Beste aquarium van nu

Beste aquarium

Beste aquarium snel overzicht!

beste aquarium

1.

Superfish Qubiq 30 Aquaria

2.

Nobleza aquarium  zwart

beste aquarium

3.

Juwel Primo 60 L Zwart

beste aquarium juwel

4.

Juwel Primo 110 Zwart

beste grote aquarium

5.

Aquarium Fish Tank & Cabinet

beste aquarium

6.

Juwel  Vision 260 Led 

Het beste aquarium uitkiezen hangt dus van verschillende factoren af. Eerst en vooral hoeveel en welke soorten vissen je in u aquarium wilt zetten. Wil je enkel kleine visjes zoals guppy’s of misschien tropische garnaaltjes dan is een klein aquarium al voldoende, wil je eerder meer en grotere vissen dan zul je naar een groot aquarium moeten uitzien. Het is dus belangrijk om daar eerst is over na te denken voor je een keuze maakt. In dit artikel ga ik u zo goed mogelijk begeleiden naar het vinden van het beste aquarium.  

Inhoudsopgave

Welke soorten aquariums zijn er?

Er zijn verschillende soorten aquariums:

Nano aquarium deze is zeer geschikt voor beginners of mensen die juist kleine tropische vissen of garnalen willen houden. Het aquarium is maximaal 50 cm breed en er kan tussen de 10 en de 40 liter water in. Deze worden tegenwoordig veel gebruikt voor aquascapen (creëren van een onderwaterlandschap). Hou er dus wel rekening mee dat in een nano-aquarium de waterparameters moeilijk te onderhouden zijn.

Middelgroot aquarium dit heeft een waterinhoud van minder dan 100 liter. Deze zijn ook ideaal voor beginners, het onderhoud duurt minder lang dan een grotere visbak maar moet dan weer wel frequenter gebeuren. Deze visbak is perfect als je niet zoveel plaats in huis hebt.

Groot aquarium heeft een waterinhoud van meer als 100 liter. Het onderhoud van een groot aquarium duurt wel langer als een kleiner aquarium maar dit moet dan weer minder frequent gebeuren omdat de waterparameters veel stabieler blijven dan in een kleine visbak. 

De mogelijkheden om deze onder te verdelen zijn in een koudwateraquarium (ideaal voor beginners, geen verwarmer nodig, goudvissen zijn algemeen sterker dan andere vissoorten). Tropisch aquarium ( wel verwarming nodig, meer keuze in vissoorten en ook goed voor beginners. Zeewateraquarium deze wordt gevuld met zoutwater en heeft speciale apparatuur nodig om het water te onderhouden en is dus niet echt aan te raden voor beginners.

Welke benodigdheden heb je nodig voor je aquarium?

Het beste aquarium heeft een aantal technische benodigdheden nodig om de kwaliteit van het water en je planten op peil te houden.

 Waterfilter: Toch wel het belangrijkste onderdeel van je visbak. Dit apparaat haalt alle viezigheid uit het water zodat die beter in balans blijft en je vissen en planten gezond blijven. Daarnaast zorgt de waterfilter ervoor dat het water constant in beweging blijft.

Verlichting: Dit is belangrijk voor de groei van je aquariumplanten, maar tegelijkertijd zorgt dit dus ook voor algengroei daardoor moet je er een balans tussen zoeken. Vermijd ook direct zonlicht op je visbak omdat dit de temperatuur van je water kan verhogen en algengroei.

Verwarming: Als je een aquarium hebt voor tropische vissen zul je een verwarmingselement nodig hebben. De meeste tropische vissen leven in een watertemperatuur van 22-26 graden. Het verwarmingselement bevestig je met zuignappen aan de wand en kun je dus zelf op de gewenste temperatuur instellen.

Beste aquarium opstarten:

Om je beste aquarium op te starten ga je als volgt te werk:

Zet je visbak voor het gevuld is op zijn definitieve plaats. Zorg voor een stevige en gladde ondergrond en zie dat het waterpas staat.

Doe het zand of grind in een emmer en spoel het een paar keer. Doe het daarna in het aquarium en vul het dan ongeveer 2/3. Bij het vullen kun je een bord leggen om daar het water op te gieten zodat het zand of grind niet gaat beginnen woelen.

Installeer filter en verwarming. 

