Beste kippenhok van nu. Ontdek hier onze top-3!

beste kippenhok

beste kippenhok snel overzicht!

Beste kippenhok

1.

Kippenhok Anna – Bruin

2.

Kippenhok Tes

Kippenhok

3.

Nobleza  Konijnenhok – kippenhok

beste kippekot

4.

Alice’s Garden Kippenhok

Beste kippenhok

5.

Kippenhok Victor met uitloopren en legnest

6.

Zoopplier Kippenhok kippenhuis

Ben je van plan om kippen in je tuin te houden? Om zo elke ochtend verse eieren te hebben. Dan heb je natuurlijk een kippenhok nodig om je kippen te beschermen tegen de roofdieren, regen en wind. Hier ben je dus op het juiste adres onze experts hebben voor jou de top-3 gemaakt van beste kippenhok van het moment nu. Zodat de aankoop hiervan voor u een stuk gemakkelijker gaat zijn. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Waarom kippen kopen?

Er zijn verschillende redenen om  kippen te kopen:

 • De eieren: Kippen kunnen een geweldige bron van eieren zijn, vooral als je biologische of vrije uitloop eieren wilt.

 • Voor de duurzaamheid: Kippen zijn geweldige tuinbeesten die helpen om onkruid te verminderen en insecten te bestrijden. Ze kunnen ook helpen om restafval te verminderen, aangezien ze allerlei soorten voedsel afval kunnen opeten.

 • Het plezier: Kippen kunnen leuke en interessante huisdieren zijn om te hebben. Ze hebben hun eigen persoonlijkheid en kunnen leuke karakters hebben.

 • Voor de kinderen: Kippen kunnen leerzame huisdieren voor kinderen zijn, omdat ze kunnen leren over verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

Als je overweegt om een kippenhok te kopen, is het belangrijk om te onderzoeken of het is toegestaan om kippen te houden in je buurt en om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om een kippenhok op te zetten en de kippen te verzorgen.

Wat is een kippenhok?

Een kippenhok is een huis of schuilplaats voor kippen. Het is een gebouw of een gedeelte van een gebouw waar kippen kunnen leven en nestelen. Een kippenhok kan bestaan uit een hok of hokken voor de kippen om in te slapen en te schuilen, en een ren of omheind gebied waar de kippen kunnen rondlopen en grazen. Een kippenhok kan ook voorzieningen hebben zoals water- en voederbakken, en een plaats om eieren te leggen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een kippenhok veilig, droog en goed geventileerd is, en dat het genoeg ruimte biedt aan de kippen om comfortabel te leven.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een kippenhok?

Bij de aankoop van een kippenhok is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 • Grootte: Zorg ervoor dat het kippenhok groot genoeg is voor het aantal kippen dat je wilt houden. Als het hok te klein is, kunnen de kippen geen comfortabele levensstandaard hebben.

 • Ventilatie: Kijk dat het hok voldoende ventilatie heeft om de kippen te beschermen tegen extreme temperaturen en om gezonde luchtcirculatie te behouden.

 • Waterdichtheid: Het hok moet waterdicht zijn zodat de kippen droog kunnen blijven tijdens regenachtig weer.

 • Vloer: Kies een hok met een vloer die gemakkelijk te reinigen is en die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zoals splinters of giftig materiaal.

 • Voeder- en waterbakken: Zorg ervoor dat het hok voldoende voeder- en waterbakken heeft om aan de behoeften van de kippen te voldoen.

 • Nestelplaatsen: Voorzie dat het hok voldoende nestelplaatsen heeft zodat de kippen comfortabel kunnen leggen.

 • Afsluitbaarheid: Zorg ervoor dat het hok afsluitbaar is om te voorkomen dat dieren of mensen het betreden.

 • Prijs: Vergelijk verschillende kippenhokken en hun prijzen om de beste deal te vinden.

 • Garantie en service: Zoek naar een kippenhok met een goede garantie en service voor het geval er problemen zijn met het product.

Hoe onderhoud je u kippenhok?

Om een kippenhok in goede staat te houden, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een kippenhok:

 • Regelmatig schoon maken: Verwijder dagelijks uitwerpselen en andere rommel uit het hok om te voorkomen dat het hok vies wordt en om de gezondheid van de kippen te beschermen.

 • Maak de voeder- en waterbakken regelmatig schoon: Voeder- en waterbakken kunnen vies worden door het gebruik van de kippen en het eten en drinken dat ze bevatten. Maak ze regelmatig schoon om te voorkomen dat ze vies worden en om te voorkomen dat de kippen ziek worden.

