Beste bladblazer van het moment. Hier nu uitgebreid getest!

Beste bladblazer

beste bladblazer snel overzicht!

Beste bladblazer

1.

BLACK+DECKER Bladblazer

blazer

2.

Powerplus  Elektrische bladblazer

Beste bladblazer

3.

VONROC 3-in-1 bladblazer

Beste bladblazer

4.

Bosch LI Batterij Bladblazer 

blazer

5.

Makita bladblazer

6.

GARDENA ErgoJet 3000 Bladblazer

Een goede bladblazer aankopen kun je om verschillende redenen doen. Het kan veel tijd kosten om bladeren op te ruimen met een bezem maar met een bladblazer kan je dit werk snel en efficiënt verrichten. Het is ook gemakkelijker te gebruiken dan een bezem Je hoeft niet te bukken of te vegen, en je kunt het apparaat eenvoudig met één hand vasthouden terwijl je het over het gazon beweegt. Ook Als bladeren op het gazon blijven liggen, kunnen ze het gras doen verdorren en uitdrogen. Door de bladeren op te ruimen met een bladblazer, bescherm je het gazon en zorg je ervoor dat het gezond blijft. In dit artikel kom je te weten welke de beste bladblazers van het moment zijn, onze experts hebben er een ruim aantal getest en de beste voor u uitgekozen. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Wat is een bladblazer?

Een bladblazer is een tuinmachine die wordt gebruikt om bladeren, afval of rommel op te ruimen van gazons, opritten, terrassen en andere oppervlakken. Het apparaat werkt door lucht of een combinatie van lucht en water te gebruiken om de bladeren en andere rommel op te blazen en op te vangen. Sommige bladblazers zijn op elektriciteit aangedreven, terwijl andere op benzine of een combinatie van benzine en elektriciteit werken. Er zijn ook batterij-aangedreven bladblazers beschikbaar.

Bladblazers komen in verschillende maten en modellen, afhankelijk van het gebruiksdoel. Sommige zijn kleiner en lichter en geschikt voor het opruimen van bladeren in kleinere tuinen of op kleine oppervlaktes. Andere zijn groter en krachtiger en geschikt voor het opruimen van bladeren in grotere tuinen of op grotere oppervlaktes.

Bladblazers zijn handig om te gebruiken omdat ze tijd besparen en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze zijn ook nuttig voor het beschermen van het gazon en het milieu, afhankelijk van het type apparaat dat je kiest. Als je van plan bent een bladblazer te kopen, is het belangrijk om te overwegen wat je nodig hebt en welk apparaat het beste bij je behoeften past.

Welke verschillende soorten bladblazers bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten bladblazers, afhankelijk van de manier waarop ze worden aangedreven en het gebruiksdoel:

 • Elektrische bladblazers: Deze bladblazers worden aangedreven door elektriciteit en zijn meestal kleiner en lichter dan benzine-aangedreven bladblazers. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en produceren geen uitlaatgassen, wat betekent dat ze beter zijn voor het milieu. Ze zijn echter afhankelijk van een elektriciteitsbron en hebben een beperkte actieradius.

 • Benzine bladblazers: Deze bladblazers worden aangedreven door benzine en zijn meestal krachtiger en geschikter voor grotere tuinen of grotere oppervlaktes. Ze zijn minder afhankelijk van een elektriciteitsbron, maar produceren wel uitlaatgassen en vereisen regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van de olie en het reinigen van de luchtfilter.

 • Batterij-aangedreven bladblazers: Deze bladblazers worden aangedreven door een batterij en zijn gemakkelijk te gebruiken en produceren geen uitlaatgassen. Ze zijn echter afhankelijk van de levensduur van de batterij en hebben een beperkte actieradius.

 • Handheld bladblazers: Deze bladblazers zijn klein en licht en worden met één hand gehouden. Ze zijn geschikt voor het opruimen van bladeren in kleinere tuinen of op kleine oppervlaktes.

 • Backpack bladblazers: Deze bladblazers zijn krachtiger dan handheld bladblazers en worden op de rug gedragen. Ze zijn geschikt voor het opruimen van bladeren in grotere tuinen of op grotere oppervlaktes.

 • Wandbladblazers: Deze bladblazers zijn op een frame bevestigd dat aan een wand kan worden opgehangen. Ze zijn geschikt voor het opruimen van bladeren in kleinere tuinen of op kleine oppervlaktes en zijn gemakkelijk op te bergen als ze niet worden gebruikt.     
 • Robotbladblazers: Deze bladblazers zijn automatisch en werken zonder menselijke hulp. Ze zijn geschikt voor het opruimen van bladeren in kleinere tuinen of op kleine oppervlaktes en kunnen worden ingesteld om op een bepaald tijdstip te werken.

