Beste haardroger van nu. Hier getest door experts!

Beste haardroger

Beste haardroger snel overzicht!

beste haardroger

1.

Phonergy Turbosonic – Föhn

Beste föhn

2.

Rowenta Maestria Ultimate Experience

3.

BaByliss Turbo Smooth 

4.

Purelab Föhn met Diffuser

Beste Föhn

5.

Philips Moisture Protect

6.

Remington Föhn Ionic Dry

Op zoek naar de beste haardroger? dan ben je hier op het juiste adres, onze experts hebben vele verschillende haardrogers of föhns uitgebreid getest op basis van verschillende aspecten. Zoals de prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Zo kunnen we jullie keuze voor de aankoop van de beste haardroger een stuk gemakkelijker maken. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Waarom een haardroger of Föhn gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen een haardroger gebruiken:

 • Snelheid: Het duurt vaak langer om te wachten tot het haar op eigen kracht droog is, vooral als het erg nat is. Een haardroger kan het haar snel drogen, wat tijd bespaart.

 • Styling: Een haardroger kan ook worden gebruikt om het haar te stylen, door de luchtstroom op een bepaalde manier te richten. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door een borstel of een concentratormondstuk te gebruiken.

 • Geschikt voor bepaalde haartypes: Sommige haartypen, zoals dik of krullend haar, kunnen moeilijker te drogen zijn met alleen lucht. In dit geval kan een haardroger handig zijn om het haar snel en efficiënt te drogen.

 • Comfort: Als het buiten koud is, kan het fijn zijn om je haar snel te drogen met een haardroger, zodat je niet in een koude omgeving hoeft te wachten tot het haar op eigen kracht droog is.

Wat is een haardroger?

Een haardroger is een apparaat dat lucht aanblaast met behulp van een motor en een ventilator. De lucht kan op verschillende temperaturen en intensiteiten worden ingesteld, afhankelijk van het type haardroger en de gewenste toepassing. Haardrogers worden voornamelijk gebruikt om het haar te drogen, maar kunnen ook worden gebruikt om het haar te stylen door de luchtstroom op een bepaalde manier te richten. Sommige haardrogers hebben bijvoorbeeld een concentratormondstuk waarmee de luchtstroom kan worden gericht op een specifiek deel van het haar.

Welke verschillende types haardroger zijn er?

Er zijn een aantal verschillende types haardrogers die op verschillende manieren werken en verschillende functies hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste types:

 • Ionische haardrogers: Ionische haardrogers maken gebruik van ionentechnologie om het haar snel te drogen en tegelijkertijd de vochtigheid van het haar te behouden. Dit kan helpen om het haar glanzender en zachter te maken.

 • Tourmaline haardrogers: Tourmaline haardrogers maken gebruik van een kristalachtig mineraal dat bekend staat om zijn ioniserende eigenschappen. Dit kan helpen om het haar glanzender en zachter te maken en de statische elektriciteit te verminderen.

 • Ceramische haardrogers: Ceramische haardrogers maken gebruik van keramische platen om de lucht te verwarmen voordat deze naar het haar wordt geblazen. Dit kan helpen om het haar te beschermen tegen hittebeschadiging en om het haar glanzender te maken.

 • Professionele haardrogers: Professionele haardrogers zijn vaak krachtigere en professioneel gebruikte haardrogers die zijn ontworpen voor gebruik in salons. Ze hebben vaak verschillende instellingen voor de temperatuur en de luchtstroom en komen vaak met accessoires zoals concentratormondstukken en diffusormondstukken.

 • Reishaardrogers: Reishaardrogers zijn kleine, compacte haardrogers die gemakkelijk mee te nemen zijn op reis. Ze zijn vaak minder krachtig dan professionele haardrogers, maar kunnen nog steeds efficiënt werken om het haar te drogen.

Hoe werkt een haardroger?

Een haardroger werkt door lucht via een mondstuk naar het haar te blazen om het te drogen. De lucht wordt verwarmd door een elektrische verwarmingselement in het apparaat en kan worden aangepast met behulp van de temperatuur- en luchtstroominstellingen op het apparaat. Sommige haardrogers hebben ook verschillende mondstukken die kunnen worden gebruikt om de luchtstroom te concentreren of te diffunderen, wat kan helpen bij het stylen van het haar.

