Beste pelletkachel van nu. Door ons uitgebreid getest!

beste pelletkachel

Beste pelletkachel van nu snel overzicht!

beste pelletkachel

1.

Lucia 11Kw – Pelletkachel – Bordeaux

2.

Leandro 9 kW – pelletkachel – zwart – luchtdicht

pelletkachel

3.

Marina 14Kw pelletkachel – Zwart

Beste pelletkachel

4.

Pelletkachel Julia Next Zwart

5.

Punto fuoco pelletkachel Stella 11,5 kw

6.

Mondena Pelletkachels – NIEUW! Bella 10 kW BORDEAUX

Nu de gasprijzen de hoogte inschieten zijn veel mensen op zoek naar goedkopere alternatieven om hun huis te verwarmen. Zo zijn de pelletkachels daar één van. In dit artikel ga ik jullie wegwijs maken in de zoektocht naar de beste pelletkachels van het moment. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een modernere versie van de houtkachel. Dit is een duurzamere en goedkopere manier om je woning te verwarmen dan met gas. Als brandstof van je pelletkachel worden houtkorrels gebruikt. Deze  worden vervaardigd met zaagsel dat afkomstig is van de verwerking in de houtindustrie. Er ontstaat een continue verbranding in de kachel doordat het toestel zorgt voor een automatische dosering van de houtpellets. Zo wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd door de beste pelletkachel.

Welke soorten pelletkachels zijn er?

Je hebt 2 soorten pelletkachels:

 • Pelletkachels die de lucht verwarmen: Deze zijn geschikt om 1 keer te verwarmen, als je bij de aangrenzende kamers de deur openzet kunnen die ook nog wel een deel verwarmt worden hierdoor. In deze soort toestellen heb je ook enkele modellen met een extra aansluiting voor slangen aan de achterzijde. Zodat je deze in de muur plaats en zo naar andere kamers gelegd worden. Zo kunnen ook die dus verwarmt worden met hetzelfde toestel.
 • Pelletkachels met een cv aansluiting: deze hebben een water aansluitingen die met een ingebouwde pomp aangesloten wordt op uw cv-installatie, zo kunnen ook de radiatoren, de vloerverwarming en het sanitair verwarmd worden. In aankoop zijn ze wel een stuk duurder. 

Hoe onderhoud je een pelletkachel?

 • Om de week de brander wat schoonvegen.
 • Om de 2 weken de assen verwijderen en de warmtewisselaar reinigen.
 • Jaarlijks onderhoud door een vakman.

Wat kost een installatie van een pelletkachel?

Als je een handige harry bent kun je een pelletkachel gerust zelf installeren, maar wil je toch zeker zijn kun je dit laten doen door een vakman. De prijzen kunnen nogal verschillen dit is afhankelijk van de firma welk toestel je hebt en de montage. Hou  hier rekening met een budget van 250 tot 900 euro ongeveer.

Wat is de levensduur van een pelletkachel?

De levensduur van de beste pelletkachel is rond de 10 a 15 jaar. Dit is er één van plaatstaal, ga je voor een kwalitatiever systeem dan is een gemiddelde levensduur van 25 jaar een haalbare kaart.

waar let je op bij de aankoop?

Bij de aan koop van je beste pelletkachel kun je best rekening houden met een aantal zaken zoals:

 • Het vermogen van het toestel: We hebben ongeveer 1 kW verwarmingsvermogen nodig  voor een ruimte van 20 m³. Heb je één kamer te verwarmen met je pelletkachel dan is een vermogen van 8 a 10 kw voldoende. Wil je meerdere kamers verwarmen met hete lucht of radiatoren moet je voor een toestel gaan van 10 tot 20 kw.
 • Capaciteit van pelletreservoir: Hoe groter het pelletreservoir is hoe minder vaak je pellets moet bijvullen. Bij sommige modellen doe je 2 a 3 dagen met je pellets al hangt dit ook wel af van de grootte van de ruimte en of je woonkamer goed geïsoleerd is.
 • Uitvoering van pelletkachel:  open of gesloten toestel, gesloten in goed geïsoleerde woningen.
 • Hoeveel kamers je er wilt mee verwarmen: woonkamer of meerdere kamers verwarmen (kanalisatie), bespaar op gas.
 • Denk vooraf na over deze keuzes en koop dan de pelletkachel die het beste bij jou en jouw situatie past. 

