Beste GPS tracker hond. Onze top-3 uitgebreid getest!

Beste GPS tracker hond

Beste GPS tracker hond snel overzicht!

Beste GPS tracker hond

1.

Nuvance – GPS Tracker voor Hond en Kat

2.

NR 1 GPS Tracker – Kippy

tracker voor dieren

3.

Invoxia – Huisdier GPS/Activity Tracker

Beste GPS tracker hond

4.

Weenect DOGS² GPS Tracker

5.

Save IT – Bluetooth GPS Tracker Hond

Beste GPS tracker hond

6.

SAMA Direct Huisdier GPS Tracker

Een GPS-tracker voor honden kan de veiligheid van uw huisdier vergroten en u gemoedsrust geven. Maar met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In deze top-3 lijst worden de beste GPS-trackers voor honden beoordeeld op basis van betrouwbaarheid, functionaliteit en prijs. Vergelijkbare producten worden met elkaar vergeleken om u te helpen de beste keuze te maken voor uw behoeften en budget. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige tracker of een uitgebreide, geavanceerde tracker, deze lijst heeft voor elk wat wils. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een GPS tracker voor honden?

Een GPS-tracker voor honden is een klein apparaat dat is ontworpen om de locatie van uw huisdier te bepalen. Het apparaat wordt vaak aan de halsband van de hond bevestigd en maakt gebruik van GPS-technologie om de locatie van de hond te bepalen en deze informatie naar een app op uw smartphone te sturen. Sommige GPS-trackers voor honden bieden ook extra functies zoals activiteitenmonitoring, waardoor u de dagelijkse beweging van uw hond kunt bijhouden.

Als uw hond bijvoorbeeld wegrent of verdwaalt, kunt u met de GPS-tracker zijn locatie eenvoudig opzoeken. Dit kan u helpen om uw huisdier snel en veilig terug te vinden. Sommige GPS-trackers voor honden hebben zelfs een functie voor het instellen van een virtuele omheining, waardoor u een melding krijgt als uw hond deze omheining verlaat.

Er zijn verschillende soorten GPS-trackers voor honden op de markt, variërend van eenvoudige tot geavanceerde modellen. Sommige zijn ontworpen om klein en licht te zijn, zodat ze comfortabel om de nek van uw hond kunnen worden gedragen, terwijl andere een lange levensduur van de batterij bieden, zodat u uw huisdier gedurende lange periodes kunt volgen.

Een GPS-tracker voor honden kan een waardevol hulpmiddel zijn voor huisdiereigenaren die zich zorgen maken over de veiligheid van hun huisdier. Door de locatie van uw hond te kunnen volgen, kunt u gerust zijn dat uw huisdier veilig is en dat u snel actie kunt ondernemen als er iets misgaat.

Welke verschillende soorten GPS trackers zijn er?

 • Halsband GPS-trackers: Deze wordt aan de halsband van uw hond bevestigd en volgen de locatie van uw huisdier via GPS. Sommige halsband GPS-trackers zijn ook voorzien van een activiteitenmonitor, zodat u de dagelijkse beweging van uw hond kunt bijhouden.

 • Draagbare GPS-trackers: Zijn ontworpen om draagbaar en lichtgewicht te zijn, zodat u ze gemakkelijk aan de halsband of het tuigje van uw hond kunt bevestigen. Sommige draagbare GPS-trackers hebben ook een lange levensduur van de batterij, zodat u uw huisdier voor langere tijd kunt volgen.

 • Ingebouwde GPS-trackers: Deze GPS-trackers worden ingebouwd in een speciaal ontworpen halsband of tuigje, waardoor de tracker niet los kan raken en verloren kan gaan. Ingebouwde GPS-trackers zijn meestal duurder dan andere soorten GPS-trackers, maar bieden ook extra beveiliging en bescherming.

 • Activiteitenmonitoren met GPS: Ze volgen niet alleen de locatie van uw hond, maar houden ook de dagelijkse activiteiten bij, zoals beweging, slaap en calorieverbruik. Dit kan handig zijn voor eigenaren die geïnteresseerd zijn in het bijhouden van de gezondheid en het welzijn van hun huisdier.

 • Virtuele omheining GPS-trackers: Stellen u in staat om een virtuele omheining rond uw huis of tuin in te stellen, en waarschuwen u wanneer uw hond deze omheining verlaat. Dit kan handig zijn om te voorkomen dat uw huisdier ontsnapt en verdwaalt.

Elk type GPS-tracker heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om te kiezen welke het beste bij uw behoeften en de levensstijl van uw hond past.

Wat is het bereik voor een GPS tracker hond?

