Beste dakkoffer van nu. Uitgebreid getest door onze experts!

Beste dakkoffer

Beste dakkoffer snel overzicht!

Beste dakkoffer

1. 

CAM Elite 343 – 340 L

beste dakkoffer

2. 

CAM Sport 431 – 430 L

Beste dakkoffer

3. 

Dakkoffer Farad Marlin

skibox

4. 

Junior FL Dakkoffer – 320 Liter

skibox

5. 

Dakkoffer Packline NX 215 Twin XL

Beste skibox

6. 

Menabo Dakkoffer 320 liter

Ga je op reis met de wagen maar wordt het soms wat krap door al dat gerief je wil meenemen en niet allemaal in je koffer geraakt. Dan is de beste dakkoffer daar de ideale oplossing voor zodat je meer comfortabel in je wagen kan zitten. In dit artikel hebben onze experts de beste dakkoffers voor jullie uitgekozen. Zodat je aankoop hiervan een stuk vlotter gaat verlopen. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Waarom een dakkoffer?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een dakkoffer willen hebben:

 • Extra opbergruimte: Het biedt extra ruimte om spullen in op te bergen, zoals bagage, sportuitrusting, of zelfs boodschappen.

 • Meer laadvermogen: als je een dakkoffer hebt, hoef je niet alles in de auto te laden, wat betekent dat je meer ruimte hebt voor andere dingen en dat je auto minder overbelast raakt.

 • Minder rommel in de auto: als je al je spullen hierin opbergt, blijft de auto netjes en opgeruimd, wat het rijden prettiger maakt.

 • Veiligheid: sommige zijn stevig en veilig genoeg om zwaardere spullen in op te bergen, zoals fietsen of skikoffers. Dit kan ervoor zorgen dat je spullen beter beschermd zijn tijdens het transport.

 • Gemak: Deze zijn gemakkelijk te openen en te sluiten, wat betekent dat je snel en eenvoudig toegang hebt tot je spullen.

 • Esthetiek: Mensen kiezen ervoor omdat het de esthetiek van hun auto kan verbeteren.

Hoe wordt een dakkoffer bevestigd op je wagen?

Er zijn een paar stappen die je moet volgen om dit toestel op je auto te zetten:

 • Plaats het op het dak van de auto: zorg ervoor dat u dakkoffer op het midden van het dak ligt en dat de zijkanten ervan evenwijdig zijn aan de zijkanten van de auto.

 • Bevestig de bevestigingsbeugels: elke dakkoffer heeft bevestigingsbeugels die je aan de zijkanten van het toestel moet bevestigen. Gebruik de bevestigingsbeugels die erbij zijn geleverd.

 • Bevestig de dakkoffer aan de auto: sommige hebben bevestigingsbeugels die je aan de dakreling van de auto moet bevestigen. Als je auto geen dakreling heeft, zul je speciale bevestigingsbeugels moeten gebruiken die je aan de dakgoot bevestigt.

 • Controleer of de dakkoffer goed vastzit: zorg ervoor dat het stevig op het dak van de auto zit en dat alle bevestigingsbeugels goed zijn aangedraaid.

 • Voeg eventuele extra accessoires toe: Sommige hebben extra accessoires zoals een verlengstuk voor de dakreling of een afdekhoes. Als je deze accessoires gebruikt, moet je ze volgens de instructies van de fabrikant bevestigen.

Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt om ervoor te zorgen dat het goed en veilig op je auto zit. Als je twijfelt over hoe je dit moet bevestigen, neem dan contact op met een professionele monteur of met de fabrikant ervan.

Waar opletten bij de aankoop van je beste dakkoffer?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een dakkoffer:

 • Materiaal: kies één die gemaakt is van stevig materiaal, zoals kunststof of aluminium. Dit zorgt ervoor dat het stevig en duurzaam is en dat je spullen goed beschermd zijn tijdens het transport.

 • Laadvermogen: let op het laadvermogen van je dakkoffer. Zorg ervoor dat de dakkoffer groot genoeg is om al je spullen in op te bergen, maar niet te groot, want dan kan het de aerodynamica van je auto beïnvloeden en zal je meer brandstof verbruiken.

 • Sluiting: kies één met een goede sluiting, zoals een slot of een rits. Dit zorgt ervoor dat je spullen beter beschermd zijn tegen diefstal en dat ze er niet uit kunnen vallen tijdens het rijden.

