Beste krultang top-3. Wat is nu een goede betaalbare krultang?

Beste krultang

Beste krultang snel overzicht!

Beste krultang

1.

Mellian 6 in 1

Beste krultang

2.

Remington CI9532 Pearl Pro

3.

Max Pro Twist 

krultang

4.

BaByliss 25mm Curling Tong 

5.

BaByliss Curl Secret 2 Automatische Krultang

6.

Philips Automatische Krultang StyleCare

Heb je van nature geen krullen in je haar en ga je binnenkort naar een feestje en je wil er wel in je haar. Dan kun je die toch gewoon zelf creëren met de beste krultang. in dit artikel hebben onze experts verschillende soorten krultangen uitgebreid getest voor u. Dit op basis van prijs/kwaliteit, functies en beoordelingen van andere consumenten. Ook vertellen we u waar je op moet letten bij de aankoop ervan en nog veel meer. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een krultang?

Een krultang is een stylingapparaat dat wordt gebruikt om haren te krullen of te stylen. Het bestaat uit twee platen die tegen elkaar worden gedrukt en waarvan de ene plaat verwarmd wordt. De platen zijn vaak gevormd in een cilinder of een buis, zodat de haren eromheen gewikkeld kunnen worden. De haren worden vervolgens verhit, waardoor ze krullen en zich aan de vorm van de platen aanpassen. Krultangen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de gewenste krullen.

Is een krultang slecht voor je haar?

Een krultang kan slecht zijn voor je haar als het te vaak of op te hoge temperaturen wordt gebruikt. Hoge temperaturen kunnen de haarschubben beschadigen, waardoor het haar droog, broos en breekbaar wordt. Dit kan leiden tot gespleten haarpunten en haarbreuk.

Het is ook belangrijk om te weten dat bepaalde haartypen meer gevoelig zijn voor hittebeschadiging dan andere. Bijvoorbeeld, gekleurd haar, dun haar of geverfd haar kan meer gevoelig zijn voor beschadiging.

Om te voorkomen dat je haar beschadigt wordt door een krultang, is het aan te raden om een hitte beschermend product te gebruiken voordat je de krultang gebruikt. Ook is het best je krultang op een lagere temperatuur te gebruiken en niet te vaak te stylen. En gebruik de krultang alleen wanneer het echt nodig is.

Houd er ook rekening mee dat het gebruik van een krultang niet geschikt is voor iedereen. Sommige mensen hebben natuurlijk krullend haar en het gebruik van een krultang kan leiden tot extra beschadiging. In dit geval, is het beter om natuurlijke styling methoden te gebruiken.

Welke verschillende soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten krultangen die worden gebruikt voor verschillende haartypen en stylingdoelen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Conische krultang: Dit is een krultang met een cilindrische vorm die smaller wordt naarmate het naar het uiteinde gaat. Dit maakt het gemakkelijk om kleinere krullen te creëren.

 • Krultang met clips: Deze wordt gebruikt om de haarlokken op zijn plaats te houden. Dit maakt het gemakkelijk om perfecte krullen te creëren zonder het haar te knopen of te verwonden.

 • Triangulair krultang: Krultang met een driehoekige vorm, die gebruikt wordt om grotere krullen te creëren.

 • Krultang met verschillende opzetstukken: Sommige krultangen worden geleverd met verschillende opzetstukken die kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten krullen.

 • Automatische krultang: Deze rolt automatisch het haar op. Dit maakt het gemakkelijk om snel krullen te creëren zonder dat je het haar handmatig hoeft te draaien.

 • Met keramische platen: Dit is een toestel met keramische platen die de hitte gelijkmatig verdelen en beschermen tegen hittebeschadiging.

 • Krultang voor lang haar: Grote krultang die speciaal is ontworpen voor mensen met lang haar.

 • Krultang voor kort haar: Kleine krultang die speciaal is ontworpen voor mensen met kort haar.

Al deze krultangen hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te bepalen welke het beste bij je haar en stylingdoelen past voordat je een keuze maakt.

Waar let je op bij de aankoop van een krultang?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een krultang, zoals:

 • Soorten platen: Er zijn krultangen met verschillende soorten platen, zoals keramiek, titanium, en tourmaline. Keramische platen zijn een goede keuze omdat ze de hitte gelijkmatig verdelen en beschermen tegen hittebeschadiging.

 • verschillende maten : krultangen zijn beschikbaar in verschillende maten, zoals dunne platen voor kleine krullen, en bredere platen voor grotere krullen. Houd rekening met de grootte van je haar en de stijl die je wilt creëren.

