Beste online broker. Begin hier met beleggen nu!

Beste online broker

Ben je op zoek naar de beste online broker om te gaan beleggen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het kiezen van een goede broker is van cruciaal belang voor een succesvolle beleggingservaring. Door de enorme hoeveelheid online brokers kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij de beste online brokers van dit moment voor jou uitgebreid getest. Zo kun je na het lezen van dit artikel gemakkelijk de beste online broker kiezen die past bij jouw beleggingsbehoeften. En het mooie is, je kunt je direct gratis en vrijblijvend aanmelden en vandaag nog beginnen met beleggen!

Inhoudsopgave

De beste online broker uit ons uitgebreid onderzoek is

Easybroker

Easybroker
 • Grote hoeveelheid aan handelsmogelijkheden
 • Geschikt voor de beginnende en gevorderde belegger
 • Uitgebreid aanbod aan educatief materiaal
 • Geen gratis real-time koersinformatie Euronext (alleen met vertraging)
 • Weinig betaalmogelijkheden

Easybroker is een Nederlandse online broker die werd opgericht in 2014. Het bedrijf heeft als missie om het beleggen voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk te maken. Easybroker biedt haar klanten een gebruiksvriendelijk platform en een handige app, die het gemakkelijk maken om te beleggen. Daarnaast staat klantenservice hoog in het vaandel bij Easybroker. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 15.000 klanten en groeit gestaag. Easybroker heeft zich tot nu toe vooral gericht op het bouwen van een stabiele basis, voordat ze beginnen met grootschalige marketingcampagnes.

Wat hebben ze te bieden?

Easybroker biedt haar klanten verschillende opties om te beleggen via diverse platformen. Zo hebben ze een eigen overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken platform, gericht op beginnende beleggers. Daarnaast biedt Easybroker de mogelijkheid om te beleggen via Trader Workstation, een zeer uitgebreid platform dat voornamelijk geschikt is voor gevorderde beleggers. Hoewel je handelt via het externe Trader Workstation, biedt Easybroker wel eigen tarieven, ondersteuning en klantenservice aan. Het platform is toegankelijk via desktop, tablet en smartphone en is bekend om haar uitgebreide aanbod aan educatief materiaal en lage kosten. Bij Easybroker kun je een account openen zonder minimum storting en je kunt hetzelfde account gebruiken voor alle platformen.

Hoe werken ze?

De analysemogelijkheden en tools die brokers aanbieden, kunnen helpen bij het maken van betere beleggingsbeslissingen en het beperken van verliezen en risico’s. EasyBroker biedt verschillende analysemogelijkheden en tools aan, waaronder educatiemateriaal, technische en fundamentele analyse, analistenrapporten, selectietools, autotrading, een schaduwportefeuille, backtesting, demo-account, scalping en stop loss orders.

Het educatiemateriaal van EasyBroker wordt aangeboden in samenwerking met het Beleggingsinstituut en omvat zowel basis- als gevorderde cursussen. Het platform biedt ook toegang tot technische analyse tools, waaronder meer dan 100 indicatoren en een aanpasbare koersgrafiek. Fundamentele analyse kan worden uitgevoerd met behulp van de ‘Fundamentals Explorer’-tool.

Via EasyBroker kunnen analistenrapporten worden bekeken en zijn er selectietools beschikbaar om specifiek te zoeken naar beleggingsproducten. Autotrading is mogelijk via een algoritme dat de aan- en verkooppunten selecteert. Met een schaduwportefeuille kunnen verschillende strategieën worden getest, en backtesting maakt het mogelijk om handelsregels en historische koersgegevens te gebruiken om te zien of een bepaalde strategie in het verleden zou hebben gewerkt.

Met een demo-account van EasyBroker kan worden geoefend met virtueel geld voordat er wordt overgegaan op echt geld. Het platform ondersteunt ook scalping en stop loss orders, waarmee verliezen op een trade kunnen worden beperkt.