 • Gewicht: houd rekening met het gewicht van hiervan. Als je auto niet veel laadvermogen heeft, is het misschien beter om voor een lichtere type te kiezen.

 • Montage: lees de montage-instructies van je dakkoffer voordat je hem koopt. Zorg ervoor dat je auto geschikt is en dat je het gemakkelijk kunt bevestigen. Als je twijfelt over hoe je u dakkoffer moet bevestigen, neem dan contact op met een professionele monteur.

 • Prijs: vergelijk de prijzen van verschillende dakkoffers voordat je een beslissing maakt. Let ook op eventuele extra kosten, zoals bevestigingsbeugels of accessoires.

 • Garantie: kijk of het ook een garantie heeft en wat de voorwaarden van die garantie zijn. Dit kan je helpen beslissen welke dakkoffer het beste bij je past.

Heeft een dakkoffer invloed op je rijgedrag?

Ja, dit kan invloed hebben op je rijgedrag. Als je een dakkoffer op je auto hebt, kan dit ervoor zorgen dat de auto anders rijdt, omdat het gewicht van het dakkoffer de balans van de auto verandert. Dit kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de auto minder wendbaar is of dat het stuur wat zwaarder aanvoelt.

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je rijdt met een dakkoffer. Neem de tijd om te wennen aan het rijden hier mee en pas je rijstijl aan als dat nodig is. Als je onzeker bent over hoe je moet rijden met een dakkoffer, vraag dan advies aan een professionele monteur of aan de fabrikant.

Vergeet ook niet om de maximale snelheid te respecteren die is toegestaan als je een dakkoffer op je auto hebt. Dit staat vaak vermeld in de montage-instructies van de dakkoffer. Als je te hard rijdt met een dakkoffer, kan dit leiden tot onveilige situaties en kan het de levensduur van je dakkoffer verkorten.

Hoe hard mag je rijden met een dakkoffer op je wagen?

Het is belangrijk om de maximale snelheid te respecteren die is toegestaan als je een dakkoffer op je auto hebt. Dit staat vaak vermeld in de montage-instructies. Als je deze instructies niet hebt, kun je contact opnemen met de fabrikant van je dakkoffer of met een professionele monteur om te vragen wat de maximale snelheid is.

Houd er rekening mee dat de maximale snelheid kan verschillen per dakkoffer en per auto. Als je te hard rijdt met een dakkoffer, kan dit leiden tot onveilige situaties en kan het de levensduur van je toestel verkorten.

Het is ook belangrijk om te weten dat je sommige snelwegen niet op mag rijden als je een dakkoffer op je auto hebt. Dit staat vaak aangegeven op borden langs de weg. Houd hier rekening mee als je rijdt met een dakkoffer en plan je route hierop aan.

Hoeveel kilo mag er in ?

Er zijn geen specifieke regels voor hoeveel je mag rijden met een dakkoffer op je wagen. Wel zijn er beperkingen voor hoe hoog en breed het mag zijn en hoeveel gewicht deze mag bevatten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de stabiliteit van je voertuig tijdens het rijden met een dakkoffer. Als je twijfelt of je wagen geschikt is voor het dragen van een dakkoffer, of als je vragen hebt over hoe je dit op je wagen moet bevestigen, raad ik je aan om contact op te nemen met de fabrikant van je voertuig of met een professionele garage.

Hoe onderhoud je u dakkoffer?

Er zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je dakkoffer in goede staat blijft:

 • Maak regelmatig de binnen- en buitenkant er van schoon met een mild sopje en een zachte doek. Dit zal helpen om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen die zich op de koffer kunnen ophopen.

 • Controleer regelmatig of er geen scheuren of beschadigingen aan de koffer zijn. Als je dit op tijd opmerkt, kun je eventuele problemen voorkomen voordat ze erger worden.

 • Zorg ervoor dat de sluitingen van u dakkoffer goed werken en niet vastzitten. Dit zal helpen om te voorkomen dat de koffer opengaat tijdens het rijden.

 • Gebruik een UV-beschermer op je dakkoffer om te voorkomen dat de kleur vervaagt of verbleekt door de zon.

 • Als je het niet gebruikt, is het aanbevolen om hem op te bergen in een droge, koele ruimte om te voorkomen dat hij beschadigd raakt.