 • Temperatuur instellingen: Kies een krultang met een breed scala van temperatuurinstellingen. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste temperatuur te kiezen voor je haartype en stylingdoelen.

 • Opwarmtijd: Kies er één met een snelle opwarmtijd, zodat je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met stylen.

 • Snoer lengte : Houd rekening met de lengte van de snoer, zodat je de krultang gemakkelijk kunt gebruiken zonder dat de stekker uitvalt.

 • Verschillende merken: Er zijn veel verschillende merken en modellen van krultangen beschikbaar, dus lees recensies van andere gebruikers om een beeld te krijgen van de prestaties en betrouwbaarheid van de krultang.

 • Garantie: Kijk naar de garantieperiode van de krultang, zodat je weet hoe lang je dekking hebt in geval van problemen met het apparaat.

 • Prijs: Er zijn krultangen beschikbaar in een verscheidenheid van prijsklassen. Bedenk hoeveel je bereid bent uit te geven en zoek een krultang die binnen je budget past.

Welke krultang gebruiken kappers?

Kappers gebruiken vaak professionele krultangen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in een salonomgeving. Deze krultangen zijn vaak van hogere kwaliteit dan de krultangen die voor thuisgebruik worden verkocht en zijn bedoeld om snel en efficiënt te werken.

Een van de populaire krultangen die kappers vaak gebruiken is de Marcel krultang. Deze krultangen zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, hebben een breed scala van temperatuurinstellingen en zijn geschikt voor het creëren van allerlei soorten krullen.

Daarnaast zijn er ook professionele krultangen met keramische platen die beschikbaar zijn voor kappers die kiezen voor een geavanceerde technologie. Deze platen zorgen voor een snellere verwarming, een gelijkmatige verdeling van de hitte, en beschermen tegen hittebeschadiging.

Sommige kappers gebruiken ook automatische krultangen die automatisch het haar oprolt. Dit maakt het gemakkelijk om snel krullen te creëren zonder dat je het haar handmatig hoeft te draaien.

Houd er wel rekening mee dat professionele krultangen vaak duurder zijn dan krultangen voor thuisgebruik, maar zijn vaak van betere kwaliteit en hebben een langere levensduur.

Welke krultang voor beach waves?

De beste krultang voor beach waves is een krultang met brede keramische platen. Deze platen zorgen voor grotere, losser krullen die meer lijken op de golven van de oceaan. Een krultang met een groot, rond opzetstuk is ook geschikt voor het maken van beach waves. Dit opzetstuk is speciaal ontworpen voor het creëren van grotere, losser krullen. Kijk ook dat je krultang een breed scala van temperatuurinstellingen heeft zodat je de juiste temperatuur kunt kiezen voor je haartype.

Wat is het verschil tussen een krultang en stijltang?

Een krultang en een stijltang zijn beide stylingtools die worden gebruikt om het haar te stylen, maar ze hebben verschillende doeleinden en werken op verschillende manieren.

Een krultang wordt gebruikt om krullen te creëren in het haar. Het heeft een cilindrische of conische vorm die smaller wordt naarmate het naar het uiteinde gaat. Het haar wordt om de krultang gedraaid en vervolgens vastgehouden terwijl het wordt verwarmd, waardoor krullen ontstaan.

Een stijltang, daarentegen, wordt gebruikt om het haar glad te maken. Het heeft platte platen die worden gebruikt om het haar tussen te drukken, waardoor krullen of krullen worden gladgestreken.

Een ander verschil is de temperatuurinstelling, krultangen hebben vaak een bredere temperatuurinstelling dan stijltangen die vaak op een hoger temperatuur moeten staan. Krultangen zijn ook vaak breder en stijltangen zijn dunner.

In het algemeen, is een krultang geschikt voor het creëren van krullen, terwijl een stijltang geschikt is voor het gladmaken van het haar.

Hoe gebruik je een krultang?

Het gebruik varieert afhankelijk van het type krultang dat je hebt, maar hier is een algemene handleiding voor het gebruik:

 • Was en droog je haar. Het is het beste om een krultang te gebruiken op schoon en droog haar.

 • Breng een hittebeschermend product aan, zodat je haar beschermd is tegen de hitte van de krultang.

 • Verdeel je haar in secties. Het is gemakkelijker om krullen te creëren als je je haar in secties verdeelt.

 • Verwarm de krultang. Zet de temperatuurinstelling op een geschikte temperatuur voor je haartype.

