Beste elektrische verwarming van nu. Hier uitgebreid getest!

Beste elektrische verwarming

Beste elektrische verwarming snel overzicht!

Beste elektrische verwarming

1. 

Rowenta Mini Excel Kachel

Beste elektrische verwarming

2. 

Tristar  Elektrische kachel

3. 

Heatsome – Draagbare elektrische kachel

Elektrische kachel

4. 

Ventilatorkachel – 2000 W

5. 

Oneiro’s luxe elektrische ventilator kachel

Beste elektrische kachel

6. 

Auronic Elektrische Kachel 

Nu de energieprijzen de pan uit swingen en je wil besparen op je gasfactuur door je cv verwarming wat minder hoog te zetten. Is een elektrische kachel een goed alternatief om je badkamer snel te verwarmen voor je gaat douchen of je gebruikt hem gewoon als bijverwarming in kamers waar je de cv verwarming niet hebt opgezet. Om jou te helpen in het zoeken naar de beste elektrische verwarming hebben wij enkele toestellen uitgebreid getest dit op basis van verbruik, veiligheid, capaciteit en extra functies. veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Welke verschillende soorten elektrische kachels zijn er?

Vandaag de dag zijn er vele verschillende types van elektrische verwarming op de markt zoals: 

 • Convectorkachel: Het verwarmingselement van dit toestel zuigt koude lucht vanonder aan en deze dan vervolgens opwarmt. Deze verwarmde lucht stijgt omhoog koelt dan geleidelijk af en zakt dan weer naar beneden. Wanneer de koude lucht terug beneden is herstart het proces. Op deze manier verwarm je gelijkmatig de omgeving op.
 • Oliegevulde kachel: deze radiator zijn gevuld met plantaardige olie die wordt dan verwarmd door het elektrische element van de radiatoren. Zodra de olie het metalen oppervlak van de radiatoren opwarmt, wordt de ruimte verwarmd met een combinatie van stralings- en convectiewarmte.
 • Infraroodkachel: Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Deze straling warmt niet de lucht op, maar enkel de objecten en personen die geraakt worden door de straling. De straling warmt objecten en personen op tot ongeveer drie meter afstand van het paneel. Opgewarmde voorwerpen houden de warmte langer vast dan dat lucht warmte vasthoudt, waardoor de voorwerpen de warmte ook weer afgeven aan andere objecten. Dit zorgt voor een veel directere manier van verwarmen waarbij geen energie verloren gaat aan het steeds maar opnieuw verwarmen van de lucht.
 • Ventilatorkachel:  In de ventilatorkachel zit een soort gloeidraad. Deze wordt verwarmd. Met behulp van de ventilator blaast het apparaat de warme lucht eenvoudig de kamer door die jij wilt verwarmen. Een groot voordeel hiervan is dat je hierdoor ook grotere ruimtes kunt verwarmen met hetzelfde vermogen.
 • Keramische kachel: Deze maken gebruik van keramische verwarmingselementen die warmte creëren. Net als bij een elektrische kachel, warmt de keramische kachel een verwarmingselement (het keramische element) op. Hierdoor geeft het toestel een aangename stralingswarmte af.
 • Straalkachel: Een straalkachel werkt door korte- of middengolf infraroodverwarming. Dat betekent: direct voelbare warmte. Deze elektrische kachel verwarmt de huid en is daardoor geschikt voor ruimtes die dus minder geïsoleerd zijn, omdat de warmte niet zo verwaait.

Welk type elektrische verwarming is nu het zuinigst?

De zuinigste elektrische kachel is de infraroodkachel dit omdat deze direct objecten en personen verwarmt. De kachel gaat effectief met de warmte om en werkt met een lagere wattage dan andere types van elektrische verwarming toestellen. De infraroodkachel is vooral geschikt voor woon- of badkamer. Naast de infraroodkachel is de  keramische kachel ook heel energiezuinig, hier wordt de lucht verwarmd via een keramische plaat die de warmte vasthoudt. Een keramische plaat wordt minder warm dan een ijzeren plaat, maar kan een ruimte redelijk snel verwarmen. Omdat hij minder warm wordt, is de kachel een stuk energiezuiniger en veiliger dan andere elektrische kachels.

Waar let je op bij de aankoop van de beste elektrische verwarming?