Onze top-3

1. CAM Sport 431 - 430 L

Beste dakkoffer
 • Voldoet aan verwachting
 •  Makkelijk te monteren
 • Mooie grote koffer
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

De CAM Elite 343 is een top kwaliteit dakkoffer voor een scherpe prijs! In deze dakkoffer kun je een ruime 340 liter aan spullen kwijt tijdens uw vakantie. De CAM Elite 343 is voorzien van een centrale vergrendelingssysteem en er word standaard bevestigingsmateriaal (U-beugel) bijgeleverd.

Algemene informatie:


L x W x H buiten: 131 x 78 x 38 cm
Kleur: Zwart
Inhoud: 340 L
Leeggewicht: 11 kg
Max. belading: 50 kg
Opening: Enkelzijdig

Bevestigmateriaal: 

 

Standaard wordt er bij dit toestel een U-beugel set bijgeleverd die past op een stang van maximaal 6cm breed. Heb je dak dragers die breder zijn als 6cm heb je T-stukken nodig die los verkrijgbaar zijn, als er nog vragen zijn betreft de montage hiervan neem dan contact op met onze klantenservice.

2. Dakkoffer Farad Marlin

Beste dakkoffer
 •  Makkelijk te installeren
 • Goede kwaliteit
 • Snelle levering
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 • Specificaties van de Farad dakkoffer Marlin N6:

  – Merk/type: Farad N6 Marlin
  ▪ Inhoud(L): 480L
  ▪ Kleur: Zwart/mat
  ▪ Buitenafmetingen(lxbxh): 190x80x40cm
  ▪ Binnenafmetingen(lxbxh): 184x73x38cm
  ▪ Opening: 2 zijden te openen
  ▪ Montagesysteem: Quick Fix snelkoppeling
  ▪ Maximale breedte van de dakdrager(mm): 80mm
  ▪ Afstand tussen dakdragers: min 39cm en max 95cm
  ▪ Maximale belading(kg): 75kg
  ▪ Eigen gewicht(kg): 16kg
  ▪ TUV gekeurd en conform Citycrash getest
  ▪ 5 jaar garantie

  Farad maakt een uitgebreid scala aan dakkoffers sommige geschikt voor ski’s en bagage en andere alleen voor bagage. Alle koffers van Farad worden geproduceerd in Europa en zijn van de hoogste kwaliteit, hebben allemaal een garantie van 5 jaar. De gebruikte materialen zorgen ervoor dat de dakkoffers van Farad garant staan voor jarenlang plezier en gebruiksgemak. De materialen zijn UV bestendig antisplinter en onbreekbaar. De knik arm is zelfs levenslang gegarandeerd door Farad.

3. Junior FL Dakkoffer - 320 Liter

skibox
 • Voldoet aan verwachting
 • Handig in gebruik
 • Mooie dakkoffer in zwarte hoogglans
 •  Krasgevoelig

Productbeschrijving

De Junior FL 320 liter kent een prachtig zwart glanzende uitvoering en overtuigt alleen al door het unieke design. Het fraaie, compacte ontwerp van deze Junior maakt hem zeer aerodynamisch.

Sterk en veilig

 

De Junior koffer heeft een maximale belading van 50 kg. Daarnaast heeft het een geavanceerd veiligheidssysteem, waardoor u een onbezorgde reis kunt maken. De Junior FL 320 liter is gemaakt van uv-bestendig polystyreen en beschermt de bagage in alle weersomstandigheden.

De FL 320 is voor van het Tüv-keurmerk. Dit keurmerk houdt in dat de dakkoffer is geslaagd voor verschillende tests. Hierbij kunt u denken aan stabiliteits-, water- en windtunnel controles.

Montage


De montage van deze Junior is zeer eenvoudig door middel van de meegeleverde U-beugels. Deze beugels monteert u aan de onderkant van je toestel. Hieronder wordt het in stappen uitgelegd hoe u de dakkoffer monteert.

 • Leg de dakkoffer op de dak dragers
 • Steek de U-beugel om de dak drager heen, in de zogeheten fix points van de dakkoffer
 • In de dakkoffer kunt u de U-beugel vastdraaien door middel van de veiligheidsknoppen.
 • Als de knoppen strak genoeg zijn vastgedraaid, staat de koffer stevig op de dak dragers.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de keuze van de beste dakkoffer kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be