Beste krabpaal van nu. Welke kies je het best?

Krabpaal

Beste krabpaal snel overzicht!

Beste krabpaal

1.

Tectake Duki – Krabpaal

Beste krabpaal

2.

Homestyle Budget Krabpaal

Krabpaal

3.

Nancy’s Luxe Krabpaal

Speeltuin

4.

Trixie Krabpaal Lucano

5.

ACAZA Katten Krabpaal

Beste krabpaal

6.

TRIXIE Tour Ria

Een krabpaal is een belangrijk hulpmiddel voor katten om hun nagels te scherpen en hun territorium te markeren. Het biedt ook een plek voor katten om te spelen, te klimmen en te rusten. Het kan ook helpen om ongewenst gedrag, zoals het krabben aan meubels, te verminderen. Als u een kat hebt, is het aan te raden om een krabpaal in huis te hebben om te voldoen aan de natuurlijke behoeften van uw kat en om ervoor te zorgen dat ze zich veilig en comfortabel voelt in haar omgeving. In dit artikel gaan we voor u de keuze voor de beste krabpaal een stuk eenvoudiger maken. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een krabpaal?

Een krabpaal is een object dat speciaal is ontworpen voor katten om op te krabben en op te klimmen. Het bestaat meestal uit een aantal verdiepingen of platformen die met elkaar verbonden zijn door middel van klimroutes, en het is vaak bedekt met stof of andere materialen die katten graag krabben, zoals sisal of kokosvezel. Krabpalen zijn vaak gemaakt van hout, kunststof of metaal en komen in allerlei vormen en maten, zodat ze in bijna elk huis kunnen worden geplaatst. Ze zijn een belangrijk hulpmiddel voor katten om hun nagels te scherpen en hun territorium te markeren, en ze bieden ook een plek voor katten om te spelen, te klimmen en te rusten.

Hoe kies je een krabpaal?

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een krabpaal voor uw kat:

 • Grootte: Kies een krabpaal die groot genoeg is voor uw kat om op te staan en te klimmen. Houd er rekening mee dat katten graag hoogte hebben, dus hoe hoger de krabpaal, hoe beter.

 • Stabiliteit: Zorg ervoor dat de krabpaal stevig en veilig is, zodat uw kat erop kan klimmen zonder dat hij omvalt.

 • Materiaal: Kies een krabpaal met een stof of ander materiaal waar uw kat graag op krabt, zoals sisal of kokosvezel.

 • Plaatsing: Overweeg waar u de krabpaal wilt plaatsen en kies een krabpaal die past bij de grootte van die ruimte.

 • Prijs: Er zijn krabpalen in alle prijsklassen beschikbaar, dus overweeg hoeveel u bereid bent uit te geven en zoek naar een krabpaal die binnen uw budget valt.

 • Extra’s: Sommige krabpalen hebben extra’s, zoals spelletjes, kussens of hangmatten, die uw kat extra amusement kunnen bieden.

Heeft een kat een groot kattenkrabmeubel nodig?

Het is belangrijk om een krabpaal te kiezen die groot genoeg is voor uw kat om op te staan en te klimmen. Als uw kat bijvoorbeeld een grote kat is, of als u meerdere katten hebt, is het verstandig om een grotere krabpaal te kiezen om ervoor te zorgen dat de krabpaal voldoende ruimte biedt voor alle katten. Een krabpaal met meerdere verdiepingen en klimroutes kan ook helpen om ervoor te zorgen dat de krabpaal voldoende uitdaging biedt voor uw kat.

Houd er echter wel rekening mee dat de grootte van de krabpaal ook afhankelijk is van de beschikbare ruimte in uw huis. Als u bijvoorbeeld weinig ruimte hebt, kan het moeilijk zijn om een enorme krabpaal te plaatsen. In dit geval is het misschien beter om een krabpaal te kiezen die iets kleiner is, maar wel voldoende ruimte biedt voor uw kat om op te staan en te klimmen.

Hoe hoog moet een krabpaal zijn?

Het is belangrijk om een krabpaal te kiezen die hoog genoeg is voor uw kat om op te staan en te klimmen. Katten houden ervan om hoogte te hebben en hebben graag een uitkijkpunt vanaf waar ze hun omgeving kunnen overzien. Een paal die te laag is, kan daarom te weinig uitdaging bieden voor uw kat.

Er is geen specifieke hoogte die voor alle katten geschikt is, aangezien de behoeften van katten kunnen verschillen. Een goede richtlijn is om een krabpaal te kiezen die ten minste zo hoog is als uw kat wanneer hij rechtop staat, zodat hij zich op zijn gemak voelt als hij erop staat. Als u een grote kat hebt of als u meerdere katten hebt, kan het echter verstandig zijn om een nog hogere krabpaal te kiezen om ervoor te zorgen dat de paal voldoende uitdaging biedt.

Hoe leer je u kat het kattenkrabmeubel te gebruiken?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw kat te helpen om de krabpaal te gebruiken:

 • Plaats de paal op een goed zichtbare plek in huis, zodat uw kat de paal gemakkelijk kan zien en er gemakkelijk bij kan komen.