Hoe lang gaat een bladblazer mee?

Hoe lang een bladblazer meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals het merk, het model, hoe vaak het apparaat wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden. In het algemeen kunnen elektrische bladblazers langer meegaan dan benzine-aangedreven bladblazers, omdat ze minder onderhoud vereisen en geen olie of andere brandstoffen nodig hebben.

Gemiddeld kun je verwachten dat een bladblazer tussen de 5 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden. Het is belangrijk om het apparaat volgens de instructies van de fabrikant te onderhouden en om problemen zo snel mogelijk op te lossen om de levensduur van de bladblazer te verlengen. Als je het apparaat regelmatig gebruikt, is het aan te raden om de luchtfilter en andere onderdelen regelmatig te reinigen en te vervangen om ervoor te zorgen dat de bladblazer in goede werkende staat blijft.

Welke verschillende functies kan dit toestel hebben?

Er zijn verschillende functies die een bladblazer kan hebben:

 • Luchtstroomregeling: Sommige bladblazers hebben een instelling waarmee de luchtstroom kan worden aangepast, zodat je kunt kiezen hoe krachtig de luchtstroom moet zijn.

 • Verstelbare stroomrichting: Hierdoor kun je de luchtstroom richten naar waar je het nodig hebt.

 • Variabele snelheid: Sommige bladblazers hebben een variabele snelheid, zodat je de snelheid van de luchtstroom kunt aanpassen aan je behoeften.

 • Muteerfunctie: Door deze functie kun je het volume van de bladblazer verminderen als je bijvoorbeeld in een bewoonde omgeving werkt.

 • Zachte borstel: Sommige bladblazers hebben een zachte borstel aan de uitlaat, zodat je kunt vegen zonder het oppervlak te beschadigen.

 • Kruiwagenfunctie: Met de kruiwagenfunctie kun je de bladeren en andere rommel die je hebt opgeblazen opvangen in een opvangbak of een zak.

 • Mulchfunctie: Hierdoor kunnen de bladeren en andere rommel worden vermalen tot kleine stukjes die als meststof kunnen dienen voor het gazon.

 • Vacuumfunctie: Een aantal bladblazers hebben ook een vacuumfunctie, waarbij de bladeren en andere rommel worden opgezogen in een opvangbak of een zak.

 • Geblazen lucht: Dit is een instelling waarmee de luchtstroom alleen kan worden gebruikt om bladeren en andere rommel op te blazen, zonder dat er lucht uit de uitlaat komt.

 • Sproeifunctie: Sommige bladblazers hebben een sproeifunctie, waarbij water uit de uitlaat komt om vuil te verwijderen van bijvoorbeeld terrassen of opritten.

Waar let je op bij de aankoop van dit toestel?

Bij de aankoop van een bladblazer zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:

 • Vermogen: kijk naar de kracht van de bladblazer. Een bladblazer met een hoog vermogen kan zware taken aan, zoals het blazen van natte bladeren, terwijl een lager vermogen geschikter kan zijn voor lichtere taken.

 • Gebruiksgemak: let op de grootte en het gewicht van de bladblazer, zodat je comfortabel kunt werken. Ook kun je kijken naar de lengte van de slang of stang, zodat je gemakkelijk de bladeren kunt blazen zonder te hoeven bukken.

 • Geluidsniveau: sommige bladblazers zijn behoorlijk luidruchtig, dus als je in een gebied woont waar geluidsniveaus van belang zijn, kun je kiezen voor een bladblazer met een lager geluidsniveau.

 • Brandstof: bladblazers kunnen op benzine of elektriciteit werken. Benzinebladblazers zijn meestal krachtiger, maar ze hebben ook meer onderhoud nodig en produceren uitlaatgassen. Elektrische bladblazers zijn doorgaans stiller en milieuvriendelijker, maar ze hebben minder vermogen.

 • Accessoires: sommige bladblazers hebben accessoires zoals een vacuümfunctie of een zijuitlaat, wat handig kan zijn voor het opruimen van bladeren in kleinere ruimtes of het afvoeren van bladeren naar een bepaalde locatie.

 • Prijs: overweeg hoeveel geld je wilt uitgeven aan een bladblazer. Bedenk welke functies en kenmerken belangrijk voor je zijn en zoek een bladblazer die aan je wensen voldoet binnen je budget.