Beste online broker van het moment top-3

Als je wilt beginnen met beleggen, is het vinden van de juiste online broker een belangrijke eerste stap. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, elk met hun eigen sterke punten en functies. In deze top-3 lijst bekijken we de beste online brokers op basis van factoren zoals gebruiksgemak, kosten, analysemogelijkheden en klantenservice. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en beginnen met beleggen bij een betrouwbare en gebruiksvriendelijke online broker.

Beste online broker

1.

Freedom 24

Beste online broker

2.

Fxflat

Wat is beleggen?

Beleggen is het investeren van geld in financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, en andere activa met als doel op lange termijn rendement te behalen. Beleggen kan zowel door particulieren als door bedrijven en instellingen worden gedaan, en is een manier om kapitaal te laten groeien en/of inkomsten te genereren door middel van dividenden of rente-inkomsten. Het brengt echter ook risico’s met zich mee, zoals marktfluctuaties en verlies van kapitaal. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en een beleggingsstrategie te hebben voordat men begint met beleggen.

Wat is een online broker?

Een online broker is een financiële tussenpersoon die individuen in staat stelt om via het internet te beleggen in financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties, opties en ETF’s (Exchange-Traded Funds). Een online broker biedt meestal een handelsplatform aan waarop beleggers hun transacties kunnen uitvoeren, marktgegevens kunnen bekijken en hun portefeuilles kunnen beheren. Veel online brokers bieden ook educatieve middelen en onderzoeksinstrumenten aan om beleggers te helpen betere beslissingen te nemen bij het beleggen.

Wat zijn de voordelen van een online broker?

Beleggen bij een online broker brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van een bank: 

 • Lagere kosten: Wanneer u belegt moet je altijd transactiekosten betalen. Deze kunnen oplopen wanneer u zeer actief belegt. Bij een online broker liggen deze kosten veel lager tegenover een bank dit is omdat bij een online broker veel meer geautomatiseerd is.
 • Realtime inzicht: Bij een online broker heeft u altijd de mogelijkheid om uw beleggingen direct in te zien dankzij hun online platform. Bij een bank of beleggingsadviseur kan het soms even duren wanneer u de waarde van uw beleggingen opvraagt.
 • Snelheid: Als er veranderingen plaatsvinden op de markt, moet u daar snel op kunnen reageren. Bij online brokers is snelheid zeker geen probleem. Wanneer u een transactie wilt uitvoeren is dit binnen elke seconden geregeld.

Hoe begin je met beleggen?

 • Bepaal je doel: Weet waarvoor je belegt, zoals een aanvulling voor je pensioen, studie voor de kinderen. Zorg voor een duidelijk doel dus.
 • Kijk hoelang je het geld kunt missen: Je moet het geld minimaal 3 tot 5 jaar kunnen missen. Het gaat om het bedrag dat je bovenop je buffer voor onverwachte uitgaven hebt. Voorkom dus dat je u beleggingen moet verkopen omdat je onverwachts geld nodig hebt, want als net dan de koers gedaald is maak je hierdoor verlies.
 • bedenk hoeveel risico je wilt lopen: Het is belangrijk dat je niet wakker ligt als je geld minder waard wordt. Beleggen is niet zonder risico. De waarde van je beleggingen kan stijgen, maar ook dalen.
 • Zelf beleggen of laten beleggen: je kunt via een online broker gemakkelijk zelf beleggen. Maar je kunt ook via de bank beleggen met hulp van een adviseur.
 • Waar wil je beleggen: via de bank, online broker of vermogensbeheerder.

Waar kun je in beleggen?