 • Controleer het hok op reparaties: Controleer het hok regelmatig op beschadigingen of reparaties die nodig zijn. Dit kan helpen om grotere problemen in de toekomst te voorkomen.

 • Het hok droog houden: Kijk dat het hok droog blijft tijdens regenachtig weer om te voorkomen dat de kippen nat worden en om te voorkomen dat het hok gaat rotten.

 • Voer de kippen goed: Voorzie dat de kippen voldoende voedsel en water hebben om gezond te blijven. Gebruik kwalitatief goed voer en vervang het regelmatig om ervoor te zorgen dat de kippen de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

 • Voldoende ruimte voorzien: Zorg ervoor dat het hok voldoende ruimte biedt aan de kippen zodat ze zich comfortabel kunnen bewegen en om te voorkomen dat ze elkaar kunnen beschadigen.

 • Maak het hok comfortabel: Voeg eventueel stro of ander materiaal toe aan het hok om het comfortabeler te maken voor de kippen. Dit kan helpen om stress te verminderen en om ervoor te zorgen dat de kippen comfortabel kunnen slapen.

Mag er stro in je kippenhok?

Ja, stro kan een goede toevoeging zijn aan een kippenhok. Stro kan helpen om het hok comfortabeler te maken voor de kippen, omdat het een zachte ondergrond biedt om op te slapen. Het kan ook helpen om de geur van uitwerpselen te verminderen en om het hok droog te houden. Het kan ook dienen als nestmateriaal voor de kippen om in te leggen. Als je stro toevoegt aan het hok, zorg er dan voor dat het droog en schoon is en dat er genoeg ruimte is voor de kippen om zich te bewegen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het stro niet te dicht op de water- en voederbakken ligt, zodat deze gemakkelijk bereikbaar blijven voor de kippen.

Hoeveel ruimte heeft een kip nodig in een kippenhok?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een kippenhok voldoende ruimte biedt aan de kippen zodat ze zich comfortabel kunnen bewegen en om te voorkomen dat ze elkaar kunnen beschadigen. Als richtlijn wordt aanbevolen om minstens 1,5 vierkante meter ruimte per kip te bieden in het hok. Dit betekent dat voor een hok dat bedoeld is voor vier kippen, een minimale grootte van 6 vierkante meter nodig is. Houd er wel rekening mee dat dit een minimale richtlijn is en dat het beter is om meer ruimte te bieden als dat mogelijk is. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het hok voldoende ruimte biedt aan de kippen om te nestelen en om te rusten. Als het hok te klein is, kan dit leiden tot stress en gezondheidsproblemen bij de kippen.

Wat doe je op de bodem van een kippenhok?

Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden op de bodem van een kippenhok, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Hier zijn enkele opties:

 • Stro: Stro kan gelegd worden als nestmateriaal of als een zachte, comfortabele ondergrond om op te slapen. Het kan ook helpen om de geur van uitwerpselen te verminderen en om het hok droog te houden.

 • Kranten: Kranten kunnen op de bodem van het hok gelegd worden als een goedkope manier om het hok schoon te houden. Ze kunnen gemakkelijk vervangen worden als ze vies worden.

 • Zand: Zand kan op de bodem van het hok gelegd worden als een gemakkelijk te reinigen en natuurlijke ondergrond. Het kan ook helpen om de geur van uitwerpselen te verminderen.

 • Strohooi: Strohooi leg je op de bodem van het hok als een zachte en comfortabele ondergrond om op te slapen. Het kan ook helpen om de geur van uitwerpselen te verminderen en om het hok droog te houden.

 • Kippenmest: Kippenmest kan op de bodem van het hok gelegd worden als een natuurlijke manier om het hok te bemesten en om de grond te verrijken. Houd er wel rekening mee dat kippenmest giftig kan zijn voor mensen totdat het voldoende tijd heeft gehad om te composteren, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hok voldoende geventileerd is.

 • Kippenrenkorrels: Kippenrenkorrels zijn kleine korrels die op de bodem van het hok gelegd kunnen worden als een gemakkelijk te reinigen en hygiënische ondergrond. Ze helpen ook om de geur van uitwerpselen te verminderen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem van het hok gemakkelijk te reinigen is en dat het materiaal dat je kiest niet giftig is voor de kippen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het materiaal op de bodem niet te dicht op de voeder– en waterbakken ligt, zodat deze gemakkelijk bereikbaar blijven voor de kippen.

Kun jezelf een kippenhok maken?

Als je een kippenhok wilt maken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 • De grootte: Houd rekening met de grootte van de kippen en zorg ervoor dat het hok groot genoeg is om aan hun behoeften te voldoen. Een algemene richtlijn is om minstens 1 vierkante meter per kip te hebben.