Beste bladblazer top-3

1. BLACK+DECKER Bladblazer

Beste bladblazer
 • Lichtgewicht
 • Variabele snelheid 
 • Opvangzak
 • Geen snoerloze vrijheid

Productbeschrijving

 

De BLACK+DECKER  tuinruimer heeft een krachtige 3000W motor en met zijn blaassnelheid van 418Km/h maak je jouw tuin snel bladvrij. De krachtige versnipperingsrotor zorgt voor een doeltreffende volumereductie van 16:1. Hierdoor versnelt het composteringsproces . Het groenafval wordt opgevangen in de 50L opvangzak en kan je na gebruik gemakkelijk uitgieten in de compostbak of uitstrooien als groeistoffen voor jouw bloemenperkjes.
 

Waarvoor is de tuinruimer geschikt?

 

De tuinruimer blaast, zuigt en versnippert bladeren en zwaar tuinafval rondom jouw huis. Deze tuinruimer is geschikt voor droog, vochtig en nat tuinafval.

 

Voordelen

 Nieuwe duurzame metalen rotor verhoogt de airflow en mulching capaciteit.
 418 Km/h blaassnelheid voor het eenvoudig opruimen van zelfs het zwaarste tuinafval.
 Krachtige bladzuiger voor het eenvoudig verwijderen van natte bladeren en zwaar tuinafval.
 Bladblazer met variabele snelheid voor maximale controle tijdens het gebruik.
 Krachtige versnipperingsrotor zorgt voor een doeltreffende volumereductie van 16:1.
 Comfortabel werken dankzij de opvangzak met een capaciteit van 50 liter.
 Lichtgewicht tuingereedschap voor optimaal gebruiksgemak.

2. Powerplus  Elektrische bladblazer

blazer
 • Beschikt over 3 functies
 • Grote opvangzak van 40 liter.
 •  Breed mondstuk
 • Niet draadloos

Productbeschrijving

 

Deze krachtige 3300W bladblazer van Powerplus blaast gevallen bladeren weg uit je tuin met een snelheid van 250 kilometer per uur. Met de keuzeschakelaar wissel je snel van de functie en zuig je ook je tuinafval op.
 

Waarvoor is hij geschikt?


Deze bladblazer is geschikt voor af en toe een klus. Je kunt er droge bladeren mee wegblazen, maar je kan ze ook opzuigen in zijn ruime opvangzak. Met de versnipperaar wordt je tuinafval gereduceerd, zodat je zoveel mogelijk in één keer kan verzamelen.
 

Wat zijn de voordelen?


 Je beschikt over een toestel met 3 functies waartussen je eenvoudig wisselt (blazen/zuigen/versnipperen).
 Dankzij de grote opvangzak van 40 liter blijf je lange tijd aan het werk.
 Het blad wordt zelfs nog eerst versnipperd waardoor het volume verkleint van 10 tot 1.
 Is de opvangzak vol, dan kun je deze gemakkelijk losklikken om te legen.
 De bladblazer heeft een breed mondstuk dat steunt op wieltjes, die voor jou het gewicht dragen. Zo rijd je de machine gewoon over de grond en krijg je geen pijnlijke rug.
 Een schouderriem en hulphandgreep zorgen voor nog meer comfort.

3. Makita bladblazer

blazer
 • krachtig
 • Duurzaam
 •  Eenvoudig in gebruik
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform.
 

Gebruikersvoordelen:

 

– De accu’s (excl.) passen op ruim 100 machines
– Lichte maar krachtige 2 x 18 V Lithium-Ion bladblazer, ideaal voor het onderhoud van stadsparken, woonwijken, bij scholen, ziekenhuizen of elke andere lawaaigevoelige omgevingen.
– Dubbel accusysteem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V.
– Minder vermoeiend door de ontspannen greep op het toestel: dankzij de duimtoetsen aan en uit.
– Handige compacte accubladblazer met lage trillingen, lage geluidsproductie, laag gewicht en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.
– Professioneel accugereedschap voor een maximale bewegingsvrijheid zonder het lawaai, de uitlaatgassen, de startproblemen en de onderhoudskosten van een benzinemotor.
– Drietraps instelbare blaaspijp met een verstelbereik van 100 mm.
– Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-Ion accu.
– Door het gebruik van twee 18 V batterijen in serie worden voorheen ongeziene prestaties mogelijk met het meest gebruikte batterijtype; een investering in een apart batterijsysteem enkel voor de zwaarste toepassingen wordt daarmee overbodig.
– Ergonomische, naar onder versmallende handgreep met comfortabele softgrip bekleding

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van de beste bladblazer kunt doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be