 • Aandelen: Met een aandeel in een onderneming, bent u in het bezit van een stukje van het kapitaal van die onderneming. Zo deelt u mogelijk mee in een deel van de winst van die onderneming: dat heet dividend. Als de onderneming succesvol is, kan uw aandeel in waarde stijgen. Doet de onderneming het minder goed, dan daalt ook de waarde van het aandeel meestal.
 • ETF’s: De betekenis van ETF (exchange traded fund) is letterlijk een fonds dat op een beurs wordt verhandeld. Een ETF is vergelijkbaar met een beleggingsfonds. Zo zijn beleggingen in een ETF gespreid, net als in beleggingsfondsen. Kenmerkend voor ETF’s is echter dat zij vaak een index zoals de AEX of de Dow Jones volgen.
 • Beleggingsfondsen: Bij een beleggingsfonds wordt uw geld belegd samen met het geld van vele andere deelnemers in dat fonds. U koopt dus een stukje van het beleggingsfonds. Dit stukje noemen we een participatie.
 • Hedge funds: Hedge funds zijn beleggingsfondsen. Maar anders dan bij ‘gewone’ beleggingsfondsen, gebruiken hedge funds meer strategieën om rendement te halen. Gewone beleggingsfondsen beleggen volgens een vergelijkende index, de benchmark.
 • Obligaties: Ondernemingen en overheden geven obligaties uit om daarmee geld op te halen voor activiteiten en investeringen. Met een obligatie, ‘bond’ in het Engels, leent u dus geld uit aan een onderneming (bedrijfsobligaties) of een overheid (staatobligaties). Een obligatie is dus eigenlijk een soort schuldbewijs.
 • Hefboomproducten: Hefboomproducten zijn gestructureerde producten. Dit zijn beleggingsproducten die uit een combinatie van verschillende beleggingsproducten bestaan. Zoals een gestructureerd product dat een optie combineert met een obligatie, aandeel of index

Beste online broker top-3 uitgelicht

1. Freedom 24

Beste online broker
 • Overzichtelijk aandelenaanbod voor beginners
 • Flexibele kostenplannen en lage transactiekosten
 • Verzekering van rekening tot €20.000
 • Voor deelname aan IPO’s moet je minimaal $ 2.000 storten

Freedom 24 is een internationale online broker. Zij bieden EU-klanten alles wat ze nodig hebben voor succesvolle beleggingen – directe toegang tot ’s werelds grootste aandelenbeurzen, professionele analyses van waardepapieren, gebruiksvriendelijke handelstoepassingen en responsieve klantenondersteuning in uw taal.

Freedom Finance Europe is een dochteronderneming van de internationale beleggingsgroep Freedom Holding Corp. De aandelen van de holding worden verhandeld op de Nasdaq en haar activiteiten staan onder toezicht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. 

De officiële vertegenwoordigende kantoren en agenten zijn gevestigd in Cyprus, Duitsland, Spanje en Griekenland.

Wat hebben ze te bieden?

 • Toegang tot 15 belangrijke Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen met één rekening
 • Beleggen in aandelen tegen de prijs bij beursgang op de secundaire markt
 • 1.000.000+ aandelen, ETF’s, opties, futures en andere op de beurs verhandelde instrumenten
 • Professionele analyses van waardepapieren door deskundigen met uitgebreide ervaring op de wereldwijde aandelenmarkten
 • Handel voor en na de markt
 • Gebruiksvriendelijke(e) Freedom24-platform en mobiele apps om transacties uit te voeren en de status van uw portefeuille te controleren
 • D-spaarrekening met 3% per jaar over het saldo in USD
 • Klantenservice in uw taal en uw persoonlijke manager als optie

Hoe werken ze?

 • Beleggen in de aandelenmarkt duidelijk en beschikbaar maken voor iedereen
 • De beste beleggingsoplossingen aanbieden voor hun klanten
 • Diepgaande kennis van financiële markten, integratie van digitale technologie en handelen in het belang van de klanten
 • In de omgang met elke klant uitgaan van wederzijds vertrouwen, vakbekwaamheid, verantwoordelijkheid en respect

2. Fxflat

Beste online broker
 • Alle Forex en CFD’s tegen € 0,- transactiekosten
 • zeer goede klantenservice
 • Meerdere add-ons, zoals StereoTrader of het MetaTrader Plus Pakket
 • Spreads soms wat hoog

FXFlat Bank GmbH is een in Rating, Duitsland gevestigde online broker. Oorspronkelijk gestart als een CFD en Forex broker biedt FXFlat u ondertussen het gehele spectrum aan activaklassen en financiele instrumenten aan waaronder ook aandelen, obligaties, futures, obligatiesen ETF’s. Met meer dan 135 beurzen wereldwijd tot uw beschikking zijn er meer markten voor u beschikbaar dan ooit tevoren in de geschiedenis van FXFlat. Bovendien heeft u ook de mogelijkheid om bij FXFlat een account bij de in Verenigde Staten gevestigde Interactive Brokers LLC te openen.