Het bereik van een GPS-tracker voor honden kan variëren, afhankelijk van het specifieke apparaat en de omgeving waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen werken GPS-trackers via satellietnavigatie en hebben ze geen beperkingen in afstand, maar de werking van de tracker kan wel worden beïnvloed door bepaalde factoren zoals obstakels of slechte weersomstandigheden.

Sommige GPS-trackers werken via mobiele netwerken en hebben een maximale afstandslimiet tot de dichtstbijzijnde zendmast, wat betekent dat de werking van de tracker afhankelijk is van de kwaliteit van de mobiele netwerkverbinding.

Het is ook belangrijk om op te merken dat sommige GPS-trackers alleen werken in bepaalde landen of regio’s en dat het bereik van de tracker kan variëren afhankelijk van waar u zich bevindt.

Enkele GPS-trackers bieden echter wel de mogelijkheid om realtime tracking en locatie-updates te ontvangen, waardoor u altijd op de hoogte bent van de locatie van uw huisdier. Dit kan nuttig zijn als u uw hond kwijtraakt of als hij ontsnapt, zodat u snel actie kunt ondernemen om hem veilig terug te brengen.

Over het algemeen geldt dat hoe geavanceerder en duurder de GPS-tracker is, hoe beter de prestaties en het bereik zijn. Het is daarom belangrijk om te overwegen welk type GPS-tracker het beste past bij uw behoeften en budget.

Hoe werkt een GPS-tracker zonder abonnement?

GPS-trackers voor honden werken door gebruik te maken van GPS-satellieten om de locatie van uw huisdier te bepalen. De tracker verzamelt de GPS-gegevens en stuurt deze terug naar een app of platform waar u de locatie van uw huisdier kunt zien.

Veel GPS-trackers voor honden werken via mobiele netwerken en vereisen daarom een abonnement om de gegevens via het netwerk naar de app of het platform te verzenden. Dit abonnement is nodig om de locatie van uw huisdier op afstand te kunnen volgen.

Er zijn echter ook voor honden op de markt die geen abonnement vereisen en werken via Bluetooth of een ander draadloos netwerk. Deze trackers hebben meestal een korter bereik dan degenen die via mobiele netwerken werken, maar kunnen nog steeds nuttig zijn als u uw huisdier in de buurt wilt houden en niet van plan bent om hem op afstand te volgen.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige zonder abonnement beperkingen hebben, zoals een beperkt aantal locatie-updates per dag of een kortere batterijduur. Het is daarom belangrijk om te overwegen welke functies u nodig heeft en welk type tracker het beste past bij uw behoeften en budget.

Wat kost een simkaart voor je GPS tracker?

De kosten van een simkaart voor een GPS-tracker voor honden kunnen variëren afhankelijk van het mobiele netwerk waarmee de tracker werkt en de specifieke serviceprovider waarmee u een contract afsluit. De kosten kunnen ook afhankelijk zijn van het land waarin u zich bevindt en de tariefplannen die beschikbaar zijn.

Sommige GPS-trackerfabrikanten bieden hun eigen simkaarten aan voor gebruik met hun trackers. Deze simkaarten hebben meestal een vooraf betaald data-abonnement en u kunt de simkaart rechtstreeks van de fabrikant kopen. De kosten van deze simkaarten kunnen variëren, afhankelijk van het abonnement dat u kiest en het land waarin u zich bevindt.

Als u een simkaart wilt kopen bij een serviceprovider, kunt u verschillende tariefplannen vergelijken om te bepalen welke het beste past bij uw behoeften. De kosten van deze tariefplannen kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid data die u nodig heeft voor uw GPS-tracker en of u betaalt voor een vooraf betaald plan of een abonnement.

Over het algemeen liggen de kosten van een simkaart voor een GPS-tracker voor honden tussen de €5 en €20 per maand, afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Het is belangrijk om op te merken dat sommige serviceproviders ook extra kosten in rekening kunnen brengen voor roaming of het overschrijden van de toegestane datalimiet.

Voor en nadelen van de tracker voor honden

Voordelen:

 
 • Real-time locatiebepaling: Een van de belangrijkste voordelen van GPS-trackers is dat u in real-time de locatie van uw hond kunt bepalen. Dit kan nuttig zijn als uw hond wegloopt of verdwaalt en u snel zijn/haar locatie moet vinden.

 • Veiligheid: GPS-trackers kunnen helpen de veiligheid van uw huisdier te waarborgen, vooral als u hem/haar alleen laat of als u op vakantie gaat. Met een GPS-tracker kunt u op elk moment zien waar uw hond is en kunt u snel reageren als hij/zij in gevaar is.