 • De locatie: Kies een locatie die goed beschut is tegen de elementen, zoals regen en wind. Het hok moet ook voldoende zonlicht krijgen.

 • De bouwmaterialen: Gebruik stevige materialen, zoals hout of metalen buizen, om het hok te bouwen. Zorg ervoor dat het hok stevig genoeg is om te weerstaan aan eventuele stormen of andere natuurlijke omstandigheden.

 • De vloer: Zie dat de vloer van het hok stevig en waterdicht is. Je kunt bijvoorbeeld een betonnen vloer gebruiken of een vloer maken van versterkt hout.

 • De ventilatie: Het is belangrijk om voldoende ventilatie in het hok te hebben om de luchtcirculatie te verbeteren en gezonde lucht voor de kippen te behouden.

 • De toegang: Zorg ervoor dat het hok gemakkelijk toegankelijk is voor jou en de kippen, zodat je het hok kunt schoonmaken en de kippen kunnen komen en gaan wanneer ze willen.

Als je deze dingen in acht neemt, kun je een stevig en comfortabel kippenhok maken dat aan de behoeften van je kippen voldoet.

Wil je een handige en praktische gids om zelf je kippenhok te bouwen. Klik dan snel hieronder even.

 

Beste kippenhokken top-3

1. Kippenhok Anna - Bruin

Beste kippenhok
 • Mooi design
 • Duurzaam
 • Makkelijk voor in mekaar te steken
 • Minder goede bodemplaat

Productbeschrijving:

 

Kippenhok Anna is ontworpen met een raam aan de voorkant om verse lucht naar binnen te laten. Het heeft 1 dubbel Legnest, met een dak dat geopend kan worden voor het rapen van de eieren. De deur kan van buitenaf afgesloten worden, door een draaiende beweging van de opstapladder.

Het kippenhok is gemaakt van grenenhout wat staat voor stevigheid en duurzaamheid.

2. Nobleza  Konijnenhok - kippenhok

Kippenhok
 • Mooi design
 • Stevig
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving:

 

Hoge plank, comfort voor pluimvee:

 

De hoge plank houdt uw pluimvee veilig, droog en warm, vooral op regenachtige en koude dagen. Het is ook nuttig in geval van hoge temperaturen, omdat het hen schaduw geeft en zij gemakkelijk bij hun nestkastjes kunnen zonder aan intens licht te worden blootgesteld.

Stevige en weerbestendige constructie:

 

Gemaakt van natuurlijk sparrenhout van hoge kwaliteit en gecoat met een milieuvriendelijke, niet-giftige witte lak. Voor uw geliefde huisdier is het originele hout sterk en natuurlijk. Dankzij de milieuvriendelijke lak is de kooi waterdicht, rotvrij, UV-bestendig en duurzaam, en biedt hij een warm thuis voor uw huisdier.

Buitenafmetingen:

85 cm lang, 52 cm breed, 85 cm hoog; Bovenafmetingen: 70 cm lang, 50 cm hoog, 45 cm breed.
 

Verwijderbare lade en roosterafscheiding:

 
Verwijderbare schuiflade aan de onderkant voor gemakkelijk schoonmaken. Omheiningen van hoge kwaliteit zorgen voor een gezonde levensstijl van het pluimvee. De omheiningen zijn essentieel voor de ventilatie van het pluimvee en beschermen het tevens tegen roofdieren van buitenaf.
 

Gemakkelijk te monteren en kwaliteit after-sales service:

 
Gemakkelijk te monteren met instructies. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u binnen 24 uur helpen.

3. Alice's Garden Kippenhok

beste kippekot
 •  Eenvoudig in elkaar te zetten
 • mooi design
 • Stevig
 • Minder goed schoon te maken

Productbeschrijving:

 

De pluspunten van het product
Kippenhok met kippenren
Past mooi in uw tuin
Bescherming tegen roofdieren

Technische kenmerken
Geschikt voor 3 kippen
Materiaal: vurenhout
Dakmateriaal: asfaltvilt, beschermt tegen regen en vocht
Materiaal rooster : gegalvaniseerd staal
Uitwerplade materiaal: gegalvaniseerd staal
Dikte van de panelen: 8 mm
1 zitstok
1 schuifbaar ventilatieluik meerdere toegangspunten :
-Toegangspoort tot het hok met vergrendeling
-Schuifdeur voor toegang tot het hok van de kippen, te openen en sluiten dankzij de externe handgreep.
-Een opening met grendel voor een gemakkelijke toegang tot het verhoogde hok
Afmetingen
151×69,5×92,5cm (25,5kg)

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van het beste kippenhok kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be