 • Neem een haarlok en leg deze op de krultang. Houd de krultang vast aan de basis van de lok en draai deze rond de lok van haar.

 • Houd het haar op de krultang totdat het verwarmd is. Dit duurt meestal ongeveer 10 tot 15 seconden.

 • Laat de lok haar los van de krultang en herhaal deze stap voor elke haarlok.

 • Laat je haar afkoelen voordat je het borstelt of aanraakt.

 • Gebruik een haarlak of een ander stylingproduct om de krullen op hun plaats te houden.

Beste krultang top-3

1. Mellian 6 in 1

Beste krultang
 • Warmt snel op
 • Bescherming handschoen
 • Clipjes
 • Voorzichtig zijn met de hitte

Productbeschrijving

✓6 opzetstukken ✓Minder schadelijk voor je haar ✓Inclusief luxe opbergdoos ✓Ionische technologie tegen pluis ✓Creëer alle soorten krullen ✓Inclusief hitte berschermende handschoen

Ben je op zoek naar de meest fantastische krullen? Creëer eenvoudig verschillende krul varianten voor een prachtige look! Met de 6-in-1 krultang van Mellian Originals®, heb je oneindig veel mogelijkheden om stijlvol en zelfverzekerd voor de dag te komen. Door onze keramische technologie blijft je haar gezond, en creëer je een gladde en wonderbaarlijke uitstraling. Ontdek het zelf! Ga je vandaag voor de losse beachy waves, of toch voor de glamoureuze strakke curls?

Oneindig veel krul voordelen

Ontdek de mooiste krullen: met de 6 opzetstukken heb je eindeloos veel mogelijkheden voor de perfecte krul. Hoe dan ook kom je stralend voor de dag!

Ga voor gezond haar: kies voor een luxe krultang met keramische platen. Dit zorgt voor constante warmte, waardoor het vocht in je haar behouden blijft en hierdoor minder beschadigd raakt.

100% stralende krullen: de toermalijn technologie zorgt ervoor dat negatieve ionen de haarschubben zullen sluiten tijdens het krullen. Het effect? Wonderbaarlijk glanzende krullen, zonder pluis.

Prachtige krullen? In een handomdraai: Ken je de frustratie? Om uren bezig te zijn met krullen. Dat is verleden tijd! De krultang warmt binnen 20 seconden op en is uiterst effectief in het creëren van de beste krullen.   

Creëer verschillende haarstijlen

Kies je vandaag voor waves met een losse slag, voor het etentje met je vriendinnen? Of ga je voor de strakke spiraalkrullen voor de bruiloft van je beste vriendin? Jij hebt het voor het kiezen! Geniet van oneindig veel mogelijkheden met de 6 verschillende opzetstukken.

De temperatuur is makkelijk in te stellen en af te lezen van het LCD- scherm. Heb je dunner of beschadigd haar? Kies voor een lichtere temperatuur 80°C – 160°C. Heb je wat dikker haar? Ga dan voor een warmere stand voor een sterker effect: 160°C – 210°C.

2. Remington CI9532 Pearl Pro

Beste krultang
 • Dankzij de dual voltage is de krultang overal ter wereld gebruiken
 • Met Pearl coating voor extra glans en fixactie
 • Dit apparaat is binnen 30 seconden klaar voor gebruik
 • Deze is niet geschikt voor kort haar

Productbeschrijving

Ga voor grote grove krullen met de 32mm krultang van Remington.


De Pearl Pro is voor elk haartype geschikt. Stel de temperatuur af op jouw haartype, van 130ºC tot 210ºC, en ga voor een mooie nonchalante krullen.

Luxe keramische coating met echte parel-elementen

De keramische coating zorgt ervoor dat je haar nog beter over de tang heen glijdt en bezorgd je een mooi glanzend resultaat door de parel-elementen. Dankzij de hitte beschermende handschoen hoef je niet bang te zijn voor verbranding. Het uiteinde van dit apparaat is koel, zodat je dit gemakkelijk kunt vasthouden terwijl je wacht tot al je lokken mooi gekruld zijn.

3 meter draaibaar snoer

Een lang snoer is wel zo makkelijk om overal aan de slag te gaan met dit apparaat. Met het draaibare snoer krul je elke kant op die jij maar wilt!