Om een haardroger te gebruiken, moet het apparaat eerst worden ingeschakeld en de juiste instellingen worden gekozen. Het haar moet dan in kleine secties worden opgedeeld en met het mondstuk naar het haar worden gericht, terwijl het haar met de handen of met een borstel wordt gekamd om het te stylen. Het haar moet dicht bij het hoofd worden gehouden tijdens het drogen om te voorkomen dat de luchtstroom het haar uit de vorm blaast. Als het haar volledig is gedroogd, kan het apparaat worden uitgeschakeld en opgeborgen.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een haardroger of fohn?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een haardroger:

 • Kracht: Zorg ervoor dat de haardroger krachtig genoeg is om het haar snel te drogen. Een haardroger met een vermogen van minimaal 1600 watt is vaak voldoende voor het drogen van het haar.

 • Gewicht en comfort: Kijk of de haardroger licht genoeg is om comfortabel te houden tijdens het gebruik.

 • Mondstukken: Controleer of de haardroger wordt geleverd met verschillende mondstukken, zoals een concentratormondstuk en een diffusormondstuk, zodat je het haar op verschillende manieren kunt stylen.

 • Temperatuur- en luchtstroominstellingen: Kijk of de haardroger verschillende instellingen heeft voor de temperatuur en de luchtstroom, zodat je deze aan je behoeften kunt aanpassen.

 • Kabel: Controleer of de kabel lang genoeg is om comfortabel te gebruiken en of hij gemakkelijk op te rollen is voor opbergen.

 • Prijs: Overweeg je budget en zoek een haardroger die aan je behoeften voldoet binnen je prijsklasse.

 • Merk: Kijk naar de reputatie van het merk en lees recensies van andere gebruikers voordat je een aankoop doet.

Kan je droog haar föhnen?

Ja, je kunt droog haar föhnen. Het föhnen van droog haar kan worden gedaan om het haar te stylen of om het haar te föhnen na het wassen om het snel te drogen. Het is belangrijk om een haardroger op de juiste instellingen te gebruiken om te voorkomen dat het haar beschadigd raakt. Gebruik bijvoorbeeld een lagere temperatuur en luchtstroom en houd het haar dicht bij het hoofd tijdens het föhnen om te voorkomen dat het haar uit de vorm blaast. Als je droog haar wilt föhnen om het te stylen, kun je ook een borstel of een concentratormondstuk gebruiken om de luchtstroom te richten en het haar te stylen.

Is een haardroger slecht voor je haar?

Het gebruik van een haardroger kan het haar beschadigen als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het gebruik van te hoge temperaturen of te veel luchtstroom kan het haar uitdrogen en beschadigen. Ook is het belangrijk om een haardroger op de juiste instellingen te gebruiken en het haar niet te dicht bij de hittebron te houden om te voorkomen dat het haar beschadigd raakt. Het is ook aanbevolen om een haardroger te gebruiken met een ionische of tourmaline technologie, die kan helpen om het haar glanzender en zachter te maken en de statische elektriciteit te verminderen.

Ook is het aanbevolen om het haar te beschermen met een hittebeschermend product voordat je een haardroger gebruikt, vooral als je het haar op hoge temperaturen föhnt. Dit kan helpen om het haar te beschermen tegen hittebeschadiging. Als je het haar vaak föhnt, is het ook aan te raden om het haar regelmatig te verzorgen met een conditioner en een haarmasker om het vochtgehalte te behouden en te helpen bij het behoud van de gezondheid van het haar.

Hoeveel watt moet een föhn hebben?

Je haardroger met een vermogen van minimaal 1600 watt is vaak voldoende voor het drogen van het haar. Een haardroger met een lager vermogen kan langer duren om het haar te drogen en kan mogelijk minder krachtig zijn bij het stylen van het haar. Een Föhn met een hoger vermogen kan sneller werken, maar kan ook meer hitte produceren, wat het haar kan beschadigen als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk om een haardroger te kiezen met een vermogen dat geschikt is voor je behoeften en om altijd de juiste instellingen te gebruiken om te voorkomen dat het haar beschadigd raakt.