Zet planten en decoratie in je bak. Zet best de grotere planten van achter en de kleinere van voor dit geeft een beter zicht.

Als dit gedaan is vul je u visbak volledig, dan steek je de stekkers van je verwarming, filter en verlichting in.

Nu voeg je een product bij je water speciaal voor de opstart van je aquarium. Dit creëert een biologische omgeving waardoor vissen sneller in een pas ingericht aquarium kunnen worden geplaatst.

Na 14 dagen test je de waterkwaliteit met een testkit of in de aquariumwinkel. Als dit goed is kunnen er eindelijk vissen is. Begin eerst met een paar vissen zo kan de filtercapaciteit verder groeien.

Hoe vaak moet je een aquarium verschonen?

Het beste aquarium maak je dus best wekelijks schoon door met een aquariumstofzuiger uitwerpselen en voedselresten op te zuigen. Bij een nano aquarium zou ik de ene week de bodem proper maken en 1/3 water verversen en de andere week het sponsje van de filter uitspoelen dit om de goede bacteriecultuur te behouden. Ook het filtersponsje afspoelen best in wat aquariumwater.

Bij grotere aquariums met ingebouwde filter kun je gerust elke week de bodem proper maken 1/3 water verversen en als de filtersponzen vuil zijn deze vervangen. Let wel op als je de bodem kuist met de aquariumstofzuiger dat je geen kleine vissen mee opzuigt. Test regelmatig ook de waardes van het water met een testkit.

Als je het water vervangt zie dat je zeker de stroom van de filter afzet want als die niet meer onder water staat is de kans groot dat dit stuk gaat. Als de decoratie wat bedekt is met algengroei kun je die eruit halen en afspoelen met warm water gebruik zeker geen schoonmaakmiddelen.

Aanslag op de ramen kun je verwijderen met een algen magneet of met een beetje filterwatten.

Hoe moet ik mijn nieuwe vissen overzetten in mijn aquarium?

Eens je u nieuwe vissen heb gekocht in de winkel en thuis bent aangekomen plaats je het zakje waar de vissen in zitten ongeopend in het aquarium, een vijftal minuten. Zo zorg je ervoor dat het water dezelfde temperatuur krijgt als in het aquarium. Laat hierbij het licht van je visbak uit zodat de vissen rustig kunnen worden.

Na de vijf minuten open je het zakje en voeg je een schepje van het aquariumwater erbij wacht ongeveer weer vijf minuten en herhaal dit nog twee keer. 

Leg nu je netje op een emmer giet het water weg zodat de vissen in het netje terechtkomen en je ze zo in het aquarium kunt zetten. Waarom dan niet het zakje ineens in je aquarium leeg gieten met de vissen in, omdat in dat water misschien parasieten zitten en zo je andere vissen die al in het aquarium waren ziek kan maken.

 

Top-3 beste nano aquarium

1.Superfish Qubiq 30 Aquaria

beste aquarium
 • Mooi design
 • Duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Enige minpunt is dat het deksel van de filter tegen het glasplaat aankleeft.

QubiQ Pro is ontworpen voor gebruiksgemak en geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring in het houden van vissen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mooi aquarium, maar weinig tijd willen besteden aan het onderhoud.

Het moderne filtersysteem houdt het aquariumwater schoon, is eenvoudig in gebruik en zorgt dat het water minder vaak ververst hoeft te worden. Het aquarium is ook veilig voor garnalen. Een uniek rooster voorkomt dat de garnalen in het filter kunnen komen.

Unieke PAR-waarde

Het deel van het licht dat planten gebruiken voor fotosynthese, wordt PAR genoemd. Hoe hoger de PAR, hoe beter de plant groeit. Alle nieuwe Home- en QubiQ (Pro) aquaria zijn voorzien van een vernieuwde verlichtingsunits met een zeer hoge lichtopbrengst. Daarmee zij de aquaria ook geschikt voor het plaatsen van planten met hoge lichtbehoefte. Zie de tabel in de afbeeldingen voor meer informatie.