Wat hebben ze te bieden?

De MetaTrader LIVE rekening bij online broker FXFlat

 

 • Traden met handelsplatformen MetaTrader 4/5
 • Meerdere add-ons, zoals StereoTrader of het MetaTrader Plus Pakket
 • Forex Spot handelen met hefboom tot 1:200 ook voor particuliere investeerders
 • Account opening vanaf 200 EUR * Forex CFD’s vanaf 0,8 Pips in EUR/USD
 • Dax CFD vanaf 0,9 punten spread
 • Dow Jones CFD vanaf 1 punt spread
 • Klantgerichte service (5 dagen per week, 24 uur per dag)

Live rekening Trader Workstation

 

 • Traden met professionele handelssoftware van Trader Workstation
 • Futures, Opties of aandelen verhandelbaar tegen gunstige voorwaarden
 • In de VS beheerde depot
 • Tot 500.000 $ deposito garantie
 • Account openen vanaf 2.000 EUR
 • Derde partij software aansluiten via API-interface mogelijk

online broker FXFlat MetaTrader Demo rekening

 

 • Gratis en vrijblijvend
 • Maak gratis gebruik gedurende 30 dagen van MetaTrader 4/5, een van de mmest toonaangevende Forex- en CFD-handelsplatforms
 • Handelen in Forex SPOT en CFD’s
 • Test StereoTrader en MetaTrader Plus vrijblijvend

Het Trader Workstation demo account bij FXFlat

 

 • Gratis en vrijblijvend
 • Kennismaken met het handelsplatform
 • Mogelijkheden tot testen van futures, opties en veel meer

hoe werken ze?

Met FXFlat was u altijd dicht bij de beurs – maar nu bent u nog een beetje dichterbij: als uw meermaals bekroonde online broker hebben ze het aanbod samen met hun partners aanzienlijk uitgebreid, waardoor het bereik is vergroot van uw opties. Met uw TWS-account heeft u nu toegang tot aandelen, opties, futures, obligaties, ETF’s, grondstoffen, valuta’s/forex en CFD’s – kortom tot alle belangrijke activaklassen en financiële instrumenten. Of anders gezegd: naar de hele wereld van de kapitaalmarkt.

Over de wereld gesproken: handel op 135 beurzen in 33 landen. Beweeg op de financiële markt in de richting die u het meest kansrijk acht. Of u nu wilt wedden op stijgende of dalende prijzen: onbeperkt handelen op alle markten wereldwijd.

3. Mexem

Beste online broker
 • Veel handelsmogelijkheden
 • Relatief goedkope broker
 • Uitgebreide selectie analysetools
 • Weinig educatiemateriaal beschikbaar

MEXEM opgericht in 1986 is sinds 2018 ook actief als broker in de BeNeLux. Naast het hoofdkantoor in Limassol (Cyprus) hebben ze kantoren rondom de hele wereld. Ook in Amstelveen hebben ze sinds april 2019 een kantoor waarmee ze ook klanten in Nederland beter kunnen ondersteunen. Met 35 jaar ervaring zijn ze een van de oudste brokers die momenteel nog actief zijn.

Wat hebben ze te bieden?

