Beste elektrische fiets. Wat is nu de beste e-bike?

Beste elektrische fiets

Beste elektrische fiets snel overzicht!

Beste elektrische fiets

1.

Amigo E-Vibe D1

Beste elektrische fiets

2.

Batavus Fonk Nexus 7 Ego Plus

Beste elektrische fiets

3.

Villette La Joie, elektrische damesfiets

E-bike

5.

Adore Fiets (elektrisch) Pedelec E-Bike Heren

6.

Fafrees F1 Elektrische Fiets

Inhoudsopgave

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets die voorzien is van een elektrische aandrijving. Dit betekent dat er een batterij aanwezig is die de fiets een extra duw geeft als de fietser trapt. Hierdoor kan de fietser makkelijker en sneller fietsen en hoeft hij minder inspanning te doen. Elektrische fietsen worden vaak gebruikt als vervoersmiddel voor kortere afstanden of om gemakkelijker te kunnen fietsen in heuvelachtig gebied.

Hoe werkt een elektrische fiets?

De elektrische fiets werkt op basis van een elektrische aandrijving die is geïntegreerd in het frame van de fiets. Het systeem bestaat uit een batterij, een elektromotor en een sensoren en bedieningsknoppen.

Wanneer de fietser trapt, wordt er energie opgeslagen in de batterij. Deze energie wordt vervolgens gebruikt door de elektromotor om de fiets aan te drijven. Het aantal trappen en de snelheid van het pedaalbeweging bepalen hoeveel assistentie de fietser krijgt.

Er zijn verschillende bedieningsknoppen op de fiets waarmee de fietser de assistentie-instellingen kan aanpassen. Hierdoor kan de fietser zelf bepalen hoeveel inspanning hij wil leveren en hoeveel ondersteuning hij nodig heeft.

Wanneer de batterij leeg is, kan deze worden opgeladen door middel van een externe lader. Hierdoor kan de fietser de elektrische fiets weer opnieuw gebruiken.

In het algemeen maakt de elektrische aandrijving fietsen minder inspannend, waardoor het gemakkelijker en comfortabeler is om te fietsen. Het is ook een milieuvriendelijker alternatief voor andere vervoersmiddelen zoals de auto of het openbaar vervoer.

Welke verschillende elektrische fietsen bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten elektrische fietsen die zich richten op verschillende soorten gebruikers en toepassingen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • Stadsfiets: Speciaal is ontworpen voor stadsgebruik. Deze fietsen zijn vaak licht, compact en makkelijk te manoeuvreren in drukke stadsomgevingen.

 • Trekkingfiets: Geschikt is voor langere afstanden en heuvelachtig terrein. Deze fietsen zijn vaak steviger gebouwd en hebben een groter bereik.

 • Mountainbike: Elektrische fiets die geschikt is voor off-road fietsen. Deze fietsen zijn steviger gebouwd en hebben grotere banden waardoor ze beter geschikt zijn voor ruig terrein.

 • Folderfiets: Dit is een compacte elektrische fiets die eenvoudig op te vouwen is voor gemakkelijk vervoer. Deze fietsen zijn ideaal voor woon-werkverkeer of voor op reis.

 • Cargo-fiets: Deze elektrische fiets is speciaal ontworpen voor het vervoeren van lading. Deze fietsen zijn vaak groter en hebben een extra stevige frame waardoor ze in staat zijn om zware lasten te dragen.

 • E-bike: Dit is een algemene term voor alle elektrische fietsen.

Er zijn nog veel meer verschillende soorten elektrische fietsen, afhankelijk van de specifieke eisen en wensen van de gebruiker. Het is belangrijk om de juiste elektrische fiets te kiezen die het beste bij jouw levensstijl en fietsbehoeften past.

Waar let je op bij de aankoop van de beste elektrische fiets?

Bij de aankoop van een elektrische fiets is het belangrijk om de volgende factoren in overweging te nemen:

 • Bereik: Het bereik van een elektrische fiets bepaalt hoe ver je kunt fietsen op één batterijlading. Het is belangrijk om te overwegen hoe ver je dagelijks wilt fietsen en of het bereik van de fiets hier op aansluit.