 

Producteigenschappen:

 • Slim kabelgeleidersysteem aan de achterzijde om de kabels weg te werken
 • Geschikt voor goudvissen en tropische vissen, dankzij de geïntegreerde ruimte voor optionele verwarmer
 • LED-verlichting: duurzaam, energiebesparend en veilig
 • Tweekleurige verlichting – Wit en blauw – dimbaar in 3 stappen
 • Biologisch filter met Crystal Clear cartridge voor schoon en gezond water

Bij de levering in begrepen:

 • QubiQ 30 Pro zwart aquarium
 • LED-verlichting
 • Glazen afdekruit
 • Vernieuwde biologische filter
 • Crystal Clear Filtermateriaal

Productspecificaties:

Inhoud 30 liter Afmeting 32 x 32 x 42,5 cm Verlichting 20 Volt, 12 Watt, PAR 223, IP24 (dimbaar) Verwarmingsadvies Eco Heater 50W Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

2. Nobleza aquarium  zwart

 • Duurzaam
 • Perfect voor beginners
 • prijs/kwaliteit
 • Pomp is iets te krachtig

Het houden van vissen is een leuke hobby maar waar moet je beginnen?
Met dit Nobleza aquarium kun je een mooi begin maken. Door de inhoud van 7 liter is het ook leuk voor kinderen als eerste eigen aquarium.
Het aquarium wordt geleverd met een filter, die het aquarium schoon houdt en zorgt voor stroming. De LED verlichting zorgt voor de dagelijkse dosis licht in het aquarium en de afgeronde hoeken zorgen voor een nog mooier effect.

Handig om te weten:
Het aquarium wordt niet geleverd met decoratie of een verwarmingselement.

Productinformatie:

Inhoud 7 liter
Kleur  zwart
Materiaal plexiglas

3. Ciano cube 10 led 9,5L

Ciano cube led
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig te installeren
 • Filter en led verlichting aanwezig
 • Geen verwarming aanwezig

Dit ciano aquarium van Ciano is compleet met CF20 filter, filtermateriaal en top. Het aquarium is eenvoudig te installeren. Bij deze LED versie zit ook 12 V verlichting met een verbruik van slechts 1,5W. Ook zit er een 12V converter bij. Afmetingen: 22 x 22 x 22 cm, 9,5 liter inhoud Merk Ciano Haal een klein maar degelijk aquarium in huis met het Ciano Aquarium Cube 10 LED.

Productinformatie:

Inhoud9,5 liter

Top-3 beste middelgroot aquarium

1. Juwel Primo 60 L Zwart

beste aquarium
 • Keurig afgewerkt
 • Goed werkende bio-filter
 • Mooi design
 • Kitranden minder afgewerkt

Juwel Aquarium Primo 60 is een aquarium dat uitgevoerd is met een sterk Bioflow ONE filter. Dit binnenfilter bevindt zich in het aquarium waardoor het water in het aquarium blijft, wat lekkages kan voorkomen. De Bioflow ONE filter heeft een geruisloze krachtige Eccoflow circulatiepomp. De temperatuur in de Juwel Primo 60 wordt geregeld door een regelbare verwarming van 50 Watt, die optimaal geinstalleerd is in de waterdoorstroming van het Bioflow ONE filter. Door het gebruik van hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas voldoet hij aan grote verwachtingen. Natuurlijk is deze verwarmer ook TUV/GS gecertificeerd. 

Dit aquarium is uitgevoerd met een onderframe waardoor het dus makkelijk en zonder onderlegmat op verschillende opervlakken te plaatsen is. De Primo 60 is uitgerust met een Novolux LED 60 – 8w verlichting. De lengte van de LED verlichting is afgestemd op de grootte van het Juwel aquarium. Hierdoor is er een gelijkmatige verdeling van het licht. De lichtbalk is op een speciale manier gelast waardoor hij 100% waterdicht is. Ook deze vervuld de Europese Veiligheidsnorm en is TUV/GS gecertificeerd. Het aquarium is dus makkelijk toegankelijk doordat de lichtkap opengeklapt kan worden.

 Door een geïntegreerde klep kun je de vissen makkelijk voeren of een voederautomaat plaatsen. Bij dit aquarium is een passende losse kast verkrijgbaar. Deze kast is makkelijk op te bouwen en biedt dus voldoende ruimte voor jouw benodigdheden. Dit aquarium wordt dus geleverd zonder kast: deze kast is apart leverbaar.
-Inhoud 60 liter
-Verwarmer 50W van borosilcaatglas

Inhoud aquarium 60-100L
Lengte aquarium 0 tot 39 cm
Aquarium toebehoren LED verlichting, ingebouwde filter en verwarming
Vorm Rechthoek

 

2. Juwel Primo 110 Zwart

beste aquarium juwel
 • Hoge kwaliteit
 • Pomp met ingebouwde verwarming + beluchting
 • Led lamp heeft een koele kleur
 • Geen extra haakjes voor extra verlichting

Juwel Aquarium Primo 110 is een prachtig aquarium aquarium voor jouw huis. Dit aquarium bevat een sterke Bioflow Super filter. Deze binnenfilter bevindt zich in het aquarium. Dit kan lekkages voorkomen.