Beste haardroger top-3

1. Phonergy Turbosonic - Föhn

beste haardroger
 • Droogt snel haar
 • Geen last van pluizend haar
 • Mooi compact apparaat
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving:

 

De Phonergy Tubrosonic 2023 föhn beschikt over een revolutionaire technologie om het haar in korte tijd te drogen zonder extreme hitte. De krachtige digitale motor en intelligente warmteregeling beschermen de natuurlijke glans van jouw haar en maakt pluizig haar glad voor een gladde en glanzende afwerking. De ionische functie (10 miljoen ionen) van de Phonergy Tubrosonic zorgt ervoor dat je haar altijd antistatisch en pluisvrij blijft. Klinkt als de ideale föhn, toch??

Digitale motor + digitale sensor


De Phonergy Turbosonic beschikt over een krachtige digitale motor die tot 120.000 toeren per minuut draait om elke seconde 20 liter lucht naar de versterker te blazen. De föhn produceert een snelle, gecontroleerde luchtstroom voor snel drogen en precisiestyling. De Phonergy Turbosonic heeft naast de digitale motor ook een aantal vernieuwde digitale sensoren. Deze sensoren besparen je een hoop handelingen. Een van de vernieuwde sensor bevindt zich in de handgreep. Wanneer je contact maakt met de handgreep zal de Turbosonic föhn automatisch aan gaan en gaat automatisch uit bij geen contact met de handgreep.

Drogen en stylen zonder extreme hitte:


De Phonergy Turbosonic is voorzien van een T3 Intelligent Heat Control. Deze technologie zorgt voor constante temperatuurregeling om beschadiging door extreme hitte te voorkomen. Minder beschadigd haar reflecteert meer licht in één richting, zodat het haar er glanzender uitziet. De Phonergy Turbosonic meet de luchttemperatuur meer dan 100 keer per secondeen onderscheidt zich hiermee van andere haardrogers. Te hoge temperaturen kunnen kleine poriën in de haren veroorzaken, waardoor licht in alle richtingen wordt verstrooid. Extreme hitte kan ook een negatief effect hebben op de gezondheid van de hoofdhuid. Is de lucht toch te heet? Dan schakelt de Phonergy Turbosonic de temperatuur automatisch terug naar onder de 70 graden; de ideale temperatuur om je haar te drogen, haarbeschadiging en pluizend haar te voorkomen.

Gladde, glanzende afwerking:


De Phonergy Turbosonic is ontworpen voor gebruik op ieder haartype. Met de verschillende opzetstukken stijl je jouw haar precies zoals je wil, met een gladde en glanzende finish. Er zijn 9 combinaties voor iedere klant en elke model. De Turbosonic heeft 3 nauwkeurige snelheidsinstellingen en 3 nauwkeurige temperatuurinstellingen. De hogere instellingen helpen het haar sneller te drogen. De lagere instellingen helpen het haar een gladde, soepele textuur te behouden. Daarnaast heeft de föhn nog een vernieuwde Koude-stoot-knop functie. Druk op de koude luchtstoot om na styling het haar van je klant te fixeren.

Precisiestyling en goed gedefineerde krullen en golven:


De Phonergy Turbosonic wordt geleverd met 2 verschillende opzetstukken. Door verschillende opzetstukken, is dit toestel perfect voor elk haartype en haarlengte:
Phonergy Styling Diffuser:De nieuw ontworpen diffuser is het ideale opzetstuk om prachtige krullen en golvende lokken te creëren. De lucht wordt gelijkmatig verspreid om het natuurlijke droogproces na te bootsen. Hierdoor zal het haar minder kroezen. Dankzij de langere tanden kun je dieper in het haar doordringen en nauwkeuriger stylen.
Phonergy Professional Concentrator: Creëert een snelle luchtstroom die perfect is voor precisiestyling. Het wijdere, smallere design laat je het haar per sectie stylen, zonder de rest in de war te maken.

Gemaakt voor dagelijks gebruik & voor wat een drukke salon vraagt:


Voor dagelijks gebruik is de motor in het handvat geplaatst, waardoor de haardroger prettig in de hand ligt en een goed uitgebalanceerd zwaartepunt heeft. De Phonergy Turbosonic is kleiner en lichter dan wat je van de gemiddelde föhn gewend bent. De Phonergy Turbosonic is met 240 gram de lichtste föhn ter wereld! Om het geluid te dempen, hebben onze ingeneurs de motor geïsoleerd. Het geluidsniveau is bovendien ingesteld op een onhoorbare frequentie, zodat je er minder last van hebt. De Turbosonic heeft een 3 meter lang netsnoer. Je hebt zo meer bewegingsvrijheid op bijvoorbeeld je werkplek voor styling vanuit elke hoek. Daarnaast bevat het ook een vernieuwde krachtige filter. Met ons wasbare, krachtige filter zit er meer tijd tussen twee keer reinigen² voor behoud van de prestaties. Behaal fantatische resultaten met de Phonergy Turbosonic!

