem maken het gemakkelijk om te bepalen welke delen wanneer gemaaid moeten worden en hoe vaak. 

Bovendien is de robotmaaier stil en efficiënt en kan hij moeilijk te bereiken delen bereiken met de Spot Cutting-functie. De GARDENA Smart SILENO life 750 Robotmaaier is ontworpen voor alle seizoenen en terreinen, en met de SmartHome-functie kunt u deze met stemcommando’s aansturen via uw virtuele assistent Alexa. Ervaar een volledig slimme ervaring en geniet van de rust in uw tuin terwijl de robotmaaier het werk doet!

Wat is een robotgrasmaaier?

Een robotgrasmaaier is een autonome machine die wordt gebruikt om gazons te maaien zonder menselijke tussenkomst. Het is een type grasmaaier dat is uitgerust met sensoren, software en andere elektronische componenten. Dit om autonoom over het gazon te navigeren obstakels te vermijden en het gras op een gelijkmatige hoogte te maaien. De robotmaaier maakt gebruik van een willekeurige of gestructureerde patroon om het gazon te maaien en keert automatisch terug naar zijn laadstation om op te laden wanneer de batterij bijna leeg is. Automatische grasmaaiers zijn ontworpen om het gazon automatisch te maaien zonder dat er menselijke interactie nodig is, waardoor het gazononderhoud gemakkelijker en efficiënter wordt.

Waar let je op bij de aankoop van een robotmaaier?

 • Grootte van het gazon: Het is belangrijk om te weten hoe groot je gazon is, zodat je een robotmaaier kunt kiezen met het juiste bereik en vermogen. Sommige modellen zijn beter geschikt voor kleine tuinen, terwijl andere modellen ontworpen zijn voor grote gazons.

 • Maaihoogte: Als je een specifieke maaihoogte wilt, controleer dan of de robotmaaier deze hoogte kan aanpassen en of het voldoet aan jouw specifieke eisen.

 • Maaibreedte: Dit bepaalt hoeveel tijd de robotmaaier nodig heeft om je gazon te maaien. Hoe breder de maaibreedte, hoe minder tijd de robotmaaier nodig heeft om het gazon te maaien.

 • Batterijduur: Het bepaalt hoe lang de robotmaaier kan werken zonder dat het opnieuw moet worden opgeladen. Zorg ervoor dat de batterijduur voldoende is om je gazon in één keer te kunnen maaien.

 • Hellingen: Als je een tuin hebt met veel hellingen, zorg er dan voor dat de robotmaaier in staat is om deze hellingen aan te kunnen.

 • Maaipatronen: Controleer welke maaipatronen de robotmaaier biedt. Sommige modellen zijn uitgerust met een willekeurige maaipatroon, terwijl andere modellen beschikken over een specifieke maaipatroon.

 • Regensensor: Als je wilt dat de robotmaaier ook bij regen maait, kies dan voor een model met een regensensor zodat het zichzelf kan pauzeren bij nat weer.

 • Prijs: Dit kan variëren afhankelijk van de specificaties en het merk. Maak een afweging tussen de specificaties die je nodig hebt en wat je wilt uitgeven.

 • Merk en betrouwbaarheid: Kies voor een bekend merk en lees beoordelingen van gebruikers om de betrouwbaarheid van de robotmaaier te beoordelen.

 • Service en onderhoud: Controleer of er service- en onderhoudsdiensten beschikbaar zijn en hoe snel deze zijn, mocht er zich een probleem voordoen.

Welke verschillende soorten robotgrasmaaiers zijn er?

 • Willekeurige maaiers: Dit zijn de eenvoudigste robotmaaiers die willekeurig door het gazon rijden en in willekeurige richtingen maaien.

 • Systeematische maaiers: Deze maken gebruik van geavanceerde algoritmen om het gazon in kaart te brengen en maaien systematisch in parallelle banen.

 • Hybride maaiers: Kunnen worden gebruikt als een robotmaaier en als een handmatige maaier.