De temperatuur in de Juwel Primo 110 wordt geregeld met behulp van een verwarming van 100 Watt. Deze is optimaal geïnstalleerd in de waterdoorstroming van de Bioflow Super filter. Door het gebruik van hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas voldoet dit aquarium aan grote verwachtingen. Deze verwarmer is TUV/GS gecertificeerd.

Dit aquarium is uitgevoerd met een onderframe waardoor het makkelijk en zonder onderlegmat op verschillende opervlakken te plaatsen is.

De Primo 110 is uitgerust met de NovoLux 80 LED lamp met 10.5 Watt verlichting. De lengte van de LED verlichting is afgestemd op de grootte van het Juwel aquarium. Hierdoor is er een gelijkmatige verdeling van het licht. De lichtbalk is op een speciale manier gelast waardoor hij 100% waterdicht is. Ook deze voldoet aan de Europese Veiligheidsnorm en is TUV/GS gecertificeerd.

Het aquarium is makkelijk toegankelijk doordat de lichtkap opengeklapt kan worden. Door een geintegreerde klep kun je dus de vissen makkelijk voeren of een voederautomaat plaatsen.

Dit aquarium bevat:

– Een Bioflow Super filter

– Regelbare verwarming van 100 Watt.

– Novolux 80 LED lampen.

– Makkelijke toegang tot het aquarium door opklapbare lichtkap.

Bij dit aquarium is een passende losse kast verkrijgbaar. Deze kast is dus makkelijk op te bouwen en biedt voldoende ruimte voor jouw benodigdheden. Dit aquarium wordt dus geleverd zonder kast: deze kast is apart leverbaar.

Inhoud  110 liter

3. Superfish Aqua 70 LED

 • Makkelijk te installeren
 • Mooi design
 • Plakt sticker op het aquarium

12 Volt, 8 Watt LED-verlichting, binnenfilter Aqua-Flow 200, Eco Heater 100 Watt verwarmer, schepnetje en thermometer, Colombo Aqua Start & Bacto Start, Hikari Micro Wafer tropical voer
Complete aquariumset voor tropische vissen. Eenvoudig te installeren en dus ook geschikt voor de beginnende aquariumliefhebber AQUA 70 LED TROPICAL KIT: .
58 x 28 x 40 cm.
70 Liter.
Bekijk  korte instructievideo wat je nodig hebt als een aquarium wil inrichten Wat heb je nodig als je een aquarium koopt?.
-LED-verlichting 12 Volt 8 Watt
-Aqua Flow 200 binnen filter
-Netje, thermometer, voer en waterbereider”

Top-3 beste groot aquarium

1. Aquarium Fish Tank & Cabinet

beste grote aquarium
 • Stevig
 • Mooi design
 •  Let wel op dat de stekkers Engels zijn (3 pins).

Creëer een groot zeeaquarium

Als u op zoek bent naar iets speciaals om toe te voegen aan uw huis, kantoor of receptie, zoek dan niet verder dan ons aquarium met een inhoud van 300 liter.

Een zoetwater-, zoutwater- of tropisch aquarium is de perfecte blikvanger die een ontspannende omgeving creëert en je een thuis geeft voor nieuwe visvrienden.

Deze complete set-up bundel bevat alles, van een pomp en filter tot planten en grind, zodat je je eigen zeeaquarium kunt opzetten (gewoon vissen en water toevoegen natuurlijk).

Met deze bundel krijg je:

 

300 liter aquarium en standaard
Zwarte siertank met 11 mm dik glas en een inhoud van 300 liter.
Bijpassende zwarte kast maakt een geweldige aquariumstandaard met twee deuren en een handige interne plank.
Gebogen randen van de tank creëren ononderbroken 180 graden uitzicht.