De belangrijkste punten waar je moet opletten bij de aankoop van je elektrische kachel hebben wij hier voor je uitgezocht en hieronder op een rij gezet:

 • Type elektrische verwarming: Er zijn veel verschillende soorten types van elektrische kachels zoals ik eerder hierboven ze allemaal heb beschreven. Elke kachel verwarmt op een andere manier, maar ze gebruiken allemaal elektriciteit.
 • Vermogen: Het vermogen van de gemiddelde elektrische kachel ligt tussen de 500 en 2000 watt. Hoe meer vermogen de kachel heeft, hoe warmer deze wordt en hoe groter de ruimte is die verwarmd kan worden.  Afhankelijk van het model vind je een aantal warmtestanden op je toestel. Zo kan je wanneer de ruimte voldoende verwarmt is de stand van het toestel wat lager zetten.

  Elektrische verwarmingstoestellen zijn vooral geschikt voor gebruik in kleine tot middelgrote ruimtes of om bij te warmen.

   
 • Plaats waar je het toestel gaat gebruiken:  De plaats waar je het toestel gaat gebruiken heeft invloed op welk toestel je het best koopt. Voor niet geïsoleerde plaatsen gebruik je best een infraroodkachel.  In de woonkamer is een keramische kachel fijn, omdat deze minder energie verbruikt en lekker lang warm blijft. En voor de badkamer koop je best een toestel dat waterdicht is.
 • Veiligheid:  Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt als het om elektrische verwarmingstoestellen gaat. Kijk goed na welke veiligheidsmechanismen ingebouwd zijn. Je wilt tenslotte niet dat je huis afbrandt omdat je even niet op de kachel hebt gelet.  Een oververhittingsbeveiliging, omvalbeveiliging en kinderslot zijn zeker geen overbodige luxe op je elektrische kachel.

Wat kost een elektrische verwarming in verbruik?

Wanneer je over zonnepanelen beschikt, is elektrisch verwarmen een milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Maar ook zonder zonnepanelen is het goedkoper dan met gas te verwarmen de dag van vandaag. De nieuwste elektrische kachels zijn een pak energiezuiniger dan vroeger en ze beschikken over een aantal leuke functies. De prijs van je energie hangt dus af van je energieleverancier en het soort tarief dat je hebt. 

Het maandelijkse verbruik van je elektrische verwarming berekenen is vrij eenvoudig: vermenigvuldig het vermogen van je verwarming (in watt) met het aantal gebruiksuren per dag. Vermenigvuldig dat resultaat vervolgens met 30 om het maandelijkse gemiddelde te krijgen. Deel vervolgens door 1.000 en je krijgt het resultaat uitgedrukt in kWh. Vermenigvuldig bovenstaand resultaat gewoon met de prijs per kWh die je betaalt bij je energieleverancier en kom zo te weten wat je betaalt voor je verbruik

Beste elektrische verwarming top-3

1. Rowenta Mini Excel Kachel

Beste elektrische verwarming
 • Stil
 • Snel warm
 • Makkelijk in gebruik
 • Snoer mocht iets langer

Productbeschrijving

De Mini Excel Aqua kachel is voorzien van duurzame keramische technologie.
Het beschikt over een complete set verschillende veiligheidsfuncties om elke mogelijke ruimte te verwarmen voor totale gemoedsrust. Met twee instelbare verwarmingssnelheden inclusief een stille positie geeft dit discrete apparaat je krachtige en extra veilige verwarming.

De Mini Excel Aqua biedt stille en krachtige verwarming en is geschikt voor iedere kamer in huis, zelfs de badkamer. De kachel is voorzien van druppel bescherming tegen spattend water, automatisch uitschakeling bij omvallen, een dubbele beveiliging tegen oververhitting en een alarm voor storingen. De twee regelbare verwarmingsstanden zijn geschikt voor iedere situatie. Kies voor de stille 1000 Watt stand voor langer gebruik en zorg voor knusse en discrete verwarming die perfect is om bij te lezen of tv te kijken. Of kies voor de 2000 Watt turbostand voor robuustere en snellere verwarming.

Dankzij de automatische oscillatie wordt de warmte door de hele kamer verspreid. De kachel kan het hele jaar door gebruikt worden. De Rowenta Mini Excel Aqua beschikt over een ventilator. Deze biedt verkoeling tijdens de warme maanden en het wasbare filter en de duurzame keramische verwarmingstechnologie zorgen voor langdurige topprestaties.