 • Gewicht: Het gewicht van de elektrische fiets is van belang als je de fiets vaak op moet tillen, bijvoorbeeld om hem in een fietsenstalling te zetten. Kies voor een lichtere fiets als je hiermee rekening wilt houden.

 • Comfort: Dit is belangrijk als je langere afstanden wilt fietsen. Kijk naar de zadelhoogte, stuurhoogte en het type zadel en stuur om te bepalen of de fiets comfortabel is voor jou.

 • Motorvermogen: Het vermogen van de motor bepaalt hoeveel assistentie de fiets geeft bij het fietsen. Kies een fiets met een krachtige motor als je het op heuvelachtig terrein gemakkelijker wilt maken.

 • Batterij: Batterijen kunnen verschillen in capaciteit, levensduur en oplaadtijd. Zorg ervoor dat de batterij aansluit bij jouw fietsbehoeften en dat deze gemakkelijk op te laden is.

 • Prijs: Elektrische fietsen kunnen in prijs variëren van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. Het is belangrijk om een fiets te kiezen die binnen je budget valt, maar zorg er tegelijkertijd voor dat je niet inboet op kwaliteit en functionaliteit.

 • Garantie: Zorg ervoor dat de elektrische fiets een garantie heeft en bekijk de garantievoorwaarden zorgvuldig.

Houd deze factoren in overweging bij de aankoop van een elektrische fiets en neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Hoe onderhoud je best u elektrische fiets?

Om de levensduur en prestaties van je elektrische fiets te verlengen, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden. Hieronder staan enkele tips voor het onderhoud van je elektrische fiets:

 • Batterij: Laad de batterij op na elke rit en bewaar de batterij op een koele en droge plaats. Vermijd extreme temperatuurveranderingen en bewaar de batterij niet in direct zonlicht. Het is ook belangrijk om de batterij volgens de instructies op te laden en te onderhouden.

 • Banden: Controleer regelmatig de druk van de banden en vervang deze indien nodig. Houd de banden schoon en vrij van steentjes en scherpe voorwerpen die de banden kunnen beschadigen.

 • Remmen: Check regelmatig de remmen en vervang de remblokken indien nodig. Zorg ervoor dat de remmen soepel en effectief werken.

 • Verlichting: Kijk ook de verlichting na en vervang de lampen indien nodig. Zorg ervoor dat de verlichting altijd werkt en dat je goed zichtbaar bent op de weg.

 • Ketting: Houd de ketting schoon en geolied om te voorkomen dat deze roest of vastloopt.

 • Frame: Houd het frame schoon en droog om te voorkomen dat er roest ontstaat. Bewaar de fiets in een droge en veilige plaats.

 • Elektronica: Houd de elektronische componenten van de fiets droog en vrij van stof en vuil. Controleer regelmatig de bedrading en verbindingen en vervang ze indien nodig.

 • Servicebeurten: Volg de aanbevolen servicebeurten en breng de fiets naar een professionele fietsenmaker indien nodig voor onderhoud of reparaties.

Door de elektrische fiets regelmatig te onderhouden, kun je de levensduur en prestaties van de fiets verlengen en zorgen voor een veilige en comfortabele rit.

Wat kost het om de batterij van een elektrische fiets op te laden?

Het kostenplaatje voor het opladen van een elektrische fiets is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de prijs per kilowattuur (kWh) van je elektriciteitsleverancier, de grootte van de batterij en het energieverbruik van de fiets.

Gemiddeld kost het ongeveer 15 tot 20 eurocent om de batterij van een elektrische fiets volledig op te laden. Bijvoorbeeld, als je een batterij hebt met een capaciteit van 400 Wh en je betaalt 20 eurocent per kWh, dan kost het ongeveer 0,08 euro om de batterij volledig op te laden.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor het opladen van een elektrische fiets veel lager zijn dan de kosten voor het vervoer met een benzine-aangedreven voertuig. Daarnaast bespaar je door te rijden op een elektrische fiets ook op benzine- en onderhoudskosten.

Is een helm verplicht op een elektrische fiets?