2. Rowenta Maestria Ultimate Experience

Beste föhn
 • Inclusief meerdere accessoires
 • Ultralicht gewicht
 • Eenvoudig te reinigen
 • Niet inklapbaar

Productbeschrijving:

De föhn die garant staat voor hoogwaardige kwaliteit en ongeëvenaarde prestaties, elke dag weer.
De Rowenta Ultimate Experience Maestria haardroger is ontworpen om je stylingkunsten naar een hoger niveau te tillen. De borstelloze Nano-motortechnologie met een sterke luchtstroom wordt gecombineerd met een extradunne concentrator van 5 mm. Zo krijg je de beschikking over een gerichte luchtstroom en een eindeloze hoeveelheid looks.

De Maestria is een ultralichte föhn dankzij lichtgewicht materialen en een gestroomlijnd ontwerp. Ontdek een splinternieuwe stylingervaring met ongeëvenaard comfort en gemak. De Air-To-Care Technologie van Rowenta voegt soepelheid en glans toe, waarbij negatieve en positieve ionen zorgen voor tot 93% meer glanzend haar. Maestria wordt met een volledig stylingpakket geleverd: 3 veelzijdige accessoires om aan al je stylingbehoeften te voldoen, 9 eenvoudig te gebruiken snelheids-/temperatuurcombinaties, een verwijder baar raster voor moeiteloos schoonmaken en een koude luchtstoot voor de perfecte finishing touch. Zo kun je de hele dag lang genieten van een prachtig kapsel.

Ontdek de Rowenta Maestria Ultimate Experience:

 • Een borstelloze Nano-motor met sterke luchtstroom
 • Extra dunne concentrator van 5mm voor de ultieme precisie
 • Slechtst 385 gram, ultralicht gewicht
 • Air-To-Care Technologie voor perfecte stijl en glans
 • Combineert positieve en negatieve ionen voor her herstel van het haarbalans
 • Meegeleverde accessoires:
  • Cencentrator van 5mm
  • concentrator van 9mm
  • Volume-diffuser
 • Koude luchtstoot
 • 9 verschillende instellingen
 • Eenvoudig te reinigne dankzij het afneembare rooster

3. Philips Moisture Protect

Beste Föhn
 • Beschermt je haar tegen de warmte
 • Heeft meedere snelheden
 • Geschikt om meer volume mee te creeeren
 • Deze fohn is luider dan een normale fohn

Productbeschrijving:

  

De Philips Moisture Protect föhn zorgt er voor dat je haar wordt beschermd en een gezonde glans krijgt. De Moisture Protect-sensor gebruikt infraroodtechnologie om je haar te beoordelen en past de temperatuur aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden.

Unieke perfecte hitteregeling dankzij de innovatieve sensor:

 

De MoistureProtect-sensor meet de temperatuur van het haar en stelt automatisch een lagere temperatuur in zodra het haar droog is en beschermt zo het haar tegen oververhitting.

 

Perfect vochtbehoud dankzij de exclusieve sensor:

 

Beoordeelt je haar met behulp van infraroodtechnologie en past de temperatuur aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden.

Ionenconditioner voorkomt statische elektriciteit voor glanzend, pluisvrij haar:

 

De negatieve ionen nemen statische elektriciteit weg, verzorgen het haar en sluiten de haarschubben, zodat het haar nog intenser glanst. Het resultaat: glad, glanzend en pluisvrij haar.

Zes flexibele snelheids- en temperatuurstanden voor volledige controle:

 

Eenvoudig verstelbaar voor volledige controle en perfecte styling.

Bescherming tegen oververhitting:

 

De ThermoProtect-temperatuur biedt de optimale droogtemperatuur en extra bescherming tegen oververhitting van het haar. Met dezelfde krachtige luchtstroom krijg je de beste verzorgende resultaten.

Koele luchtstoot om je stijl te fixeren:

 

Een druk op de Cool Shot-knop zorgt voor een intense stroom koele lucht. Het wordt na het stylen gebruikt om het model te fixeren.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste haardroger kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be