Ingebouwd filter zit over de hele lengte van de tank, waardoor dus het oppervlak van het filtermedium wordt vergroot en het extreem efficiënt is met een snelheid van 1800 L/H.
Inclusief filtermedia.
Efficiënte luchtpomp.
LED-striplamp creëert de perfecte aquariumverlichting om te pronken met je visvrienden.

Instelbare en afneembare 300 W verwarming helpt om de optimale tanktemperatuur in te stellen.
Scharnierend voerluik – voer de vissen en analyseer het water zonder het deksel te verwijderen.
Geschikt voor tropisch, zout water en zoet water in de zee.
Versier je aquarium met deze benodigdheden.
Kies uit 4 kleuren 25kg 5-8mm grind: zwart, wit, blauw of naturel
1 x groot ornament met boomwortels
3 x 4 “kunstmatige aquariumplanten
2 x 48 cm kunstmatige aquariumplanten
2 x 8 “kunstaquariumplant met bloem
1 x 25 cm kunstmatige aquariumplant
Omkeerbare plastic achterkant van 150 cm x 70 cm geeft je de keuze uit een stenen achtergrond of een onderwaterachtergrond.

Inhoud 300 liter.

2. Juwel Vision 260 Led 

beste aquarium
 • Mooi ogende aquarium
 • Kwaliteit en topmerk
 • Duurzaam
 • Je kan de led tl buizen niet apart schakelen

Juwel Aquarium Vision 260 LED
Dit is een rechthoekig panorama aquarium dat elegant en tijdloos is. Vormt met zijn gebogen voorruit een expressie van elegantie en plaatst het levende beeld van een aquarium mooi in de schijnwerpers.
Dit kwaliteit aquarium wordt geproduceerd in Duitsland van hoogwaardige materialen, waardoor een maximale kwaliteit en lange levensduur gegarandeerd wordt.

Bioflow filtersysteem:

Juwel Aquarium Vision 260 LED is een aquarium dat uitgevoerd is met een sterk Bioflow L filtersystem.
Dit binnenfilter bevindt zich in het aquarium waardoor het water in het aquarium blijft, wat lekkages kan voorkomen.
Het Bioflow L filtersystem heeft 5 verschillende soorten filtermedium en een geruisloze krachtige Ecoflow 1000 circulatiepomp.
AquaHeat
De temperatuur in de Vision 260 wordt dus geregeld door een regelbare verwarming van 300 Watt, die optimaal geinstalleerd is in de waterdoorstroming van het Bioflow L filtersystem.
Door het gebruik van hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas voldoet hij aan grote verwachtingen. Natuurlijk is deze verwarmer ook TUV/GS gecertificeerd.

MultiLux LED verlichting:

Door de moderne LED belichtingstechnologie heb je een uitstekende plantengroei. De lengte van de LED verlichting is dus afgestemd op de grootte van het Juwel aquarium. Hierdoor is er een gelijkmatige verdeling van het licht.
De verwisselbare 29 Watt LED buizen DAY en NATURE zorgen voor een optimaal lichtspectrum en tegelijkertijd besparen ze 50% energie in vergelijking met klassieke T5 TL buizen.
Tijdens het schoonmaken van het aquarium kan de verlichting aan blijven waardoor je meer zicht hebt. De lichtbalk is op een speciale manier gelast waardoor hij 100% waterdicht is. Ook deze vervuld de Europese Veiligheidsnorm en is TUV/GS gecertificeerd.

Onderkast
Dit aquarium is uitgevoerd met een onderframe waardoor het makkelijk en zonder onderlegmat op verschillende opervlakken te plaasten is.
Bij dit aquarium is een losse kast verkrijgbaar in bijpassende kleur. Deze kast is dus makkelijk op te bouwen en biedt voldoende ruimte voor jouw benodigdheden.

Inhoud 260 liter.

3. Juwel rio 450 led

 • goede prijs/kwaliteit 
 • Stevige kwaliteit 
 • Strak design
 • Niks op aan te merken

Inhoud 450 liter.

lengte 151 cm.
breedte 51 cm.
hoogte 66 cm.
 
Aquarium toebehoren  LED verlichting
Complete aquarium set  Nee.
Inclusief aquariummeubel  Ja.
Taal handleiding Nederlands
Vorm Rechthoek.

Ik hoop dat jullie dankzij dit artikel gemakkelijker de aankoop van het beste aquarium kunnen doen.

Deel dit bericht!

Laatste nieuwe berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

topreview.be