In Nederland en België is het niet verplicht om een helm te dragen op een elektrische fiets. Het dragen van een helm is alleen verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar en voor fietsers op een snorfiets, bromfiets of motorfiets.

Hoewel het niet verplicht is, is het wel aanbevolen om een helm te dragen op een elektrische fiets. Een helm beschermt je hoofd bij eventuele val- of aanrijdingsincidenten en kan het risico op ernstige hoofdletsel verminderen.

Het dragen van een fietshelm is altijd verstandig en wordt aanbevolen, ongeacht of je een elektrische fiets of een conventionele fiets rijdt. Het is belangrijk om je veiligheid te beschermen en te zorgen voor een comfortabele en onbezorgde rit.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrische fiets. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Minder inspanning: Met een elektrische fiets hoef je minder inspanning te leveren, waardoor je langer en comfortabeler kunt fietsen.

 • Gezonder: Fietsen is al een gezonde activiteit, maar met een elektrische fiets kun je nog meer beweging krijgen en calorieën verbranden.

 • Milieuvriendelijk: Elektrische fietsen zijn milieuvriendelijk omdat ze geen uitlaatgassen produceren.

 • Kostenefficiënt: Het opladen ervan is veel goedkoper dan benzine kopen voor een auto of scooter.

 • Gemakkelijk te gebruiken: Ze zijn eenvoudig te gebruiken en onderhouden, en ze vereisen geen speciale vaardigheden of kennis.

 • Vermindert verkeersdrukte: Elektrische fietsen kunnen bijdragen aan het verminderen van de verkeersdrukte en helpen het verkeer te ontlasten.

 • Comfortabel: Deze zijn comfortabeler dan conventionele fietsen, vooral bij hellingen of headwinds.

 • Toegankelijker: Maken het fietsen toegankelijker voor mensen die niet in staat zijn om veel inspanning te leveren.

 • Oplaadbare batterijen: De batterijen van elektrische fietsen kunnen worden opgeladen, waardoor je altijd kunt blijven fietsen.

Welke verschillende motoren zijn er bij de e-bike?

Er zijn twee hoofdtypen motoren die worden gebruikt in elektrische fietsen:

 • Middenmotor: Deze motor is geplaatst tussen de pedaalen en is het meest krachtige type motor. Het biedt een soepele ondersteuning en is ideaal voor heuvelachtig terrein.

 • Achterwielmotor: Deze motor is geplaatst achter het achterwiel en is het meest gebruikelijke type motor. Het is een budgetvriendelijker optie en biedt een soepele en geruisloze ondersteuning.

Beide motortypen worden aangedreven door een lithium-ion batterij die opgeladen kan worden. Er zijn ook e-bikes die zijn uitgerust met een trapmotor, die geactiveerd wordt wanneer je trapt.

Het is belangrijk om te overwegen waarvoor je de elektrische fiets wilt gebruiken en welke motor het beste bij jouw behoeften past, voordat je een aankoop doet.

Beste elektrische fiets top-3

1. Amigo E-Vibe D1

Beste elektrische fiets
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Snelle levering
 • Enkel pedalen nog bevestigen
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

De Amigo E-Vibe D1 is veelzijdig, praktisch en ziet er gewoon heel goed uit! De perfecte e-bike voor dagelijks gebruik die ook nog eens prijstechnisch aantrekkelijk is. De damesfiets heeft een prachtige matblauwe kleur en is afgewerkt met zwarte details, die voor een mooi contrast zorgen. Met de MXUS voorwielmotor, Shimano Speed 7 derailleur en een actieradius tot 90 kilometer fiets je heerlijk weg!
 