Alle voordelen op een rij:

Luxe keramische coating met echte parel-elementen voor een gelijkmatige warmteverdeling tijdens het stylen
Grote 32mm buis voor grote losse krullen
Digitale temperatuurinstelling met LCD display (130 – 210ºC)
Snelle opwarming: 30 seconden
Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur
Vastzetten van de temperatuur om toevallige verandering tijdens het gebruik te voorkomen
Koel uiteinde
Automatisch wereldwijd voltage (120-240V)
3 meter draaibaar snoer
Hittebestendige opbergtas
Hittebeschermende handschoen

Productbeschrijving

✓6 opzetstukken ✓Minder schadelijk voor je haar ✓Inclusief luxe opbergdoos ✓Ionische technologie tegen pluis ✓Creëer alle soorten krullen ✓Inclusief hitte beschermende handschoen

Ben je op zoek naar de meest fantastische krullen? Creëer eenvoudig verschillende krul varianten voor een prachtige look! Met de 6-in-1 krultang van Mellian Originals, heb je oneindig veel mogelijkheden om stijlvol en zelfverzekerd voor de dag te komen. Door onze keramische technologie blijft je haar gezond, en creëer je een gladde en wonderbaarlijke uitstraling. Ontdek het zelf! Ga je vandaag voor de losse beachy waves, of toch voor de glamoureuze strakke curls?

Oneindig veel krul voordelen

Ontdek de mooiste krullen: met de 6 opzetstukken heb je eindeloos veel mogelijkheden voor de perfecte krul. Hoe dan ook kom je stralend voor de dag!

Ga voor gezond haar: kies voor een luxe krultang met keramische platen. Dit zorgt voor constante warmte, waardoor het vocht in je haar behouden blijft en hierdoor minder beschadigd raakt.

100% stralende krullen: de toermalijn technologie zorgt ervoor dat negatieve ionen de haarschubben zullen sluiten tijdens het krullen. Het effect? Wonderbaarlijk glanzende krullen, zonder pluis.

Prachtige krullen? In een handomdraai: Ken je de frustratie? Om uren bezig te zijn met krullen. Dat is verleden tijd! De krultang warmt binnen 20 seconden op en is uiterst effectief in het creëren van de beste krullen.

Creëer verschillende haarstijlen

Kies je vandaag voorwaves met een losse slag, voor het etentje met je vriendinnen? Of ga je voor de strakke spiraalkrullen voor de bruiloft van je beste vriendin? Jij hebt het voor het kiezen! Geniet van oneindig veel mogelijkheden met de 6 verschillende opzetstukken.

De temperatuur is makkelijk in te stellen en af te lezen van het LCD- scherm. Heb je dunner of beschadigd haar? Kies voor een lichtere temperatuur 80°C – 160°C. Heb je wat dikker haar? Ga dan voor een warmere stand voor een sterker effect: 160°C – 210°C.

3. BaByliss 25mm Curling Tong

krultang
 • Met klem voor het vastzetten van je haar tijdens het krullen
 • Voor beginners is dit een ideale krultang
 • 10 temperatuurstanden
 • Deze is niet geschikt voor kort haar

Productbeschrijving

Met de BaByliss 25mm Curling Tong C325E krultang creëer je zachte, volle krullen die de hele dag perfect in model blijven. Dit toestel met diameter: 25 mm is geschikt voor het creëren van compacte krullen en volume.

Satin Touch

De Satin Touch coating is ultra glad en zorgt voor optimale bescherming van het haar. Deze is zeer snel op temperatuur (tot 180°c) en is ook bruikbaar op gekleurd haar. Een geïntegreerd standaard en geïsoleerd uiteinde maken deze krultang zeer gebruiksvriendelijk.

10 temperatuurinstellingen

Dankzij de 10 temperatuurinstellingen kan je de temperatuur perfect afstemmen op jou haartype. Probeer de eerste keer je haar te krullen op de laagste temperatuur. Krijg je niet het gewenste resultaat, dan kun je de temperatuur verhogen. Over het algemeen geldt: 110 – 150°C voor dun haar, 155 – 170°C voor normaal haar en >175°C voor dik haar.

Voordelen voor jou

 • De temperatuur kan worden ingesteld op 10 verschillende standen, varierend van 110°C tot 180°C
 • De klem maakt het krullen erg gemakkelijk, doordat je het haar niet zelf hoeft vast te houden
 • Met ionische technologie om statisch haar tegen te gaan
 • Met Satin Touch coating voor bescherming en extra glans
 • Deze is geschikt voor dun en breekbaar haar

Minpunten

 • Zonder keramische en ionische technologie voor extra bescherming
 • Niet geschikt voor kort haar

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste krultang kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be