 • Trainingshulp: Ze kunnen ook nuttig zijn bij het trainen van uw hond. U kunt bijvoorbeeld zien waar uw hond naartoe gaat en waar hij/zij stopt, wat kan helpen bij het identificeren van bepaalde gedragspatronen.

Nadelen:

 

 • Batterijduur: Deze verbruiken veel energie en hebben daarom een beperkte batterijduur. Afhankelijk van het merk en model van de tracker kan de batterij variëren van enkele uren tot enkele weken.

 • Kosten: Sommige GPS-trackers kunnen duur zijn en vereisen een abonnement voor het mobiele netwerk dat de tracker gebruikt. Deze kosten kunnen oplopen, vooral als u meerdere trackers nodig heeft.

 • Vals alarm: Ze kunnen soms valse alarmen geven als ze bijvoorbeeld niet goed zijn bevestigd aan de halsband van uw hond of als de GPS-signalen worden geblokkeerd door gebouwen of andere obstakels.

Waar let je op bij de aankoop van een GPS tracker voor honden?

Bij het kopen van een GPS-tracker voor uw hond zijn er verschillende belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. Hieronder volgen enkele belangrijke zaken om te overwegen bij de aankoop:

 • Nauwkeurigheid: Het is belangrijk om een GPS-tracker te kiezen die nauwkeurig is en de locatie van uw hond in real-time kan volgen. Het is belangrijk om te controleren of de tracker de juiste satellietsignalen kan ontvangen en of deze betrouwbaar werkt.

 • Bereik en dekking: Sommige werken alleen in bepaalde gebieden of landen. Het is belangrijk om te controleren of de tracker werkt in het gebied waar u uw hond zult gebruiken. Sommige GPS-trackers werken ook alleen binnen een bepaald bereik, terwijl andere een onbeperkt bereik hebben.

 • Batterijduur: Het is belangrijk om te kiezen voor een tracker met een lange batterijduur, vooral als u uw hond lange tijd alleen laat of als u op vakantie gaat.

 • Waterdichtheid: Als u uw hond meeneemt voor activiteiten zoals zwemmen of als u in een regenachtig klimaat woont, is het belangrijk om te kiezen voor een waterdichte tracker.

 • Abonnement en kosten: Sommige GPS-trackers vereisen een abonnement voor het mobiele netwerk dat de tracker gebruikt. Het is belangrijk om de kosten van dit abonnement te overwegen en te bepalen of deze past binnen uw budget.

 • Grootte en gewicht: Zorg ervoor dat de tracker niet te zwaar is en dat deze comfortabel past bij de halsband van uw hond.

Beste GPS tracker hond top-3

1. Nuvance - GPS Tracker voor Hond en Kat

Beste GPS tracker hond
 • Heel nauwkeurig
 • Makkelijk te monitoren via de app
 • Mooi design
 • Online info over product is beperkt

Productbeschrijving

 

Geef jouw huisdier de zorg en bescherming die hij verdient met onze GPS tracker! Met onze compacte en krachtige tracker kun je jouw viervoeter altijd op de voet volgen, waar hij ook naartoe gaat. De GPS trackers voor honden en katten van Nuvance is discreet ingebouwd in de halsband, zodat je huisdier hier geen last van zal hebben. Daarnaast is de GPS-tracker uitgerust met een SOS-functie voor noodgevallen.

Live locatie volgen via de app

 

Houdt jouw huisdier altijd in de gaten met de GPS tracker app! Met een locatiebepaling tot op 5 meter nauwkeurig en inzicht in de historie van jouw huisdier, hoef je nooit meer ongerust te zijn. Blijf op de hoogte en volg je viervoeter live via de handige app.

Veiligheid bereik instellen en SOS functie

 

Stel eenvoudig een veiligheidsbereik in via de app en krijg direct een melding als jouw huisdier zich buiten dit gebied begeeft. Houd jouw huisdier altijd in de gaten en laat ze vrij bewegen binnen jouw ingestelde veiligheidsbereik! Tevens beschikt onze tracker over een SOS functie. Bij activatie van de SOS-functie stuurt de GPS tracker een alarm naar de eigenaar via de app op de telefoon en geeft het tegelijkertijd de precieze locatie van het huisdier weer.

De gps tracker is licht en klein van formaat

 

De GPS tracker voor huisdieren is zo compact en licht van gewicht; dat jouw dier er geen hinder of last van zal ervaren tijdens het dragen. Om maximaal comfort te waarborgen voor jouw viervoeter wordt er standaard een verstelbare halsband bijgeleverd.

2. Invoxia - Huisdier GPS/Activity Tracker

tracker voor dieren
 • compact
 • makkelijk te bevestigen
 • uitstekende app om alles te zien
 • trage locatiebepaling

Productbeschrijving

 

De Invoxia Huisdier GPS Tracker behoort tot de nieuwste generatie GPS Trackers. Dankzij de nieuwste techniek is deze speciaal ingericht voor het terugvinden en volgen van uw huisdieren.