Comfortabele ondersteuning


De onderhoudsarme MXUS GDF07 voorwielmotor van de E-Vibe D1 geeft jou de ideale ondersteuning. De trapondersteuning voelt natuurlijk en daardoor erg comfortabel aan vanwege de rotatiesensor. Deze sensor registreert de draaiing in het voorwiel en geeft hierbij de juiste ondersteuning op basis van de snelheid van de rotatie. Hier hoor je overigens niets van, want de motor is geluidsarm. Neem daarbij de versnellingen (Shimano Speed 7 derailleur) plus de drie ondersteuningsniveaus en je hebt een elektrische fiets waarop je heerlijk rondfietst.Onderhoudsarm


Een goede uitrusting draagt ook bij aan een fiets die weinig onderhoud nodig heeft. De Amigo E-Vibe D1 is daar een goed voorbeeld van. Met een pistooltype kettingkast wordt voorkomen dat er vuil opstopt of zaken verstrikt raken. Maar ook de MXUS voorwielmotor en de Shimano Speed 7 derailleur behoeven weinig aandacht. Zo is het onderhoud helemaal tot een minimum beperkt.Sportief en solide

 
De E-Vibe D1 damesfiets heeft een strak en sportief ontwerp. Dit sportieve uiterlijk in combinatie met de uitstekende specificaties maakt deze e-bike een solide basis voor elke rit! Een gezellig dagje eropuit of het dagelijkse ritje naar je werk is daarom geen probleem. Laat je verassen door de functionaliteit en het sportieve karakter van de E-Vibe D1!

2. Batavus Fonk Nexus 7 Ego Plus

Beste elektrische fiets
 • Kabels zijn weggewerkt in het frame
 • Krachtige middenmotor
 • Slimme ledverlichting
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

De Fonk E-Go Plus is geschikt voor ieder soort rit. Of je nou snel boodschappen moet halen of er op uit trekt in het weekend; de Fonk E-go Plus kan het allemaal. Er is op elk detail gelet, van minimalistisch design tot aan veilige led-verlichting. Deze unieke verlichting is zo ontworpen dat je goed zichtbaar bent en het niet makkelijk kapot stoot.
Een echt stadsbeest, dat is wat je de Fonk E-Go Plus mag noemen. Helemaal in zijn element tussen de nauwe stadsstraten waar je heerlijk doorheen zoeft. Op de Fonk E-Go Plus geniet je van een heerlijke fiets met een natuurlijke ondersteuning. Met de Fonk ben je nog nooit zo snel en makkelijk op je bestemming aangekomen!

 • Een trendy elektrische fiets met middenmotor fiets die zich perfect leent voor gebruik in de stad.
 • Met de slim geplaatste ledverlichting met standlichtfunctie heb je minder kans op
  stallingsschade.
 •  De kabels zijn slim weggewerkt door het frame en zorgen er voor dat je niet blijft haken in de fietsenstalling.
 •  Voorzien van krachtige rollerbrakes zodat je altijd veilig kunt remmen.
 •  Op de bagagedrager kun je gemakkelijk accessoires bevestigen.

3. Adore Fiets (elektrisch) Pedelec E-Bike Heren

E-bike
 • Makkelijk te bedienen
 • goede prijs
 • Snelle levering
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Pendelen naar kantoor of het aanpakken van langere tochten in het weekend is nu vrij eenvoudig: de ADORE City E-Bike MARSEILLE is de perfecte kennismaking met e-mobiliteit!

Meer afstanden worden gemakkelijk afgelegd en meer hellingen worden genomen met de hoogwaardige lithium-ionbatterij met een bereik van maximaal 120 kilometer (afhankelijk van het terrein). Na 6-7 uur is de batterij opnieuw volledig opgeladen.

De fiets is uitgerust met een borstelloze gelijkstroommotor in het achterwiel, die wordt ingeschakeld via het display op het stuur en automatisch wordt uitgeschakeld bij een snelheid van 25 km/u. Wanneer de remmen worden gebruikt, schakelt de motor door ingebouwde sensoren ook onmiddellijk uit.

Met het display op het stuur kun je kiezen uit 5 ondersteuningsniveaus en de acculading controleren. Als de ondersteuning niet nodig is, bv. bij het afdalen of op een vlakke ondergrond, kan deze worden uitgeschakeld om de levensduur van de batterij te verlengen. De e-bike rijdt dan als een normale fiets. Hij is ook uitgerust met een vork en SHIMANO-kettingversnelling met 24 versnellingen en dankzij het aluminium frame is hij bijzonder licht.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste elektrische fiets kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be