Onze top-3

1. Lucia 11Kw - Pelletkachel - Bordeaux

beste pelletkachel
 • Praktisch in gebruik
 • Zuinig
 • Op afstand te bedienen ook
 • Handleiding niet zo duidelijk

Productbeschrijving

 

De Lucia 11Kw pelletkachel laat een 7-dagen programmering toe, met verschillende werkingsuren en bedieningstijden. De kachel is uitgerust met een ruimtesensor, waarmee u dus kunt kiezen tussen 2 functies, de “stand-by” of “modulatie” modus. De “stand-by” modus laat de kachel toe om om te stoppen wanneer de temperatuur bereikt is en start hem opnieuw op als de temperatuur weer daalt. De modulatiemodus regelt zichzelf automatisch zonder te stoppen. De keuze tussen deze twee modi afhankelijk van de configuratie en van uw wensen Als optie kunt u dus een afstandsbediening of een WIFI systeem om uw kachel op afstand te bedienen via je pc, smartphone en android.

2.Marina 14Kw pelletkachel - Zwart- Incl WIFI bediening

pelletkachel
 • Snelle levering
 • Hoog rendement
 • Groot pellet reservoir
 • Niets op aan te merken

Productbeschrijving 

 

De MARINA 14 KW luchtdichte kachel van Italiaanse makelij heeft een zeer hoog rendement (93,4%) met een pellet reservoir van 25 kg waardoor u verzekerd bent van een grote autonomie. Dit model kan worden aangevuld met onze accessoires (afstandsbediening, wifi optie, concentrische rookgasafvoer kit, stofzuigers). Mogelijkheid tot programmering over 7 dagen met verschillende bedieningstijden. Kachel uitgerust met een omgevingssensor waarmee u kunt kiezen tussen 2 functies : In de stand-by-modus kan de kachel stoppen wanneer hij de vereiste temperatuur bereikt en opnieuw starten wanneer de temperatuur terugvalt. De modulatiemodus regelt zichzelf automatisch zonder ooit te stoppen. Frontventilatie, bedieningspaneel, speciaal hoge temperatuur keramisch glas, snoer van roestvrij staal 304, brandbeveiligingssensor met oververhittingsveiligheidszekering, aslade, 25 kg tank. Deze kachel kan manueel en met een afstandsbediening bedient worden. Deze kachel is Eco Design 2022 gecertificeerd. Om de kachel te installeren hebben ze deze kit ontworpen: https://www.bol.com/nl/p/pellet-kit-email-zwart-o-80-rookgasafvoer/9300000003424059/

3. Pelletkachel Julia Next Zwart

Beste pelletkachel
 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Past in iedere ruimte
 • Niets op aan te merken.

Productbeschrijving

 

De Julia Next pelletkachel is zeer scherp geprijsd voor de kwaliteit wat deze kachel levert. Er zijn inmiddels al vele eigenaren die zeer tevreden zijn. Tevens door zijn compacte afmeting zal de Julia in iedere ruimte passen. Deze kleine pelletkachel is een sieraad voor uw woonkamer.

De brander is gemaakt van duurzaam gietijzer. Door de continu draaiende pelletmotor is de Julia Next erg stil. De Julia kan (optioneel) aangestuurd worden op afstand. Dit gaat via de Wi-Fi en gebeurd via een speciale kit en app op de telefoon.

Deze kachel komt in aanmerking voor €500 ISDE subsidie

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste pelletkachel kunnen doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be