 • GPS-gestuurde maaiers: Maken gebruik van GPS-technologie om het gazon in kaart te brengen en te maaien.

 • Maaiers met begrenzingsdraad: Robotmaaiers die werken binnen een gebied dat is afgebakend door een begrenzingsdraad die in de grond is geplaatst.

 • Maaiers met obstakelherkenning: Zijn uitgerust met sensoren die obstakels detecteren en vermijden tijdens het maaien.

 • Slimme grasmaaier met regensensoren: Stoppen automatisch met maaien wanneer het begint te regenen en hervatten het maaien wanneer het weer droog is.

 • Intelligente grasmaaier met mulchingfunctie: Deze zijn uitgerust met een mulchingfunctie die het gras versnippert en op het gazon achterlaat als voeding voor het gras.

Hoe onderhoud je u intelligente grasmaaier?

Het onderhouden van een robotmaaier is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken. Hieronder volgen enkele tips voor het onderhoud van een robotgrasmaaier:

 • Maak de messen schoon: Verwijder regelmatig vuil en grasresten van de messen van de robotmaaier. Dit zorgt ervoor dat de messen goed blijven snijden en voorkomt dat de motor overbelast raakt.

 • Controleer de wielen: Dit op vuil en slijtage. Maak ze schoon en vervang indien nodig.

 • Reinig de sensoren: Robotmaaiers hebben vaak sensoren die obstakels detecteren. Zorg ervoor dat deze sensoren schoon zijn en vrij van vuil en stof.

 • Verwijder grasresten: En ander vuil van de robotmaaier, vooral rond de wielen en onder de kap.

 • Onderhoud de batterij: Volg de instructies van de fabrikant voor het onderhoud van de batterij van de robotmaaier. Dit kan bijvoorbeeld het periodiek vervangen van de batterij of het opladen ervan zijn.

 • Controleer de messen: Kijk of de messen van de robotmaaier nog scherp zijn en vervang ze indien nodig.

 • Bewaar de robotmaaier correct: Als u de robotmaaier voor een langere tijd niet gebruikt, bewaar deze dan op een droge en veilige plek, bij voorkeur in een beschermende hoes.

Wanneer kun je een robotmaaier het best laten maaien?

 • Vermijd regenachtige of vochtige dagen, omdat dit de maaiprestaties kan beïnvloeden en de robotmaaier kan beschadigen.

 • Het is beter om de robotmaaier te laten maaien wanneer het gras droog is om een gelijkmatige snede te garanderen.

 • Kies bij voorkeur voor een tijdstip waarop er weinig mensen of huisdieren op het gazon aanwezig zijn, om de veiligheid te waarborgen.

 • Overweeg de beste tijd voor het maaien op basis van de groei van het gras. Over het algemeen groeit gras sneller in de lente en de zomer, dus kan het nodig zijn om de robotmaaier vaker te laten maaien in deze seizoenen.

Hoe vaak moet je de messen van een robotmaaier vervangen?

De frequentie waarmee de messen van een robotmaaier moeten worden vervangen, hangt af van verschillende factoren. Zoals de grootte van het gazon, de frequentie van het maaien, het type gras en de omstandigheden van het gazon. Over het algemeen moeten de messen van een robotmaaier minstens één keer per jaar worden vervangen om ervoor te zorgen dat de maaiprestaties optimaal blijven. Als het mes bot is, kan dit leiden tot ongelijkmatig maaien, beschadiging van het gras en zelfs oververhitting van de robotmaaier.

Het is raadzaam om de messen te inspecteren en te controleren op slijtage na ongeveer 50 uur maaien. Als de messen tekenen van slijtage vertonen, zoals gebogen of beschadigde randen. Dan is het tijd om ze te vervangen. Zorg ervoor dat je de messen vervangt door de originele fabrieksmessen of door een goedgekeurde vervangingsset. Om ervoor te zorgen dat de maaiprestaties van de robotmaaier niet worden beïnvloed.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste robotgrasmaaier kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be