 • Tarieven: Transparante, eerlijke en lage tarieven, zonder verborgen kosten of extra servicekosten
 • Signaal service: Ontvang bijna dagelijks trading signalen, verstuurd op basis van fundamentele analyse en unieke algoritmische tools
 • Wereldwijd beleggen: U heeft toegang tot 150 markten uit 33 landen en 23 valuta’s, dit alles vanaf één enkele rekening
 • Technologie: Profiteer van 3 verschillende handelsplatformen, waaronder het wereldberoemde TraderWorkstation, een mobiele app en het online klantenportaal
 • Fractionele aandelen: Creëer een gediversifieerde portefeuille met elk budget. In plaats van de volledige voorraad te kopen, kunt u een fractie kopen
 • Begin met verdienen: Leen uw aandelen uit via het Stock Yield Enhancement Program (SYEP) en krijg betaald voor uw portefeuille

Hoe werken ze?

De focus van deze broker ligt op lage kosten. Ze  bieden wel uitgebreide (technische) analysetools aan ten opzichte van concurrenten. Ook hebben ze buiten de CFD-categorie een mooi aanbod aan verschillende handelsmogelijkheden zoals opties en een bepaalde vorm van Forex. Pluspunten bij MEXEM tegenover soortgelijke brokers zoals DEGIRO en LYNX is dat je als belegger bij MEXEM ook toegang krijgt tot een eigen accountmanager die je kan helpen tijdens je beleggingservaringen.

Waar kun je het beste in beleggen als beginner?

Als beginner in beleggen is het verstandig om te beginnen met beleggen in breed gespreide indexfondsen of ETF’s. Deze producten volgen de prestaties van een bepaalde index, zoals de S&P 500 of de MSCI World Index, waardoor je als belegger direct kunt profiteren van de prestaties van een groot aantal bedrijven in één keer. Bovendien zijn deze fondsen vaak goedkoop en vereisen ze weinig onderhoud.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat je doelstellingen zijn en welk risico je bereid bent te nemen. Beleggen gaat gepaard met risico’s en het is belangrijk om te begrijpen dat rendement en risico hand in hand gaan. Een beleggingsstrategie die past bij jouw doelstellingen en risicobereidheid kan het beste worden opgesteld met een financieel adviseur.

Wat is het verschil tussen investeren en beleggen?

Beleggen en investeren worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een subtiel verschil tussen de twee begrippen. Over het algemeen verwijst beleggen naar het kopen en verkopen van financiële instrumenten, zoals aandelen, obligaties of ETF’s, met als doel op korte termijn winst te maken door te profiteren van prijsfluctuaties. Beleggen gaat meestal gepaard met een hoger risico omdat de prijzen van deze financiële instrumenten kunnen fluctueren op basis van verschillende factoren, zoals economische omstandigheden, politieke gebeurtenissen of bedrijfsprestaties.

Aan de andere kant verwijst investeren naar het uitgeven van geld of middelen in iets met als doel het genereren van winst op lange termijn. Dit kan bijvoorbeeld het investeren in een bedrijf zijn door aandelen te kopen en een deel van de eigendom te hebben, of het investeren in onroerend goed door het kopen van huizen of appartementen om te verhuren. Investeringen zijn doorgaans minder risicovol dan beleggingen omdat ze meestal worden gedaan met de bedoeling om op lange termijn waarde op te bouwen, in plaats van te profiteren van korte termijn prijsfluctuaties.

Hoe kan ik beleggen met kleine bedragen?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen met kleine bedragen:

 • Beleggingsfondsen: Beleggingsfondsen zijn beleggingsproducten waarin je kunt beleggen met kleine bedragen. Door te beleggen in een beleggingsfonds, spreid je je belegging over verschillende effecten, wat het risico kan verminderen.

 • ETF’s: Een ETF (Exchange Traded Fund) is een soort beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Ook hier kun je met kleine bedragen in beleggen.

 • Robo-adviseurs: Dit zijn online platformen die automatisch je beleggingsportefeuille beheren op basis van je doelen, risicobereidheid en beleggingshorizon. Hier kun je vaak al in beleggen met relatief kleine bedragen.

 • Aandelen: Je kunt ook rechtstreeks beleggen in aandelen van bedrijven, waarbij je met kleine bedragen een klein aantal aandelen kunt kopen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je alleen moet beleggen met geld dat je kunt missen. Het is daarom verstandig om je goed te informeren voordat je begint met beleggen

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste online broker kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be