Productvoordelen:

 • Voorzien van keramische verwarmingstechnologie
 • Twee instelbare verwarmingssnelheden
 • Beschikt over een stille positie
 • Geschikt voor iedere ruimte, zelfs de badkamer
 • Voorzien van druppelbescherming
 • Automatische uitschakeling bij omvallen
 • Dubbele beveiliging tegen oververhitting
 • Alarm voor storingen
 • Beschikt over een ventilator
 • Automatische oscillatie voor verspreiding door de gehele ruimte

2. Ventilatorkachel - 2000 W

Elektrische kachel
 • Verwarmt goed
 • Staand en liggend te gebruiken
 • Klein en compact
 • Relatief luid

Productbeschrijving

 

Met de 2000W krachtige ventilatorkachel kan je zeer makkelijk en snel verschillende ruimtes in je huis verwarmen en verkoelen. Dankzij de drie warmtestanden en de ingebouwde temperatuurregelaar is dit de ideale bijverwarming voor je woonkamer, werkkamer, terras of je badkamer. Is het te warm? Geen probleem, deze ventilatorkachel kan ook koelen!

Duurzaam en heerlijk warm

 

De ventilatorkachel is dankzij de drie warmtestanden en ingebouwde temperatuurregeling zeer zuinig in gebruik. Dankzij de krachtige motor van 2000W verwarmt de ventilatorkachel elke kamer super snel op. Zodra je de verwarmde kamer binnentreed ervaar je een oase van warmte en kan je fijn ontspannen.

4 warmtestanden

 

Deze elektrische kachel is uitgerust met 3 verschillende warmtestanden. Je kan een keuze maken tussen koud, warm (1000W) en heet (2000W). Via de draaiknop aan de voorkant kies je eenvoudig de gewenste warmtestand.

Perfecte bijverwarming voor elke ruimte

 

Tijdens het werken, na het nemen van een douche of om op de bank ontspannen wil je het natuurlijk wel lekker warm of knus hebben. Dit kan allemaal perfect met de verwarming elektrisch.

Super Compact

 

Deze ventilatorkachel heeft een zeer compacte en lichte design waardoor het zeer makkelijk te verplaatsen tussen verschillende ruimtes. De elektrische kachel is hierdoor ook zeer makkelijk mee te nemen op verplaatsing. De ventilatorkachel is voorzien van 1,3 meter kabel, waardoor je hem makkelijk overal kan aansluiten in het stopcontact.

Beveiliging tegen oververhitting

 

Deze ventilatorkachel is voorzien van een beveiliging tegen oververhitting. Wanneer je de verwarming elektrisch na een lange nacht vergeet uit te zetten, schakelt deze zichzelf automatisch uit.

Multifunctioneel

 

Het bijkomende voordeel van de ventilatorkachel is dat deze ook beschikt over een koude luchtstand. Zo kan je tijdens de warme zomerdagen deze ventilatorkachel ook gebruiken voor extra verkoeling. Je kan het zowel verticaal als horizontaal gebruiken.

3. Auronic Elektrische Kachel 

Beste elektrische kachel
 • Snel op temperatuur
 • Strak design
 • Stil
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Het nieuwe design van de Convector Heater van Auronic ziet er niet alleen goed uit, het heeft ook handige functionaliteiten. Het LED-display is voorzien van een handige touch control waarmee je de instellingen met één druk op het scherm kunt wijzigen, wel zo makkelijk! Het display is kraakhelder en gemakkelijk te besturen, je geniet binnen no-time van een heerlijk verwarmde ruimte. Het vernieuwde design ziet er moderner uit dan de reguliere convectieverwarmingen.

Met bijgeleverde afstandsbediening

 

Liever geen zin om van je heerlijke bank af te komen? Geen probleem! Bij de heater wordt een afstandsbediening geleverd waardoor je knus op de bank jouw favoriete kerstfilms kunt kijken. Naast het verhogen en verlagen van de temperatuur kun je met de handige afstandsbediening ook verschillende standen instellen.

Multifunctioneel

 

Een convectie verwarming heeft als grootste voordeel dat deze overal mee naar toe kan worden genomen. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact! Of je de heater nou tijdens een feestje in de tuin of op de bouwplaats neerzet, je bent hoe dan ook zeker van een aangename temperatuur.

Altijd veilig

 

Ben je vergeten om het apparaat uit te schakelen? Geen zorgen! De overhitting beveiliging schakelt automatisch de heater uit. Zo voorkom je onnodige schade en brandgevaar. Stel zelf jouw eigen tijd in met de 24-uur timer.

Over Auronic

 

Bij Auronic ontwerpen en ontwikkelen we elke dag de mooiste elektronische apparaten die jouw leven makkelijker maakt. We focussen hier op gebruiksvriendelijke producten die je helpen om van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat je dag efficiënter en makkelijker te maken.

 

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste elektrische verwarming kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be