 • Maak de kattenkrabmeubel aantrekkelijk voor uw kat door er bijvoorbeeld een kussen of een hangmat op te hangen.

 • Maak gebruik van aanmoedigingen om uw kat te laten zien dat de paal leuk is. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van beloningen als uw kat de kattenkrabmeubel gebruikt, of door op de paal te spelen met een speeltje.

 • Laat uw kat de paal zien door er zelf op te klimmen of door ermee te spelen. Dit kan helpen om uw kat geïnteresseerd te maken in de paal.

 • Als uw kat nog steeds weigert om de paal te gebruiken, kunt u proberen om de krabpaal te verplaatsen naar een andere locatie in huis of om de paal op te sporen met een kattenkrabmeubel.

 • Het kan soms even duren voordat uw kat de krabpaal gaat gebruiken, dus blijf geduldig en geef het tijd. Als uw kat eenmaal de krabpaal heeft ontdekt, zal hij er waarschijnlijk graag gebruik van maken.

Wat is de beste plek in huis om het te plaatsen?

De beste plek in huis om een krabpaal te plaatsen, is een plaats waar uw kat de krabpaal gemakkelijk kan zien en er gemakkelijk bij kan komen. Dit kan bijvoorbeeld in de buurt van een raam zijn, zodat uw kat uitzicht heeft en zich op zijn gemak voelt terwijl hij op de krabpaal zit. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze op een stabiele en veilige plek staat, zodat uw kat erop kan klimmen zonder dat hij omvalt.

Verder is het aan te raden om de krabpaal op een plek te plaatsen waar uw kat toegang heeft tot andere belangrijke voorzieningen, zoals een bak met eten en water, een toiletbak en een bed. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat uw kat zich comfortabel voelt en zich op zijn gemak voelt in zijn omgeving.

Beste krabpaal top-3

1. Tectake Duki - Krabpaal

Beste krabpaal
 • Mooi design
 • Veel lig/speel ruimte
 • Comfortabel
 • Kan wiebelig zijn

Productbeschrijving

De TecTake Duki is een leuke paal met 2 kattenhuisjes voor het terugtrekken van je kat. Verder heeft deze paal verscheidene verdiepingen, 2 zwenkbare ligkuilen, een speelsnoer en 3 platforms om op te rusten. De paal kenmerkt zich door een zeer goede bouw en afwerking. De totale hoogte van deze krabpaal is 204 cm.
 

Bijzonderheden:

2 Katten verblijven voor het terugtrekken van uw kat
Verscheidene verdiepingen
2 zwenkbare lig kuilen
Speel snoer
3 platforms om op te rusten
De boom kenmerkt zich door een zeer goede bouw en afwerking.

2. Nancy's Luxe Krabpaal

Krabpaal
 • Mooi design
 • Stabiel
 • Makkelijk verplaatsbaar
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Deze paal in retrostijl ziet er zo mooi uit met zijn fineer en 3 zachte matten, die meer elegantie toevoegen aan het kattenverblijf. De in 100% sisal gewikkelde paal en een extra krabmat beschermen je bank tegen krassen en het raam is perfect om je kat naar buiten te laten gluren. Uiteraard zijn de matten afneembaar en wasbaar.
 

Vintage nu ook voor katten: 

 
het donkere houtfineer van deze krabboom en de daarbij contrasterende witte bontkussens geven het kattenmeubel de flair van een rustieke met sneeuw bedekte alpenhut.
 

Knuffelige kussens:

 
 de knuffelige kussens van wit imitatiebont worden met klittenbandsluiting op de platforms of in het huis aangebracht. Ze zijn bovendien probleemloos afneembaar en kunnen gemakkelijk worden gereinigd.
 

Krasbestendig:

 
 de stam van deze paal is volledig omwikkeld met sisal. Hieraan en aan de kleine krasmat kan uw kat haar klauwen naar hartenlust slijpen, beter dan aan uw bank toch?;)

3.Trixie Krabpaal Lucano

Speeltuin
 • Mooi design
 • Sterk
 • Zachte kussentjes
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

De Trixie Lucano Krabpaal Wit / Taupe 58 x 48 x 110 cm is een extra grote paal geschikt voor grote katten, met twee schuilplaatsen en kussens en een ligmand. Ook grotere katten hebben voldoende plek op deze moderne krabpaal van Trixie. Krabpaal Lucano is een XXL paal die ook geschikt is voor grotere kattenrassen als Maine Coons en boskatten. De krabpaal is uitgerust met extra grote schuilplaatsen die geheel bekleed zijn met pluche en voorzien zijn van comfortabele, wendbare kussens. Ook kan de kat in het midden plaatsnemen op het extra ligmandje. Krabben kan naar hartenlust aan de jute krabvlakken en de met jute beklede krabstammen. Tot slot zijn er enkele pluche balletjes aan de krabpaal bevestigd om mee te spelen.

– Extra grote paal van Trixie
– Ook geschikt voor grotere katten
– Met twee schuilplaatsen, voorzien van wendbare kussens
– Voorzien van een extra ligmandje
– Met jute krabvlakken en – palen

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste krabpaal kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *