Beste daktent voor je auto. Ontdek ze hier nu snel!

beste daktent

Beste daktent voor je auto snel overzicht!

tent

1.

ATRAK x CAMPERMEN

daktent voor je wagen

2.

Dutch mountains – Fold4 – Daktent

Beste daktent

3.

Daktent – Zumrut -Kampeertent

Beste daktent

4.

Daktent Fjordsen LIGHT 140

Beste daktent

5.

Quick Pitch Daktent

beste daktent

6.

Daktent Fjordsen LIGHT 220

Op zoek om op een goedkope manier met je eigen wagen te gaan kamperen? Dan is de daktent daar de ideale oplossing voor. Deze heeft de laatste tijd een grote populariteit gekregen. Zodra je op u bestemming bent klap je hem in enkele minuten uit en ben je klaar om te kamperen. In dit artikel hebben onze experts vele verschillende daktenten voor u getest en de beste hier uitgekozen. Ook kom je te weten waar je op moet letten bij de aankoop hiervan. veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een daktent?

Een daktent is een soort tent die op het dak van een auto, camper of SUV geïnstalleerd kan worden. Het is bedoeld om als slaapplek of extra opbergruimte te dienen tijdens reizen of kampeervakanties. Daktenten zijn meestal gemaakt van waterdicht en duurzaam materiaal en zijn ontworpen om gemakkelijk op te zetten en af te breken. Sommige modellen kunnen zelfs met één persoon opgezet worden. Daktenten komen in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van het model en de fabrikant.

welke verschillende soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten die gebruikt kunnen worden op voertuigen, zoals auto’s, campers en vrachtwagens. De meest voorkomende zijn:

 • Harde daktenten: Deze zijn gemaakt van hard plastic of fiberglass en zijn stevig en duurzaam. Ze zijn echter ook zwaarder en moeilijker te installeren dan andere daktenten.

 • Zachte daktenten: Gemaakt van canvas of andere flexibele materialen en zijn licht en gemakkelijk te installeren. Ze bieden echter minder bescherming dan harde en zijn minder duurzaam.

 • Daktenten met vouwen: Ze zijn gemaakt van canvas of andere flexibele materialen en kunnen worden opgevouwen als ze niet in gebruik zijn. Ze zijn gemakkelijk te installeren en bieden goede bescherming, maar zijn minder duurzaam dan harde daktenten.

 • Luifels: Dit zijn kleine daktenten die worden gebruikt om een beetje schaduw te bieden aan de ingang van een tent. Ze zijn gemakkelijk te installeren en bieden beperkte bescherming tegen de elementen.

Er zijn er ook die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde voertuigen, zoals jeeps en SUVs. Ze zijn meestal gemaakt van canvas of andere flexibele materialen en bieden goede bescherming tegen de elementen.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een daktent voor je wagen?

Bij de aankoop van een daktent zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Gewicht: Het gewicht van de daktent kan van invloed zijn op de prestaties en brandstofefficiëntie van je voertuig. Kies een daktent die niet te zwaar is voor je voertuig.

 • Afmetingen: Zorg ervoor dat de deze past op het dak van je voertuig en dat er voldoende ruimte is voor alle personen en spullen die je mee wilt nemen.

 • Materiaal: Kies er één die gemaakt is van duurzaam materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Harde zijn meestal duurzamer dan zachte, maar zijn ook zwaarder en moeilijker te installeren.

 • Installatie: Het installeren van een daktent kan tijdrovend zijn, dus kies een daktent die gemakkelijk te installeren is. Sommige daktenten zijn voorzien van een snelmontagesysteem, wat de installatie vereenvoudigt.

 • Prijs: Bedenk wat je budget is en kies er één die binnen dat budget valt. Let wel op: vaak geldt dat je voor kwaliteit meer betaalt.

 • Garantie: Controleer of de daktent die je overweegt te kopen wordt geleverd met een garantie. Zo ja, vraag na hoe lang de garantie geldig is en wat precies gedekt wordt.

Welke wagen is geschikt voor een daktent?

Vrijwel elk voertuig met een dak kan een daktent hebben, mits het dak stevig genoeg is om het gewicht te dragen. Het is wel belangrijk om te controleren of het voertuig geschikt is voor het gebruik van een daktent en of er eventueel speciale beperkingen gelden. Dit kun je na laten kijken bij de dealer of fabrikant van het voertuig.

Sommige zijn speciaal ontworpen voor bepaalde voertuigen, zoals jeeps en SUVs. Ze zijn meestal gemaakt van canvas of andere flexibele materialen en bieden goede bescherming tegen de elementen.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een daktent het zwaartepunt van het voertuig kan verhogen en dit kan van invloed zijn op de prestaties en brandstofefficiëntie. Het is daarom aan te raden om het gewicht van de daktent en eventueel meegebrachte spullen zo laag mogelijk te houden.

Welke dakdragers voor je daktent?

Er zijn verschillende dakdragers die gebruikt kunnen worden voor het bevestigen van een daktent op het dak van een voertuig. De meest voorkomende zijn:

 • Dakkoffers:  Harde koffers die op het dak van het voertuig worden bevestigd. Ze zijn geschikt voor het vervoeren van zware of onhandelbare spullen en bieden tegelijkertijd extra ruimte voor de daktent.

 • Dakdragers met rekken: Dakdragers met rekken zijn stangen die op het dak van het voertuig worden bevestigd en die gebruikt kunnen worden om de daktent op te bevestigen.

 • Dakdragers met haken: Dit zijn haken die op het dak van het voertuig worden bevestigd en die gebruikt kunnen worden om de daktent op te hangen.

 • Dragers met zuignappen: Zuignappen die op het dak van het voertuig worden bevestigd en die gebruikt kunnen worden om de daktent op te zuigen.

Houd er rekening mee dat sommige dakdragers mogelijk niet geschikt zijn voor alle soorten daktenten. Controleer daarom altijd of de dakdragers die je overweegt geschikt zijn voor de daktent die je hebt of wilt aanschaffen.

Waar mag je met hiermee overnachten?

Er zijn verschillende plaatsen waar je mag overnachten hiermee zoals:

 • Campings: Er zijn veel campings in Nederland waar je met een daktent kunt overnachten.

 • Vrije staanplaatsen: Sommige gemeentes hebben vrije staanplaatsen waar je met een daktent kunt overnachten.

 • Wildkamperen: Wildkamperen is het overnachten op een plek die niet speciaal daarvoor is ingericht, zoals in het bos of op een parkeerplaats. In Nederland is wildkamperen in principe verboden, tenzij je toestemming hebt van de eigenaar van het land of de grond.

Houd er rekening mee dat er beperkingen kunnen gelden voor het overnachten met een daktent op bepaalde plaatsen. Zo kunnen er beperkingen gelden voor het gebruik van vuur of het achterlaten van afval. Het is daarom aan te raden om vooraf te informeren naar de regels die gelden op de plek waar je wilt overnachten.

wat zijn de voordelen van een daktent?

Het gebruik van een daktent kan verschillende voordelen hebben:

 • Extra ruimte: Het biedt extra ruimte aan boord van je voertuig, zodat je meer spullen kunt meenemen op reis.

 • Flexibiliteit: Met een daktent heb je de flexibiliteit om op verschillende plaatsen te overnachten, zoals campings, vrije staanplaatsen of in het wild.

 • Comfort: Deze biedt meer comfort dan een tent op de grond, omdat je niet op een harde of oneffen ondergrond hoeft te slapen.

 • Bescherming: Het biedt bescherming tegen de elementen, zoals regen, wind en zon.

 • Veiligheid: Het geeft je meer veiligheid dan een tent op de grond, omdat je niet zo gemakkelijk opgemerkt wordt door wilde dieren of andere gevaren.

 • Gemak: Het is gemakkelijk te installeren en te verwijderen, zodat je snel van plaats kunt veranderen.

Hoe onderhoud je u beste daktent?

Het onderhoud van een daktent is afhankelijk van het materiaal waarvan de tent is gemaakt. In het algemeen geldt dat je de volgende stappen kunt volgen om de levensduur hiervan te verlengen:

 1. Maak de tent regelmatig schoon: Verwijder stof en vuil van de tent met een zachte borstel of stofzuiger. Gebruik indien nodig een mild reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen.

 2. Controleer op beschadigingen: Controleer de tent regelmatig op beschadigingen, zoals scheuren, scheurtjes of andere beschadigingen. Repareer deze beschadigingen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

 3. Laat de tent drogen voordat je hem opbergt: Zodat er geen schimmel of vocht in kan ontstaan.

 4. Bewaar de tent op een droge en veilige : Zo geraakt hij niet beschadigt.

 5. Gebruik een tentenhoes: Dit om hem te beschermen tegen vuil, vocht en weersinvloeden als je hem niet gebruikt.

Als je dit goed onderhoudt, kun je ervan genieten voor vele jaren. Het is wel aan te raden om de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant te volgen voor het onderhoud van je daktent.

Beste daktent voor je auto top-3

1. ATRAK x CAMPERMEN

tent
 • Snel op te zetten
 • Past op elk voertuig
 • Extra opbergvakken aanwezig
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Slapen op je auto kan met de ATRAK Outdoor R02 x Campermen,

Een ruime daktent voor 2 personen. Deze is wind en water afstotend.
Met de 4 sluitbare raampjes kan je in de warme zomerdagen genieten van een heerlijke bries. De ritsbare anti-insecten gaas zorgt ervoor dat je heerlijk kan genieten zonder muggen of andere insectenbeten. De hardshell top van de daktent is UV bestendig en aerodynamisch gemaakt waardoor je minimale wrijving hebt tijdens het rijden. Deze is gemaakt van de hoogste kwaliteit stoffen, hierdoor heb je een waterafstotende werking en geen wind. .

Deze is snel op te zetten binnen enkele seconden ben je klaar. Van wege de ruime binnenkant van de daktent kan je ook eventueel beddengoed of kleinigheden bewaren, ook tijdens het rijden. Er zijn ook extra opbergvakken aanwezig om je spullen te bergen.
De daktent wordt geleverd met een aluminium ladder daarmee klim je makkelijk de daktent in.

De Atrak past bijna op elke voertuig met dakdragers.

 • Afmetingen buitenzijde (LxB): 205 cm x 135 cm
 • Afmetingen binnenzijde (LxB): 204 cm x 134 cm
 • Gewicht: 64 kg
 • Materiaal: UV Bestendig kunsttof en aluminium

2. Dutch mountains - Fold4 - Daktent

daktent voor je wagen
 • Snel op te zetten
 • Zeer ruim
 • Gemaakt van een duurzame, geïmpregneerde katoen-polyester mix
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving:

 

Deze hardcase daktent maakt van elke auto een echt kampeervoertuig!

Onze Fold 4 vier persoons daktent is ruim, makkelijk op te zetten en geschikt voor het hele gezin!
Het aerodynamische ontwerp is niet alleen stijlvol, maar zorgt er ook voor dat de daktent is beschermd tegen wind en regen!

Maak van uw auto een kampeerwagen!

Met de FOLD 4 daktent van Dutch Mountains blijf je op alle droomplekjes wat uw auto toelaat. FOLD 4 staat voor duurzaamheid, onafhankelijkheid, comfort, vrijheid, praktisch en staat in een handomdraai! Monteer hem op uw auto en blijf onafhankelijk van de beschikbare hotel bedden. Een paar dagen langs de kust blijven om te surfen? Een weekend overlanding? Zoek een plekje met een prachtig uitzicht en bekijk de zonsopkomst vanuit de daktent. Wil je een eenzame trip de stad uit? Pak je spullen en ga op pad om de wildernis te veroveren. Met het gezin lekker even de buitenlucht in? Je wordt alleen beperkt door je verbeelding. Stel je voor: de vrijheid die je hebt om het weekend te ontvluchten uit de drukke stad, of hoe flexibel je bent om het avontuur tegemoed te gaan!

UITVOUWBARE SNELHEID:

 

 Opzetten doe je in een handomdraai. Het duurt 1 minuut om de daktent uit te vouwen. Stap uit de auto en begin binnen 60 seconden met kamperen. De FOLD 4- schaal ontvouwt zich automatisch met behulp van de hydraulische veer. Geen ingewikkelde strijd meer na een lange rit. U hoeft zich geen zorgen te maken over het opzetten van uw kamp voor zonsondergang. Geen hamer of te korte haring zal je voortaan nooit meer stressen.

COMFORT VOOR 4 PERSONEN: 

 

Wij hebben gekozen voor een stevig matras van 205 x 205 cm en een dikte van 3 cm. Er is voldoende ruimte om met 4 personen comfortabel te slapen en uit te rusten. Een ander voordeel is dat het matras altijd perfect vlak is en ook geïsoleerd van de koude grond. Het dakraam kan, afhankelijk van je voorkeuren en de buitentemperatuur, volledig worden gesloten, geopend of afgedekt, met een net dat u op zomeravonden beschermt tegen ongewenste insecten. De hoes is aan de binnenkant bedekt met een isoleerende coating, wat de temperatuur perfect isoleert. Waardoor je in de zomer langer kan uitslapen.
Als je een kleinere daktent nodig hebt en je houdt van dit model, zie Fold 2. Het enige verschil zijn de afmetingen en het gewicht.

LICHT EN AERODYNAMISCH ONTWERP:

 

 De FOLD 4 ziet er geweldig en stoer uit op de auto. De opgevouwen daktent is slechts 25 cm hoog. Ongeacht of u van plan bent om het op een pick-up, SUV, bestelwagen of een personenauto te plaatsen, zal het weinig invloed hebben op het rijgedrag van de auto.

VENTILATIE EN WATERDICHT:

 

 De daktent is gemaakt van een duurzame, geïmpregneerde katoen-polyester mix met een dichtheid van 280G en een waterdichtheid (waterkolom) van 2000 mm. Hierdoor kan het materiaal met gemak enkele uren zware regenval doorstaan. Dergelijke samenstelling van de stof garanderen ook dat deze waterdicht, bestand tegen schimmel en mechanische schade zal zijn, en u ook zal voorzien van goede ventilatie en genoeg frisse lucht binnenin. Ook zijn sloten bij de raamopeningen vastgezet zodat er geen water naar binnen kan komen.

AANGEPAST AAN UW BEHOEFTEN:

 

 Er is ook een voortent / luifel voor deze beschikbaar, zie onze Anwing 4

RAAMLUIFEL:

 

U kunt de sluiting van het raam veranderen in een zonnescherm. Het biedt bescherming tegen regen en overmatige zon. Bij slecht weer hoeft u uw ramen niet meer te sluiten. Bovendien zorgen open ramen voor continue ventilatie en toegang tot frisse lucht, en de muskietennetten die erin zijn geplaatst beschermen tegen insecten.

ACCESSOIRES:

 

 De daktent wordt geleverd met een opvouwbare aluminium ladder. Deze is licht, handig en neemt niet veel ruimte in beslag. Het is ook permanent aan de vloer van de tent bevestigd en is opgevouwen in de kofferbak verborgen. Voor uw comfort en ruimte wordt bij de daktent een grote tas voor schoenen en andere spullen meegeleverd.

EENVOUDIGE MONTAGE:

 

 De daktent is ontworpen om op twee dakdragers te worden geplaatst. Het enige wat je hoeft te doen is hem erop te monteren met behulp van de bijgevoegde beugels. Zorg er vóór de installatie ook voor dat het dynamische draagvermogen van het dak en de dakdragers van uw auto 75 kg of meer is. De schaal van de daktent kan onder invloed van temperatuur vervormen. Na het opvouwen van de tent kan een deel van het materiaal buiten de schaal uitsteken. Om de tent volledig op te vouwen, vouwt u eenvoudig de schaal terug en schuift u de stof voorzichtig terug naar binnen.

3. Daktent Fjordsen LIGHT 140

Beste daktent
 • Comfortabele vloer
 • Binnen 2 minuten volledig uitgeklapt
 • Kan op elke auto gemonteerd worden
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Binnen 2 minuten volledig uitgeklapt. Veel ruimte. Comfortabele vloer. Vier zijden met openingen voorzien van insectengaas. Een avontuur voor je auto. Happy Camping!

Met de Fjordsen Light 140 daktent creëer je binnen no-time een slaapplek op de auto. Je zet de daktent gemakkelijk in je eentje op door het lichte gewicht. Met de Light 140 daktent kun je overal naartoe en heb je maar weinig kampeerruimte nodig.

Alle Fjordsen daktenten worden met de hand geproduceerd. Zo garanderen we de hoogste kwaliteit. De Fjordsen Light 140 daktent is één van de ruimste daktenten te wereld. Dit ruimtelijke gevoel hebben we gecreëerd door de zijwanden van de daktent naar buiten te laten wijken en de nok zo hoog mogelijk te maken. Koop je een Fjordsen Light 140 daktent, dan heb je een stevige daktent voorzien van een gepatenteerd railsysteem en telescopische buizen én is de tent bestand tegen harde wind en regen door de siliconen coating.

De Fjordsen Light 140 daktent is…

Uitermate comfortabel

 

De vloer van de Fjordsen Light 140 daktent is samengesteld uit kunststof schuimdelen in combinatie met een aluminium constructie. Deze combinatie is bijzonder draagkrachtig, de vloer vervormt namelijk nauwelijks als iemand zich omdraait in bed. Bovendien isoleert de vloer optimaal tegen lage temperaturen.

 

Zo licht als een veertje

 

Door de slimme constructie en het gebruik van lichtgewicht materialen is het gewicht van een Fjordsen Light daktent relatief laag. De Light 140 daktent kan daarom op vrijwel elke auto gemonteerd worden. Zelfs op een Volkswagen Up!

In twee minuten opgezet

 

De Fjordsen Light 140 daktent kan eenvoudig door één persoon worden opgezet. Binnen twee minuten is de tent klaar voor gebruik. En net zo snel is hij ook weer ingeklapt. Met de Light 140 daktent kun je overal naartoe en heb je maar weinig kampeerruimte nodig.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste daktent kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be