Tot 1 maand batterijduur
Geen Simkaart benodigd
Eenvoudige Installatie binnen 2 minuten
Notificatie mogelijkheden
Gebruiksvriendelijke App
Waterdicht

Met de Invoxia Huisdier GPS Tracker weet u altijd waar uw geliefde huisdier is. Stel eenvoudig Safe zones in en krijg een notificatie op uw telefoon wanneer uw huisdier deze gebieden betreed en of verlaat. Scroll langs de tijdlijn om de afgelegde route van een gewenst dag, week of maand in kaart te brengen. Open de app op ieder moment en controleer de locatie van de GPS Tracker welke tot straat en huisnummer nauwkeurig de locatie zal bepalen. De Invoxia Huisider GPS Tracker is tevens voorzien van een alarm functie. Bij het aanraken, aanstoten of optillen van de Tracker of het item verzend de tracker indien gewenst de locatie van dat moment naar de gekoppelde telefoon(s) met de notificatie dat er beweging is waargenomen. Ook kunt u in een oogopslag zien hoeveel beweging uw huisdier per dag, week of maand gemiddeld heeft.

Dankzij innovatieve ingebouwde kunstmatige intelligentie (ook bekend als Edge Computing) detecteert de Invoxia Pet Tracker de verschillende gewoonten en gedragingen van uw huisdier: lopen, rennen, eten, rusten (met een slaapscore voor honden en het aantal minuten voor katten).

Anticipeer

 

op een ernstige ziekte door veranderingen in hun gedrag of activiteitenniveau in de gaten te houden. De Pet Tracker is de enige tracker voor huisdieren op de markt die onderscheid maakt tussen deze vele activiteiten.

In tegenstelling tot veel andere gps-trackers, werkt de in Frankrijk ontwikkelde Invoxia tracker met het “Sigtfox netwerk”. Hierdoor is er geen simkaart nodig. Bij stilstand geeft de tracker elke 4 uur zijn positie door. Wanneer de tracker in beweging is zal deze afhankelijk van uw instellingen elke 5 of 10 minuten zijn positie doorgeven. Wanneer het batterijniveau onder 20% komt krijgt u automatisch een melding dat de tracker opgeladen dient te worden. In 90 minuten laad u de tracker weer volledig op met de meegeleverde USB kabel.

Invoxia hanteert een streng privacy beleid voor haar gebruikers. Voor het gebruik van de App is enkel de invoer van een emailadres nodig. Betaalgegevens en of overige informatie hoeft nergens te worden ingevoerd. Invoxia hecht grote waarde aan de veiligheid van gebruikersgegevens en geeft aan geen gegevens te verstrekken aan andere partijen.

De Invoxia GPS Tracker komt inclusief een 3 jarig netwerk abonnement. U kunt een onbeperkt aantal GPS Trackers toevoegen aan uw App en deze gelijktijdig bekijken.

3. SAMA Direct Huisdier GPS Tracker

Beste GPS tracker hond
 • nauwkeurig
 • makkelijke installatie
 • lange batterijduur
 • geen klantenservice

Productbeschrijving

 

Met de SAMA Direct GPS tracker verliest u uw geliefde huisdier nooit meer uit het oog. De GPS tracker is speciaal ontwikkeld met de nieuwste technieken om te voorkomen dat u uw huisdier kwijtraakt. En met de bijbehorende gebruiksvriendelijke app bent u altijd live op de hoogte van waar uw huisdier zich bevindt.


Luxe opties:


Naast een lange batterijduur en real life tracking beschikt de SAMA Direct GPS tracker over verschillende luxe opties. Zo kunt u Safe zones instellen en krijgt u een melding wanneer uw huisdier dit gebied verlaat. Ook beschikt de GPS tracker over een onbeperkt bereik waardoor u waar en wanneer dan ook uw huisdier kunt volgen. Daarnaast ontvangt u om de 5 minuten een melding waar de live locatie zichtbaar is.Lange Batterijduur:


De gps tracker beschikt over een batterijduur van circa 30 dagen bij normaal gebruik. De gps tracker is vervolgens weer snel beschikbaar met een korte oplaadtijd van 2 uur.Geen dure abonnementskosten:


Tegenwoordig werken de meeste gps tracker met maandelijkse hoge abonnementskosten.Bij de GPS tracker van SAMA Direct is dit echter niet nodig. Installeer een goedkope 2G simkaart in de GPS tracker en hij is volledig inzetbaar.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste GPS tracker voor honden kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be